Мартенската ни дружина, вече на една година!!!

• 28 584
  • 708
  •   1
Отговори
# 480
Честито на всички приети в ясла дечица и на техните майки разбира се  smile3501
Стискам палци на всички останали newsm10
Ние тази година не сме кандидатствали, защото аз реших да си остана да я гледам още една година, но догодина и мен същата треска ще ме тресе, направо като чета и слушам какъв ужас е.... направо не ми се мисли.
Вчера срещата беше супер клубчето много хубаво, хиляди благодарности на Вероники Hug, че го намери. Аз съм качила снимки във ФБ, защото съм забравила паролата за качване в snimka. bg
Но нямам кой знае какви попадения, снимала съм предимно Андреа, те не спираха да щъкат.
Айрис, Елвинг, благодаря ви за хубавите думи за Андреа Grinning

# 481
Аз да се отчета- на прощапулника Елия си хвана една скулптора и я бях нарекла за актриса.
 Rolling Eyes

# 482
Ха здравейте, да взема да се разпиша Rolling Eyes
Честито на приетите в ДГ-и, ще стискаме палци за второ класиране на останалите fingerscrossed
Добро настроение и на теб да изкажа моите съболезнования Hug

Аз тези дни почти не стигах до компа - сестра ми реши да дойде да ни види и тъй като не беше идвала от отдавна - разходки, шопинг...Времето малко ни обърка плановете, но го преживяхме Rolling Eyes

След 2 кошмарни нощи снощи най-после спахме нормално. Милата ми душичка беше с ужасно запушен нос - в петък срещу събота успяхме да поспим едва 2 часа - беше кошмар, само се молех да дойде по-бързо сутринта - не можеше да си поеме въздух, а в същото време искаше да си цока бибата за успокоение и се въртяхме в един омагьосан кръг. Вчера вече започнах капки да му слагам, защото направо като река си течеше. Ох, мина и това.

Толкова от мен - спокойна нощ на всички Flutter

# 483
Честито на Елия за избора! Ели, а каква питка нправи или поръча?

И аз много се радвам , че видях всички пораснали дечица и разхубавили се мами в събота! А от буталката съм приятно изненадана, че е така лесна за управление и доста интересна. Не знам само навън, колко време ще издържи...
Моля, ако някой има Мария в снимките си да ми каже, да дам скайп или мейл  bouquet

22 и Веси, кажете, моля ви как точно се казват кашите на Блевит, които сте давали. Искам да пробвам с тях- че нали казахте, че са вкусни, дано тях да прояде това дете. Аз гледах в нета, ама повечето им са с бифидус ефект. Дали е много изразен или?
Приемам и всякави други предложения за вкусни каши и закуски!

Добро настроение, приеми и моите съболезнования!

# 484
Добро утро!

Оки4, кашите на Блевит са ето тези тук: http://papa-bebe.com/ka6i/blevit.html Тази, която давам сега с мед и други "екстри" е първата "Асорти с бифидус ефект". Действително май почти всички са с този "ефект", но при нас не съм забелязала да действа разхлабващо. Съвсем нормално си се "изхожда" детето, нямаме никакви проблеми. По-скоро според мен подпомага перисталтиката, а не разхлабва.

Друга любима, но по-трудно откриваема е "Интеграл с бифидус ефект". Няма такава вкусна каша просто! Дано и Мария ги хареса!

Вили,
дано Алек се оправя бързо!  Hug

# 485
Здравейте,

И ние не сме спали, на Елия и разстат пак зъби, а на ман последен мъдрещ. Иде ми да крещя.

Окич- питката я правихме с една съседка. Ама пусто съм отнесена и не съм я снимала.

