Покажете си хола- споделете идеи-5

• 168 146
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
  • Точно където трябва
Ми нямам снимка Sad  То място и за ТВ модул няма - отнема от миниатюрното помещение. Най-много масичка за техниката. А едната от 2-те врати на дясната стена започва почти от стената/на която мислим да е ТВ/. Ако се сложи някакъв модул ще затворим вратата...Вие как решихте нещата? Пусни снимки ако имаш.

# 226
Мисълта ми беше да не взимате готова секция, а само нещо от този тип  

Телевизорът може да се закачи на стената, а за приемник и ДВД да се намери някакво по-малко шкафче .
 Има много хубави витрини, които можеш да разположиш из стаята  
Надявам се, че не станах прекалено досадна  Mr. Green

А при нас няма проблем с мястото - стената, на която исках да правим ниши е дълга 3,60м. Просто мъжът ми реши, че е по-добре да си вземем някаква секция, която винаги можем да сменим, а нишите остават завинаги или ако решим да ги махаме ще трябва да крътим и си става сериозен ремонт. Междувременно плановете се променят постоянно и лекия ремонт на 1-2 стаи се превърно в основен на целият етаж. Така че в близките няколко месеца едва ли ще имам готов хол.

# 227
  • Точно където трябва
Хич не си досадна. Simple Smile И аз мислех за нещо такова, ама така всичко идва напред и  пустата му врата отстрани... Много ми се искаше да може да се премести стената.
И ние ремонтираме целият етаж, обаче докато не се реши тоя проблем, не можем да оправяме нито подове, нито стени. И така вече месец дремем.

# 228
  • Точно където трябва
Хапя, чакам снимки Wink
Още въпроси  ooooh! . Какъв цвят гранитогрес да си взема за подобието на кухня. Там още няма нищо, с което да съобразявам. Освен това, че нивото на кухнята е малко по-високо от нивото на хола и малко от пода /на кухнята/ се показва откъм хола. Хола ще е дюшеме /още не се знае какъв цвят ще се получи/. Принципно се чудя светъл или тъмен?
Всъщност чудя се изобщо гранитогрес ли да е, щото няма да се ползва точно като кухня, но ще има мивка и все пак може да се намокри...

# 229
Всъщност чудя се изобщо гранитогрес ли да е, щото няма да се ползва точно като кухня, но ще има мивка и все пак може да се намокри...
Ние под мивката сме сложили теракот, а останалата част от кухнята е с ламинат, там където се събират има лайсни  Peace
Може да помислиш и за нещо такова  Thinking

# 230
elliee ще се наложи да почакаш, че не му се вижда края. В неделя свършихме с детската - обзаведена от до, дори и ток има  Mr. Green Равносметката е - 2 готови стаи, остават още 4 + банята. Обектът се замразява, докато се върнем от море, че вече нямаме сили.

У нас в кухнятя сме само с ламинат, не е проблем. И гранитогресът и ламинатът си имат своите предимства и недостатъци. Аз лично предпочитам ламинат, защото се поставя по-бързо и по-чисто, няма фуги, не се захабява и т.н. От друга страна при един евентуален теч, ще е свършено с ламината.

# 231
  • Norge
Здравейте, момичета.
Зачетох се тази вечер тук при вас, не бях влизала досега.
Много интересно четиво беше. Heart Eyes
Ни в клин, ни в ръкав да сложа и аз една снимка.

..

# 232
nelka.nelka много свежо и изчистено.  Peace

# 233
  • София/Осло
nelka, вече съвсем ме убеди ,че който прави такива кулинарни и фотографски шедьоври , има око и за интериора.   Hug

# 234
Нелка, много хубаво.
Бих се насладила и на още снимки .

# 235
  • Тука, под липите стари...
Привет и от мен. Двоумих се дали въпросът ми е за тук или за кухненската тема, но ако съм сгрешила, моля предварително за извинение. В момента обзавеждам малко жилище, в което ще живеят родителите ми. Разполагам с едно помещение т.н. дневна с бокс. Т.к. се притеснявам, че няма да имаме място за кухненска маса обмислям варианта, плотът, който ще дели бокса от останалата част на стаята да се използва и като маса за хранене.  Решил ли е някой от вас пространството в дома си по този начин и бихте ли дали идеи как точно може да стане това?

# 236
  • Стара Загора
В момента обзавеждам малко жилище, в което ще живеят родителите ми. Разполагам с едно помещение т.н. дневна с бокс. Т.к. се притеснявам, че няма да имаме място за кухненска маса обмислям варианта, плотът, който ще дели бокса от останалата част на стаята да се използва и като маса за хранене.  Решил ли е някой от вас пространството в дома си по този начин и бихте ли дали идеи как точно може да стане това?
samue, аз също живея в малко жилище, в което най-голямата стая 4,20 на 5,60 е дневна/кухня. Тесничко е, но успях с много търсене на маломерни и практични мебели да събера кухня, маса 90х90 / разтегателна - става 90/180 / и диван, който ежедневно използваме за спане.

Относно твоя въпрос - не съм виждала в нета снимки на по-широк барплот. Така си го представям, защото, за да вечерят нормално поне двама души трябва да има къде да си оставят чиниите. А ако им дойдат гости  newsm78 От друга страна - защо не попиташ тях - дали ще им е удобно да се хранят на по-голяма височина / барплота трябва да е поне с височината на кухнята - 90 см/ и да стоят на т.н. щъркели. Ако така им харесва всичко е ОК.
Ако се откажеш от варианта барплот вместо маса за хранене, в някоя от темите - не си спомням точно коя, но беше за маломерни жилища - бяха дадени доста идеи за сгъваеми маси, или холна масичка, която се вдига с механизъм и става, като маса за хранене.
Виждам, че си от Ст.Загора - моята маса я купих от Никром Мебел и там имаше модел на сгъваема, която се прибира до стената, а се отваря при необходимост. Ако искаш иди и разгледай.

Надявам се да съм ти била полезна.

# 237
  • Стара Загора
samue, мисля че беше в тази тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=415497.0

# 238
  • Norge
Samue,
Включвам се и аз, макар и не с нещо интересно.
Това е наистина миниатюрно апартаментче, с цел единствено ползване през лятото.
В съседното жилище същият този плот е монтиран по_ниско, на височината на обикновена маса (70см). Лично за мен то е по_добър вариант, но нямам негова снимка затова показвам тази:

..

Благодарности за всички отзиви. Hug
Ще потърся някъде из диска за още снимки, дано открия къде са.  ooooh!
Госпожичке Клавел, специални багодарности. Blush Ние нещо не можем да си намерим мястото с половинката и вече сме сменили няколко къщи; колко му е човек да започне по малко да се научава. Confused

# 239
Samue жилището, в което до скоро живеехме беше 40 квадрата с общите части - малко коридорче, голяма баня, спалня, хол и кухня в едно и балкон. Това, което ние направихме, за да се разширим е да усвоим балкона и там изнесохме печката и хладилника. Принципно идеята ми беше да изнесем цялата кухня там, заедно с мивката (балкона не е от най малките, щеше да е малко тесничко, но щеше да се получи), но решихме, че тъй като жилището беше новопостроено да оставим тежките ремонти за по-нататък. Та за холокухнята - направихме малка кухня в единия ъгъл, а в другия взехме един ъглов диван с масивна дървена маса, която е с механизъм за повдигане, може и да се разшири и да стане за повече хора - става и за холова маса и за ядене. Масата я взехме от Арон, много е функционална. За плота - мисля си, че повече подхожда за по млади хора, пък и наистина не ми се струва удобно като дойдат повече хора Peace

Общи условия

Активация на акаунт