Ваксини - дискусия за вредата от тях (тема 8)

• 29 669
  • 748
  •   1
Отговори
# 45
Значи и войната в Ирак и Палестина са "за опазване на общественото здраве и равновесие"
Как не се сетихме,че и права нямаме....
Да ни избиват като кучета и ние да целуваме задници...
Е,няма да стане.Не познахте...ама вьобще. Peace

# 46
Редактирано е късно и никой не го е видял.

# 47
Mожем спокойно всички тук да се завием с този редактиран чаршаф от полиестер......

# 48
Персона - може ли накратко да кажеш изводите от цитатите ти? Прочетох ги, но нямам време за задълбочен анализ, затова питам. И още нещо - в коя тема е коментирано това? Благодаря!

Темата е ПЕТИЦИЯ ЗА ПРОМЯНА НА ИМУНИЗАЦИОННИТЕ ПРАКТИКИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.

Задълбоченият анализ е в самите цитати. Отразено е мнението на юрист по множеството повдигнати въпроси в темата, които можете да проследите сами.

# 49
Ех, как обичам хора без познания по право да коментират правната уредба!! Simple Smile   Whistling

А, на мен едни лекар ми каза колко вредни били ваксините всъщност, ама няма как да ви предам точните думи... не съм лекар...

# 50
Персона как не се научи да пише...  Laughing  Като поправяш на първата страничка кой ще го види, драга ми госпожице...  Thinking   И си хвърлила толкоз труд, за да ни кажеш едно голямо НИЩО...  Mr. Green  Прочети си пак кво си написала и не ме карай да ти отговарям изречение по изречение, щото ще си загубя времето...  Peace

# 51
Много интересно инфо, хм, ако наистина това е тълкуването на законите...макар че, пак опираме до същото - уж по закон ни се полага да ни информират и да отказваме, а то реално никой не ни информира и не ни дават право на отказ Rolling Eyes

Споко, Стеф, тя милата не знае какво прави - още е сънена... Това, което просто е копнала, ние тук сме го дъвкали с години... Всяка дума знам наизуст, а има още интересни неща, дето ги е проспала явно и не ги е цитирала...  Mr. Green

# 52
Сега ще ида да изчета темата, не знам как не съм влизала изобщо в нея Blush
Но щом казваш да съм споко - споко съм Mr. Green Hug

# 53
Ех, как обичам хора без познания по право да коментират правната уредба!! Simple Smile   Whistling

А, на мен едни лекар ми каза колко вредни били ваксините всъщност, ама няма как да ви предам точните думи... не съм лекар...

Grinning Коментарите въобще не са мои, а на юрист!
Или и юристите не познават правната уредба? Rolling Eyes
Или може би Вие най-добре познавате всички закони, касаещи Вас и
Ви деца.  Wink

Доколкото си спомням тогава точно Вие се съгласихте с elpet.

Това, което просто е копнала, ние тук сме го дъвкали с години... Всяка дума знам наизуст, а има още интересни неща, дето ги е проспала явно и не ги е цитирала...  Mr. Green

Ами явно само с "дъвкането" си оставате. Защото за мен обясненията на elpet са ясни, издържани и недвусмислени.
А изводите всъщност трябва да притесняват вас, защото петицията, освен че явно не е коректна, но и още нищо не е задвижила...

ЕТА:

Прочети си пак кво си написала и не ме карай да ти отговарям изречение по изречение, щото ще си загубя времето...  Peace

Моля, не си правете труда. Ще загубите времето на всички. Че не знаете отговорите на тези въпроси си пролича и в диалога Ви с elpet. Confused

Последна редакция: пт, 09 апр 2010, 14:27 от Persona

# 54
Я как изчерпателно ми отговори Персона...  Laughing

# 55
Като д-р Марио, нали?  Laughing

# 56
Като д-р Марио, нали?  Laughing

Хахахаххахахахаахаха...
Наистина ме разсмя, Вери.  Hug   bouquet
Кой ли би паднал по гръб, ако нещо не му изнася?
Аз само не разбрах - и според Персона ли ваксините са много полезни и нямат никакви, ама никакви странични реакции?
Това съм го пропуснала, а не мога да си позволя да изпуснам нейното/неговото компетентно мнение.
Rolling Eyes

# 57
От про4етеното на стр.1,ми прави впе4атление:българският закон не е предвидил правото на избор,по-скоро иззето е правото на родителя и настойника да взема най-важните решения.Има и противоре4ия,които с добър адвокат могат да се използват.
В българската преса и в този форум се изнесе една невярна информация за някои ваксини,които сега са в календара.Каза се,4е те са задължителни(неистина) и вклю4ени в  календарите на други страни(също неистина).Не знам защо една петиция за промяна на практиката в България се нари4а некоректна,а да се говорят,пишат и предприемат излишни натоварвания на календара е коректно.
Пише се усърдно напоследък относно превенцията.Навремето имаше едни много хубави книжки и у4ебници за отглеждане на здрави деца.Водеща роля имаха 4истият въздух,вода,правилно и пълноценно хранене и режим,гимнастика и масажи,закаляване.Така си гледам аз детето и е здраво,колкото и да им е болно това в поликлиниката.
Сега се акцентира върху единствената сигурна и надеждна превенция само и единствено 4рез ваксините.Който е съгласен,моля,прав му път.Оставете на хората правото на избор,тъй като отговорността и последствията са върху тях.

# 58
Персона, то Конвенцията има един член, който нали не е такъв член, дето госпожиците харесват, по-различен е...  Laughing

Член 2. Върховенство на човека
Интересът и благото на човека имат преимущество над интереса на обществото или този на науката.

До тук с ластиците за интересите на обществото, за сметка на моето дете...  Peace  

# 59
Здравейте.
От доста време на дневен ред ми е проблема с градините. Преди три години когато бях бременна със сина ми взех решение да не го ваксинирам. Когато се роди реших , че докато му дойде време за градина все нещо ще се е променило и няма да имам проблем. Но за жалост момента настъпи и всичко си е както преди.
Съществува обаче Комисия за закрила от дискриминация, която разглежда жалби от граждани и ги представлява пред държавата. Мисля , че ако подадем една такава колективна жалба ще сме направили стъпка напред в правилната посока.
Моля ако има някой с дар слово да ми помогне да спретнем една такава жалба да ми пише на лични. Идеята ми е , когато е готова да пратя копия на всички желаещи за да я подпишат и пратят на комисията.Знам че тук сред вас имаше намерения да се пишат писма до МЗ , до омбуцмана и т.н , ако сте стигнали до някъде моля пишете ми ще помогна с каквото мога.

Общи условия

Активация на акаунт