СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 32 112
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Честито бебенце на щастливата майка reniris и от мен! Да е здраво и много щастливо!  bouquet

При нас шансовете от висок постоянно намаляват - сега са среден, към 50 %, и вече съм се отказала да гледам, смисъл няма.
Успех на всички!

# 481
  • София
аз не знам вече как да процедирам, явно всички разместват постоянно градините, то и аз го правя, но в три от желаните от мен градини шансът се променя от 50% на 100 % за гранична група постоянно.  Thinking

# 482
Научих каква е 'врътката' за далавери с приема на деца. Или по-точно, как 'честно' приемат връзкарските деца.
В списъците имало фиктивни деца, с много точки, на първите места.

Възниква въпросът: Кой контролира записването на децата и проверката за истина на документите им?

# 483
venche, защо не пишеш на Фандъкова ако го знаеш със сигурност. То ясно, че и общински деца постъпват по този начин в детските градини, но като се вдигне шум не може да не се вземат мерки.
Акси, това значи ли, че при свободни 20 места примерно, след като първите 9 деца с най-висок брой точки бъдат класирани, на останалите 15 с еднакъв брой точки ще се генерират еднакви числа, или първо ще се запълни бройката с децата по списък и тогава за некласираните ще се тегли жребий ? Hug

# 484
reniris честита ти радост!!! Много да те радва малката принцеса, и дано като стане време да тръгне на ясла, да няма проблеми вече с приема.  Hug  bouquet

venche кажи по-подробно как точно се случва далаверата?

# 485
Научих каква е 'врътката' за далавери с приема на деца. Или по-точно, как 'честно' приемат връзкарските деца.

Възниква въпросът: Кой контролира записването на децата и проверката за истина на документите им?

На мен ми направи силно впечатление това нещо за водещата се "най-елитна" Mr. Green детска градина в нашия квартал, как на социалната опашка има около 60 места, не ми се вярва, всичките тези деца да имат починал родител или да не са припознати от бащите си?! newsm78 В същото време в другите градини  в района списъците по социални критерии наброяват около 30-тина деца? И как тези толкова бедни и нещастни хорица имат такива големи претенции и държат децата им да ходят точно в тази детска градина, не че мен ме касае де, умишлено я сложих на второ място. И  още нещо  една майка на площадката ми каза, че нейното дете има 10 плюс точки в същата градина, при положение,че и двамата родители работят, живи са, нямат баба работеща в съответната градина, нито детето има проблем, нито са социално слаби- е как става този номер? Ако искате ме изяжте сега, но това не може така да продължава, не е справедливо спрямо останалите деца, кандидатстващи по  законния и уж честен начин!

Последна редакция: сб, 17 апр 2010, 10:23 от somebody

# 486
За далаверата ми каза една мама в парка. Как в списъците имали Иван, Петкан и не знам си кой, абсолютно несъществуващи деца, с 10+ точки.
Минава класирането, съответно честно и почтенно тези измислени деца са класирани. На тяхно място обаче директорите записват други деца, с подкупи или на свои хора. Даже няма да се учудя ако имената не са фиктивни, но заявените точки са неверни.

Аз съм 100% за подробно описание на соц. критериите. Ще ме извиняват с това, че родитеите в неравностойно положение, ще бъдат засегнати ако се съобщи социалния им статус.

В градидите в община Триадица, да го наречем елитен квартал, са най соц. неравностойните. Обаче ще видите от септември с какви коли по 100 бона возят бедните-нещастни душици.

Извинявам се на всички родители, които действително имат социални проблеми.
Моите деца също са в социалния списък, защото са близнаци. Въпреки това, за 3те градини на 1во място шанса ни е нисък, т.е нулев.

# 487

В градидите в община Триадица, да го наречем елитен квартал, са най соц. неравностойните. Обаче ще видите от септември с какви коли по 100 бона возят бедните-нещастни душици.

Говорим за една  и съща община и предполагам за едни и същи градини! Именно, социално слабите пристигат с джипове и аудита! Mr. Green

# 488
  • София

На мен ми направи силно впечатление това нещо за водещата се "най-елитна" Mr. Green детска градина в нашия квартал, как на социалната опашка има около 60 места, не ми се вярва, всичките тези деца да имат починал родител или да не са припознати от бащите си?! newsm78 В същото време в другите градини  в района списъците по социални критерии наброяват около 30-тина деца? И как тези толкова бедни и нещастни хорица имат такива големи претенции и държат децата им да ходят точно в тази детска градина, не че мен ме касае де, умишлено я сложих на второ място. И  още нещо  една майка на площадката ми каза, че нейното дете има 10 плюс точки в същата градина, при положение,че и двамата родители работят, живи са, нямат баба работеща в съответната градина, нито детето има проблем, нито са социално слаби- е как става този номер? Ако искате ме изяжте сега, но това не може така да продължава, не е справедливо спрямо останалите деца, кандидатстващи по  законния и уж честен начин!

