СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 32 112
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Аз пък се чудя какво второ класиране ще има. За по-натам, ако директорките отпуснат още някое местенце, ама сега  Thinking Че слушам някои майки се надяват да се вредят на следващите класирания. Ама аз като гледам списъците, ми то всеки който го приемат на първо желание ще запише детенце.

# 166
  • София
sofy, миналата година имаше незаписани деца. Имаше и такива, на които записването им беше отказано.
Шансовете са минимални, но ги има.

Алекс все още е в гранична група. Но за едно място са 42 деца.
Забелязах промяна

Цитат
Начало - Профили на семейството

*  Александър
      Александър не посещава градина
    * Дияна
      Дияна е извън градинска възраст
Това май преди го нямаше.

# 167
Момичета, искам да питам нещо, което май коментирахте назад в темата, но сега не успявам да го открия. Между първите три класирания има по една седмица, а срокът за записване след всяко от тях е две седмици. Аз си го тълкувам така: на второто класиране просто ще се тегли жребият за граничните групи за оставащите обявени сега места. Няма обаче да се знае все още дали ще се освободят още места заради незаписани деца от първото класиране, например такива, които са се записали другаде по първо желание (при социалните виждам доста такива) или пък са се отказали по друга причина. И чак на трето класиране ще се освободят евентуално места от незаписани деца. Правилно ли разсъждавам Thinking и ако е така се чудя все пак дали пък ако още първата седмица след първото класиране някои от децата се запишат по първо желание ще се освободят местата им в градините по следващи желания още за второто класиране. В смисъл дали се подава информация веднага при записване или не? Незнам дали ме разбрахте Sad ooooh!.

# 168
Момичета, искам да питам нещо, което май коментирахте назад в темата, но сега не успявам да го открия. Между първите три класирания има по една седмица, а срокът за записване след всяко от тях е две седмици. Аз си го тълкувам така: на второто класиране просто ще се тегли жребият за граничните групи за оставащите обявени сега места. Няма обаче да се знае все още дали ще се освободят още места заради незаписани деца от първото класиране, например такива, които са се записали другаде по първо желание (при социалните виждам доста такива) или пък са се отказали по друга причина. И чак на трето класиране ще се освободят евентуално места от незаписани деца. Правилно ли разсъждавам Thinking и ако е така се чудя все пак дали пък ако още първата седмица след първото класиране някои от децата се запишат по първо желание ще се освободят местата им в градините по следващи желания още за второто класиране. В смисъл дали се подава информация веднага при записване или не? Незнам дали ме разбрахте Sad ooooh!.
Със записването на детето (директорката на ДЗ да направи това записване в системата) отпадането на всички други кандидатури на това дете отпадат автоматично (и веднага). Самата система е зададена така. По този въопрос съм напълно убедена, понеже лично го установих, когато записвах сина си преди 3 месеца. Обаче имам известни съмнения по актуализацията на списъците с чакащи по тези отпаднали кандидатури, (което всъщност е целта на автоматичното отпадане). Случвало се е да видя името на сина ми все още в списъка с чакащи по по-задни желания след деня на неговото записване, когато автоматично получих съобщението, че заради записването всички останали кандидатури са изтрити от профила ни.

На второ и всяко следващо класиране ще се "раздават" сигурно свободните места към съответния ден за класиране. Няма значение дали ще се случи на конкретни единични кандидати да се класират или ще се разиграват случайни числа за гранични групи - въпрос на ситуация между брой свободни места и чакащи кандидати подредени по точки.
Ако едно класирано дете се запише още първата седмица от срока си за записване, то мястото му по другите му желания ще се освободи от листите с чакащи по другите му кандидатури за класирането още на следващата седмица. Ако това дете се запише през втората му седмица от срока, то това ще се отрази в чакащите за третото класиране. Всъщност, въпросът дали едно дете ще се запише през първата или през втората си седмица от дадения му срок, това не променя броя на свободните места за следващи класирания, а само прави размествания в листите с чакащи.  За да има класирани нови деца на всяко следващо Първото класиране са нужни свободни места. А мястото на едно класирано дете се пази до изтичане на срока му за записване. Ако до тогава не се запише, то чак след това мястото му отново ще се появи като свободно. За да се появи свободно място за Второ класиране едно класирано дете на Първото класиране, би трябвало още първата седмица от срока му изрично да е обявило при директорката, че се отказва от записване, и директорката да отрази това веднага.
Други случаи на отваряне на свободни места са всяко следващо класиране могат да бъдат:
* Отказ на директор да запише класирано дете заради неправомерно заявени точки (невъзможнот на родителите да докажат заявените точки);
*  Пускане на увеличения на свободни места в дадето ДЗ, например, след приключване на ремонт.

