Yemin (Клетва) - ТЕМА 1

• 80 709
  • 688
  •   1
Отговори
# 195
Ето малко инфо:
 ББ  СЕМЕЙСТВО МЕРМЕНТАЙ СЕ ПРЕНАСЯ В ИСТАНБУЛ. АСУМАН ПОДДЪРЖА ЛЪЖАТА ЗА СМЪРТТА НА МЕНДЕРЕС ОТ СТРАХ, ЧЕ ТОЙ МОЖЕ ОТНОВО ДА СЕ ВЪРНЕ ПРИ ЛЕЙЛЯ, ОГЛАВЯВА ХОЛДИНГА. НЕПОЗНАТИЯТ И МОДЕРЕН ЖИВОТ Я ПРИНУЖДАВА ДА СЕ ПРОМЕНИ. ДЖИХАН ПРАВИ НЕОЧАКВАНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА ЛЕЙЛЯ ЗА БРАК. МЕНДЕРЕС НЕ МОЖЕ ДА ИЗДЪРЖИ АБСУРДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ И ОТИВА В ДОМА НА ЛЕЙЛЯ, ЗА ДА Я ЗЪРНЕ ТАЙНО ПОНЕ ОТДАЛЕЧ. НО НЕОЧАКВАНО СРЕЩА БАКИ. ШОКИРАН ОТ НЕОЧАКВАНАТА СРЕЩА БАКИ РАЗКАЗВА ВСИЧКО НА ДЖИХАН. ДЖИХАН ОТИВА В ХОЛДИНГА ДА ПОТЪРСИ СМЕТКА ОТ МЕНДЕРЕС, НО СРЕЩА АСУМАН, С КОЯТО СКЛЮЧВА НОВО СПОРАЗУМЕНИЕ. АСУМАН Е РАЗСТРОЕНА , КОГАТО РАЗБИРА, ЧЕ МЕНДЕРЕС Е ХОДИЛ ДО ДОМА НА СЕМЕЙСТВО ХИСАРЛЪ. ХАЛИЛ И ДЖЕМИЛ СА ПРОФУКАЛИ ПАРИТЕ, КОИТО СА ИЗМЪКНАЛИ ОТ СЕМЕЙСТВО МЕРМЕНТАЙ И ОТНОВО ОТИВАТ ПРИ АСУМАН. ТЯ СЕ НУЖДАЕ ОТ ЧОВЕК, КОЙТО ДА СЛЕДИ ЛЕЙЛЯ , И ГИ НАЕМА. КОГАТО ЛЕЙЛЯ НАУЧАВА,, ЧЕ МЕНДЕРЕС Е ЖИВ ИЗЖИВЯВА ТАКЪВ ШОК, ЧЕ РЕШАВА ДА ПРИЕМЕ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЗА БРАК НА ДЖИХАН. ХАЯТИ И ЗЕХРА БЯГАТ ОТ УЧИЛИЩЕ И ИДВАТ В ОРАНЖЕРИЯТА. МЕНДЕРЕС СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯ НА СЕЛЯХАТИН И НА АСУМАН И ОГЛАВЯВА ХОЛДИНГА. ТОЙ Е СЪКРУШЕН , КОГАТО ПОЛУЧАВА ДОКУМЕНТИТЕ ЗА РАЗВОД ОТ ЛЕЙЛЯ. ОТИВА ДА СЕ ВИДИ С НЕЯ. ДЖИХАН НАУЧВА, ЧЕ МЕНДЕРЕС СПЪВА РАЗВОДА И ПРАВИ ТАКА, ЧЕ В ДОМА НА СЕМЕЙСТВО МЕРМЕНТАЙ ПРИСТИГА ПОЛИЦИЯ. ГОРДОСТТА НА МЕНДЕРЕС Е ПРЕКЪРШЕНА И ТОЙ РЕШАВА ДА ПРЕКЪСНЕ ВСЯКАКВИ ВРЪЗКИ С ЛЕЙЛЯ. ЛЕЙЛЯ И МЕНДЕРЕС СЕ РАЗВЕЖДАТ. ТЯ СЪОБЩАВА НА СЕМЕЙСТВОТО СИ, ЧЕ ЩЕ СЕ ОМЪЖИ ЗА ДЖИХАН. БАКИ РЕАГИРА БУРНО НА ТАЗИ НОВИНА, ГАЗЕЛ Е НАПЪЛНО СЪКРУШЕНА. МЕНДЕРЕС НЕ ИСКА ДА СЕ ОТКЪСНЕ ОТ ВСИЧКО И ЗАТОВА ПОЕМА ЕДИН СТРОЕЖ В КАЗАХСТАН. АСУМАН И СЕЛЯХАТИН НАПРАЗНО СЕ ОПИТВВАТ ДА ГО РАЗУБЕДЯТ.  

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 18:58 от LiLiTyY

# 196
По-късно в епизодите се разбира,че тя е болна от нещо-какво точно и има?

# 197
  LiLiTyY,  благодаря за инфо-то,но можеш ли да се редактираш с бели букви? Нека все пак оставим избор на тези, които следят филма.

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 18:29 от so what?

