СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 32 112
  • 742
  •   1
Отговори
# 30
От началото на участието ми в РГ, а за последните две години съм и чл на УС на СНБМ, никой никога не ми се е обаждал/звънял/телефонирал за заседания на РГ. Член съм на РГ.

Ти пък. Да не мислиш че на всички звънят. Звънят на един и да предаде на останалите. На мен ми се е случвало да ми се обажда и Цвета от АР, а и са ми се обаждали и на мен с молба да я уведомя и нея.

# 31
Reniris, къде прочете че има насрочена работна група на 16.04. Вече почвам да се побърквам явно, но имам спомен че на последната РГ не успяха да насрочат дата са следващата. Никой не ми е звънял, а нямаме и мейл по въпроса.
Та просто питам.
Ми честно да ти кажа не знам и аз от къде имам тази и информация  Thinking,но съм си записала в личния календар - 16.04  РГ - някои споменал и аз съм отметнала може и предположение да е било - я питай мама  Саня

п.п. видях , че и мама  Саня не знае ,аз не съм си измислила - някъде съм звъняла сигурно по телефони на СО или образование...  Whistling и аз се шашнах сега  Crazy от къде ли знам това  newsm78 , но 'убихте" надеждата ми - аз разчитах на РГ  да се реши проблема с поредността на желание и чаках датата - да не би да е от хормона и да съм сънувала - знам ли  Mr. Green
Моят спомен е също за датата 16, но не за април, а за март. Помня, също, че мама Саня и Ели Х направиха доста подробен отчет тук по случая... Споменаваше се и идеята за РГ за след месец, но конкретна дата не е уточнявана!

# 32
Здравейте мами,

Искам да ви дам едно предложение по въпроса за ЕСПА и Дорис Тенеди. Сайтът на вестник Капитал имат страница, където читатели могат да предложат тема, която да бъде разработена от журналистите. Тъй като аз не съм наясно в детайли с проблема, предлагам ви някой по-информиран да обясни казуса, за да се привлече внимание към проблема. Страницата, където може да се предложи тема е тази: http://capital.bg/interaktiv/vashite_temi/v_razvitie/

# 33
Здравейте мами,

Искам да ви дам едно предложение по въпроса за ЕСПА и Дорис Тенеди. Сайтът на вестник Капитал имат страница, където читатели могат да предложат тема, която да бъде разработена от журналистите. Тъй като аз не съм наясно в детайли с проблема, предлагам ви някой по-информиран да обясни казуса, за да се привлече внимание към проблема. Страницата, където може да се предложи тема е тази: http://capital.bg/interaktiv/vashite_temi/v_razvitie/

Страхотно предложение! А в тази връзка може и до БТВ Репортерите или Темата на Нова да се "поканят".. Един от всички варианти, де.  Mr. Green

# 34
Аз пък вместо запис да ви кажа какво ми отговориха за случаите на разминаване на поредността на кандидатурите на близнаците:

Въпрос:
Здравейте, откривам в някои списъци близнаци, за които съответната детска градина е различно по ред желание, например в 6 ЦДГ "Шарл Перо" в Красна Поляна ..................... и ..................... (предполагам братя-близнаци) в общата опашка са съответно с 8.0 и 7.0 точки, което показва различна поредност на желанията. Това не противоречи ли на правилата за прием?
Отговор:
Поредността на желанията в кандидатурите на всички близнаци ще се уеднакви в деня преди класирането.

Въпрос No.2:
"Поредността на желанията в кандидатурите на всички близнаци ще се уеднакви в деня преди класирането." - цитирам Вашия отговор. Не е ли редно това да стане по-рано, в противен случай другите родители се затрудняват в изчисляването на шансовете на своето дете, нямайки представа коя ДГ всъщност ще бъде първото желание на близнаците.
Отговор:
Съжаляваме, но тази процедура се извършва непосредствено преди класирането, когато системата е заключена, за да не се даде възможност на родителите отново да пренареждат кандидатурите на децата си.

Това би могло да подведе както родителите на близнаците (на какъв принцип ще уеднаквят кандидатурите преди класирането? Как ще решат дали първо да е първото желание на единия, или на другия близнак?), така и родителите на другите деца, защото все пак става въпрос за цели 2 места! Така ли е било миналата година? Тогава нямахме никакви шансове, така че не съм се интересувала толкова.

# 35
  • София
успех на всички дечица  Peace

# 36
Аз пък вместо запис да ви кажа какво ми отговориха за случаите на разминаване на поредността на кандидатурите на близнаците:

Въпрос:
Здравейте, откривам в някои списъци близнаци, за които съответната детска градина е различно по ред желание, например в 6 ЦДГ "Шарл Перо" в Красна Поляна ..................... и ..................... (предполагам братя-близнаци) в общата опашка са съответно с 8.0 и 7.0 точки, което показва различна поредност на желанията. Това не противоречи ли на правилата за прием?
Отговор:
Поредността на желанията в кандидатурите на всички близнаци ще се уеднакви в деня преди класирането.

Въпрос No.2:
"Поредността на желанията в кандидатурите на всички близнаци ще се уеднакви в деня преди класирането." - цитирам Вашия отговор. Не е ли редно това да стане по-рано, в противен случай другите родители се затрудняват в изчисляването на шансовете на своето дете, нямайки представа коя ДГ всъщност ще бъде първото желание на близнаците.
Отговор:
Съжаляваме, но тази процедура се извършва непосредствено преди класирането, когато системата е заключена, за да не се даде възможност на родителите отново да пренареждат кандидатурите на децата си.