Вили-  Hug

# 486
A добър ден и от мен.

Добро настроение моите съболезнования Hug

Аз като се замисля моите баби не ги свързвам с детството ми, по скоро дядовците ми (които починаха). Едната баба беше и все още е толкова заета с обществени прояви, политика и икономика, че като ме оставяха при нея бях много рошава (бях с коса до кръста), ядяхме филии с майонеза и нямам да ви казвам колко пъти съм се губила из Лозенец на 3-4 годинки с триколката, докато се опитвам да догоня брат ми и неговите приятели. Но от толкова губене бях научила квартала перфектно. А другата ме обличаше като кукла и не ми даваше да мръдна за да не се изцапам Crazy Аз за съжаление мое, нямам баба на село, затова когато майка ми реши да си купи къща в едно село около Троян много се зарадвах. Представях си как Боян ще тича с децата, ще карат колелета, ще ловят попови лъжички и тн., но не се знае вече дали това ще стане.

Иначе ние сме болни. Яна има хрема и покашля, надявам се че при нея е от зъби защото и едни плюнки непрекъснато и капят от устата. ТаняТ мерси за съвета но тук такова животно нЕма. Боян от два дни е с 39,5 и от вчера е с обрив. Водихме го до болницата, казаха че е бактериална инфекция на сливиците, а обрива никой не знае. Даваме антибиотик от днес че тук в неделя всичко затваря в 4 и нямаше отворена аптека. Аз също съм с хрема. Та така, аз отивам да оправям къщата че сигурно пак ще ми звънят за оглед а когато всички са си вкъщи за 30 мин и къщата е като пред разпад, а в събота беше перфектна защото идваха на оглед и се бях постарала ooooh!

# 487
Шу, тази нощ съм ви сънувала... а и още вчера като каза за Т на Боян си помислих за бактериална инфекция, но не ти казах да не те настройвам предварително. На наши познати детето така беше преди 2 седмици. Щом му давате вече АБ ще се оправи скоро. Знам, че бактериите са кофти и само АБ ги морят. Дано скоро детето се почувства по-добре и Яна да се сдобие с ново зъбче. Hug Praynig Hug

Ние пък тази нощ спахме добре...та чак до 10 тази сутрин. Rolling Eyes

Гледах снимките на Вероник и Ансипл от вчерашната среща... наистина дечицата са много пораснали и са вече толкова дейни... много мило ми стана. Прегръдки на всички малки човечета и се надявам скоро да ги видим и да играят заедно с Рая. Hug

Я, и аз да редактирам с една питанка: има ли и други дечковци дето по 1 768 542 пъти на ден викат "мамо" и "тати", изброяват как правят всички познати животни, викат "ало" на тел. и "айде" като им се вика и говорят бърборейки по 25 часа на ден?!?! Аз отговарям също на повика "мамо" по 1 768 542 пъти на ден и обяснявам кое и как и защо...и това е още като не говори, а като проговори как ли ще бъде?! ooooh! Дали няма да си изгубя ума до тогава? #Crazy Вече съм като развален грамофон с "какво има, мамо?" Mr. Green

Последна редакция: пн, 26 апр 2010, 13:26 от Tony_st

# 488
И аз пак докато не са се събудили децата.

Вили дано бързо се оправите Hug

Тони Hug

Аз сега исках да питам още нещо, но вече мамите с по две деца. Как се справяте с режима на малчовците, който трябва да съобразявате с по-големите деца. Аз не се справям и това много ми тежи. Миличката един с един ден еднакви няма. Боян два пъти седмично е на футбол, а събота и неделя съвсем всичко и се обърква. Много ми е жал, сутрин я будя за училището на баткото, следобед да го взимаме, един ден може да поспи след обяд а на другия не. Тя милата си иска креватчето, но.... И на Боян много му се нервирам, точно реша че поне събота и неделя може да поспи малката и той вземе че се събуди в 6 и дойде да ми говори за някакви си нива на играта и я събуди. Преди две седмици така бях полудяла и такъв скандал му спретнах, че чак му забраних да влиза в стаята ни ако спим Crossing Arms Ми това че той е буден не значи че всички трябва да са на крак от ранни зори. Не е нужно да ми съобщава всеки път като му се пикае, или е жаден, всичко съм направила така че да може да се оправи и сам. За мен как да е че ме буди, не ми пречи, но за малката много ме е яд. Даже един скандал имахме с мъжо по въпроса, и той тогава вика ако ми било толкова тежко да сме се прибирали ако в бг ще ми е по-лесно. Ми по-лесно ще ми е. Той го водеше сутрин на градина а аз мога да го взема от 4:30 до 7 и мога да се съобразя с нуждите на дребното, а тук в 3:30 трябва да съм пред училище. Как ще спи после след обяд детето не знам.