Последна редакция: пн, 12 апр 2010, 09:15 от sisislava

# 169
  • София
Лилчо, децата които се класират по първо желание, веднага (още на първо класиране) отпадат от останалите списъци. Тоест, ако си сигурна че едно дете ще влезе по първо желание в някоя градина, можеш да знаеш със сигурност, че няма да бъде на опашката, там където е второто и останалите му желания.

# 170
  • София
Лилчо, записаните няма релано да освободят места, всяко дете бива класирано само в една градина, по най-високото възможно желание. И като се запише, заема мястото, на което е било класирано. Още след класирането, без значение дали е записано детето или не, автоматично доста ще се почистят списъците на чакащите, защото ще се премахнат по-ниските желания на всички класирани. И да не е веднага, със сигурност ще стане видимо преди 2-ро класиране. Места ще се освободят за второ класиране по 2 линии - отказани записвания (обикновено при невъзможност на родителите да докажат заявени точки) или в един рядък случай, при който заради "сложния итеративен процес" за 1 класиране на някои места оставаше по едно незапълнено място от обявените (пишеше го в новините сед 1 класиране миналата година, може и да за променили процеса сега, не знам). Вече за 3-то класиране ще е изтекъл двуседмичния срок за записване на класираните на 1-во класиране и ако има незаписани, техните места ще се обявят като свободни.

# 171
  • София, под Карлсон
Едно питане- има ли начин да се смени паролата за достъп в ИСОДГ или задължително трябва да се мине през "Забравена парола" ? newsm78
Предварително благодаря!

# 172
  • Банкя
Лилчо, записаните няма релано да освободят места, всяко дете бива класирано само в една градина, по най-високото възможно желание. И като се запише, заема мястото, на което е било класирано. Още след класирането, без значение дали е записано детето или не, автоматично доста ще се почистят списъците на чакащите, защото ще се премахнат по-ниските желания на всички класирани. И да не е веднага, със сигурност ще стане видимо преди 2-ро класиране. Места ще се освободят за второ класиране по 2 линии - отказани записвания (обикновено при невъзможност на родителите да докажат заявени точки) или в един рядък случай, при който заради "сложния итеративен процес" за 1 класиране на някои места оставаше по едно незапълнено място от обявените (пишеше го в новините сед 1 класиране миналата година, може и да за променили процеса сега, не знам). Вече за 3-то класиране ще е изтекъл двуседмичния срок за записване на класираните на 1-во класиране и ако има незаписани, техните места ще се обявят като свободни.
Това, доколкото знам аз, се случва по време на самото първо класиране, тоест детето, класирано по първо класиране, изчезва от списъците на ДГ негови следващи желания и на тези места се класират децата след него в списъка. Peace

# 173
А възможно ли е още на първото класиране да се отпуснат още 2-3 свободни места за да се " уплътнят " групите, точно толкова дечица със стандартните 8 точки ще останат извън класирането в нашата градина.

# 174
Едно питане- има ли начин да се смени паролата за достъп в ИСОДГ или задължително трябва да се мине през "Забравена парола" ? newsm78
Предварително благодаря!

И аз не успях да открия опция "Смяна на парола" newsm78 Може да питаш в обратната връзка.

# 175
  • София
Акси, да, точно така е.

катюнгелче, не разчитай на това. Системата ще класира толкова деца, колкото директорката е обявила. Ако тя реши да "уплътни", може да стане, както казваш, но зависи единствено от нея (и от капацитетните възможности на градината, разбира се)
А възможно ли е още на първото класиране да се отпуснат още 2-3 свободни места за да се " уплътнят " групите, точно толкова дечица със стандартните 8 точки ще останат извън класирането в нашата градина.

# 176
  • София
Предварително благодаря!

И аз не успях да открия опция "Смяна на парола" newsm78 Може да питаш в обратната връзка.
Аз миналата година си смених паролата,но не помня как,за съжаление.
А сега не смея да пробвам,защото е запаметена в браузера ми,и да не я оплескам.

