Ваксини - дискусия за вредата от тях (тема 8)

• 29 745
  • 748
  •   1
Отговори
# 300
Давайте оферти. Наистина не трябва да звучи като отричане на ваксините

# 301
1 юни е далече за протести, но ако всеки отиде до най-близката циганска махала и насъбере "братя роми" за протест, глей кво става - и телевизия ще дойде, и защитници на човешките права, и в Европата може да влезем в новините...  Laughing
Циганите като нададат вой и обикновено държавата се вслушва.

П.П. Ама не всеки има регистрация във Фейсбука. Thinking

# 302
Хахахахахха.....
На мен са ми близо и ФакултетО, и Татарли, и Филиповци.
Айде, дружина, давайте да отиваме на гости на всичкото братя роми...
newsm47

# 303
Виждам в подписа на *Бенджи*, нещо което много ми харесва и като заглавие и като сайт:
Ваксините - информиран избор!
http://svobodenizbor.bg/

Бенджи, не може ли нещо към този сайт да измислим? Защо трябва да се разкъсваме на хиляда места, виждам че петицията е подписана от 1306, т.е. с около 1000 подписа сме напред.

# 304
Такава група вече има във Фейса.  Tired
Състои се от 291 човека.
Нали ви казвам, че името на групата НЕ трябва да е свързано с ваксините?
  Tired

# 305
Подписите са си подписи...събират се известно време, после се пращат на властимащите и после се чака отговор...най-вероятно отговорът е "гледайте си работата!"

За да се постигне нещо, подписите и групите трябва да са подкрепени от офф-лайн дейности -  събития, явяване по телевизията, интервюта...
Досега колкото пъти сме стигали до това, не са се явили хора, които имат времето, енергията и способността да се явяват в публичното пространство. Признавам си без бой, че аз не ставам, защото съм много притеснителна и нямам бързи реакции за престрелки с лекари и журналисти. Предполагам, че повечето от пишещите се чувстват по същия начин и затова досега не е имало подобни действия. Ще се радвам, ако някой се чувства подготвен за бой, да се обади:)

# 306
Добре! Хайде като начало да измислим нова тема с анкета и после ще мисли какво да организираме! Става ли?
Анкета кой ще подкрепи финансово съдебен иск, кой ще подкрепи протест в София, кой и двете
и кой може да участва в дебати.

# 307
Не мисля, че може да се пуска втора тема.
Питайте Модераторите, ако може - пуснете, но не вярвам.

# 308
  • в матрицата
не виждам смисъл от нова тема само заради анкета, нека помолим модератор да направи анкетата на 1ва страница. Не ни трябват много на брой хора за иска. Няма смисъл да се разпиляваме във фейсбука, нови теми, телевизии и прочее. Подаваме един иск и толкова, гласност не ни трябва, според мен журналистите сами ще " надушат новината"  Mr. Green

# 309
И за да не ни обвинят, че оспамихме темата, да се върнем на ваксините... Ето тази статия ме изуми - http://www.deteto.bg/articles/view/11/326

цитати от нея:

Тази комбинирана ваксина често дава реакция (заради коклюшната ваксина), която се изразява в температура, липса на апетит, болезненост около ваксинираното място, които обикновено започват 3-4 часа след инжектирането. Лекарят може да предпише лекарство за облекчаване на състоянието. На следващия ден кърмачето трябва вече да се чувствува добре.
Ако след това все още има температура, не трябва да се вини ваксинацията - това се дължи на нова инфекция. Тези инжекции не предизвикват кашлица, нито простудни симптоми.

Ваксината против коклюш е една от съставките на дифтеткока. Тя се приготвя от убити възбудители на коклюша. Тя не предпазва напълно срещу коклюш. но ако ваксинираното дете се разболее, болестта протича леко.

Препоръчват се 3 инжекции в ранния кърмачески период и реваксинацията на 1-год. възраст и след това всеки 3 години. По този начин детето ще бъде почти сигурно защитено от дифтерия.

Инфектирането с тетанус е по-вероятно при дълбоки наранявания.

# 310
Цитат
Тези инжекции не предизвикват кашлица, нито простудни симптоми.

Shocked Shocked Shocked

Пууууууууууууу, гадове долни!  #2gunfire
Пуууу, не ви е срам!!!  #Cussing out
Не предизвиквали кашлица!  Shocked ooooh!
А какво предизвикват, бе, лъжци мръсни?!?!  #2gunfire
Аз ще ви кажа!
Предизвикват не само кашлица, предизвикват почти изплюване на дробовете и изхвръкване на очите от кашляне!  #Crazy
Ето това предизвикват!  Twisted Evil
Бах това нагло племе!  ooooh! Twisted Evil
И после иди, че им вярвай!

Сузза, нали точно това ти казах одеве за ГМО?
Без обществен натиск ще сме като оная, самата птичка, дето няма да направи пролет, сещаш ли се?

# 311
Подаваме един иск и толкова, гласност не ни трябва, според мен журналистите сами ще " надушат новината"  Mr. Green
Въпросът е като дойдат кой ще се изтъпани да изкаже позиция... иначе съм съгласна за разпиляването.
Струва ми се, че обществен натиск, така или иначе няма да организираме, тъй като каквото и да си говорим, сме малцинство...

# 312
  • в матрицата
Джул, обществен натиск е едно, съдебен иск съвсем друго..... аз лично съм за съдебен иск, защото колко хора мислите ще се съберат против ваксините??? Едва ли толкова много колкото за ГМО....

# 313
  • в матрицата
Подаваме един иск и толкова, гласност не ни трябва, според мен журналистите сами ще " надушат новината"  Mr. Green
Въпросът е като дойдат кой ще се изтъпани да изкаже позиция... иначе съм съгласна за разпиляването.
Струва ми се, че обществен натиск, така или иначе няма да организираме, тъй като каквото и да си говорим, сме малцинство...
Нали за това са адвокатите  Grinning

# 314
Ние май говорим за различни неща.  Thinking
За кой път да кажа, че говорим за потъпкването на човешките ни права, както и тези на нашите деца?!
Не за ваксините.
Днес са ваксините, утре може да е друго.
Позволим ли те да ни казват какво да правим с децата си, значи нищо не става от нас!
И защо не пишем в скайпа?

Общи условия

Активация на акаунт