СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 32 112
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
Ника, колко дечица искате да регистрирам Simple Smile
В интернет има сайт за случаен генератор на ЕГНта, съвсем истински
Shocked Shocked
Това, пък как са го оставили да съществува и изобщо да ползва данните на Есграон?!  Shocked Shocked Shocked

# 496
Именно защото не се ползват данните на ЕСГРАОН се получава.
Аз регистрирах Гошко, роден на 01.01.2009та, с едно сайтче си генерирах ЕГН, което съответства на пол мъжки, роден еди кога си....и ето ти ЕГН.

Данните трябва да бъдат засечени в ЕСГРАОН. И само тези ЕГНта, за които имената не съвпадат + проверка и на родителите ЕГН/име....трябва да бъдат разкарани от списъците преди класирането.

Нищо не може да гарантира, че са едно-две имена.
Ако си поиграя до довечера ще сътворя 100 деца и ще ги видите на челните места в градините, които мен ме интересуват. Но понеже това е мизерия, а и не ми помага...

# 497
Именно защото не се ползват данните на ЕСГРАОН се получава.
Аз регистрирах Гошко, роден на 01.01.2009та, с едно сайтче си генерирах ЕГН, което съответства на пол мъжки, роден еди кога си....и ето ти ЕГН.

Данните трябва да бъдат засечени в ЕСГРАОН. И само тези ЕГНта, за които имената не съвпадат + проверка и на родителите ЕГН/име....трябва да бъдат разкарани от списъците преди класирането.

Нищо не може да гарантира, че са едно-две имена.
Ако си поиграя до довечера ще сътворя 100 деца и ще ги видите на челните места в градините, които мен ме интересуват. Но понеже това е мизерия, а и не ми помага...

А! Сега разбрах. Отначало си мислех, че тоя сайт намира истински ЕГНта на истински хора...
Наистина съм изнанадана, че ИСОДГ на ползва данните на Есграон за да проверява регистрациите дали на дадено име отговаря истинското му ЕГН.

# 498
  • София
А сигурни ли сме, че не правят засечка в ЕСГРАОН?  newsm78

# 499
  • София жк Бъкстон
Информацията за адресната регистрация на родителите и другите лични данни ще бъде сравнена с данните на ЕСГРАОН преди класирането. Ще бъдете уведомени, ако има несъответствие.
Това пише в Ръководството на ИСОДГ в Приложение: Уточнения за критериите
Общи критерии:

# 500
  • There I was on a July morning
Да, със сигурност правят справка в ЕСГРАОН, това се изясни още миналогодишната кампания.
Цитат от 08.април 2009 от kg.sofia:

"Междинна стъпка за въвеждане на ЕГН на родителите

По решение на Ръководителя на проекта, ще въведем междинна стъпка за въвеждане на ЕГН на родителите. Това е необходимо, за да се обвържат данните на семейството в едно, да се осигури сигурност и сверка на информацията с Единната система за гражданска регистрация (ЕСГРАОН). "

# 501
Reniris честито! Много да те радват момичета!

Аз ще ходя на гражданският контрол! Кой друг ще идва?

# 502
  • гр.София
  Ренирис,честита дъщеричка!

За какво са ви фалшиви ЕГН-та, след като директорката предварително си е уговорила колко точки да си пишат родителите и как тя ще им ги приеме за реални после при проверката.
 Това-хипотетично.

Но Триадица и конкретно 2-ро ОДЗ със сигурност има някаква врътка за прием.
 А двете близначета,чиято майка си се хвали публично във форума,че е платила и децата ходят на градина отдавна, до последно стояха на опашките. Може би преди месец изчезнаха,когато ИСОДГ попрочистиха опашките.

# 503
Да, със сигурност правят справка в ЕСГРАОН, това се изясни още миналогодишната кампания.
Цитат от 08.април 2009 от kg.sofia:

"Междинна стъпка за въвеждане на ЕГН на родителите

По решение на Ръководителя на проекта, ще въведем междинна стъпка за въвеждане на ЕГН на родителите. Това е необходимо, за да се обвържат данните на семейството в едно, да се осигури сигурност и сверка на информацията с Единната система за гражданска регистрация (ЕСГРАОН). "

И аз с такова убеждение съм останала - проверки се правят. На знам как venche е успяла да регистрира дете с някакво си генерирано ЕГН.
От друга страна за адресните регистрации наистина е наложително да се правят проверки също. Така и деклариращите настоящ адрес ще трябва да се регистрират по местоживеене преди да посочат адреса си в ИСОДГ.
Също, добре би било автоматично да се правят и проверки за членове на семейството - така ще отпадне и опасността от заявяване на фалшиви социални предимства (дете с един родител, примерно).
И въпреки всички тези мерки, пак ще си остава възможността ако някой знае всички данни на дадено семейство да направи регистрация и кандидатури от негово име, без реално това семейство да го е грижа за кандидатсване в детските градини в София.

