Красиви като пролетни цветя са НОЕМВРИйските деца - 8

• 29 926
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
  • София
А....забравих да ви кажа какво можема вече...
Спокойно се обръща от гръбче по коремче и обратното, даже вече успя да падне от спалнята...само се огледа и толкоз даже и не ревна. Малииии тези крачета не му излизат от устата. Събува терлици, чорапи и бам в устата... Научил се е като му подадеш ръчичка за здрасти и той да си подава неговата. Като му кажа "Дай на мама ръчички" и той си ги дава. Много е подвижен и хитър. Като остане сам в стаята и почва да вика и като влезне някой само се хили и се радва. Уффф...още неща има ама сега немога да се сетя. Айде...

# 61
  • Пловдив
Здравейте всички,
ето малко снимки от днешната среща на задружните Пловдивски мами.

# 62
  • София
Добър ден и от мен!

Ех, че хубави снимки на пловдивските мами!
Бая, добре че се появи, тъкмо питах за теб Simple Smile, браво на Ицето  bouquet

С това хубаво време - темичката ни е много пуста! Иначе и аз видях че при Октомврийки се гласи национална среща, може би и ние трябва да се организираме  Rolling Eyes

И да дам отчет от нашата консултация - е не ще да наддава това дете и това си е - пак 200 гр. е качила, и 2 см. Иначе не застава мирно, само мята ръце и краци, и като докопа нещо се опитва да се изправя. Бузки си има, крачета, ръчички - само гривнички, памперси пълни редовно.... освен това не наддаване да го отдам на това че определено е хиперактивна  newsm78. Лекарката каза да не се притеснявам, след 2 седмици пак ще я видим, и май май ще взема да го почна това захранване...
За протокола - точно 6 кг сме и 63 см.

Май ще бием рекорда за най-ниски килограми newsm78, явно ще е дълга и тънка върлина  Laughing

е това е засега от мен, ще бягам да правя салатка за вечерята

# 63
  • Сливен
Невероятни сте пловдивски мами  remybussi newsm10, а бебчетата май  всички са били послушни.
Аз тази вечер съм само с дребосъка. Мел е на гости, Мони отиде до моите родители и ние ще си правим компания...
Ако зависи от мен ще си направим един филмов маратон, ама никой не ме пита Grinning...
Някой беше писал, че били най-малки в темата, първото място не си го даваме  Naughty  Laughing, май го деляхме с Дария на Мимето Крумова  Laughing.
Аз спрях малко със захранването, защото започна да ми отказва пюрето, след ден - два ще пробвам пак.

# 64
  • Сливен
Докато си пусна поста и хоп, нов кандидат, ние може да отпаднем от класацията Joy, ще видим на 18-ти.

# 65
  • Пловдив Белащица
...Започнах с оризова безмлечна каша на Милупа и сигурно ще я давам 2 седмици, защото не мога да и вкарам повече от 2-3 лъжички в устата.
...
Това не ти пречи да въвеждаш нови храни, просто й даваш колко иска. Не е задължително да стигнеш някакви количества. Отделно, че може да не й допада кашата, а и тя си е гадничка все пак. Даваш там 3-5-7 дни (колкото прецениш), следиш за алергични реакции и ако няма, минаваш към следващото.

Alissa, само ще ти кажа, какво ми каза нашия педиатър днес - току що върнал се от касата. Пентаксим няма за тримесечието. Който му се пада ваксина или да си я купува, или карат със старите по касата ДТК + Полио. Не знам дали е по общини или е за цяла България обаче. А защо да няма от къде да го купите? Аз хич не съм наясно, ние бяхме до сега на ДТК + Полио, но като направи реакция срещу първата и сега ще бием Пентаксим.

# 66
Здравейте Simple Smile
Вчера се връщах с Каменчо от разходка и насреща ми 2 циганки. Едната влачи брадва, а другата чувал с боклук на гърба си. И двете мръсни и отвратителни. Забързвам се, че да не ми прескочи някоя бълха или бактерия и като минавам край тях едната каза на другата:
 - УУУ, кфо грозно чаве! (А Каменчо не е грозно чаве, пусках снимки, знаете  Mr. Green )
И двете се закискаха подир нас  Laughing И сега таткото като се връща от работа първите му думи са " ууу, кфо грозно чаве!".
ТИHHА,
аз също съм само с бебето тая седмица, голямото е на море с наш'те. Малката ми сестра ми се изфука, че си купила билет за Рамщайн. Май само аз няма да ходя никъде Crossing Arms

# 67
ПРИВЕТ МАМИ И БЕБЧОВЦИ

Аз най-после да пиша че ще ме забравите.
Напоследък съм си самоналожила ограничение на времето за прекарване в нета и скайпа. Че като се почне едно дъра - бъра......и то денят заминал.

Ние с Дария сме добре. Тя се превръща във все по-смешно малко човече. Все така си е кротка и послушна. Ходим на работа преди обяд, после разходки, пазар или спорт. Вече трета седмица ходя на нещо като фитнес и определено вече се чувствам повече във форма. Имам си бицепси и прасци.....другото по средата между двете все още е скрито под солиден пласт тлъстинки  Mr. Green То беше ясно, че не мога да разчитам на себе си да правя упражнения в къщи  Mr. Green Пробвам и едни процедури за редуциране на стриите на корема......ама ще видим дали ще има ефект. Казано с две думи - стягам се за летния сезон.

Бебка вече е с потвърдена диагноза атопичен дерматит - тоест все е изрината - кога повече, кога по-малко. Дадоха ми поне протокол за млякото, че се разорих с тези по 20лв на кутия.

За номерата които прави.....ами обръща се от гръб на корем само в едната посока и си играе с краката си. АААА щях да забравя - има си номер за самоприспиване. Давам и шал и тя си го слага на главата и лицето и така заспива - нещо като папагалите, които ги покриват за да спят  hahaha
На Великден понеже ставаше на 5 месеца засадихме една декоративна върба на селото на свекър ми - да расте заедно с нея. Дано се хване.

Тина и Норче - малката миналия месец беше 5400гр - така че може и все още да води класацията по малограмажност  Laughingна 15-ти ще видим.

Янечек - ти май си магнит за всякакви странни хора. Не знам как го правиш или просто живееш в такъв район

Чакам Креми да се върне и да разкаже как е в Куба - а аз вече нямам търпение за екскурзията в Прага - вече имаме билети и резервация в хотел.....само времето да мине по-бързоооооооо

Хайде лека нощ да спите в златен кош  Hug

Последна редакция: пт, 09 апр 2010, 21:41 от maria.krumova

# 68
Alissa - аз вчера дадох заявка в аптеката до нас за Пентаксим, в понеделник ще ми го доставят и тогава ще ти кажа има или няма и от къде го вземат  Peace Защото ако е така, както казваш ти ще бъде супер ... че тези 60 лв. ми излизат през носа вече с това малко майчинство   Twisted Evil

maria.krumova - Добре си ни дошла. Вчера си мислих че си забегнала от нас и никаква те няма налиния  Peace Wink

Янечек - хубаво човече е Каменчо... хич да не ти пука... сигурно са го казали за да не го уручасат бабите  Peace

miraluba - браво на вас  Hug Изглеждате супер Simple Smile

# 69
  • София
Ей Янечек как попадаш все на такива  hahaha.

Много хубави снимки на пловдивските мами  newsm10

Днес времето беше супер. Ние направихме една борисова и късно следобяда се прибрахме. Аз имам невероятния късмет все нещо да не работи тука в метростанцията и да се мъча с количката. Миналия път входа долу беше затворен и с една жена свалихме на ръце количката, сега асансьора не работеше на връщане та балансирах на ескалатора (а количката ми е от бая тежичките).

Лека вечер ви пожелавам и да се наспите добре Grinning

# 70
Привет!   Hug

И ние днес цял ден се подвизавахме на вън(в НСА).Беше супер приятно.

Янечек,и аз имах един период преди години дето си мислех,че "лудите" ги привличам като магнит. Wink

Браво на Пловдивските мами!  bouquet

Поздравчета от нас и лека нощ! luvbed

# 71
Здравейте и от мен Simple Smile

За колажа ,благодаря за отговора.Щом може,моля някой да ми прати парола и в снимка бг ли се качват,че и аз искам да кача ?!  Blush

За Пентаксима,нашата педи нищо не ми е казала,трябва да се слага 3 на края на месеца,ако е по ЗК много ще се зарадвам  Peace

Аз не писах известно време,но да ви кажа,надявам се вече да ни избие зъбчето....то не се издържа вече....не се спи изобщо...т.е. малката спи ,но плаче на сън или се по разсънва и трябва да я взема на ръце,а вече нямам сили.Давам чая и водичка,но май от тоя чай няма много ефект....а да ви питам проблем ли е ,че през нощта пие чай/вода и то доста повече от една доза ??? нещо да не й объркам режима и да започне да иска да яде и тогава? Но то детето иска да пие ,какво да направя ? newsm78 Naughty

# 72
Хелоуууу!!!
Ма сериозно ли още никой не е сервирал кИфету???
Аз тия дни нямам време да се добера до компа  ooooh!
Ние си прекарахме добре празниците на село,малката се представи добре,е имаше и кривене ама не беше сериозно.
Пловдивските мами много сте готини!
Момичета от два дена не мога да вляза в сайта на НОИ,други с такъв проблем има ли?Тоест влизам,но като си въведа ПИК-а и ми дава вътрешна грешка  newsm78

Ние с мъжо днес празнуваме 11г съвместен брачен живот!!!!   Blush
Леле как сме се изтраяли толкова време  hahaha  Mr. Green

# 73
  • София
Добро утро мацки  Laughing
то за някой утро за други ден... ooooh! Ей, тия зъби голям яд голяма работа, и той не знае милия вече да ги чеше ли да пищи ли. Дано по бързо да избиват, че гледам и други имате същия проблем като нас. Снощи рев рев, събуди се и пак почна  ooooh!
Айде леки и слънчеви разходки, и спящи бебоци ви желая  Laughing

# 74
  • в ябълковата градина
Здавейте и от мен!
Снимките са много хубави,много сладки бебета
и майчетата - изглеждате много добре!!!!

Общи условия

Активация на акаунт