Честито на всички приети и успех на всички за второ класиране. Аз като се сетя колко лесно влязохме и не мога да повярвам. В яслата един път като ходих за храна ме срещна директорката и ми вика "Няма ли да го пускаш", а аз не бях и подавала даже. И след седмица беше вече там, а за градината бях пуснала още като беше на една година и си го бяха приели. Но имахме някакви идеи да се местим в Лозенец и бях пуснала и там, ми без опашки без нищо, бяха го приели почти навсякъде. Хем вече имаше паника около приемането. Сега племенника ми не го приеха никъде и си е в къщи. Странна работа newsm78 Толкова пък да се увеличили децата следващия набор.

ох отивам да си довърша работата, че....

# 489
  • София
 Привет на всички!

Първо искам да поднеса искрените си съболезнования на Elwing и dobro_nastroenie - нека почиват в мир бабите ви

Нашия батко също беше болен миналата седмица, но не беше нещо сериозно. Вече е добре и е на градина, но пък от неделя Тео е сополив и кашля от време на време. В сряда трябваше да му слагат ваксина, но ще я отложим за по-натам. Днес ще минем през педито да го прегледа, да не би пък да е нещо по-сериозно от обикновено хрема.
 Бързо да се оправят всички останали болни дечица  Hug

Много се радвам, че в събота времето ни позволи да постоим в двора на клубчето. Радвам се, че успяхме да се видим с малка част от мамите, пишещи тук (доколкото мъниците ни позволиха). Тео много си се кефи на буталката и вдига ужасен шум с нея  hahaha
 Специално качих снимки в общия албум, но естествено на повечето го има моето диване  Embarassed

Поздравления за всички приети в ясла дечица и ще стискаме палци за тези, които продължават да се борят

Вчера и ние направихме набързо прощъпулка на Тео. То детето отдавна проходи, но все го отлагахме и не ни оставаше време за тази формалност. Направих клипче и ще гледам скоро да го кача. Той като тръгна след питката не отиде на масичката със специално подредени предмети, а се запъти към съседната маса, на която беше лаптопа  и почна да го натиска ooooh! След като го преориентирахме си взе ключовете от колата (автомобилен състезател), после хвана конците (моден дизайнер) и след като опипа почти всичко хвана фотоапарата и тръгна да ни снима  Wink

Пак сте подхванали интересни теми, по които има какво да кажа  Mr. Green, но времето ме притиска. Изчезвам, че имам куп неща да свърша до 17.00 часа, а после трябва да взема Ники от градина и от 18.00ч. сме на детски РД
 Приятен ден   bouquet

# 490
 И аз искам да поднеса съболезнования на Elwing i dobro_nastroenie. Наистина е много тежко.
Тези дни гледах по новините за 2 годишното детенце, което починало. Направо сърцето ми се свива като чуя такова нещо. Няма по-голяма трагедия от това да загубиш дете. Семейството на мъжа ми също е претърпяло голяма загуба и направо се възхищавам на майка му как е намерила сили да продъжи напред, а и не само на майка му - и на баща му, и на него.

Вероники, значи разнорородни интереси има Тео.  Laughing Голям е сладур! Гледах и снимките във ФБ от срещата. Жалко, че не сме в София и не можахме да дойдем.

Ей, писна ми да е мрачно! Искам лято, море и плаж. Ако можех да се преместя някъде, където е вечно лято щеше да е суперррр!

