СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 32 112
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
Marmotche, благодаря ти за инициативността и споделената информация!   bouquet
Аз обаче не мога да разбера какво толкова плаши директорките ако се вижда поредността на желанията? Защо е необходимо специално решение на СО, за да се update-не системата? Имам чувството, че го правят от неразбиране и да не кажа направо некомпетентност. Това ми напомня една бивша по- възрастна колежка, която изпадаше в истерия само като чуеше, че ще въвеждаме нещо ново...
Да напиша моето мнение за това какво ги плаши - ами плаши ги подозрението, че като не разбират какви последствия може да изникнат след някаква си там промяна (разбирай в това число и неудобни за тях), може и да пострадат от това, та следователно,  по-добре да не се съгласяват.

Взе ми буквите от клавиатурата..  Rolling Eyes
Основния проблем е, че в тях е и хляба и ножа...

# 76
Marmotche, благодаря ти за инициативността и споделената информация!   bouquet
Аз обаче не мога да разбера какво толкова плаши директорките ако се вижда поредността на желанията? Защо е необходимо специално решение на СО, за да се update-не системата? Имам чувството, че го правят от неразбиране и да не кажа направо некомпетентност. Това ми напомня една бивша по- възрастна колежка, която изпадаше в истерия само като чуеше, че ще въвеждаме нещо ново...
Да напиша моето мнение за това какво ги плаши - ами плаши ги подозрението, че като не разбират какви последствия може да изникнат след някаква си там промяна (разбирай в това число и неудобни за тях), може и да пострадат от това, та следователно,  по-добре да не се съгласяват.
Тук може да вметнем:"Гузен негонен бяга...."Те хорицата като знаят какви ги въртят и сега изведнъж родителите искат информация от Сирма.От къде на къде?
Майчице и това са хора в управлението #2gunfire

# 77
Marmotche, благодаря ти за инициативността и споделената информация!   bouquet
Да напиша моето мнение за това какво ги плаши - ами плаши ги подозрението, че като не разбират какви последствия може да изникнат след някаква си там промяна (разбирай в това число и неудобни за тях), може и да пострадат от това, та следователно,  по-добре да не се съгласяват.
Тук може да вметнем:"Гузен негонен бяга...."Те хорицата като знаят какви ги въртят и сега изведнъж родителите искат информация от Сирма.От къде на къде?
Майчице и това са хора в управлението #2gunfire

Това си е манталитет на мислене и действия на тази основа. Не е задължително да крият нещо нередно, като отказват някаква промяна. Например, от някоя промяна може изневиделица да последва някакво допълнително усилие от тяхна страна (нищо, че това усилие ще е от полза за масата данъкоплатци, примерно). На светлинни години са от разбирането за държавната работа като служба за нуждите на обществото.

# 78
Абсолютно! Не знам на каква средна възраст са служителките в тези дирекции, но ми е пределно ясно, че към всяко ново нещо, предложено от нас се отнасят с пренебрежение или от неразбиране, или от нежелание, или пък "от къде на къде те ще ни казват какво да правим?" В повечето случаи това е разбиране на предишни поколения. Винаги против новостите и промените. Не слагам под един знаменател, ама отстрани така ми изглеждат нещата  Thinking

Да му се не види, изядох един шоколад за 10 минути задето се ядосвам...  Mr. Green

# 79
Да му се не види, изядох един шоколад за 10 минути задето се ядосвам...  Mr. Green
Joy
Мини после през диетичния подфорум. Hug

Истината е, че почти нищо не можем да променим!
Желаещите за ДГ са повече от местата. Whistling Whistling Whistling

# 80
Аз съм на шоколадова диета тези дни  Mr. Green

Можем да променим, но няма да стане веднага. Резултатът де. Ако не ни се чуе гласа, нищо няма да се промени. Това е сигурното! Едно дете ако не реве, майка му няма да се сети, че е гладно Wink

# 81
  • София
Момичета,обърках се тук нещо и да ви питам: става въпрос за ЦДГ 113 "Преспа". Тя се намира на ул.  "Преспа" № 3.  На улица "Хан Аспарух" 52 има детска градина на входа, на която пише: ЦДГ 113 - ФИЛИАЛ - ГРУПА "УСМИВКА". Но този филиал не е посочен в системата. Питах ги с формата за обратна връзка защо е така, а те ми отговориха следното: "113 ЦДГ не е обявила свой филиал в сайта на ИСОДГ". Някой знае ли защо е така?

# 82
  • София
Мармотче, аз разбирам от отговора на Сирма, че ще влезе в действие показването поредността на желанията newsm78 или просто си го тълкувам както на мен ми харесва Simple Smile

Предполагам, че няма да покажат поредност, а шансове за прием, както миналата година. Тогава правеха на всеки няколко дни пробни класирания (в последните дни преди класирането и на всеки няколко часа). И ти показват в профила на детето дали би се класирало и къде, ако класирането беше сега. Резултатите не се виждаха като списъци, а всеки вижда в профила на детето една от трите стойности срещу всяка избрана градина:
- Не би било прието
- Би имало х% шанс (това ако би попаднало в гранична група, примерно ако групата е 40 деца за 10 места,  пише 25%)
- Би било прието
----------------------
Всъщност, ако би било прието, ще видиш стойност само срещу съответната градина. Ако би попаднало в гранична група, не помня дали даваше шансовете за всички възможни градини, или само за най-желаната.

