Пролет, лято, есен, зима настроение във ДОБРИЧ винаги ще има.(64)

• 34 144
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
  • Немция
Аz си мислех, 4е годишната такса телевиzор все още я има, макар и на символи4на цена.  Thinking Явно грешката е в моя телевиzор Grinning, все пак доста годинки се събраха, откакто не съм в Бг.

А...преди 11г. не даваха пиле да прелети над родилното, така че не е открай време(е...изключвам една свекърва-ромка, която брои 20лв. на санитарката в 22ч. за да и изкарат бебето, да го разповият и да видят,че бебето е мъжко!)....Та сега значи е друг режима...Така е като не продължих с ражданията в Добрич, ами се прехвърлих на тукашното........За успокоение - тук ни ТВ има, ни санитарен възел, въобще.....и двата пъти си мечтаех за добричкото родилно - на каквото и да е заприличало - пак вярвам,че ще е по-добро от благоевградското......Точно над главата ми висеше част от тавана в стаята, където бях......
За добри4кото родилно бях 4ела преди години, 4е са под егидата "Приятели на бебетата", в каквото и да се иzраzява това > вие ще кажете по/добре дали е така.

# 676
За добри4кото родилно бях 4ела преди години, 4е са под егидата "Приятели на бебетата", в каквото и да се иzраzява това > вие ще кажете по/добре дали е така.

Да, още преди 14г. бе Приятел на бебетата. Изразява се в поощряване на кърменето и спазване на всички правила на СЗО за това. Напр. не даваха и преди 14г., и преди 11г. вода на бебетата, поощряваха мамите на недоносените деца да се цедят и да им дават кърма(давали са, виждала съм го с очите си), тези, които имаха повече кърма също я слагаха на специално място и я даваха на бебетата(тук в Благоевград що кърма отиде престъпно в мръсния канал), помагаха да се сложи правилно бебето на гърда(на мен ми показаха преди 14г., вярно малко отгоре-отгоре, но показаха) и т.н.

# 677
 Joy...Съжалявам, че ще развенчая митовете, описани от Цоцоланка

Изразява се вероятно в усукване на пари по някаква си програма...Единственият приятел на бебето в описаните от Цоцоланка дейности за мен беше този форум Mr. Green

# 678
Joy...Съжалявам, че ще развенчая митовете, описани от Цоцоланка

Като си се помайвала и не си раждала с мен - така ще е......Но е факт,че тогава нещата, които ги научих там, част от тях след това прочетох и тук във форума и бях горда от този факт.........

Синеочке, Синеочке......не ми разваляй хубавите спомени от време оно.....Ако знаеш двата пъти като раждах тук как плаках за добричкото родилно......Нека поне спомените ми за него бъдат светли.........

# 679
Сетих се. Вероятно Приятел на бебето означава да ти дадат една книжка - жълта /аз имам две Mr. Green/, че отделението към МБАЛ-а се грижат за новородените и майките им и как го правят. Също така полезна информационна книжка от Памперс...вторият път така приятно се изненадах /колко му трябва на човек Tired/ на едни столчета с образно казано геврек на седалката, отново рекламни на Памперс, удобни за раждали нормално с шевове и като седнеш един вид не си сядаш на шевовете...А иначе стимулирането за кърмене беше изразено в: "Аууу, големи проблеми ще си имате с тез зърна" и "Ама то те е осмукало, бе майче, не усещаш ли?" Mr. Green..Няма да изпадам в подробности как ти показват да се цедиш Tired...и заканването, че няма да те изпишат ако имаш Т, а то ако не се изцеждаш, неминуемо ще вдигнеш Joy...И изобщо 3 дена фулконтакт с персонала Crazy..Ама втория път изобщо не им цепех басма, че ми беше и прясно..къде ме присети, Цоцоланке Twisted Evil Wink

Последна редакция: ср, 30 юни 2010, 14:19 от МамиБлю

# 680
къде ме присети, Цоцоланке Twisted Evil Wink

Що спря да разказваш????? Crossing ArmsТъкмо ми стана приятно и ти взе,че спря.....Разкажи още нещо...Казвай за какво искаш да те присетя да разкажеш още- правя го на секундатата.......