# 177
  • София
Здравейте и от мен.  Hug

Ние нямаме никакъв шанс за прием. Дъщеричката ми е на 2 години, и не можем да съберем повече от 8, най-много 8,1 точки. В нашия район- Триадица- никакъв шанс- дори не можем да попаднем в гранична група. ooooh! Cry

Имам следния въпрос- Ако я запиша в друг район- например- Кремиковци- там има поне теоретичен шанс да я приемат. Ако случайно я приемат- ще отпадне от списъците в другите градини. Как мога да кандидаствам догодина пак в моя район?След като веднъж е записано детето може ли да кандидаства пак ?.  newsm78 Питам в системата ,но ми отговарят много уклончиво.
-Системата нямала опция за прехвърляне. Да участвувам в текущите класирания на градините които искам. Но като попитам как да я регистрирам отново ,в случай че е приета в друга градина ,не ми отговарят. Страхувам се ,че ако я запиша в друг район, след това никога няма да мога да я прехвърля в нашия.  Cry

Ако някой има представа моля да ми пише Praynig

# 178
Здравейте и от мен.  Hug

Ние нямаме никакъв шанс за прием. Дъщеричката ми е на 2 години, и не можем да съберем повече от 8, най-много 8,1 точки. В нашия район- Триадица- никакъв шанс- дори не можем да попаднем в гранична група. ooooh! Cry

Имам следния въпрос- Ако я запиша в друг район- например- Кремиковци- там има поне теоретичен шанс да я приемат. Ако случайно я приемат- ще отпадне от списъците в другите градини. Как мога да кандидаствам догодина пак в моя район?След като веднъж е записано детето може ли да кандидаства пак ?.  newsm78 Питам в системата ,но ми отговарят много уклончиво.
-Системата нямала опция за прехвърляне. Да участвувам в текущите класирания на градините които искам. Но като попитам как да я регистрирам отново ,в случай че е приета в друга градина ,не ми отговарят. Страхувам се ,че ако я запиша в друг район, след това никога няма да мога да я прехвърля в нашия.  Cry

Ако някой има представа моля да ми пише Praynig

Ако детето ти се запише някъде, то веднага след това можеш да направиш нова кандидатура за градина където да искаш да кандидатстваш "на нова ръка" (а дефакто искаш да го преместиш). Единсвената разлика с останалите кандидати в случая, ще бъде, че ти няма да може да ползваш точките си за поредност на желанието, конкретно това желание, което вече си използвала при записване на детето. Например: по Първо желание те приемат в Кремиковци. Записваш там детето. Всички други кандидатури от профила ти отпадат. Правиш нови кандидатури, например за Триаядица. И сега вместо 3 точки за новото ти Първо желание, ще получиш 2 т. (сиреч, за настоящата година системата брои, че вече си ползвала 3те си точки за Кремиковци, и новите ти желания започват да се броят от Второ нататък.)
А ако решиш да изкарате цялата година в Кремиковци (или дори и да кандидатствате текущо за преместване, но не успеете ди края на годината), то за следващата нова учебна година, в случай, че правилата си останат като за сегашната кампания, ще ти се възстановят всички точки за поредност на идните ти нови желания - т.е. отново ще си имаш 3 т. за Първо, 2 т. за Второ и т. н. желания .

Това, доколкото знам аз, се случва по време на самото първо класиране, тоест детето, класирано по първо класиране, изчезва от списъците на ДГ негови следващи желания и на тези места се класират децата след него в списъка. Peace
Понеше всяко поредно класиране се прави едновременно за всички ДЗта, то класациите излизат едновременно, т.е., така както са списъците с чакащи към момента на заключване на системата. Ако едно дете кандидатства по първо желание някъде, а по второ желание другаде, то и в двата сиписъка си участва в класирането. След като класацията приключи, чак тогава се разбира, че примерно детето е класирано по първо желание и за следващата класация името му ще отпадне от списъците на градините, където е по второ, трето и т.н. желания.... Между другото, много е възможно вдновременно да се получи "влизане" на дете и по Първо и по Второ желание, но в случая системата ще го покаже като класирано по по-предното му желание (в случая, по Първото му желание).

Последна редакция: пн, 12 апр 2010, 11:49 от AnMary

# 179
  • София
Знам,че го четох някъде,ама като не помня ще ви питам.Кои деца се приемаха директно в градините,тези с телк и хронични заболявания newsm78или нещо пак не съм разбрала Rolling Eyes
Децата със СОП-специални образователни потребности (телк, хронични заболявания).Те пак трябва да са в системата, но да отбележат,че са по СОП и комисия в РИО прави одобряването на документите в комисия.

благодаря ти Hug
а можете ли да ми кажете,тези деца в опашката с какви точки са,като всички нас,нали?А останалото се проверява от комисия,когато е зададено,че детето е с такива потребности!

никой ли не знае?

Общи условия

Активация на акаунт