СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 32 112
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
в градината, която сме избрали под номер 1 ( 19 ЦДГ ) има обявени 19 места за чакащите по социални критерии и 29 за чакащите по общи критерии.Забелязах обаче, че някои от тези които чакат в СК ги има и в ОК, но с различен брой точки.Знаете ли защо е така.

Отговор:

Децата от социалната опашка участват и в общата опашка, но без точките си по социални критерии. Затова детето е и в двете опашки. При сегашната ситуация, ако то се класира в социалната квота (защото виждам, че поада в граничнан група), няма да участва в класирането на не-социалната опашка.

# 151
Здравейте,
аз малко позакъснях с включването в новата тема.
Погледнах че има коментари относно допълнителната точка която получават децата от самостоятелна ясла набор 2007 при кандитатстване в 1-ва гр. на ДГ.
Някой знае ли дали 1 точка ще се даде догодина на децата набор 2008 когато те ще кандидатстват за 1-ва гр. и са посещавали самостоятелна ясла?

# 152
  • София
Здравейте,
аз малко позакъснях с включването в новата тема.
Погледнах че има коментари относно допълнителната точка която получават децата от самостоятелна ясла набор 2007 при кандитатстване в 1-ва гр. на ДГ.
Някой знае ли дали 1 точка ще се даде догодина на децата набор 2008 когато те ще кандидатстват за 1-ва гр. и са посещавали самостоятелна ясла?

Ако се запазят настоящите правила и критерии ще се даде 1 т. за другата кампания на ясленчета набор 2008.

# 153
  • СОФИЯ
...

Към момента никой дори и не коментира...тази възможност.
Компетентността е на СО.

# 154
  • София
Знам,че го четох някъде,ама като не помня ще ви питам.Кои деца се приемаха директно в градините,тези с телк и хронични заболявания newsm78или нещо пак не съм разбрала Rolling Eyes

# 155
  • София
Знам,че го четох някъде,ама като не помня ще ви питам.Кои деца се приемаха директно в градините,тези с телк и хронични заболявания newsm78или нещо пак не съм разбрала Rolling Eyes
Децата със СОП-специални образователни потребности (телк, хронични заболявания).Те пак трябва да са в системата, но да отбележат,че са по СОП и комисия в РИО прави одобряването на документите в комисия.

# 156
Аз да се запиша, че съвсем ви изпуснах покрай раждането Simple Smile
Моите трепети около получаването на ЕГН на малкия, за да помогне на каката приключиха Simple Smile Имаме 0.1 точка  Crazy ама то списъка така набъбнал тези дни, че от сигурно влизане във въпросната градина сега граничната група расте ли расте  ooooh!
Така ми се искаше повече ясли/градини да са приели ДК6  Embarassed Само в него ни е шанса за влизане  Crazy

# 157
Честит ти син, Еличка! Да расте здрав и борбен! И дано помогне на кака си да влезе на ясла! Така от сега ще има да му връща услуга hahaha Joy
Ние продължаваме да слизаме надолу на опашката и ще учасваме в томболата за големите награди Mr. Green
Лека вечер на всички и успех!

# 158
Честит ти син, Еличка! Да расте здрав и борбен! И дано помогне на кака си да влезе на ясла! Така от сега ще има да му връща услуга hahaha Joy
Ние продължаваме да слизаме надолу на опашката и ще учасваме в томболата за големите награди Mr. Green
Лека вечер на всички и успех!

Мерси  Hug
Ако каката влезе, веднага ще му върне услугата когато дойде неговия ред за кандидатстване  hahaha
Ужас, положението е трагично Sad Сега четох темата на Савина и просто останах безмълвна  ooooh! То бива бива....амаааа
Дано да имаме всички късмет, а скоро проблема с местата да се разреши  Praynig

# 159
  • София
Elichka mama, честито съкровище и късмет на кака му!

# 160
  • София
Elichka_mama и моите дечица бяха с малка разлика и баткото не го приеха с ясла. И да ти кажа не съжалявам. По-лесно е да ги гледаш двамата , отколкото едното да е болна през 1 седмица и да с се притесняваш от шарки и глупости и все да трепериш дали е здраво бебето, че трябва да се слага ваксина  Rolling Eyes  . Пък и детенцето се чувства пренебрегнато заради бебето. Ето сега баткото донесе шарката от детската и хоп...и малката и тя я изкара .Та исках да кажа, че ако не я приемат каката, не се ядосвай, всяко зло за добро.

Честито ви малко мишленце  Heart Eyes Като видя да пише на някоя лентичка бебче на няколко дни  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Е няма такова мило нещо Hug

Аз пак да попитам.......Ясленската група от колко деца е????? Защо се обявяват 15бр newsm78

# 161
Аз пак да попитам.......Ясленската група от колко деца е????? Защо се обявяват 15бр newsm78

Яслените групи условно са първа и втора. Принципно са смесени. Директорите следят колко деца могат да приемат от всеки набор за да могат когато стигнат в първа група да има осигурени места за всички. 15 места просто означава че в съответното ОДЗ могат да запишат още толкова деца от този набор. Може от този набор да има вече записани деца от предишни класирания и те да не са видими като брой. А иначе по норматив една яслена група (смесена) е 16 деца (или 18 беше). С разрешение на общината може да стане с 10% повече, но практиката показва че има и групи в които са записани по 40 деца, а ходят 15. Това е така защото норматива много често се тълкува като среден брой деца които реално посещавата ДГ и когато са още бебета и много отсъстват при брой от 35-40 деца се постига средна присъственост от 15-20 деца в група.

# 162
  • София
Децата със СОП-специални образователни потребности (телк, хронични заболявания).Те пак трябва да са в системата, но да отбележат,че са по СОП и комисия в РИО прави одобряването на документите в комисия.

благодаря ти Hug
а можете ли да ми кажете,тези деца в опашката с какви точки са,като всички нас,нали?А останалото се проверява от комисия,когато е зададено,че детето е с такива потребности!

# 163
  • Sofia
Вече няма да сме и в гранична група с 8,2 точки. Отчаяна съм...

# 164
  • София
Вече няма да сме и в гранична група с 8,2 точки. Отчаяна съм...
spoko нищо не се знае , ако има деца преди вас второ желание ( и ги приемат по първо )  може да освободят местенце и да имате  шанс

Общи условия

Активация на акаунт