Покажете си хола- споделете идеи-5

• 168 232
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Какво мислите за комбинацията латекс и тапети?

На мен лично тази комбинация много ми харесва, но моя не иска тапети. Виждала съм много добри неща.

# 76
Включвам се и аз да ви следя с надеждата, че и моят нов хол някога ще стане  Laughing

Много интересни неща показвате...

Гледах и чертежчетата на Aila, нахвърлях набързо и аз едно, само схематично. Мисля че така подобно помещение се усвоява по-добре. Виждала съм го и то в по-малък размер, много е добре.

# 77
Ще следя темата и аз, че евентуално, в скоро време, може да ремонтираме и обзавеждаме апартамент.

По- напред четох за оранжеви стени - къде на шега, къде наистина, бяхме чели, навремето, че от оранжевия цвят се огладнява. Не зная дали може да е вярно, но живяхме със сестра ми в стая, с оранжеви мебели. Непрестанно бяхме гладни и двете  Simple Smile

# 78
  • София
Гледах и чертежчетата на Aila, нахвърлях набързо и аз едно, само схематично. Мисля че така подобно помещение се усвоява по-добре. Виждала съм го и то в по-малък размер, много е добре.
  Благодаря ти много за идеята, но вече майсторите преместиха тръбите и кухнята ще е в онази ниша. Освен това сме решили да усвоим и терасата  и там да е трапезарията. Ще се похваля накрая какво се е получило, обещавам  Simple Smile

Последна редакция: вт, 04 май 2010, 19:40 от Aila

# 79
Здравейте!Не знам дали това е най подходящата тема но ще питам тук.Моля дайте съвет какъв цвят да е холовата масичка ,като имате предвид,че секцията е светла ,холовият ъгъл е бежаво сив с черно и червено,пода също е светъл.Аз си мисля за тъмно червена маса ,като имам в предвид ,че вратите и една каса която разделя стаята са тъмно червени.Но не съм убедена -казват ми ,че трябва да е светла като секцията. А няма ли всичко да се слее като е светло?
Моля дайте идеи!
Благодаря предварително!

# 80
  • Русе
Да ви следя

# 81
и аз да ви следя Peace
Ние още преди да започнем ремонта си купихме мебелите за хола, щото си ги бяхме харесали и излязоха на промоция  Laughing

# 82
Здравейте!Не знам дали това е най подходящата тема но ще питам тук.Моля дайте съвет какъв цвят да е холовата масичка ,като имате предвид,че секцията е светла ,холовият ъгъл е бежаво сив с черно и червено,пода също е светъл.Аз си мисля за тъмно червена маса ,като имам в предвид ,че вратите и една каса която разделя стаята са тъмно червени.Но не съм убедена -казват ми ,че трябва да е светла като секцията. А няма ли всичко да се слее като е светло?
Моля дайте идеи!
Благодаря предварително!

ще е по-лесно, ако пуснеш снимка  Peace

# 83
   В момента кухнята с е вижда къде, но така не мога да измисля как да сложа трапезната маса и къде да разположа хола. Отбелязвам, че ми трябва голяма маса, тъй като само ние сме вече пет човека. Първо мислех в дупката до терасата да сложа бюрото с компа, но сега се замислям дали не е възможно и какво ще стане, ако преместя там част от кухнята.
  Дали е възможно да се премести през цялото помещение отходния канал. За аспиратора се чудех ако се направи само в края на тавана окачен таван, дали не може да се скрие там въздуховода и той да минава през цялото помещение. Другия вариант да се изнесе направо през прозорците и на нас не ни допада и на съседите също предполагам...
  Приемам всякакви съвети за евентуално разпределение на кухнята и хола. Проблема ми е че ако остане както е в момента и в дупката до тератаса е трапезарията според мен остава много тяясно за хола и разстоянието до прозореца. Ако пък трапезарията е някъде до кухнята в сегашното и разпределение също ми се струва, че не остава много място за хол...

Здравей, Aila, поздрави за новото жилище   bouquet

Като цяло смятам че е безумие да местиш кухнята на другия край на стаята. Не защото мястото не е подходящо, а защото смятам че ще имаш проблеми с преместването на канала на 7 м - къде ще го криеш, ще стесниш стаята или ще имаш някакъв праг? Ами за аспиратора? То няма да дърпа добре миризмите, ако въобще дърпа. Вариант е аспираторът да не се включва в комина, а да се пробие дупка, както съм виждала на много панелки. Но, като цяло - не си усложнявай живота Simple Smile

Стаята е огромна 5х7 метра... така че възможности има, не се отчайвай.  Hug Моят хол е по-маък, а съм побрала там ъглов диван, голяма маса, секция и бюро с компютър и пак има много място.  Аз имам няколко варианта, които ще си поиграя да ги начертая утре вечер.
Имам няколко уточняващи въпроса:
1. Ще сменяш ли кухненските шкафове?
2. Това черничкото до кухнята комин ли е и какво е разстоянието от него до вратата?
3. Само на едно място ли имаш прозорци - в ъгъла до терасата? На стената до вратата за терасата имаш ли прозорци?

# 84
  • София
  neni.sivkova мерси за помоща, но в темичката за кухните вече споделих развитието. Кухнята я преместихме, тръбите са вкарани в стената. Последно мъжът ми иска дори да се усвои и терасата и там да е трапезарията. Така че остава варианта с хол в началото където е входа, и в дъното в едната ниша кухнята,  а в другата трапезарията.
  Проблема ни е че искаме да има и свободно пространство и място за игра на децата и трите не са много големи и им трябва място за движение.

# 85
Извинявам се за предишния пост, уж прочетох всичко дотук, а съм пропуснала, че aila вече е решила. Дано да не съжаляваш за това решение. Успех Simple Smile

# 86

Здравейте,

това е холът ми, заедно с кухнята. Не ми се вярва, но май вече приключих и с тази стая Wink

http://picasaweb.google.com/ninelita/LivingRoomApril2010#

# 87
i love chocolate, браво, много ми харесва твоя хол, май и моя ще е нещо подобно, но засега сме доста по-назад от вас...
Колко кв. е цялото помещение, струвами се, че е колкото и моя  Simple Smile

# 88
i love chocolate , честито! Със здраве да го ползвате!
Иначе стила не е моя, но нали затова сме различни хората.

Момичета, някой от вас правил ли си е комбинация за мека мебел - да не е просто диван с лежанка, или комплект 2 дивана или друг комплект, а диван, 2 кресла, които нямат нищо общо с дивана, или дори и двете кресла да са различни помежду си, и също така различни от дивана?  Много са ми приятни такива комбинации и към нещо такова се ориентирам.

Ще се опитам да илюстрирам със снимки, като мебелите от снимките не са стила на който съм се спряла, а просто са в такава конфигурация, както обясних
http://www.designshare.com/portfolio/project/1/573/living_room.jpg
http://www.thehavenhurst.com/yahoo_site_admin/assets/images/906L … om2.306141022.JPG
http://retrorenovation.com/wp-content/uploads/2008/08/bill-living-room-ii.jpg
http://www.calfinder.com/blog/wp-content/uploads/2009/08/mixed-f … e-living-room.jpg
http://roomenvy.files.wordpress.com/2008/12/living_room2.jpg

и така нататък, да не слагам повече снимки.

# 89
i love chocolate, браво, много ми харесва твоя хол, май и моя ще е нещо подобно, но засега сме доста по-назад от вас...
Колко кв. е цялото помещение, струвами се, че е колкото и моя  Simple Smile

Мерси Wink

22 м2 е помещението, заедно с кухнята.

Общи условия

Активация на акаунт