# 491
Ние днес ще сме си в къщи, навън вали като из ведро.

Шу, аз не че кой знае как се справям, просто си казвам, че просто това е живота , и някак си се нагаждаме според конкретните нужди на някой от семейството. Друг начин няма.
Възможно е Яна да си измести режима и да спи в количката докато взимаш Боян например. Риша от нямане накъде точно така спеше от 2.30 до 4 следобяд.
Малчовците ги водя с мен  newsm01и докато баткото е на немски, ние се разхождаме наблизо, или сме в детския кът в търговския център. Те свикнаха и спят в колата на път дотам. Кофти ми е било да ги будя когато ходех за него преди да се преместим, но нямаше друг начин. Във фоайето на училището не мога да чакам, много хубаво фонтанче си имат и не мога да изкарам малките разбойници от него. Twisted Evil
Всички останали майки са така.  Навсякъде в пакет. На тренировките има много малчовци които си играят на другия край на игрището, и сега като е топло, тренировката е повод за семеен пикник.
И на нас всеки ден ни е различен, освен храненията, но пък всички понеделници са ни еднакви, както и останалите дни от седмицата.
В неделя сме винаги на църква и обяда се измества малко, но това е живота. Не може всичко по часовник.

Аз съм сама с децата от понеделник до петък, мъжа ми излиза в 8.30 и се прибира в 18.30-19. Е, виждам се с приятели през седмицата, ходим на гости и на танци, аз ходя на Буткамп, (да не излезе че нищо не правя и че си седя сама като кукувица...) ku-ku
Буткампа ми е понеделник-сряда-петък от 6.45 до 7.45, до 8 съм готова с душа и се мятам на трамвая обратно.
Чакам уикенда обаче както дете чака Коледа, да си видя мъжа и да излезем всички заедно.

Тони, като чета за Рая, тя е много напред с материала. Животни правим две, и то когато сме на кеф, а Риша не е правил почти нищо когато съм го питала, единствено по своя инициатива. Дълго си мислех, че не ги знае.
Тоби се научи да си проси филмче и иска Немо. Казва по-скоро Мемо, но е ясно какво иска. Най-много обича Къртичето и Мадагаскар. Танцува на всякакви песнички, но я се опитам да изсвиря нещо и двамата започват да реват. Angry Много съм обидена от отношението им!
А трябва да си седна на г.за и да вляза във конкурсна форма, защото ще се състезавам с млади, бездетни мъже, които си живеят с родителите и мама им готви, а аз имам трима на главата.
Айдеее, пак роман написах, то така като спят и аз се заплесна у компа, вместо да хвана парцала. newsm28

Честито на всички приети в детската градина!

Стейси, не съм го чула това, ужасно, наистина. Flowers Rose Flowers Rose

Последна редакция: пн, 26 апр 2010, 14:58 от Deziderata

# 492
Е много са готини дечицата на партито.  Hug

Тони- Последно време (много ми е нервно) не се занимавам много с Елия, а и тя леко предпочита да си седи сама с играчките. Иначе и аз отговарям на всяко "мамо". Но вече знам кога се глези и кога не. Навън и ние гоним гълъби, но се радва като литнат. Знае какво е куче и коте. Прави "па-па" на патето и чак леко прикляка. Като я питам нещо - отговаря (клати глава и преди си мислех, че е на всяко нещо, но сега си е съвсем осъзнато ако иска нещо). Има си 3 любими книжки. В едната има животни и като си намери кучето го гали и вика ооооооо. Говори по телефона с баща си (като го взее и щръка нещо, слага си го до ухото и вика "тати"). Откакто се пусна и сама да си ходи, знае къде е кухнята и банята и в каква последователност се ходи там сутрин.
Бръщолеви си нещо, къде съм разбрала, къде не, но кимам с глава.

