Мартенската ни дружина, вече на една година!!!

• 28 000
  • 708
  •   1
Отговори
# 645
 Крисче, и аз това се чудя с какво ще я храня на морето. Вода ще купувам изворна. Мислех си да й поръчвам супи, ама де да знам какво слагат вътре. В крайна сметка ще търся някъде, където не сервират от готовите. Или пък да й поръчвам ориз, картофи, ей такива неща. То е ясно, че няма как да мъкна буркани за 5 дни.
 Ще почиваме на северното черноморие и ще ходим с кола, но има много евтини самолетни билети. Аз даже мислех със самолет да сме, но пък там ще ни е по-удобно с колата, защото може да си джиткаме наляво-надясно.
 Така или иначе на Кали юли месец й предстои доста дълъг полет със самолет, дано издържи.
 Миналата година я водихме пак в чужбина, е, наблизо беше - в Гърция, пак с кола, издържа без проблем, но тогава беше малка и спа през целия път. Имай предвид, че ако ходите в чужбина ще трябва и международен паспорт.
 Според мен няма много смисъл да си купуваш нова количка, и без това Вики проходи, скоро няма да иска изобщо да седи там, по-добре й купи някаква триколка или нещо такова.

Последна редакция: вт, 04 май 2010, 10:50 от stasi8510

# 646
  • Стара Загора
Крисче и нас ще ни няма четирите почивни дни  - ще бъдем в Пазаржик - мамите да се готвят за среща (Тони язък, че ти се похвалих вчера - пак ще я видя свеки  Laughing)
Ядене ще нося на Симона за 2 дни то кухнята и другите 2 дни ако преценя, че яденето което е за нас става и за нея щя си хапне от него, ако не ще и купя пюрета и ще и разбъркам нещо на бързо.
Да помоля Зора ако прочете това да ми остави телефона си на лични, в четвъртък сутрин тръгваме, и ако до утре вечер ще изпишете темата, ще пусна нова, пък вие изпишете тази и после в новата!

И тихичко да ви се похваля, че от първия Дюкански ден съм - 1,100кг.  Wink

# 647
  • София - Рим и обратно
Крисче, когато пътувахме за 5 дни около Нова година, си мъкнех пЮрета за всичките дни, една кутия със сирене и сухари и дози мляко. Сега вече са по големи децата и едва ли ще влача за морето пЮрета, освен няколко за спешен случай, ако няма нищо подходящо да й поръчам.
Вода, незнам къде ще ходите, но навсякъде се намира, пригодена за бебета.
Със самолет, винаги имам една чанта, пълна с нейни неща - вода в термос, дози мляко, пюре, бисквити. Няма никакъв проблем.
Количката ти трябва да се сгъва лесно и да я разтовариш отвсякъде /да остане само чантата ти за в самолета/. Няма нужда да е по- лека, гледам ги пътуват и със Стокке-та #Crazy.

# 648
И ние си носим още първите обувки 17/18 номер и въпреки, че не сме проходили вече два пъти ги скъсахме и ги носим на обущар Mr. Green
 kris4e , защо да не върви да се мъкнат готови пюрета newsm78, ние и до сега си караме на тях, и така ми е най-лесно, не мога да си представя една или две седмици да давам само варени картофи, че не се сещам какво друго може да се яде в ресторант

# 649
Във връзка с наближаващите почивки:
1. Мислите ли да почивате в чужбина? Къде? Със самолет или кола?
2. С какво ще храните децата? Не върви да помъкнеме пюрета  newsm78 Nikita, вие скоро пътувахте?
3. Може ли да носим кутия с АМ в багажа?
4. Каква вода ще пият децата там?
5. Според вас струва ли си да взимам някаква по-лека, но смотана количка, при положение, че сегашната тежи 8кг?

Така казано и ние ще почиваме в чужбина - България през август. Grinning Ще пътуваме пак с кола, че ще ние по-добре да сме мобилни. Ще преполовим пътя София-Варна с почивка и приспиване в Елена, или Търново.
Рая отдавна яде от нашата храна приготвена в къщи. Отиваме при приятели в Каварна и ще и готвя пак аз, с малко подправки и без сол, точно както до сега. Ние затова и избрахме този вариант за почивка.
АМ може да носиш, но не в ръчния багаж май. Мъж ми като изпращаше родата през март се върна възмутен, че накарали майка да пусне кутията АМ с чекирания багаж, като оставили за бебето само 1 доза за през полета, ама той полета 2 часа де. Това все пак го провери в изискванията за багажа на съответната компания.
Вода навсякъде има подходяща за бебета и малки деца, ако няма изворна.
И аз не мисля, че е необходимо да взимаш нова количка. На бебе се позволява да си взе количката в самолет. Важното е да се сгъва, защото ги редят в служебните помещения на стюардите.

Слънце, моите съболезнования днес...за виждането на свеки пак. Hug Wink Ама ти си герой - ще се справиш, пък и нали са само 4 дни. Laughing Wink Мисли за лятото и че няма да я видиш поне 3 месеца. Peace

Абе тази Бухта нещо съвсем се изгуби... я, да вземе да напише кога и къде на 15 им е удобно да си направим срещата, че да се видим. Grinning Heart Eyes

# 650
Злати,да не забаравите една дебеланка за Пазарджишката среща  Mr. Green Mr. Green Mr. Green !

# 651
Здравейте,

Шу- онзи ден разказвах на мойта кума зе тебе.  Hug

За мерките- ние носим 20-21 номер. А колко сме големи не знам.
За палавите деца- и аз не знам какво и как да кажа, пък и всеки си има методи на възпитаване.

За въпросите на Крисче-
1. Мислите ли да почивате в чужбина? Къде? Със самолет или кола?- ние по планове мислим да идем в Италия, но ако приятелите ни се откажат, отпадаме и ние. Ще се пътува с кола.
2. С какво ще храните децата? Не върви да помъкнеме пюрета- Елия яде от нашето ядене, така че или трябва да готвя (пък то каква почивка ще е ?) или ще яде по ресторанти.
3. Може ли да носим кутия с АМ в багажа? - защо да не може?
4. Каква вода ще пият децата там?- ако сме в чужбина ще си помъкна изворна от тук.5. Според вас струва ли си да взимам някаква по-лека, но смотана количка, при положение, че сегашната тежи 8кг?- в Джъмбо имаше по 50лв., но не стават за спане.

Аз пак се ядосах на едни други майки, ама то не може всички да сме еднакви.

Хайде от нас  Hug

# 652
  • Стара Загора
Злати,да не забаравите една дебеланка за Пазарджишката среща  Mr. Green Mr. Green Mr. Green !

е ти пък нищо не каза. съмняваш ли се, че ще те забравя!  Hug

# 653
  • София
Танче, защо не сте направили пък вие прощапулника на Бибата? На мен ми се видя, че ходи- да не би да съм се объркала?! Мария взе дреха, което означава-дизайнер, моделиер, шивач. Ама голямо мислене и умване му дръпна- не беше лесен изборът Mr. Green
Крис4е, бих взела пюрета също.
Вили, срещах те аз в темите за обзавеждане. Там влизам ей така- да изплакна око и да освежа въображаемия си дом. Та какви цветове избрахте? Ако даваш възможност за мнение- аз много харесвам тапет като акцент. Сега има такива божествени вариации. Peace
Тони, ти какви подправки слагаш в манджите, които даваш и на Рая? Аз джоджен много харесвам, ама той май силничък им е за тях. Нали се води от рода на ментовите...

# 654
на нашите мерки може и да се смеете Blush 8100 74см 19-20номер
от 5 месеца качва някакви си мижави грамчета Embarassed

# 655

е ти пък нищо не каза. съмняваш ли се, че ще те забравя!  Hug
Аз да си кажа  toothMr. Green

# 656
Да се разпиша и аз!

Марти е голем дзвер - ми от парка като че ли е най-будничкия! Ние преминаваме като фурии покрай др. деца, а те само ни гледат слисано. Пада - става - целият е в рани и цицини, но не плаче, става и давай пак! Абсолютно съм разногледа! Връща ми се за кроткото първо дете!

С emi се видяхме във Виена  Sunglasses, много готинко си изкарахме в едно паркче, така че вече имаше и виенска среща на мартенчетата!
Нейната сладурана е направо приказна, толкова кротка и добричка! Но си щъкат  дребсовете в различни посоки и това е!

Сега да отговоря чинно:

1. Мислите ли да почивате в чужбина? Август месец Къде? пак ВиенаСъс самолет или кола? Самолет
2. С какво ще храните децата? Пюрета, които си купувам тамНе върви да помъкнеме пюрета   Nikita, вие скоро пътувахте?
3. Може ли да носим кутия с АМ в багажа? Може, ние носихме сега
4. Каква вода ще пият децата там? има по магазините бебешка вода - при млеката и пюретата се продава
5. Според вас струва ли си да взимам някаква по-лека, но смотана количка, при положение, че сегашната тежи 8кг? Не, 8 кг. за количка са супер ОК, още повече, че като обикаляте повечко не е лошо бебчо да може и да поспива в количката и да му е удобно. Смотаните колички не са удобни, а само за кратки разстояния. Нашата не се сваляше надолу и Марти спеше клюмнал. Това го отчитам като минус на Куини Запп

Мерките на Марти - голям срамув, но от януари не сме ходили на ДК. нали ме беше страх от морбилито (Марти нали не е ваксиниран) Embarassed. Трябва обаче вече да отидем, като че ли затихна епидемията!

Никита, хихихи, изтрих си двойния пост Simple Smile Нещо редактирах и..... ми така де, може да е рядко разписването ми, но е некачествено Simple Smile

Последна редакция: вт, 04 май 2010, 15:48 от Rila

# 657
Ха добър ден!

Крисче, според мен няма никакъв смисъл да купуваш нова количка, тази ще ви е ОК  Peace Ние количка не носихме, защото свеки беше намерила там някаква назаем, та за това.Обаче носех слинга. На отиване не го бях взела в ръчния багаж и много съжалих, защото бяхме с прекачване, а летището в Париж е огроооомно и няма да ти казвам какво носене падна, а и ръчния багаж тежеше...Абе най-удобно си е бебето да си е в количка.А София и заспа, та трябваше да спи в мен на една пейка.
За кутията с АМ, мисля, че няма да има проблем, по принцип всичко, което е за бебето, се разрешава.Но ние я бяхме сложили в големия багаж, защото в самолета си я кърмих, така че най-добре специално да питаш, че да няма проблем. Със сигурност обаче вода в бебешки шишета може да носиш, аз бях напълнила 2 големи, носихме и няколко бурканчета с пюрета и 2 контейнерчета с кисело мляко( това в ръчния багаж). Иначе носихме няколко бурканчета за първите 2-3 дена, после от там и купувахме пак готови, защото нямаше време да готвим специално. Но и по заведения почти не сме ходили, де. Иначе, ако яде още бурканчета, е най-добре да и вземеш, мен би ме било страх още да и давам ресторантска храна.А за българското черноморие да не говорим, не знаеш каква е хигиената в ресторанта и каква е храната.
Вода е пила минерална там, не знам каква точно беше, но за 10 дена не ме е притеснявало, че може и да не е съвсем подходяща за бебета, а и тя все още пие съвсем малко вода.

Аз всъщност не разбрах къде смятате да ходите - за въпросът ти с кола или самолет, зависи колко е далече, но определено за децата е по-удобно със самолет. Ако изберете този вариант обаче, задължително вземи капки за уши, да и сложиш преди да излетите( Стаси, и на вас да кажа, ако не са ви казали вече  Peace )Иначе, както някой ми беше казал преди да заминем, май Кафе с мед беше или Рила  newsm78, че на децата им понася по-добре, от колкото на нас  Wink, оказа се вярно.

Иначе ние може и да пропуснем почивката това лято поради финансови причини  Confused

Мънки, благодаря за комплиментите  Embarassed

Бейби Мони, и нашите мерки са близо до вашите - 8.300, 74,5 см. Обувките са към 20-ти номер.
Не се притеснявай, важното е да са здрави дечицата  Peace Вчера една майка ми вика - ауу, ама какви сте миньончета, то на 1 г. детето трябва да има поне 10 кг.  Crazy Ама нейното момченце на 1.8м беше 15 кила и изглеждаше поне на 3 г.  Mr. Green, та по нейните критерии сигурно София е недохранена  Mr. Green
Имайте предвид, че буйките на Колев са с леко уголемени размери, София още си ги носи вкъщи, а са 16-17 номер( е, вече май са и малки).
Аз днес взех Премиум Кеър на Памперс, 52 бр. за 20 лв., но нямаше никакви хавлийки  newsm78

Рила, ти май за 2 дена се разписа  Wink  Laughing

# 658
Тони, ти какви подправки слагаш в манджите, които даваш и на Рая? Аз джоджен много харесвам, ама той май силничък им е за тях. Нали се води от рода на ментовите...
Слагам слагам магданоз, чубрица, копър, целина и джоджен. Джоднен слагам не много, защото тук няма пресен. Защо да е силен? Като миризма ли? Защото знам, че може да се дава дори за успокояването на коликите заедно с копъра. Не че на Рая съм давала де... но си ползвам такива подправки и за нас и за нея. Например на печени картофи много върви джоджен дори и сушен. Peace

# 659
Вили, срещах те аз в темите за обзавеждане. Там влизам ей така- да изплакна око и да освежа въображаемия си дом. Та какви цветове избрахте? Ако даваш възможност за мнение- аз много харесвам тапет като акцент. Сега има такива божествени вариации. Peace
Ами то нашето е сложно, че доста стаи са. Преобладаващ ще е лилавия цвят - за кухнята едно много светло между лилаво и сиво, за да може кухненският плот да е сив, а шкафовете нещо тъмно с оттенък на лилаво. За хола ще е между розово и лилаво. Мисля на различните стени да е различен оттенък - от светло към тъмно. Спалнята ще е млечно лилава. Само стаята на Алек ще е по-различна - стените в зелено, а таванът в синьо. Онзи ден в кафето на лабиринт с мъжа ми се влюбихме в едни тапети на черти - редуват се сиво металик и този цвят между розово и лилаво. Уникално седеше, ама много бързахме и не можехме да слезем да видим дали ги има същите в магазина (за което много ме е яд). Оттам избрахме този цвят. Ако не намерим същия тапет мисля някакви апликации да лепна на стените - разни цветя, растения - има големи красоти сега.

Иначе за пътуването Крисче да ти кажа - ние нали често пътуваме, та вода носим, пюрета също, сега последния път киселото мляко от магазините направо го купувахме, че да е прясно. Носих и бисквити и Амто съответно. иначе на няколко пъти ми се е налагало да давам вода минерална като не е можело да отреагираме. За пюрета съответно взимаме колкото за из път, но все пак много е важно къде отиваме и какви магазини има. Примерно последния път в Априлци си бях сметнала точно колко броя пюрета ми трябват и ги носех. Не че няма магазини там, ама така е по-лесно, пък и така имам право на избор Peace

Общи условия

Активация на акаунт