Това би могло да подведе както родителите на близнаците (на какъв принцип ще уеднаквят кандидатурите преди класирането? Как ще решат дали първо да е първото желание на единия, или на другия близнак?), така и родителите на другите деца, защото все пак става въпрос за цели 2 места! Така ли е било миналата година? Тогава нямахме никакви шансове, така че не съм се интересувала толкова.
От отговора им излиза и още нещо - след като първо ще заключат системата, а после ще уеднаквяват желанията на близнаците като как ще се направи това от родителите на близнаците, или ИСОДГ ще решава кое желание на близнаците да е първо и кое второ...?  Shocked
Може да ги пишаш конкретно пак по темата, която сте почнали с ИСОДГ...

# 37
Ами ако родителите на близнаците случайно четат темата, по-добре сами да си ги уеднаквят, за да са сигурни кое им е първо, кое второ и кое трето желание. Аз си мисля, че тези родители много добре знаят, че не е редно това което правят. За мен тези различия в поредността на желанията не са неволни, а умишлени

# 38
Ами ако родителите на близнаците случайно четат темата, по-добре сами да си ги уеднаквят, за да са сигурни кое им е първо, кое второ и кое трето желание. Аз си мисля, че тези родители много добре знаят, че не е редно това което правят. За мен тези различия в поредността на желанията не са неволни, а умишлени
права си, но въпросът е във принципите на чиято основа работи ИСОДГ, а не да се разчита на съвестта (информираността, добрата воляи, време и т.н.) на родителите на близнаци.

# 39
права си, но въпросът е във принципите на чиято основа работи ИСОДГ, а не да се разчита на съвестта на родителите на близнаци.

Миналата година им пращаха мейли, сигурно и сега така, и ако няма резултат, следва уденаквяване от тях.

# 40
права си, но въпросът е във принципите на чиято основа работи ИСОДГ, а не да се разчита на съвестта на родителите на близнаци.

Миналата година им пращаха мейли, сигурно и сега така, и ако няма резултат, следва уденаквяване от тях.
Идеята с е-майлите е добра, но най-добре е правилата по такива случаи да влязат и като информация в Ръководството.

# 41
Запис да следя темата...

# 42

Не помня точно но мисля че имаше инфо за близнаците по въпроса. Но ако можеш да прегледаш дали го има в ръководството, ще ти бъда много благодарна. Принципно има решение по въпроса и то е че близнаците НЕ могат да кандидатстват с различни желания. Естествено ако родителите изрично искат те да бъдат в различни градини, въпросът може да се реши индивидуално, но не мисля че някой до сега е имал такова намерение.
Идеята с е-майлите е добра, но най-добре е правилата по такива случаи да влязат и като информация в Ръководството.

# 43
  • София
Моят спомен е също за датата 16, но не за април, а за март.
Може и така да е било  ... и аз да съм в заблуда , но дата 16 си спомням , че някъде е споменавана и за това имах надежда , а сега това като отпада ... да питам може ли без РГ  да се реши видимостта на поредността на желание  Thinking

# 44

Въпрос:
Отговор:

Въпрос No.2:
Отговор:

От отговора им излиза и още нещо - след като първо ще заключат системата, а после ще уеднаквяват желанията на близнаците като как ще се направи това от родителите на близнаците, или ИСОДГ ще решава кое желание на близнаците да е първо и кое второ...?  Shocked
Може да ги пишаш конкретно пак по темата, която сте почнали с ИСОДГ...
Да, именно, и аз това имах предвид, такава практика е подвеждаща и за близнаците, и за другите деца. Чудех се дали да продължавам дискусията с тях, в крайна сметка току що им драснах едно въпросче.
Съгласна съм, че в повечето случаи това разминаване се прави умишлено, и това малко ме озадачава, просто защото не е необходимо. От всички списъци, които съм разглеждала за прием на набор 2007 в първа група (а те са мнооого, защото периодично правя упражението с изясняване по редността на желанията Crazy) не съм видяла случай на близнаци, които да не попадат в групата на сигурно приетите, в повечето случаи дори и по 3-те си най-предни желания биха имали възможността да бъдат приети.
Друго, което ме озадачава, е, че има деца от социалната опашка, които кандидатстват поне в 15-20 градини в много широк териториален диапазон (в 3-4 различни, макар и съседни) района на София, а приемането им изглежда 100% сигурно поне в 5 от градините. Например има едно момченце, чиито първи желания са в Овча Купел, а кандидатства също така в абсолютно всички детски заведения в Красна Поляна, Красно Село, Възраждане, а може и някъде другаде. Разбирам, че хората искат да се презастраховат, ама все пак безсмислени кандидатствания не виждам защо се правят.
Последно, има ОДЗ-та, обявили нулев прием за 2007-ми набор и въпреки това някои родители са запазили там първите желания на децата си (обикновено това са деца с много точки), което пък направо не мога да го проумея. Единственото разумно обяснение според мен е, че просто тези родители все още не са си актуализирали желанията.

Общи условия

Активация на акаунт