# 83
  • СОФИЯ

Предполагам, че няма да покажат поредност, а шансове за прием, както миналата година. Тогава правеха на всеки няколко дни пробни класирания (в последните дни преди класирането и на всеки няколко часа). И ти показват в профила на детето дали би се класирало и къде, ако класирането беше сега. Резултатите не се виждаха като списъци, а всеки вижда в профила на детето една от трите стойности срещу всяка избрана градина:
- Не би било прието
- Би имало х% шанс (това ако би попаднало в гранична група, примерно ако групата е 40 деца за 10 места,  пише 25%)
- Би било прието
----------------------
Всъщност, ако би било прието, ще видиш стойност само срещу съответната градина. Ако би попаднало в гранична група, не помня дали даваше шансовете за всички възможни градини, или само за най-желаната.

Казаха че при тази кампания няма да дават шансовете за прием.

Абсолютно! Не знам на каква средна възраст са служителките в тези дирекции, но ми е пределно ясно, че към всяко ново нещо, предложено от нас се отнасят с пренебрежение или от неразбиране, или от нежелание, или пък "от къде на къде те ще ни казват какво да правим?" В повечето случаи това е разбиране на предишни поколения. Винаги против новостите и промените. Не слагам под един знаменател, ама отстрани така ми изглеждат нещата  Thinking

Да му се не види, изядох един шоколад за 10 минути задето се ядосвам...  Mr. Green
Ако изключим представителите на родителските организации и Сирма всички останали в РГ са над 50 г...или поне така изглеждат.

# 84
Да му се не види, изядох един шоколад за 10 минути задето се ядосвам...  Mr. Green
Joy
Мини после през диетичния подфорум. Hug

Истината е, че почти нищо не можем да променим!
Желаещите за ДГ са повече от местата. Whistling Whistling Whistling
Невъзможна е промяната когато всички или почти всички вярват в твоята истина и не работят за промяната.
Трудна е промяната когато повечето вярват в твоята истина, и не работят за промяната.
Колкото повече са вярващите, че промяната е възможна и работят за нея, толкова повече тя е по-лесно достижима.

Да, желаещите за ДГ се повече от местата. Но това не е непреодолим проблем!

# 85
Момичета,обърках се тук нещо и да ви питам: става въпрос за ЦДГ 113 "Преспа". Тя се намира на ул.  "Преспа" № 3.  На улица "Хан Аспарух" 52 има детска градина на входа, на която пише: ЦДГ 113 - ФИЛИАЛ - ГРУПА "УСМИВКА". Но този филиал не е посочен в системата. Питах ги с формата за обратна връзка защо е така, а те ми отговориха следното: "113 ЦДГ не е обявила свой филиал в сайта на ИСОДГ". Някой знае ли защо е така?
Това е наистина необяснимо Thinking

# 86
  • София
Това е наистина необяснимо Thinking
Да.Аз работя точно в центъра и всеки ден виждам децат там и затова не мога да си го обясня по никакъв начин. Заснела съм и с видео какво пише на вратата и няма кой да обясни защо е така newsm78

# 87
Ами ако родителите на близнаците случайно четат темата, по-добре сами да си ги уеднаквят, за да са сигурни кое им е първо, кое второ и кое трето желание. Аз си мисля, че тези родители много добре знаят, че не е редно това което правят. За мен тези различия в поредността на желанията не са неволни, а умишлени
права си, но въпросът е във принципите на чиято основа работи ИСОДГ, а не да се разчита на съвестта на родителите на близнаци.

Миналата година им пращаха мейли, сигурно и сега така, и ако няма резултат, следва уденаквяване от тях.

Не помня точно но мисля че имаше инфо за близнаците по въпроса. Но ако можеш да прегледаш дали го има в ръководството, ще ти бъда много благодарна. Принципно има решение по въпроса и то е че близнаците НЕ могат да кандидатстват с различни желания. Естествено ако родителите изрично искат те да бъдат в различни градини, въпросът може да се реши индивидуално, но не мисля че някой до сега е имал такова намерение.
Идеята с е-майлите е добра, но най-добре е правилата по такива случаи да влязат и като информация в Ръководството.
Прочетох новото Ръководство и Въпроси/отговори - нищо не открих за случая с поредността на желанията за блиезнаците. В Нормативните документи има само по-стара информация (от миналите кампании), които едва ли някой би сметнал за актуални за настоящата кампания, за да се информира от тях как към момента работи и се ползва системата. Ако между тези стари документи някъде има споменато за близнаците, то в новата информация е пропуснато...
...
Лично по моите спомени от предишни дискусии по този въпрос, намирала съм Новина относно уведомяване на родителите на близнаци да уеднаквят поредността на кандидатурите им. Сигурно я има някъде из архива на новините, но така пак си остава настрана от настоящо актуалната информация за новата кампания.
Според мен, мястото на този въпрос е в точката "Актуализация и подредба на кандидатурите" на Ръководството.

# 88
  • София
Да не изпусна нещо. Grinning

# 89
И аз да се запиша да следя.

Общи условия

Активация на акаунт