Ваксини - дискусия за вредата от тях (тема 8)

• 29 729
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
Хора, много сте активни, браво! Не съм влизала отдавна, а тук какво станало Grinning
Искам и аз мейл адрес и да се включа в Скайп групата, плс!

# 481
  • Stuck in a moment
Здравейте, гласувах положително в анкетата и ако ангажирате юрист, моля да ми пишете на лични , за да се включа с някаква финансова помощ.
Четох постингите на Тонтото, ужасена съм от това, което е преживяла.
Моето дете има два Пентаксима - на първия нямаше видима реакция, но след втория два дни плака и беше в необичайно лошо настроение. Имаше червено петно на крачето.
Решила съм, че повече ваксини не искам.
А докторката ни уверяваше , че Пентаксим е много хубава ваксина...

Честно, супер грозно ми е така да изнудват хората - и с обвързването с детските помощи и с новопоявилите се такси за бележки, и със задължителното ползване на отпуските....
(извън темата - във всяко изречение на бат' Бойко е Цветан Цветанон чувам "ред и дисциплина" - явно така ще ни дисциплинират)

# 482
Не ни трябва адвокат, защото той няма какво всъщност да направи, към кого да предяви претенции и на какво основание. Преките доказателства към настоящия момент не се признават от никой орган или институция към момента. Връзка в България в момента между ваксина и вреда не се прави.
Трябва да се съберат епикризи, като напр. на моето дете на която пише: "след направена римунизация с пентаксим...." Всеки един родител да прати същата в писмо. Тези писма да се изпращат на единствен адрес. Писмата няма да са анонимни, те ще съдържат и декларация - протест по образец, в която родителите ще удостоверят с подписа си намерения и т. н. След като се съберат достатъчно, обработят и ситематизират, то всички събрани документи, копията от тях ще се входират в деловодствата на държавни органи - национални и международни.
Инициативата ни не следва да идва на основание биологични, химични знания, а от дискриминацията на децата, претърпели увреждания в следствие на поставени ваксини и т. н. Ние не можем да извоюваме промяна в състава на ваксината, но можем да поискаме да имаме правото да изискваме от държавата, която ни принуждава да ваксинираме пострадалите ни деца, да поеме отговорност с конкретна препоръка, индивидуална за вяко едно от същите деца, а също така и като цяло за правото на избор за всички.

# 483
Точно за адвокат си е работата. Защото няма да доказваме, че ваксините са вредни - това е загубена кауза по дифолт. Това, което ни интересува е, че са нарушени права. Ваксинацията е медицинска интервенция и то небезопасна такава! Това е видно от всяка листовка на всяка ваксина - никой не може да го отрече. Не може някой да ме задължи да рискувам детето ми да получи енцефалит /примерно/. Абсурдно е! Аз имам право да избера дали да рискувам или не! Точно толкова, колкото имам право да избера дали искам упойка при зъболекаря или по време на раждане. Нека ме убедят, че ползата е по-голяма от риска, а не да ме задължават!

А за пострадалите от ваксини и изобщо от лекарски грешки е редно да има фонд и обещетения.

# 484
Тотонто, и аз съм потресена от вашата история!!
За мен нещата се делят не две:
- дела за посрадалите от ваксни деца, за чието зевеждане ще бъдат необходими отписаните от Тотонто документи и процедури. Искът ще беде за обезщетения и освобождавене от по-нататашна ваксинация без санкции като отказ от приемане в ясла или спиране на социални плащания
- административно дело за незачитането на личната свобода в ЗЗ. Там за вреди няма да се говори, темата е друга - несъответствието между по-висшестящи актове и по-нишестоящи.

# 485
agneshka , не мисля обратното, НО трябва да се види черно на бяло, че съществуват много пострадали деца.  До сега никой не държавен орган или институция не е казал, че има такива. И към настоящият момент се работи по документи. Същите тези документи са издадени по съответния ред и имат своята следа в документацията на болници, кабинети на лекари и т. н. След като признаят, съществуването на този голям процент от деца, следва борбата в извоюването на право на избор. Всеки съд постановява решение на основание съществуващи правила. Нашите не са читави. Чиновниците трябва да ги променят след като извадим епикризите на многобройните деца - наанонимни, разбира се. Hug
Нали все пак трябва да се правят ходове, които да не бъдат напразни. Малко ли са делата за дискриминация? - не Процентът на спечелилите е почти никакъв. Законите се спазват, дори и да са лоши. Това е истината.

# 486
След като признаят, съществуването на този голям процент от деца, следва борбата в извоюването на право на избор.
Мисля, че двете неща са различни. Мег го е обяснила добре.
Колкото до спечелените дела...срещу лекари са още по-малко. Доказването на увреда от ваксина е трудно дори в държави, които имат обещетения за това. Истината е, че повечето увреди дори не се документират, така че няма как да си потърсиш правата. Това не означава, че този въпрос трябва да бъде оставен така.
Просто делата са две и независими едно от друга. Няма нужда да се доказва, че ваксините са вредни, за да се иска да станат препоръчителни.

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 15:10 от agneshka

# 487
Момичета някоя от Вас слуайно подавала ли е документи за детски надбавки след 9 април? Аз ходих в края на март да подавам и ме върнаха за някаква глупост! Сега като искат вече и документ, че е ваксинирано детето няма да получавам надбавки, няма как да представя такъв, така ми се пада като се забавих с документите! Писна миж #Cussing out #2gunfire

# 488
Агнешка, за да искам да имам избор за детето ми относно ваксинирането или да изисквам специален "одит" на случаят му и официално мнение за същия този случай, трябва да видят, че то именно след имунизация е пострадало.До сега те отричат въобще съществуването на такива деца. Ние просто имаме различия Crazy относно редът, не че не мислим едно и също. Simple Smile Никой няма да ми даде право на избор, като не признава, че има проблем, заради който трябва да ми го даде.

# 489
Никой няма да ми даде право на избор, като не признава, че има проблем, заради който трябва да ми го даде.

Това не е вярно.  Naughty
Не си чела законите и Конвенцията, за това така говориш.
Прочети и пак ще си говорим.
  Wink

# 490
дано да е така Laughing просто си обсъждам нашата съдебна система и горе-долу зная как работят, но надявам се да греша Hug Чела съм конвенцията преди, но дори и за медийно нашумелите случай на пострадали от.... деца, няма резултат, въпреки всички межд. актове, според които като ги четеш не би следвало да има проблеми. И Агенция за закрила си имаме на детето и какво? Същата работи основно с тези межд. актове..., но...децата и насилието е факт. Ох, спамя темата или как се казва... Crazy Извинявам се.

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 15:46 от totonto

# 491
аз се замислих, че трябва да подтикнем хората след ваксинация и последваща реакция да изискват от ЛЛ да информира съответните служби. Аз и двата пъти информирах ЛЛ, но съм сигурна, че едва ли е подала сигнал за някакъв си див плач и побой от 6 месечно бебе...

# 492
  • Добрич
2 - по-добре кажи, че ще отложиш ваксините за когато бебето стане 5 кг (толкова е минималното посочено тегло в повечето листовки на ваксини) или че искаш ЛЛ на бебето да ги слага, защото познава семейството и пр - това са по-достоверни обяснения за пред болничния персонал.
Мег, разгледах листовките на ваксините БЦЖ и Хеп. Б/които се поставят в родилното/, но не видях да пише, че не трябва да се прилагат на бебета с тегло под 5 кг.  newsm78 как да се обоснова мислех да им го покажа черно на бяло

# 493
totonto , истории като вашата трябва да стават обществено достояние.
Защо в телевизията никога не канят майки на пострадали от ваксините /само за Милен Цветков се сещам като изключение?/
Ако не можем да накараме някои официално да признае, че има пострдали, то поне можем да ги покажем на хората. И тогава Мънгаров няма как да казва, че лошите реакции да измислица. Ще смени тактиката и ще вика, че са рядкост. Ама хората ще се замислят.

# 494
Сега гледам информацията за лекари на Енерджикс-а - там никъде не се споменават килограми, но пък има интересна препоръка за поставянето. Само за бебета на позитивни майки има препоръчитленост да се слагат рано, за другите само е отбелязано да се избере момент (0) и отам нататък са предложени схеми в месеци (Таблица 2 на стр. 11 от линка по-долу). В информацията пише че бебета много добре толерилаи ваксината и изграждали 97% имунитет след 3-тия прием, това което ме фрапира е следното пасаж:
...The potential risk of apnea and the need for respiratory monitoring for 48 to 72 hours should be considered when administering the primary immunization series to very premature infants (born ≤28 weeks of gestation) who remain hospitalized at the time of vaccination and particularly for those with a previous history of respiratory immaturity. It is generally understood that the benefit of vaccination is high in very premature infants. The decision to vaccinate should be based on careful consideration of the potential benefits and possible risks." (стр. 7)
от тук: http://us.gsk.com/products/assets/us_engerixb.pdf

Производителят не твърди, че ваксините са полезни за недоносени деца, само посочва, че се считало че за недоносените ползите били много... НО въпреки това посочва, че трябва да се оценят ползи и рискове и да се наблядават след поставянето на ваксината....

Интересно е друго - в списъка със застрешените групи на първо място са посечени... децата до 2 г!!! Как едно дете в тази ранна възраст се заразява с болест пренасяна по кръвен и полов път?? Може би на всички им се правят опреции ли, що ли?!?

Общи условия

Активация на акаунт