Ако родителите заявяват фалшиви социални точки за децата си, те много вредят на истинските социални случаи: дори и директорката да е свястна и да откаже записването (понеже те няма да имат и доказателства за социалните точки), те ще са "изяли" места за истински нуждаещи се деца. Наистина нуждаещите се деца по социална линия ще трябва да участват на второ класиране за останали места, с много по-орязани шанасове. Гадно. Мноооого гадно.

Venche, какви са тези фиктивни деца, фиктивни профили ли? И при класиране на несъществуващо дете пристига в градината родител с истинско дете, но с друго име + подкуп? А как ще докажат, че фиктивното име е наистина фиктивно, а не реално дете? Или директорките са предварително уговорени кои точно са фиктивните? Я поразкажи повече?
Извинявай, ти си разказала, но детето ми е скролнало надолу и не съм те прочела  Embarassed

# 489
  • София
Акси, това значи ли, че при свободни 20 места примерно, след като първите 9 деца с най-висок брой точки бъдат класирани, на останалите 15 с еднакъв брой точки ще се генерират еднакви числа, или първо ще се запълни бройката с децата по списък и тогава за некласираните ще се тегли жребий ? Hug
Системата е следната /по твоя пример/ - 20 свободни места.
9 деца с много точки, те влизат без проблем.
За останалите 11 места се борят 15 деца с еднакъв брой точки /наричат се гранична група/.
На всичките 15 деца се тегли случайно число.
Първите 11 деца с най-малки числа влизат на оставащите 11 места.
Имената на децата нямат никакво, ама никакво значение.
Peace

# 490
За далаверата ми каза една мама в парка. Как в списъците имали Иван, Петкан и не знам си кой, абсолютно несъществуващи деца, с 10+ точки.
Минава класирането, съответно честно и почтенно тези измислени деца са класирани. На тяхно място обаче директорите записват други деца, с подкупи или на свои хора. Даже няма да се учудя ако имената не са фиктивни, но заявените точки са неверни.

Аз съм 100% за подробно описание на соц. критериите. Ще ме извиняват с това, че родитеите в неравностойно положение, ще бъдат засегнати ако се съобщи социалния им статус.

Извинявам се на всички родители, които действително имат социални проблеми.
Моите деца също са в социалния списък, защото са близнаци. Въпреки това, за 3те градини на 1во място шанса ни е нисък, т.е нулев.
И аз съм се замисляла над варианта дали реално не кандидатстващи деца изкуствено не са включени в системата от родители, целящи да заблуждават конкуренцията. Но все пак става дума за съвсем реално съществуващи деца, а не за измислени деца. Системата не би регистрирала дете, ако то няма ЕГН и то такова ЕГН, което да съвпада с базата данни на Есграон. Такъв опит за заблуда на конкуренцията става с, примерно, роднински деца от провинцията, на които се знаят ЕГНтата, но тези деца изобщо не ги касае проблема с градините в Софиял На таксва деца може да заявиш каквито си искаш критерии и да им изкараш какъвто си искаш бал, за да се наредят в списъка с чакащи, където ти е удобно ...
Не се сещам дали и как би могло подобна заблуда да бъде предотвратена, след като регистрациите се правят почти анонимно...
...
Не става дума за замяна на класирани деца (некандидатстващи реално) с други. Става дума, че в периода преди класирането много родители ще бъдат подведени за истинския шанс за влизане в класация. Например: пускам кандидатура-фантом, която с 1 точка (или десети от нея) изпреварва реалната към момента гранична група (в която е и моето дете). В резултат, много деца от тази група се пренасочват от родителите им в други градини. Малко преди заключване на системата за класиране изтриваш измислената кандидатура и граничната група пак става актуална, но с много по-малко участници в нея, което увеличава шансовете ти за класиране.

Последна редакция: сб, 17 апр 2010, 10:57 от sisislava

# 491
Фантастично !!!
Абсолютно се потвърждава случая на нереални деца. Възможно е да регистрирате измислено дете. Ще го видите и в списъка. Сложете му повечко соц. критерии и то ще е с 10+ точки

Никаква проверка не виждам за истинност.

# 492
  • София
venche, трябва да имат абсолютно реално ЕГН иначе системата ще ги отхвърли, т.е. точно както писа Сисислава, детето не може да е измислено.

# 493
Ника, колко дечица искате да регистрирам Simple Smile
В интернет има сайт за случаен генератор на ЕГНта, съвсем истински

# 494
По въпроса с регистрирането на кандидатури-фантоми тук много би помогнало наистина спазването на закона за тайна на личните данни. Представям си служител с достъп до такава лична информация на гражданите какви чудеса би постигнал с идеята да заблубдава. Айде, за роднините няма как да се спре предаването на лична информация, но все пак и те имат шанс за злоупотреба.

Общи условия

Активация на акаунт