Последна редакция: пн, 26 апр 2010, 18:27 от ~Elg~

# 493
Здравейте!

Аз отдавна май не съм се включвала, но напоследък нещо все не ми се пише...или няма какво толкова интересно да напиша, или не виждам смисъл или тъкмо се наканя и София се събуди...обаче всеки ден си ви чета, да знаете( и едно специално уточнение за Ел - чета всички  Wink

Шу, за режима - съчувствам ти искрено и ти влизам в положение  Hug Ние що годе се нагласихме, но и мога да кажа, че Никол съм я обучила вече почти перфектно  Grinning Но пък при нас е по-лесно, защото имам и помощници - баща и я вдига сутрин и я води на у-ще, а на обяд често я взима майка ми.Когато не може, аз ходя със София да я взимаме, но сега няма проблем, защото тя спи само веднъж, м-у 14-16ч, а тогава пък нямаме ангажименти, използваме през това време кака и да си напише домашните. Танците са и чак от 18.30, а тогава понякога и баща и я води, ако не пак със София ходим. Събота и неделя Никол спи до късно, понякога до обяд( от малка още я научих да не става рано, до колкото може да се научи, де, но и малката  натам върви  Mr. Green ), София става към 9ч. и при нас проблемът е как да я държим далеч от стаята, че да не събудим кака, да може да се наспи. Но все пак Никол е по-голяма, още от началото съм обяснила, че когато бебето спи, се пази тишина. И тя сега ходи на пръсти, шепне, гледа да не ходи много напред-назад и да се занимава с нещо, което не вдига шум - дресирала съм я добре  Crazy, ама София спи много леко и малко, за това всички вкъщи съм ги строила да пазят тишина, много държа на това.  Направо не си представям сутрин да ставаме в 6, а и на мен това винаги ми е било проблем.( Сега даже ме пита дали може да иде в другата стая  Laughing ) При вас обаче наистина е доста трудно, щом трябва да излизате.Но пък би могла сериозно да поговориш с Боян, че трябва да пази тишина, когато сестра му спи, не е чак толкова малък  PeaceПоне събота и неделя да може да се наспива.

Отдавна се каня да питам, за прощъпулника, защо всички изброявате 3 неща, които детето е хванало  newsm78 Нали се гледа първото, за което се хване, иначе къде отива смисълът? newsm78 То ясно, че ако го оставиш повечко време, ще иска всичко да вземе  Grinning

Някой беше питал за цитрусите - София отдавна пие всеки ден фреш от портокал, много обича, а и мисля, че е много полезен. Купени сокове изобщо не мисля да давам. А, да, и аз да кажа, че бананът наистина не е цитрус  Peace Нег пък го яде...не помня от кога, ама доста преди годинката беше.
За забранените неща - който е гледал снимките от Португалия е видял, как сладко си хапва от сладоледа на кака си  Crazy Ама нямаше как да седи до нея в делфинариума и да не и дадем, щеше голям скандал да стане. Е, друг път не съм и давала.Обаче за разните му там зрънчовци ще има да почака, определено. Аз на Никол рядко разрешавам, веднъж на 2-3 седмици сигурно, ако много настоява, може да хапне някой зрънчо и то съм забранила да го яде пред София.Тя самата рядко вече иска, обяснила съм и защо е вредно да ги яде. Общо взето гледам да не изпадам в крайности.Спазвам някои общи принципи, но и гледам да не се "втелясвам" особено, няма до 1 клас да се захранваме  Laughing. Мед също дадох наскоро в чая, прие го нормално, значи няма проблем.

А, днес най-после сложихме ваксината за шарките, дано няма странични ефекти.Док. каза, че е възможно до 10 дни да се появи леко обривче или да се подучт леко лимфите, но нямало страшно, мога да си я къпя, извеждам и т.н. Премериха я - 8.300 кг., 74,5 см. Определено сме си финички  Mr. Green  

Какво друго..със сигурност съм пропуснала много неща, ама карам по памет, че не ми се връща назад.

# 494
  • София
Тони, Калин по-скоро не говори. Казва си Бау! и Гу-гу!, иначе бръщолеви някакви серии бълбукания и това си е. Дори преди повече говореше май... Обаче много гледа телевизия, по-точно реклами... дали не е от това  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт