СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 32 112
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
  • София, под Карлсон
Аз едва сега видях новината- да ни е честит новият зам. кмет по образованието  Mr. Green

# 136
Аз едва сега видях новината- да ни е честит новият зам. кмет по образованието  Mr. Green

Вече официално стана ли зам. кмет?

# 137
  • София, под Карлсон

да, прочетох новината в Днес.бг http://www.dnes.bg/sofia/2010/04/09/novite-zam-kmetove-na-sofiia … van-sotirov.89075

# 138
От което следва да искаме оставката на Минчева.

Що на Минчева? Можем да изчакаме да назначат Ангеличин за зам.кмет по образованието и направо на него да му искаме оставката. Laughing

Така или иначе на мястото на всеки ще дойде някой друг и не е задължително да е по-прекрасен от предишния. Напротив.
Ели Х, ти си ПРОРОК Laughing

# 139

Първото класиране се извършва по следния начин:

1.2. Класира се социалната опашка за 40% от свободните места. Където има гранична група за социалната опашка се тегли жребии.

1.3. Класират се общите опашки за 60% от свободните места. Където има гранична група НЕ се тегли жребий.

1.4. Оставащите свободни места от социалните опашки и от общите опашки се събират.

Стъпка 2: Класиране на оставащите свободни места само с една обща опашка

2.1. Формира се само общата опашка, на която са всички некласирани деца само с точките по общи критерии. Децата от социалната опашка, които не са класирани на предходната стъпка, също участват в общата опашка, но само с точките си по общи критерии.

2.2. Класира се общата опашка за оставащите от т. 1.4 свободни места.

2.3. Където има гранична група се тегли жребий.

Аз ли съм тъпа, или пак не го разбрах. Премер: свободни места 9 - четири социални и пет общи. Има четири кандидатури по социалните За петте общи има две деца с 9 т. и останалите са с 8 и надолу, като тези с 8 са 10 кандидатури.
Стъпка 1.1 - класират си се децата по социалните - толкова , колкото обявените бройки;
Стъпка 1.2  - класират се децата с 9 точки;
Стъпка 1.3 - понеже всички няма незаети места от социалната не се изпълнява и директно се преминава към теглене на жребий за 3 места между граничната група на децата с 8 точки.
Така ли е?

# 140
  • Банкя
storm76 Така е, но в този случай директно се отива на точка 2.3 и се тегли жребий. Същото е, което си написала, но дори да няма нужда, формално ще се премине през всички подточки. Peace

# 141
  • София
Не разбирам нещо. Защо при новагрупа яслена, не в първа където минават деца от яслата , а при попълване на нова група....се обявяват 15 свободни места  newsm78
Групата в яслата не е ли 30 деца  newsm78

# 142

Първото класиране се извършва по следния начин:

1.2. Класира се социалната опашка за 40% от свободните места. Където има гранична група за социалната опашка се тегли жребии.

1.3. Класират се общите опашки за 60% от свободните места. Където има гранична група НЕ се тегли жребий.

1.4. Оставащите свободни места от социалните опашки и от общите опашки се събират.

Стъпка 2: Класиране на оставащите свободни места само с една обща опашка

2.1. Формира се само общата опашка, на която са всички некласирани деца само с точките по общи критерии. Децата от социалната опашка, които не са класирани на предходната стъпка, също участват в общата опашка, но само с точките си по общи критерии.

2.2. Класира се общата опашка за оставащите от т. 1.4 свободни места.

2.3. Където има гранична група се тегли жребий.

Аз ли съм тъпа, или пак не го разбрах. Премер: свободни места 9 - четири социални и пет общи. Има четири кандидатури по социалните За петте общи има две деца с 9 т. и останалите са с 8 и надолу, като тези с 8 са 10 кандидатури.
Стъпка 1.1 - класират си се децата по социалните - толкова , колкото обявените бройки;
Стъпка 1.2  - класират се децата с 9 точки;
Стъпка 1.3 - понеже всички няма незаети места от социалната не се изпълнява и директно се преминава към теглене на жребий за 3 места между граничната група на децата с 8 точки.
Така ли е?
Теоретично Стъпки 1.3 и а 1.4 ще се изпълнят (защото са заложени в алгоритъма на системата), но ефектът от тях ще е нулев, ако няма некласирани от социалната опашка. Сиреч, при изпълнението на Стъпка 1.4 към Общите места ще се добавят 0 ("нула") места от артисалите социални места.
...
При описания от теб пример, все пак има възможност до последния момент децата от социалната опашка да станат повече от свободните за тях места.
Друг казус би се получил, ако дете от социалните тук е по по-задно желание, а някъде в друга градина е с по-предно желание и на Първия етап на първото класиране "влиза" и в двете градини. Системата, обаче ще го класира по по-предното желание и така мястото му в градината от твоя пример (по-задното му желание) ще се освободи. Тогава това място ще се прехвърли към Обшите места и едва след това ще се разиграва лотарията за граничната група.... Между другото решението на този (последния) казус е под въпрос за момента на прехвърляне на освободеното място. Миналата година неправилно такова място се разиграваше на следвашия етап (или класиране), а не да се даде мястото на детето следващо детето освободило мястото към същия етап (класация).

# 143
  • София

да, прочетох новината в Днес.бг http://www.dnes.bg/sofia/2010/04/09/novite-zam-kmetove-na-sofiia … van-sotirov.89075

тези наясно ли са с проблемите или те първа ще трябва да чакаме да ги проумеят ?

# 144
  • СОФИЯ

тези наясно ли са с проблемите или те първа ще трябва да чакаме да ги проумеят ?

Личното ми убеждение е, че не са. Вторият все пак ще отговаря за сигурност, но със сигурност и с това не е...наясно

# 145
  • София

Личното ми убеждение е, че не са. Вторият все пак ще отговаря за сигурност, но със сигурност и с това не е...наясно
е тогава все го закъсахме - почва се от начало   ooooh!

# 146
  • София
Изпуснала съм ви...

# 147

Йеее, купонът отново започва с пълна сила. Да е жив и здрав човекът и да са му здрави нервите.

# 148
  • София

Йеее, купонът отново започва с пълна сила. Да е жив и здрав човекът и да са му здрави нервите.
йее... Mr. Green ама като се обаждах на една госпожа от 'образованието " жената не знаеше изобщо за какво става дума и какво искам аз ... при въпроса ми :"може ли да ме насочите към кого трябва да се обърна относно  информация отнасяща се за улеснението на родителите в системата на ИСОДГ да е  видима поредността  на желание - тъй като програмистите имат готовност за това и чакат само да им се постави като задача "  ..... тя ми отговори , че нищо не разбира за какво говоря и се наложи да й обясня три пъти и най накрая ми каза " ми обадете се в понеделник , аз не ви разбирам какво точно искате вие "
та......... да не стане така и с новите началници  Grinning те първа да им се обяснява и класирането да мине докато разберат за к'во иде реч  Joy- не ми е много смешно , но ми харесва емотката !

# 149
Здравейте,
ислам да помоля, ако някой знае да ми обясни следното:
в градината, която сме избрали под номер 1 ( 19 ЦДГ ) има обявени 19 места за чакащите по социални критерии и 29 за чакащите по общи критерии.Забелязах обаче, че някои от тези които чакат в СК ги има и в ОК, но с различен брой точки.Знаете ли защо е така.
Предварително се извинявам, ако вече сте обсъждали този въпрос, но нямам време да прочета вслички мнения от началото.

Общи условия

Активация на акаунт