Ваксини - дискусия за вредата от тях (тема 8)

• 29 679
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
Искам да се извиня за гневните ми постове, но те са само заради огромната болка и страх за детето ми, които съм преживяла и продължавам да живея в страх заради личвия избор, който направих да не ваксинирам детето си и който избор, дори не е обичаен сред близките ми и познатите ми хора.
И сега по същество и не толкова емоционално.
Борбата трябва да бъде насочена към постигането на следните цели:
1. Да се признае официално, че наистина съществуват случаи на пострадали деца от поставянето на ваксини.
2. Да се усети държавна воля в издирването на случаите, систематизирането им и опит да се направи една статистика, чиито данни да бъдат официално изнесени чрез различните държавни органи и организации.
3. При желание от родителите, да се даде възможност същите да поискат официално мнение от компетентни лица по отношение на КОНКРЕТНИЯ случай за своето дете, за да може да вземат правилно решение при информирано съгласие за евентуално продължаване на ваксинирането.
4. Компетентните лица да се произнасят задължително на базата на предоставените им медицински документи с мнение, становище и задължително с препоръка.
Едно трябва да разберат всички тези, които говорят че е задължително ваксинирането НА ВСЯКА ЦЕНА: Да уважат родителите на децата, които са пострадали от ваксините, като признаят, ЧЕ СЪЩЕСТВУВАТ ТАКИВА СЛУЧАИ. Да покажат, че се интересуват и от децата, които са пострадали от ваксинирането  с протягане на ръка за помощ за вземане на следващото решение..., а не да се подиграват в очите и да казват, че детото, което е умирало всъщност не е умирало..... Тази гавра трябва да бъде спряна и ДА СЕ ИЗВИНЯТ....Знаете ли поведението на онези хора какво ми напомня - времето когато всички се държаха така, сякаш няма хора с увреждания..те биваха изолирани далеч от "нормалните" и никой не говореше за тях и естестевно не им помагаше .

Последна редакция: чт, 15 апр 2010, 23:24 от totonto

# 466
Всички искаме това да стане, вече май 4 години ако не и повече се говори за това и много бавно се движат нещата общо взето който си изпати или се задълбочи да рови той се присъединява.

# 467
  • София
И не само да се извинят, но и да си понесат съответната отговорност, било то административна или финансова! И по-скоро заставам зад каузата на totonto, от колкото само за свободен избор. Защото лекарите пак ще извъртяват така нещата, че ще си бият ваксини и разни мами дето не са влизали в интернет ще продължават да им се доверяват на 100%.
А по принцип в Skype ако се направи чат, там ще може да се дискутира по същият начин като във форума, само че няма да ни четят нежелани хора! А ако някой не е на линия, то като си включи компютъра му илиза всичко писано до момента и може и той да си напише мнението. Струва ми се по-удачния вариант от mail  newsm78

# 468
Една колежка на Мандрагулников агитира:  Outta Joint

Комбинираната АКДС ваксина е най-реактогенната ваксина. Тя дава не повече от 20-30 случая на усложнения в годината, вкл. и с гърчове вследствие високата температура. Но трябва да знаем, че случаите на гърчове, които не са свързани с ваксини, са стотици пъти повече. “От 1963 до 1970 година ние масово ваксинирахме против вариола (едра шарка). Това беше една от най-реактогенните ваксини - а доказаните случаи на сериозни усложнения бяха не повече от 30-40 на година” - казва Сузана Харит.

За нея това е нищо, ясно!
Почти 3500 човешки живота не означават нищо и за тях се говори с пренебрежение, все едно, че говорим не за хора, а за мухи?!?!
3500 души само за 7 години са с ТЕЖКИ реакции, при това "официално доказани" (значи кой знае колко повече са, щом не им пука да кажат за тези)!
Нали разбирате, че тези хора най- вероятно са останали инвалиди, човешки развалини, а може дори да е настъпила и смърт!  ooooh!
Не, аз просто оставам безмълвна!
Само ми е любопитно как ли биха коментирали философите от ранга на Мандрагулников горенаписаното.
Защото това е казано от тяхна колежка, не от "ония лудите, дето не искат да ваксинират".
  Twisted Evil

# 469
И аз като Мег да се изкажа, че много ме кефи как лекарите боравят със статистика! 20-30, 30-40 ...на колко? на 100? на 1000, на 10 000? Не! На година ooooh!
А че някакви си 40 човека са нищо е толкова нечовешко, че дори няма да го коментирам....

