Слънчо, топло усмихни се, на ЮЛЧЕТО сладко покажи се!

• 21 070
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
Честито на Кая за градините. Малчо на двете класирания е в граничната група /две различни градини смених/ и случйно генерираните числа са 96.. и 98... И на двете места е последен в граничната група. Явно няма да го бъде  Whistling

# 661
  • София
Честито Галена,в една група ли ще са с Никола?

# 662
  • София
Ох и забравих да се оплача, от търкалянето по тия поляни Вероника си хвана кърлеж,но го извадихме успешно. Дали трябва да й бият ваксина тетанус или се следи за някакви симптоми?

Хм, следенето за симптоми за тетанус... как да ти кажа - когато се появят симптоми в повечето случаи е късно, а и терапията тогава е много тежка за организма.
Не мога да кажа дали е нужна ваксина - едно, че не знам кога се реваксинират и второ, не знам колко е бил забит кърлежа... но все пак ми се струва по- безопасно да се направи излишна ваксина (в случая вероятно е такава), отколкото да се рискува, ако е била нужна... и друг път е била ваксинирана за тетанус - щом не е имала проблеми до сега едва ли ще има. Моят личен опит с тази ваксина е, че - ами... нещо като нищо. Леко убождане - и толкоз, даже няма и да има време да я заболи от убождането.

# 663
  • Sofia
Добър ден!
Иве, много неприятно това с колелото. Важното е, че се е оправило Simple Smile.
Яна,  Hug Дано да се възстанови бързо баща ти. Много неприятна случка.....
На успелите да се запишат - честито Simple Smile.
Аз питах тук нашата директорка на ДГ - групите се образували по следния начин: Ян. - Юни = 1 група, от Юли до Дек. = 2 група. Това за да са близко децата по възраст, защото едно дете родено Януари е реално с 1 година по-голямо от едно дете родено Дек.

Ние сега учим Сашо да спи без памперс, че нема да го вземат в градината. Уча го и как да се облича и съблича сам, че нещо бавачката се прави на разсеяна и даже обмисляме варианта да се лишим от нейните услуги след 1-2 месеца ... Ще използваме "кризата" като предтекст, че иначе ще има драми ...

Малкото чаве от 2 часа стои будно и си мрънкоти нещо в леглото ... Ама не ще да заспива и няма признаци, че и се спи ?!? Също - абе не ще да спи завита и това е - снощи след като 1 час си рита одялото и мрънка - оставих я отвита с голи краци и за 10 мин беше заспала  Thinking И тя като брат си ще мрази да е навлечена ...

# 664
  • Sofia
Ние вече се прибрахме, ядохме захруска  Laughing и аз сега бързам да допиша.

Не знам какво точно се случва с Хриси, но разбрах, че са били в болница, искрено се надявам, каквото и да е било, да е  приключило.    bouquet
Яна и при вас дано всичко е ок!
Ако чуете, че на Панчерево в събота никой не е хванал риба, да знаете ние бяхме там, виновникът се казва Макс, голяма веселба беше за него, рови с едни пръчки във водата, сърди се че баща му не му дава въдицата... абе веселба.  Mr. Green Сега качвам снимки, след малко ще ги добавя. В неделя ходихме до Боровец и Макс искаше да търсим дракона, нали живеел в планината  bowuu (това от една измислена приказка)
Честито на успешно преборилите се със записването за градините, желая ви и поне толкова успешно тръгване на градина.
Като пишете за летни дрехи, аз като бабичките, бях прибрала всички дрехи на Мати. Сега ги изрових (бях ги забравила, но баща им случайно прерови едни кашони), половината махнах и оставих само такива, на които буквално не им личи, че са носени. Като добавиш по големите дрехи купувани миналото лято и на Макс гардероба му прелива. Моят мъж беше меко казано възмутен, понеже малко преди това му обяснявах какво трябва да купувам за Макс. Чак мен ме хвана срам.  Embarassed
Ние в момента умуваме лятната почивка, сигурно края на юни за рожденния ден на Макс ще бъде. И сега се чудя, няма ли де е кофти че няма да му направим детско парти и изобщо празника ще му е само с големи.
Айде стига съм писала, утре дано да се видим, гледам че има гласували за, ама освен Вики никой не се е разписал официално за срещата май. Боряна, Яна вие на линия ли сте? Велина ти кога ще се присъединиш, планирали ли сте вече пътуване?

# 665
  • sf
Искра,защо да не го вземат в градината с пампрес за спане? Оттам ли го казаха или ти така си решила?
в групата на свеки има дете ,което спи с памперс, авече са на по 5 г. и никой не роптае в градината.