За какво са ви фалшиви ЕГН-та, след като директорката предварително си е уговорила колко точки да си пишат родителите и как тя ще им ги приеме за реални после при проверката.
 Това-хипотетично.

Става дума за ето това:
За далаверата ми каза една мама в парка. Как в списъците имали Иван, Петкан и не знам си кой, абсолютно несъществуващи деца, с 10+ точки.
Минава класирането, съответно честно и почтенно тези измислени деца са класирани. На тяхно място обаче директорите записват други деца, с подкупи или на свои хора. Даже няма да се учудя ако имената не са фиктивни, но заявените точки са неверни.

Аз съм 100% за подробно описание на соц. критериите. Ще ме извиняват с това, че родитеите в неравностойно положение, ще бъдат засегнати ако се съобщи социалния им статус.

В градидите в община Триадица, да го наречем елитен квартал, са най соц. неравностойните. Обаче ще видите от септември с какви коли по 100 бона возят бедните-нещастни душици.

Извинявам се на всички родители, които действително имат социални проблеми.
Моите деца също са в социалния списък, защото са близнаци. Въпреки това, за 3те градини на 1во място шанса ни е нисък, т.е нулев.
И аз съм се замисляла над варианта дали реално не кандидатстващи деца изкуствено не са включени в системата от родители, целящи да заблуждават конкуренцията. Но все пак става дума за съвсем реално съществуващи деца, а не за измислени деца. Системата не би регистрирала дете, ако то няма ЕГН и то такова ЕГН, което да съвпада с базата данни на Есграон. Такъв опит за заблуда на конкуренцията става с, примерно, роднински деца от провинцията, на които се знаят ЕГНтата, но тези деца изобщо не ги касае проблема с градините в Софиял На таксва деца може да заявиш каквито си искаш критерии и да им изкараш какъвто си искаш бал, за да се наредят в списъка с чакащи, където ти е удобно ...
Не се сещам дали и как би могло подобна заблуда да бъде предотвратена, след като регистрациите се правят почти анонимно...
...
Не става дума за замяна на класирани деца (некандидатстващи реално) с други. Става дума, че в периода преди класирането много родители ще бъдат подведени за истинския шанс за влизане в класация. Например: пускам кандидатура-фантом, която с 1 точка (или десети от нея) изпреварва реалната към момента гранична група (в която е и моето дете). В резултат, много деца от тази група се пренасочват от родителите им в други градини. Малко преди заключване на системата за класиране изтриваш измислената кандидатура и граничната група пак става актуална, но с много по-малко участници в нея, което увеличава шансовете ти за класиране.

Последна редакция: сб, 17 апр 2010, 15:55 от AnMary

# 504
  • Банкя
Аз ще ходя на гражданският контрол! Кой друг ще идва?
Ами аз явно съм се записала късно, защото никой още не се е свързал с мен, да ходя, така че ще чакаме инфо от теб, как е протекло класирането. Wink

# 505
  • София
аз за сега само ще ви следя , но ако с нещо мога да помогна 'дистанционно" съм винаги готова!

# 506
Защо чак преди класирането ще сверяват данните, смисълът е именно да не се допускат регистрации на несъществуващи деца !  Twisted Evil
Ника, благодаря ти много за отговора  bouquet, дано имаме късмет. И друго да попитам, шансът автоматично ли се изчислява, в смисъл, ако сега сложа на първо място градина с по-малко чакащи деца, веднага ли ще покаже реалният шанс да се класираме ?

# 507
  • София
катюнгелче, май няма веднага да се покаже шанса, а ще трябва да изчакате определените за това часове - три пъти дневно пише в сайта:

Индикациите за шансовете за прием се отнасят единствено за определената дата и час, изписани в таблицата. Ако извършите разместване в кандидатурите си, индикациите за шанс престават да бъдат актуални – в този случай, изчакайте да се публикуват новите данни, за да можете да видите актуалните ви шансове за класиране.

Данните ще се актуализират три пъти дневно (сутрин, обед и вечер) до 18 ч. на 22 април 2010 г.
http://kg.sofia.bg/?page=news&id=403

# 508
До преди месец нямаше връзка с ЕСГРАОН и никога не е имало. Ако в последния месец са я направили, може и да изчистят опашките.

Номерът с фиктивно дете и записване на реално не върши работа. Не е ефективно и при проверка много лесно може да се хване.

# 509
  • София
Другият вариант е "сделка" с директорката. Записваш си детето с повече точки, а тя си "затваря очите" при записването. Пак може да се хване при проверка, но то има толкова злоупотреби сигурно, че...няма смисъм да се ядосвам. Само гледам как деца от квартала, които до скоро бяха с точки като нас и стояха в списъците година, сега седмица преди класирането намериха начин да отидат напред с една подточка, но тя е достатъчна за класиране. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт