Покажете си хола- споделете идеи-5

• 168 206
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Харесах си това и отивам да го видя http://prikachi.com/images/955/2544955l.jpg

# 466
Здравейте.Аз редовно ви чета,скоро ви открих и се радвам на страхотните ви домове.
Мисля да правя ремонт в хола и искам компетентното ви мнение и съвети и идеи.надявам се да помогнете.
Ето това е хола сега.трябва да разнообразя без да сменявам мебелите,че пари няма.Дваните са ужасни,дано поне да можем да отделим някой лев та да ги претапицираме.

Идеята ми е на мястото на червената стена да се налепят декоративни камъни,виждала съм ги по фасади на къщи.Че от печката стенаае в окаяно състояние.Но цялата стена неможе,че врата няма да може да се отваря а тя седи все отворена.Но незнам докъде точно и дали да е право отсечено или на ъгъл по диагонал и на другата стена така.
Коментирали сте печките.Аз тази сама си я избрах.Утре ще я снимам отблизо.Има два канта по дълги които я заобикалят и са налепени с плочки.Така я купихме.Аз избрах и същите такива плочки за под нея
мисля и секцията да мине на стената на дивана а дивана и двата фотьойла да са на другата страна и да образуват нещо като ъглов диван.искам можеби и някакъв тапет в черно ли и аз незнам.
Давайте мнения и идеи.

# 467
  • Пловдив
Мале сега като те почнем!!! Peace
Има скъпо и евтино, иска се обикаляне. Аз правя така, сядам в стаята която ще ремонтирам и си представям,това ,това. После семейния съвет одобрява и така. УСПЕХ.  Тази метална камина кой я сложи така,с тия грозно сложени тръби и аз имам метална и доста по-голяма,но не си личи къде са ни тръбите и помпата. Хайде и да покажеш.

# 468
  • София
Някой да е виждал някъде подобна етажерка ?

Последна редакция: чт, 14 окт 2010, 06:43 от жгмъц

# 469
Ето снимки и от моя хол - още е почти празен, защото няма маси и килим, но и на това ще му дойде реда.
http://hapia.snimka.bg/daily/hol.541144

Това е камъкът в салона и част от моя трън в очите  Laughing
http://hapia.snimka.bg/daily/hol.541144.21021742

danito1988
ако диванът и фотьойлите са здрави можеш от тях да и направиш ъглов диван. Попитай там, където смяташ да претапицираш дали е възможно. Мои приятели така си направиха от 2 фотьойла един диван  Peace

# 470
  • Точно където трябва
А това с камъка е жестоко!!! Много го харесвам и съм му измислила едно местенце и у нас, но ще е при ремонта на кухнята /в необозримо бъдеще/

# 471
Хапя точно такъв камък искам да сложа на стените зад камината.От къде сте го купували и или ми казала цена?
Ето снимки на камината ама е с тел,че апарата му падна батерията.
дайте идеи с какво да ги скрия тези грозни тръби.Аз мислих например да направя нещо от ламината който е останал,като шкаф да стане.А за майстора нямам думи.Уж приятел така ни нахендри,даже разширителя с водата е в хола горе на стената над камината,немогло в банята.И сега като пълним системата вървя с едни тенджери и легени,е да не тече отвън.Абе грозна работа.негонезнам как ще скрия,като мнават и нагоре тръби.

идеята за диваните също не е лоша.трябва да питам човека дето претапицирва.Че ако може така,честно да ви кажа предпочитам старите да направя.За качествен диван нямам пари,а сестрами си купуват вече 2 дивана и уж не от най ефтините и се скапват за отрицателно време.

# 472

И как е? Сподели с нас.

# 473
Хапя точно такъв камък искам да сложа на стените зад камината.От къде сте го купували и или ми казала цена?
.....

Това всъщност са плочки, които отзад са равни - като тези за баня. Някакви испански бяха, цената е около 45-50лв/кв.м., не помня точно. Купувани са от магазин за плочки за баня, там имаше много богат избор от такива плочи - като размери и цветове.
Зад нашата камина също има доста маркучи, но са направени малко по-добре естетически. За съжаление прекалено късно разбрахме, че може от камината да излизат само 2 маркуча, а цялата останала система да бъде скрита в банята. Иначе и аз мислих нещо от ламината да майсторим, за да скрием тръбите, но те не се виждат от печката и не стана нужно да го правим.  Колкото до разширителния съд, този вашият приятел може би го е направил така, защото самияд съд трябва да е над бойлера, а при вас да е нямало такава възможност, което не го прави да звучи по-малко абсурдно - разширителен съд в хола  ooooh!

# 474
Хапя -много ми харесват перденцата ти Crazy Heart Eyes

# 475
Ми май точно с тази цел е сложен в хола.Но в банята е окачен таван,а бойлера е точно до окачения таван и е могло да си изреже окачения таван точно за разширитлния съд има още 15-20 см нагоре и щеше да е над него.Ама той вика-сега пък и да режеме тавана..

# 476
  • В най - голямото село
Хапя -много ми харесват перденцата ти Crazy Heart Eyes

И на мен.

Плочите камък съм ги глетала в Декор Център. Има разнообразие на видове и цветове.
Аз е такова приложение съм им измислила на камъните, за сега.
http://prikachi.com/images/995/2580995D.jpg

# 477
Благодаря на всички за милите думи   bouquet

....
Плочите камък съм ги глетала в Декор Център. Има разнообразие на видове и цветове.
Аз е такова приложение съм им измислила на камъните, за сега.
http://prikachi.com/images/995/2580995D.jpg

Това изглежда много интересно  Peace

# 478
  • София
И аз имам такива замисли, ама ще е за някоя бъдеща къща  Thinking  Laughing

# 479
Цяла зима се отопляваме на тази печка  и полудявам от боклука покрай нея - дърва, пепел и пр.
А за пепелта е ясно, и аз ще се дразня сигурно, но мъжът е обещал, че ще си почиства, ... ама да видим де Simple Smile))))
Aко имате възможност, купете си прахосмукачка за пепел. Пепелта се изсмуква директно от вътрешността на камината/печката и не се налага метене с метлички, вадене на чекмедженца и прочее цапащи дейности.

Общи условия

Активация на акаунт