СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 32 112
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
  • София
И да е мръднал, позицията на детето с 10+ точки, както и бройката чакащи деца не е, защо тогава шансът ни да попаднем в гранична група да е намалял ?
Защото например на две от децата с 10+ тази градина им е била второ желание. При запазването на картинката в този и вид, техните две незаети във вашата градина места /защото ще се класират по първо желание другаде/ се прехвърлят на общата опашка и за граничната група реално има две места повече от обявените.
При поредната засечка на шанса обаче те са си направили вашата градина първо желание. Съответно те заемат двете места, които иначе биха били останали незаети и прехвърлени във вашата опашка, респ. увеличение на местата в граничната група.
Така на вас шанса ви намалява, защото местата не се увеличават /т.е. няма прехвърлени свободни места от соц. към обикновената опашка/.
Това е само едно от вероятните обяснения, сигурно има още.

# 631
  • гр.София
А някой знае ли цялата процедура колко горе долу време ще отнеме? Да не отиде към 4-5 часа, че тогава няма да мога да присъствам.
Софи, миналата година не знам в колко е започнало самото класиране, но майките от темата се прибраха след полунощ и започнаха да ни дават инфо на лични дали са ни приети децата /имаха списъците със всички класирани деца/.

До 17 ч си бяхме тръгнали (а някои и в 16).
 Разрешението за даване на информация по списъците дойде вечерта от Я. Дж ( ИСОДГ) и затова имаше нощна размяна на ЛС-та

# 632
  • София
Ясно, Бланк, мерси! Аз си мислех, че сте висяли по нощите в офиса.

# 633
И мен ме занимават същите мисли като катюнгелче и Астарта... как е възможно при положение че децата на опашката, които са преди моето да не са мръднали като бройка и имена, шансът ни за попадане в гранична група да е намалял от 118% вчера вечерта на 63 % днес в 17.01ч? Въобще имам чувството, че до четвъртък в 18ч, когато ще затворят системата ще полудея.. Тези процентни вероятности за прием, според мен повече пречат, отколкото помагат.. за себе си съм убедена, че ако играех "на сляпо" и не знаех какъв процент ни е шанса за прием, поне щях да мога да спя докато излезе прословутото класиране..
Шансът може да се намали без да се правят никакви промени от децата в един даден списък (вашия, примерно). Това ще е възможно, ако по другите списъци (по разни други градини), дето участват и вашите конкуренти, са влезли съвсем други деца - нови, примерно, или такива, които са си разместили желанията. И след такава промяна по тези други списъци, на вашите конкурнти пада шанса за прием по тези кандидатури, което съответно намалява шанса им да влязат по по-предните им желания. Така шанса да отпаднат от вашия списък ще намалее, и естествено с това ще намалее е вашия шанс за класация.

Изобщо, изчисляването на шанса на дадено дете отчита и пряката му и непряката му конкуренция с другите деца.
Например ""Пряк конкурент" - дете от списък, в който участваш и ти.
"Непряк конкурент" - дете пряк конкурент на твой пряк конкурент в някой друг списък, където ти не участваш.

В случая, необяснимото падане на шанса е именно, защото промяната е дошла само от непряка конкуренция.

Последна редакция: пн, 19 апр 2010, 20:01 от sisislava

# 634
  • София
Някой има ли представа в събота кога ще обявят  класирането?

# 635
  • София
Някой има ли представа в събота кога ще обявят  класирането?
Не помня миналият септември кога го обявиха. Към 10 часа мисля.

# 636
  • София
Дано да е така.Няма нужда от излишно,изнервящо чакане. smile3511

# 637
Аз нещо съвсем изперках вече  Crazy. Да ви питам-район на месторабота в профилите на родителите-район по регистрация на фирмата ли е или адрес на офис? И при положение, че не ползвам допълнителна точка от него има ли значение кой ще посоча?

# 638
Ох, наистина е супер изнервящо това с %-тите. Нашите паднаха на НИСЪК, изобщо не попадаме в граничната група даже. А прогнозирах, че това ще се случи към петък.

Някак ми се струва странна тази тенденция тази седмица на всички да ни пада % на вероятност.  Thinking И ми намирисва на някакви задкулисни театрални постановки.  #Cussing out

# 639
  • София
Аз нещо съвсем изперках вече  Crazy. Да ви питам-район на месторабота в профилите на родителите-район по регистрация на фирмата ли е или адрес на офис? И при положение, че не ползвам допълнителна точка от него има ли значение кой ще посоча?
Адрес на офиса Лилчо. Стискам палци и късмет на баткото  Hug

# 640
  • София
Ох, наистина е супер изнервящо това с %-тите. Нашите паднаха на НИСЪК, изобщо не попадаме в граничната група даже. А прогнозирах, че това ще се случи към петък.

Някак ми се струва странна тази тенденция тази седмица на всички да ни пада % на вероятност.  Thinking И ми намирисва на някакви задкулисни театрални постановки.  #Cussing out
Според мен
1) примерните класации с показване на шансовете помагат на родителите да се ориентират по-добре къде да кандидатстват. Така тези, които иначе по-трудно се ориентират, с това показване на шанса намират по-успешно място за кандидатстване. Съответно тези като теб, които и сами са успели да намерят място с шанс, виждат как местата намаляват заради новодошлите. Неприятно за теб, положително за тях;
2) Някои родители чак сега се активират и редят местата. И аз като теб прогнозирам, че до петък само ще ми падат шансовете. В момента най-доброто, което мога да докарам, в 25% в друг район - в моя нямам никакъв шанс. И по-зле ще стане, подготвям се психически.

В подкрепа на тези твърдения ще кажа, че тук-там в списъците намирам познати дечица. И виждам, че сега с показването на шанса се ориентират към градини с по-добри шансове. Някои от тях се появиха съвсем наскоро и даже въртим в списъците си сходни градини  hahaha

# 641
  • Банкя
sisislava Така, както си го обяснила, е наистина най-правдоподобно. Peace
Благодаря! Hug

# 642
  • София
И нашият шанс намаля с 10% тези дни.... Confused

# 643
Кикимора, аз нямам предвид, че са се появили или изчезнали нови деца, а че децата, които са с 10+ са правили някакви промени /вероятно, мое си предположение/. Ние няма как да го разберем това, защото те си остават с 10+ например, независимо дали са по първо или второ желание в тази градина.

В "моята" опашка има само едно персоналско дете с 10+ и други две от соц. опашката, които обаче не оказват влияние върху процентите. Останалите деца преди нас и в граничната група, където сме ние, са яслени или с други ДК. 8 деца от преди две седмици. Същите 8 деца днес и 20% надолу. newsm78

# 644
Адрес на офиса Лилчо. Стискам палци и късмет на баткото  Hug
мерси sofy Simple Smile. Късмет и на вас  Hug

Общи условия

Активация на акаунт