# 470
Снощи, когато слушах новините, че искат годишните отпуски да се използват до края на годината, а не да се оставят и да се трупат във времето и обвързаха ваксините с детските. Започнах да се замислям, че това по скоро ми прилича на държавно управление от комунисти, а уж искат да ги премахнат. Не разбирам много от политика, но така виждам нещата. Thinking . Едва ли с това управление, ще успеем да си искаме правата за информирано съгласие за ваксиниране при положение, че фармацевтичните компании сигурно си имат лоби в парламента, където е така и по целия свят.
Но трябва да се борим да дадем гласност на нашия проблем. Все някога ще бъдем чути.

# 471
Джули, пусни ми този цитат и името на ....тази на лични, че ще ми трябва! Моля!

# 472
от онзи филм (ваксината на страха)
в япония една от ваксините, които ползваме днес тук като задължителна, е забранена още през 70-те години, може би  не е зле да проучим въпроса.

# 473
Коя ваксина има предвид тази лекарка АКДС какво означава,че нищо не ми говори. Тя и БЦЖ-то е забранена някъде.

# 474
Джули, пусни ми този цитат и името на ....тази на лични, че ще ми трябва! Моля!

Оная, дето 3500 човека за нея не са нищо ли?  Rolling Eyes

# 475
Здравейте, момичета! Отдавна ви чета, но чак сега се решавам да пиша. Благодарение на вас и информацията, която давате ми се отвориха очите за ваксините. За съжаление първото ми детенце е имунизирано с всички задължителни ваксини (надявам се да няма дългосрочни последствия от това), но не смятам да допускам това да стане и с второто дете, което чакам. По този повод искам да ви питам някои неща.
1. Някой може ли да ми каже от къде да си намеря книгата на Александър Коток
"Ваксините - Въпроси и отговори. За мислещи родители" – предпочитам я в книжен вариант, но може и в електронен.
2. Искам да питам има ли някой раждал в Окръжна болница в София и е отказал ваксините на бебето. Аз мисля да кажа, че ги отлагам докато бебето стане на поне 6 месеца , като с това се надявам да избегна нападките на лекарите.
3. Някой може ли да ми прати на лични координатите на лекар за бебето, който няма нищо против да не слага ваксини, в района на Студентски град или Дианабад.
 Засега това са ми въпросите и предварително благодаря.

# 476
smile1,
1 - връзка кам книгата на Коток има на първа страница, мисля
2 - по-добре кажи, че ще отложиш ваксините за когато бебето стане 5 кг (толкова е минималното посочено тегло в повечето листовки на ваксини) или че искаш ЛЛ на бебето да ги слага, защото познава семейството и пр - това са по-достоверни обяснения за пред болничния персонал.
3- едва ли някой ще ти прати координати така - тези лекари ги пазим много, защото все пак ни правят услуга. Поразпитай твои познати, трябва да има някаква атмосфера на доверие, преди някой да ти даде такава информация.

# 477
2 - по-добре кажи, че ще отложиш ваксините за когато бебето стане 5 кг (толкова е минималното посочено тегло в повечето листовки на ваксини)

Вярно ли, Меги?!  Shocked ooooh!
Какво да каже мойто, недоносеното, дето го изписахме 2.400кг?!
  Sad

# 478
Това с ваксинирането на недоносените си е чисто престъпление!

# 479
  • в матрицата
Престъпление, обвързано със закон....
Защо няма никой в скайапа?? Джул, добавили ме?

Общи условия

Активация на акаунт