# 198
Гледам "Стъклен дом" разбира се, но съгласете, че  в него няма такива наслагвания като в тр. филми, едни и същи повтарящи се  битовизми,  простеещи моменти,  казвам всичко това, въпреки, че гледах, гледам Перла, Листопада, Дъждовно време, малко от Мелодията на сърцето, малко от  Сълзи над Босфора, на турски гледам Забранена любов, гледах Менекше и Халил и Американци на Черно море.  Искрено се надявам "Стъклен дом" да надмине всички тр. филми, аз лично имам нужда от това изживяване.

# 199
Ако някой е гледал и разбира турски нека каже с по няколко думи - коя е тази стара жена и синът й ,  които се появават към 38еп.? Благодаря предварително на отговорилите!!!  bouquet

# 200
LiLiTyY , благодаря за ББ, но се хващам за главата - колко премеждия трябва да изживеем с героите – направо ужас! Защо трябва толкова усложен сценарий?. Само заради Серхан Яваш  ще го гледам.(а „Стъклен дом”  заради главния актьор Калин Врачански).

# 201
В тази 9-та серия - Лейля хем запазва детето, което ще й напомня за Мендерес, хем не иска да си спомня за него (при разговора с майката на Медерес, която й предлага да й изпрати дрехи на Мендерес)? Е, да приемем, все още е в шок. Научаваме за традицията, че се раздават дрехи на починалия на бедните, които да се молят за него. Според мен актрисата, която играе приятелката Тюркян  е по- красива да играе ролята на Асуман (Zeyno Ustunishik е с много овча физиономия). Дали ще дойде време да избират артисти за филм с вота на зрителите?

# 202
Някой има ли песента от сериала?

# 203
Много хора ме дразнят в този филм:  Първо тази Асуман, нагло, тъпо, безволево, овче същество.  Джихан - безцеремонен, мръсник.   Газел -  във всеки филм  има  по една  мръсница и гаднярка-сестра, просто турски приьом.  Вече започвам да се дразня.  Във всеки филм някоя бременна  пада по стълби и помята,  някоя сестра-гаднярка,  все изниква някоя бивша и се  въртят, въртят около  многоженството, нищо, че го отричат официално,  във всеки филм има по някой дърт коч, дето блъска по масата и се прави на велик в собствените си очи

Ами лигавата Лейля, или Селяхатин, или пък Зехра дето и като реве и като се смее се пищи  #Crazy #Crazy #Crazy
[/b]

Понякога направо ме сбърквате бе хора?
Като не ви допада филма,що гледате?
За нищо на света не бих гледала нещо ,което не ми харесва!
Ставам и излизам дори от киносалон,където съм платила за билет,камо да имам дистанционно и да не го щракна,
когато филма не ми харесва.

Темата все пак е за финове на филма, а не за кинокритици.
Всеки има право на мнение - затова пишене и вие,но смятам че като не ви харесва не бива да се ядосвате и да гледате.

# 204
съгласна съм с теб,на който не му харесва да не гледа филма Peace

# 205
Моля, дами, не се сърдете.  И киното, и телевизията, и всяко изкуство е призвано да провокира чувства, коментари  и реакции, призвано е да възпитава, и още и още.  Ако не гледаш филма, как ще разбереш , че не го харесваш или, че го харесваш,  защо забранително се изказвате.  Нали е форум и всеки има право да си каже какво мисли.  Всъщност отказвам се да Ви казвам каквото и да било.  Не  ми допада авторитарното Ви отношение, очевидно не  възприемате  форума като форум. 

# 206
Понякога направо ме сбърквате бе хора?
Като не ви допада филма,що гледате?
За нищо на света не бих гледала нещо ,което не ми харесва!
Ставам и излизам дори от киносалон,където съм платила за билет,камо да имам дистанционно и да не го щракна,
когато филма не ми харесва.

Темата все пак е за финове на филма, а не за кинокритици.
Всеки има право на мнение - затова пишене и вие,но смятам че като не ви харесва не бива да се ядосвате и да гледате.

Не казвам че филма не ми харесва, напратив- историята е страхотна, но просто актьорския състав според мен е под всякаква критика  #2gunfire #2gunfire

# 207
Къде е чичо Фърат/Тамер Карадаалъ/,и Нас /Едже Хаким/ да им покажат на актьорите от КЛЕТВА как се играе във СЕРИАЛ newsm78 newsm78 newsm78

# 208
Оххх недей че тъкмо тях гледам и ако знаеш как ми се реве  newsm45 newsm45

# 209
  • Варна
Сериала не е чак толкова вълнуващ, за да стане хит.
Има и хубави моменти, но както и други са писали, нещо му липсва.
Изгледах турските серии. Определено в оригинал е малко по-интересно.

ББ Края не ми хареса много. Можеха да се постараят повече.  Sad
И действията в доста от сериите бяха предвидими без да съм гледала.
Четири години безоблачно щастие и после за година и нещо само мъка, мъка.
Не стои много реално. Някои действия се повтаряха /пример - Джихан два пъти отвлича Лейля/, може да е имало и други.

Но някои от песните са хубави. Това са двете песни, които ми харесаха:  Simple Smile

Yemin - Eylem Aktaş & Erdar Güney - Saklımdasın
Yemin - Eylem Aktaş & Erdar Güney - Saklımdas … ;n - Instrumental
Yemin - Eylem Aktaş - Soyleyemedim

Общи условия

Активация на акаунт