# 681
  • Добрич
А моите спомени са как една докторка там (няма да й казвам името) на молбата ми за малко адаптирано мляко, защото детето ми е гладно, реагира адски неадекватно и започна да ми хвали циганките да съм ги видели как правили всичко възможно да кърмят. Shocked И то при условие, че това ми е второ дете и ми е мноооого ясно всичко, 5-ти ден в болницата (достатъчно дълъг престой, за да преценя нуждите на детето си (и колко коластра всъщност му предоставям)... и изтощена до смърт от умора и болки от операцията и разни други постоперативни изживявания) ... и без да знае аз какви усилия полагам да го накърмя това дете. Така ме ядоса, но не й останах длъжна. На другия ден при визитацията се стресна като видя как рязко понижава тегло бебето ми... "Оу, ама то наистина не получава достатъчно храна!"
Разписах се, че излизам доброволно и се прибрах един ден по- рано с детето, да си го гледам в спокойна атмосфера.
Та такива са моите спомени за програмата "Приятел на бебето", допълвам .. "депресатор на майката ".

Но пък в интерес на истината имаше една сестра, която се постара да ми покаже как да сложа бебето на гърдата.

За разлика от първото раждане преди еехе колко години в Бургас, където ме държаха 3 дни в реанимация на първия етаж без да ми дадат даже да видя бебето си, камо ли да го сложа на гърда ...

# 682
  • гр.Добрич
Мдддааа, няма да изпадам в подробности колко а приятели на бебетата, че и на недоносените. Хранят ги с един гаден НАН, а има специални млека за недоносени бебета. Като не могат да осигурят такива, поне тактично да споменат, че да си купим, ама не. Пъхат им едни сонди в корема и докато я изкарат, то повърнало всичко. Навиват пелени на топчета и подпират с тях шишетата и бебетата да ядат сами. То половината изтекло в дрехите, ама ой ти има време да гледа всяко по отделно.
Да не говорим, че стаята за майки с деца в неонтологията е цялата в мухъл и никой не влиза да чисти по 3-4 дена.

# 683
Въй...........Спинки.......ужасно е това, което пишеш......Ани,  права си предвид всичко, което сте преживяли всички - депресатор на майката........Ужас!!!!!!!!

Спинки, много готина снимка на аватара! PeaceНе съм ти гледала лентичката в скоро време - още ли си имаш любимец засега......Ей сега като публикувам ще те видя.......Нямаш лентички.......Видях те!

# 684
  • Немция
Az принципно си zная какво се подраzбира под " Приятели на бебетата", но не zная дали това е  праzнословен лоzунг или отговаря на истината.
Както 4ета, всеки е минал по своя път след раждането ... той по принцип не е лесен, с адекватна помощ или беz от страна на персонала.

вторият път така приятно се изненадах /колко му трябва на човек Tired/ на едни столчета с образно казано геврек на седалката, отново рекламни на Памперс, удобни за раждали нормално с шевове и като седнеш един вид не си сядаш на шевовете.
Не zнаех, 4е теzи стол4ета имат и такава функция, обикновено се водят като алтернативна помощ при самото раждане.

# 685
Пак ли раждаме Mr. Green
Цоци и преди 12 г. като раждах Теди явно бяха по тази програма,защото не даваха вода на бебетата.
Пет години по-късно твърдяха,че задължително трябва да се дава подсладена вода.
Но така или иначе  приятели на бебета не са били!

# 686
Изобщо пък не съм ги регистрирала за даване на вода Mr. Green..Моите такава течност не кусваха докъм 8мия си месец, вкл. и глюкозата, което пък ме притесняваше, ама като неще онова ми ти кърмаче Joy

...друго не ми се разказва Crossing Arms...Да разказват прясно-родилите...Пък има и неродили още - да не ги стресираме Laughing

А тези столове, .bibitka. , не знам за едно и също ли говорим, са в стаята на бебетата и сядаш там в първите часове като се отива да се кърми..Това беше преди три години, не знам сега как е. Видяха ми се хитър лукс Mr. Green...Но си ги пазят. Само в неонатологията са. Да не са луди да ги предоставят на майките по стаите им...е това ще да е истински лукс тогава Rolling Eyes

Спинки, странно наистина, как може едно новородено да не си държи само шишето значи Mr. Green

# 687
  • гр.Добрич
Боре, тези столове ги има във ВИП-а.

# 688
  • Добрич
Брей, че късно влизам днес  Crossing Arms И аз имам какво да разкажа, ама друг път  Wink

# 689
Боре, тези столове ги има във ВИП-а.
Явно в последствие и там са сложили.

Общи условия

Активация на акаунт