Пролет, лято, есен, зима настроение във ДОБРИЧ винаги ще има.(64)

• 34 278
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
Какво мислите, че видях: Закуска - петък 30.04. - фиде с мляко  Shocked
Joy И в нашата градина беше същата...Това предизвика същото учудване у мен, както и когато веднъж за следобедна закуска имаха каша от овесени ядки...второто го одобрих де Laughing, но пък като се замисля как ли са я приготвили и колко деца са я харесали Thinking

...При нас пък окапват като круши от варицелата Rolling Eyes....направо съм в очакване

Хайде, хубав ден на всички ви! Hug

# 181
  • Добрич
О, фидето с мляко е много отдавна в менюто.  Simple Smile Изобщо не е нов "хит", за разлика от овесените ядки. Като вариации на млечното фиде (както го нарича Пепи) се срещат често и макарони с мляко. Синът ми обаче ги обожава.
Иначе плодовият сок продължава да фигурира в менюто като алтернатива на плодовете. Sad
От бързия ми поглед към менюто в ДГ, май единствената разлика, която виждам, е липсата на безмесен ден. До скоро всеки понеделник беше без месо, ако не се лъжа.

Бори, не знам какво да ти кажа. Хем искам да ти пожелая да я минете варицелката бързо и леко, хем... ако наистина не си я карала... Confused

Хубав ден на всички!!!   bouquet

# 182
  • Добрич
Понеделникът си беше постен, но както казах, сроко не съм гледала менюто и затова незнам дали вече не е. А за фидето с мляко мога да кажа, че е от сега. Съгласна съм, че е макаронено изделие, но доколкото знам, почти всички си готвят супите с него, а не го правят за закуска на децата си. Също така, този който съставя менюто, ако би заблудил себе си, че фиде, макарони и кус-кус са различни закуски, другите едва ли. Децата мисля, че го ядат въпросното фиде, обаче аз немога да спря да се дивя на развинтената фантазия на меню-писците  ooooh!

# 183
ЕХООООООО.........
 голямо затишие из темата!

# 184
Добро ви утро! Разучих аз въпроса със фидето с мляко, ... било типична Добруджанска закуска... Joy Joy Joy

# 185
  • Добрич
Незнам колко е типична и колко е Добруджанска, но ми споделиха, че било доста гадно. Може би в нашата детска градина, готвачите не са се справили с рецептурника и не са могли да изпълнят рецептата, за трудното проготовление на фиде с прясно мляко   Joy
Днес видях "агнешкото" в менюто за обяд. Ще чакам отзиви.

iyaneva, за теб се притесних, като не си се вясвала отдавна  Simple Smile

Боре, какво става с вас и шарката?

# 186
  • гр.Добрич
Браво на Янева. Тъкмо щях да се включвам, за да побутна темата.

Арчи не съм чувала за такава закуска по нашия край, пък уж съм Добруджанка. ИМа макарони с прясно мляко на фурна, но това е нещо съвсем друго.

Може би в нашата детска градина, готвачите не са се справили с рецептурника и не са могли да изпълнят рецептата, за трудното проготовление на фиде с прясно мляко   Joy
Колкото и да са некадърни, фидето го свързвам със супа и това е.

# 187
Очевидно вече във всяка градина ядат едно и също...и в нашата има агнешко с ориз днес...
..за шарката....ми какво да ви кажа..оказа се, че само мойто гардже от цялата група още устисква положението Rolling Eyes...все още са в карантина, така че не е минала вероятността...

Аз не знам да е традиционно фидето с мляко...ма то Добруджанското изобщо не ме изненадва..виж, изненадах се от една група във фейса - Прауд ту би Добруджанец Crazy...крайно тъпо наистина..предвид "силно развиващия" се район Joy

# 188
  • Добрич
Много обичам макарони с прясно мляко - и на фурна също. Мен не ме учудва закуската, защото в магазини неведнъж ми се е случвало когато поискам спагети да ми предложат фиде. Навремето на макаронената фабрика в Добрич спагетите бяха с по-голям диаметър от фидето. Имаше и с дупки като сламки, както и плоски като лентички. Сега това разнообразие го няма и продавачите обясняват, че това /фидето/ било спагети. Всъщност в състава и вкуса едва ли има разлика. Ако сутринта закуската е макарони, може на обяд супата да е с ориз, за да не се дублират в менюто. Между другото въобще не обичам супа с ориз.

Жени също не е карала шарка.

# 189
  • Добрич
Голяма полемика с това млечно фиде. Laughing
Тази "закуска" е в рецептурната книжка на детските градини от поне 8 години. Още навремето дъщеря ми хапваше това в ДГ. Така че категорично не е ново.
Моите и двете диванета обичат всякакви макаронени и сладки изделия, затова и са  ме карали да им правя подобен десерт- аз им го предлагам като десерт. Опитвала съм от моята гозба, ами вкусничко става. Wink

От както въведоха новите такси, менютата в ДГ вече се "спускат" централно. До сега имаха зададени седмични норми, които трябваха да спазват. Но вече май не е така.

Бори, и Деси, и Пепи "хванаха" последната вълна от варицелата. Вече си бях помислила и за двамата, че ще им се размине.. и ми цъфнаха.

Интересно ми е за 5-годишните и предучилищната. Дали обхваща всички, които ще навършат 5 години в календарната година. Абсолютно задължителен характер ли има вече?

# 190
На следващата среща ако не ми предложите типично добруджанската манджа - фиде с мляко - Ша ви се обидя, така да знаете Crossing Arms........

Шарените деца, как са? Мой Йоан не е карал такова чудо, а расте, и е момче - та много ми сеиска да изкара една шарка......Миналата година, когато имаше в тяхната ДГ той не ходи на градина,че нали бях бременна. Наред с истерията около свинския грип само шарка ми трябваше на главата.....

Вела, това, което си обяснила като различни видове фиде, са де факто различни видове спагети. Тези тестните ги водят май телятели, а тези с дупката - са по-голям номер спагети.....Не съм много сигурна де, но май така беше......Тя майка ми е слагала спагети в супата...Ние като идем на гости и си готвим спагети(баща ми така и не ге научихме да ги яде) и след нас все остават отворени пакети.....Та жената да не идат на вятъра ги използва за супа.......

Янева, как е Бебока или Бебка? Казаха ли ти нещо по този въпрос?

Тук времето е много приятно. Топло, кога си иска дори и без вятър.....Моля се почивните дни да не вали,че сме замислили едно ходене до Рилския манастир....Но....да не се окажат нашите сметки - сметки без кръчмар.......Та..като стана въпрос за кръчмари - вие скоро няма ли да се събирате?

Ние растем, вече станахме на цели 4 м. Сега 4 дни цялата банда ще е в къщи и се очаква да не сляза от въртележката........

Приятни разходки  по потрошените жълти плочки ви желая! Пък ако има нещо по така за празниците сега - няма да откажа и някое фото...... Hug

# 191

Мой Йоан не е карал такова чудо, а расте, и е момче - та много ми сеиска да изкара една шарка......

А какво общо има полът? Заушката заплашва момчетата в пубертета, знам, но варицелата newsm78

А колкото до снимки, отказвам да снимам, ако пак в парка настане циганията Crossing Arms

# 192
Варицелата също водела до стерилитет при мъжете.......Една позната ме светна по този въпрос.....Имат едно дете с мъж и. Искали и второ. Но не ставало с години наред....Най-накрая решили да тръгнат по доктори. Единия доктор попитал мъжа дали евентуално не  е карал шарка като голям мъж, защото мъжъж бил проблема да нямат второ дете. И той отговорил положително, след като вече е бил станал баща за първи път. Та зрели мъже, които се разболеят от шарка,  също както заушката, можели да станат стерилни, за съжаление.

# 193
Не знаех тази подробност Confused...разбира се винаги има изключения, т.е. явно не е задължително, защото един приятел така я кара на стари години Laughing и после им се роди детенце Peace

# 194
  • гр.Добрич
Явно нечии сперматозоиди са много корави. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт