Ваксини - дискусия за вредата от тях (тема 8)

• 29 716
  • 748
  •   1
Отговори
# 690
Масова имунизация = колективен имунитет
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2937131

О, ДА, ДА, Да...))))
Тъкмо щях да го пускам, но си ме изпреварила. ))))

А това е просто върха от статията:
"Имунизацията е напълно естествена,
тя е "среща" на собствената имунна система с причинителите на заболяването и имитира естествения инфекциозен процес, създавайки имунитет, без да поставя под риск живота, поясни специалистката."

Какво ще кажете, а??? Страхотно изказване и умозаключение. )

# 691
  • Stuck in a moment
Тефтерче, моля те, пусни линковете тук
За кои линкове става въпрос.
Ето към "Денят е прекрасен":
http://www.btv.bg/shows/deniat-e-prekrasen

Забележете какво казва този Генев  - че в България била най-добрата ваксина БЦЖ.
Значи има по-лоши ли...?

А , да и изборът си бил на пациента , когато го питат , че се вързват ръцете на родителите с помищите за деца и вакиснирането - сякаш не е ясно, че действително има хора, за които тези пари са важни.Къде е изборът тогава?!

Имам два-три броя на едно месечно издание по педиатрия, където става такава луда пропаганда за ваксинирането, че ми се повръща. Там точно ей такива светила прославят всякакви видове ваксини.

# 692

тя е "среща" на собствената имунна система с причинителите на заболяването и имитира естествения инфекциозен процес, създавайки имунитет,

От тази среща много останаха инвалидизирани.
Наскоро 4етох в онлайн вестник как тежките слу4аи след тази ваксинация били най_после овладяни(след година по4ти).Отдолу,в коментарите една жена пишеше с истинското си име и координати,4е е от семейството на едното моми4е и това въобще не е вярно.Детето си е така,както е останало след ваксината 4удо и няма оправия.

# 693

тя е "среща" на собствената имунна система с причинителите на заболяването и имитира естествения инфекциозен процес, създавайки имунитет,

От тази среща много останаха инвалидизирани.
Наскоро 4етох в онлайн вестник как тежките слу4аи след тази ваксинация били най_после овладяни(след година по4ти).Отдолу,в коментарите една жена пишеше с истинското си име и координати,4е е от семейството на едното моми4е и това въобще не е вярно.Детето си е така,както е останало след ваксината 4удо и няма оправия.

Пазиш ли линка към тази статия във вестника, за да се видят коментарите?

# 694
http://geom-bg.com/?p=13135

Т'ва по БТВ наистина беше .....

Дора,пнеже питаше за боница,където да не поставят ваксина на детето  при раждане,би трябвало във всяка една да става,но с много мрънкане от тяхна страна,иначе никой не може да те задължи нищо.Аз за съжаление не бях добре информирана тогава и имаме първите ваксини,но пък не исках никакви упоики,системи и т.н.,та беше голямо кандардисване,молене,говорене от тяхна страна и накрая ми донесоха един куп бомаги да подпиша ,че отказвам и така...А иначе може би най-добрия вариант е вкъщи с акушерка,аз смятам живот и здраве така за второто  Simple Smile

# 695
 Аз чак днес научих за тези нови безумици за обвързването на ваксините с майчинството. Shocked Влезло ли е в сила вече? И ако да от кога трябва да очаквам да ми намалеят доходите?

# 696
Сега си обясних масираната атака по всички телевизии и медии в последно време.  
Европейска имунизационна седмица, ново сдружение, нови лица, нов натиск...  ooooh!

БЪЛГАРИЯ УЧАСТВА В ИНИЦИАТИВАТА „ЕВРОПЕЙСКА ИМУНИЗАЦИОННА СЕДМИЦА”
Цитат
България е сред страните в Централна и Източна Европа с най-добри резултати в областта на ваксинопрофилактиката. През последните 5 години е достигнат обхват за различните видове имунизации между 94-98%, което осигурява надеждна защита на населението спрямо редица заразни болести.

http://www.puls.bg/health/news/news_4188.html
Цитат
"Тези ромски деца, които преболедуваха морбили, са защитени за цял живот, но има и 18 умрели. Това не е висок процент на умрели, но ако е твоето дете, това си е смъртност на 100%", посочи Кожухарова.

По случай старта на ЕИС е имало семинар. http://www.focus-news.net/?id=n1385829
Цитат
Разликата между ваксина и лекарство е, че лекарствата се прилагат при болни хора
Цитат
Д-р Мангъров обясни, че една част от проявите на нежелани реакции са просто съвпадения и не се предизвикват от ваксината.
Коя част, кой го проучва и следи?  ooooh! Ами другата част, която не е съвпадение?

Новите ваксини имат само антигени
Напълно безопасни ли са съвременните препарати, попитахме доц. Евгений Генев, председател на Българската педиатрична асоциация и на новосъздаденото Сдружение по ваксинопрофилактика.  Wink

Създадоха Българско сдружение по ваксинопрофилактика
Цитат
„Трябва професионално да се оборват неверните твърдения, които се ширят в интернет форумите“, заяви още д-р Генев. Той каза, че сдружението по ваксинопрофилактика „ще притиска“ РИОКОЗ, като следи за неговата работа по отношение на ваксинацията. Друга задача, която си поставя неправителствената организация, е да търси възможности за ваксиниране срещу рака на маточната шийка.
Масова имунизация = колективен имунитет
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2937131

айде, емнаха ни и за рака на маточната шийка  ooooh!

Аз чак днес научих за тези нови безумици за обвързването на ваксините с майчинството. Shocked Влезло ли е в сила вече? И ако да от кога трябва да очаквам да ми намалеят доходите?
Влезнало е, да.  Crossing Arms

Родителите ще плащат такса за имунизация на децата си
 У нас има добри ваксини, но не и култура за тяхното приложение
Цитат
Десетина души годишно отнасят някаква глоба заради това, че не ваксинират децата си. Мерките за налагане на санкции обаче не работят. „Затова ние ще поискаме обвързване на социалните помощи с ваксинирането. От миналата година досега в ромските квартали сме направили над 130 хил. имунизации“,

Цитат
Д-р Киров предложи да се вземат мерки, като например дете, което не е преминало задължителните за възрастта му имунизации, да не може да постъпи в първи клас. Сред задачите на сдружението по ваксинопрофилактика е да разработва подходящи информационни материали за пациентите и лекарите и да организира обучения. „Разчитаме на подкрепата на фармацевтичната индустрията и ако някои си мислят, че може нещо да се случва без участието на фармацевтичните фирми – не е така” , каза още д-р Киров.
Според него един от проблемите, който чака решение, е този за уреждането на последствията за хората, които отказват те или децата им да бъдат имунизирани.
Shocked Shocked Sick #2gunfire #Cussing out http://www.focus-news.net/?id=n1376774

Повечето права на пациентите у нас не се зачитат

Последна редакция: пн, 26 апр 2010, 15:46 от Зи

# 697
дайте линк за ваксини-майчинство!
(не говоря за детските надбавки)

# 698
 Mirama,трябва да го потърся наново.Нямам го запазено.

# 699
Чакайте сега...майчинството или детските надбавки....има голяма разлика. Това за майчинството за първи път го чувам. Ако го направят и това просто...няма да имам думи.

# 700
Зи  newsm10
Явно яко бъркаме в нечие здраве (т.е. "финансов интерес") щом такава мощна кампания са подхванали!!!
За здружението им завиждам искрено - намерили са си чуден начин хем да получават пари, хем да обслужват от висока и гражданска камбанария интереса на даващия тия пари.
А нас кой да ни финансира, като нищо не продаваме?!

Май скоро ще трябва да плащаме и за това да не ваксинират децата ни, но да го пишат в картоните...  

# 701
http://ralitsakovacheva.blogspot.com/2010/03/blog-post.html

ето блога на участничката по БТВ сутринта.

# 702
Зи  newsm10
Явно яко бъркаме в нечие здраве (т.е. "финансов интерес") щом такава мощна кампания са подхванали!!!
За здружението им завиждам искрено - намерили са си чуден начин хем да получават пари, хем да обслужват от висока и гражданска камбанария интереса на даващия тия пари.
А нас кой да ни финансира, като нищо не продаваме?!

Май скоро ще трябва да плащаме и за това да не ваксинират децата ни, но да го пишат в картоните...  

Мег, все повече у мен назрява идеята за евакуация, честно. Съвсем взеха да се уливат.  Crossing Arms

Това пък е  Sick
Цитат
Д-р Киров предложи да се вземат мерки, като например дете, което не е преминало задължителните за възрастта му имунизации, да не може да постъпи в първи клас. Сред задачите на сдружението по ваксинопрофилактика е да разработва подходящи информационни материали за пациентите и лекарите и да организира обучения. „Разчитаме на подкрепата на фармацевтичната индустрията и ако някои си мислят, че може нещо да се случва без участието на фармацевтичните фирми – не е така” , каза още д-р Киров.
Според него един от проблемите, който чака решение, е този за уреждането на последствията за хората, които отказват те или децата им да бъдат имунизирани.
    http://www.focus-news.net/?id=n1376774

OMG!  ooooh!

Последна редакция: пн, 26 апр 2010, 15:57 от Зи

# 703
В журналистиката се плаща за добре написани статии. И за тази добре са и платили- 100 % сигурно!  Hug   А и малко е съмнително дали и самата тя си е ваксинирала децата наистина   Joy

# 704
Нямам думи от простотии....
преследват неваксинираните като болни от проказа, или някакви масови убийци.....е то бива, бива, но просто се увличат...
Не знам какво да кажа, напоследък толкова ми е писнало от БГ простотия, че няма накъде повече...

Общи условия

Активация на акаунт