Иве, ти сигурна ли си,че няма да идваш на срещата?

Томасе, Бубе?
Яна каза,че почти се е освободила,та се надявам да има среща,па макар и скромна. Маса няма да се резервира. КОйто иде пръв,да заема.

# 666
Били, същата. По-добре небет шекер, отколкото бонбони, поне няма оцветители, подсладители и други гадости Simple Smile

Искре, да я цункаш Дианка Heart Eyes и какво Никола ще е от малките 2007, така ли? навсякъде ли е така?

Деси, и аз първо накупих летни дрехи на Валери и след това извадих тези от Никола. При мен още действа оправданието с "разминаването в сезоните", но по-натам трябва да го забравя...

# 667
Благодаря ви за загрижеността и стиснатите палци!
Днес ни изписаха и се прибрахме у дома с Никсъна. Малко ми е трудно, защото сме само двамата, но се надявам да се справим и скоро да забрави стреса от болницата и лекарите. Накратко, имаше възпаление на мозъка в следствие на прекараната болест през март ( остър катар) , усложнено от трета сливица и някаква детска форма на синузит. Според лекарите няма да има последствия, но възстановяването ще е бавно- има леки проблеми с равновесието, но това го стресира и не иска много много да ходи. Отделно от всички манипулации- ЯМр, централен източник, вливания през абокат и т.н. е доста стресиран. Дори не иска да ходи в тоалетната и отново върнахме памперса ( което според лекарите е само от стрес, няма никаква физиологична причина), не иска да се отделя от мен или от баща си ( повече от баща си, затова и двамата бяха в болницата първата седмица, но сега вече няма как)/.
Презаверихме си билетите ( моя и на Ники, Емо замина, защото нямаше как да отложи работата си) за края на май, по съвет на доцентката, която му следи случая. Предстои ни и консултация за третата сливица, за да се види дали сега да се маха или по късно, но това предполагам ще го отлоца за следващата седмица.

# 668
  • Бургас
Искре, и какво като не ще да е по твоите правила. Ми остави я отвита. Ивайло и сега като усети че го завивам и почва неописуемо ритане и качване върху главите ни.  ooooh! За целта съм го оборудвала с лаРедутски гащеризони, цели, отдолу на ходилата затворени - това му е одеалото  Mr. Green

mds, имам същия проблем. Ивайло обаче износва на батковците дрехите, ама скрина прелива, няма място, обаче и една нова дрешка не съм му купила скоро (ако не броим редутските пижами), чак ме хваща срам  Embarassed

Хриси, много те мислихме. Бързо да се оправя Никсъна, и бързо да забрави болниците.  Hug

# 669
  • На края на вселената!
Хриси  Hug Hug Hug Hug Hug Много прегръдки на теб и на Ники Heart Eyes Дано бързо да забрави всичко за болницата и да е здрав.

За среща не съм сигурна. Може да пътуваме за Гоце Делчев, а и не съм добра компания.

# 670
  • София
Хриси  Hug Hug Hug Hug Hug  Praynig Praynig Praynig много мислех за вас,всичко да е минало,много здраве му желая на героя!

Искре ами на този принцип,защо и моите като са юни са във втора?не че очаквам да ми отговориш Wink

# 671
  • Асеновград
Миличкото Никсъче  Hug , всичко ще е наред вече , само му трябва време да забрави.Хриси , а ти как си ?

# 672
Рокси  Hug Радвам се, че вече сте си в къщи. И при малчо върнахме памперса след престоя в болницата и стреса покрай абокат, системи  и т.н. Ще забрави след време, не се притеснявай  Hug Важното е, че няма да има последствия!

# 673
  • sf
Хриси, кураж  Hug Това често срещано усложнение ли е или лошо стечение и струпване на обстоятелства?

В нашето ОДз има две яслени групи- водят се 1ва и 2ра, но и в двете има деца от различните набори,за да е по-лесно за леличките. Представете си 30 деца на една и съща бебешка възраст. Съвсем друго е ако поне 10-15 са големи. Мисля,че само условно се вдоят 1ва и 2ра.

# 674
Вай, Били, ти си втория човек, който ме пита. Ще се събирам бавно и полека, в някакъв транс бях, особено след като чух възможните диагнози, като мозъчен тумор например. Благодаря ви още веднъж Hug. Майче, решила съм и аз да не го насилвам, ще я караме бавно и полека.
А усложнението е рядко доколкото ми е известно, но човек никога не знае кога ще му дойде до главата. Комбинация от много фактори, случайност- кой знае.

Общи условия

Активация на акаунт