Ваксини - дискусия за вредата от тях (тема 8)

• 29 624
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Я и аз да се включа,че отдавна ви следя.Първото ми дете е ваксинирано, а второто е само с две ваксини и мисля да няма повече.та по въпроса за шарките,специално за варицелата синът ми вече втора година в децката има варицела.Боледуват по няколко деца,но никога всички.При все че имаше контакт и с братовчед си, цял ден играха а на другия братовчед му се разболя а моя не.Така че според мен важи правилото, че  трябва и организма да е предлазположен за да боледува съответната болест.

# 616
Ето въпросите,които зададох на д-р Марио и нямам отговор.Аkо някои знае нещо,моля да ми отговори,щото от няколко седмици мисля и не мога да си обясня нищо:
Цитат
Д-р Янакиев,интересува ме как официалната медицина обяснява трайния имунитет,придoбит след преболедуване от различните шарки? Защо хората боледуват по веднъж в живота си от тези вирусни заболявания и в същото време могат многократно да повтарят грип примерно?

Интерeсува ме също така и защо се твърди,че боледуването от инфекциозни болести при възрастни по правило протича по-тежко и дава повече усложнения? На какво се дължи това?

# 617
Титьр на антитела не означава имунитет.Резултатите от лабораторията нямат стойност и значение в случая.Не може да се разбере 100% дали сте я карали или дори да сте,дали няма пак да я прекарате.

Няма и да ти отговори защото основата на тази инфектохипотеза е грешна.
Колкото повече вьпроси се задават,толкова повече ще се оплитат в льжи.
Затова е установена една неприкосновена догма,в която никой да не смее дори да попита.
И понеже последните години хората започнаха да задават все повече вьпроси и да тьрсят логиката,настана смут и страх в редиците на лобистите.
Защо при децата е по леко? Мога да ти отговоря от гледна точка на ГНМ,но не е по темата.

# 618
А по принцип в България няма ваксина за Варицела ,все още,нали?
Вчера чух едни мами,че на едната брат й бил в....не помня и щял от там да купи,че тука нямало и т.н.

# 619

Защо при децата е по леко? Мога да ти отговоря от гледна точка на ГНМ,но не е по темата.

Нищо,пак ми кажи.Наистина ми е интересно.Всъщност аз почти си го обяснявам защо би трябавало да е така,но да сверя. Simple Smile

# 620
Разликата е в тежестта на конфликта,който един вьзрастен (с целия си обременен мироглед) асоциира тежко.Дете до 7 мисли за мама,храна и играчки (територия).

# 621
Сега остава да решим и въпроса КАК да си заразим с шарки неваксинираните деца, защото опитът показва че контакът е най-несигурната форма...  Mr. Green

Зависи и от контагиозният индекс на самата шарка.
  В т.н. "бели страни" правят т.н. "шарка парти" за децата си.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=255068.0;all

Да питаме Ню, какво е станало?

Прочетох темата на Ню до край и нищо не е станало...  Laughing

тефтерче, многовалентна е ваксина, която съдържа два или повече щамове на един и същи вид вирус или бактерия (Синфлорикс се води 10-валентна)... Многокомпонентна е ваксина, която съдържа вируси или бактерии за повече от една болест (Пентаксим е за 5 заболявания)... В Германия, до колкото ми е известно, се използват и шесткомпонентни ваксини - нещо като Пентаксим+хепатит Б... Личното ми мнение е, че многокомпонентните ваксини са по-опасни от многовалентните... Но да не забравяме, че безопасна ваксина няма...  Rolling Eyes

# 622
  • Добрич
А има ли случаи на хора прекарали дадена шарка да я изкарат отново след време  Thinking

# 623
А има ли случаи на хора прекарали дадена шарка да я изкарат отново след време  Thinking

Тук в този форум, четох случаят на едно момиче, което твърдеше, че е изкарало варицелата два пъти... За нея беше непонятно това, но пък наистина й се било случило... Ако намеря поста й, ще ви го покажа...

# 624
А да ми кажете дали след като ваксинирах сина си с МПР, когато се разболее от някоя от тях, ще окаже ли това влияние - по-леко едва ли ще ги преболедува, но по-тежко???? newsm78
И въобще защо се слага ваксина за паротит например? И двамата ми племенници я изкараха като бяха малки и толкова. Защо трябва да се предотвратява преболедуването с тази болест? Или и тя като другите - без цел? Tired

# 625
Ето въпросите,които зададох на д-р Марио и нямам отговор.Аkо някои знае нещо,моля да ми отговори,щото от няколко седмици мисля и не мога да си обясня нищо:
Цитат
Д-р Янакиев,интересува ме как официалната медицина обяснява трайния имунитет,придoбит след преболедуване от различните шарки? Защо хората боледуват по веднъж в живота си от тези вирусни заболявания и в същото време могат многократно да повтарят грип примерно?

Интерeсува ме също така и защо се твърди,че боледуването от инфекциозни болести при възрастни по правило протича по-тежко и дава повече усложнения? На какво се дължи това?

ти също не се разболяваш от един и същи грип най-вероятно. Вирусът на грипа мутира прекалено често. За новия щам нямаш имунитет, съответно - боледуваш.

# 626
...Мария, ти поне отдавна пишеш тук, не използвай хиперболи, а точни факти и аргументи.
    Обясни, какво искаш да кажеш с: "общото състояние е доста увредено"?...

Александър, литературата не ми е силната страна, така че обикновено се въздържам от използването на стилистични фигури  Wink Искам да кажа точно това, което съм казала. Сигурно има изключения, но от това, което аз лично съм видяла и чула (а не чела или учила!!), смятам, че славата на морбилито като тежка шарка, не е незаслужена. Точка. В повече детайли не желая да влизам тук и сега. Но ако ти имаш повод да твърдиш обратното, моля, нямам нищо против, дори ще ми е интересно да те прочета. Впрочем виждал ли си случай на морбили?

С горното по никакъв начин не оспорвам теорията ти, че шарките са 'дар' - нямам категорично мнение по въпроса все още.

# 627
Сега остава да решим и въпроса КАК да си заразим с шарки неваксинираните деца, защото опитът показва че контакът е най-несигурната форма...  Mr. Green
Абсолютно! Simple Smile

Аз, както и друг път съм писала, съм карала всички шарки. Дъщеря ми, която е на почти 6год, нищо не е карала. Вакснирана с всичко задължително до 2 години в България. Синът ми, който е почти на 2год също нищо не е карал. Не е ваксиниран с нищо. Аз за себе си имам обяснение защо те не прихващат, а аз навремето съм.

Баща ми е карал заушка. Има 3 деца.

Ваксина срещу варицела има в Канада, но тя е по желание, като грипната. Т.е. не фигурира в имунизационния им календар като препоръчителна ваксина, който няма задължителен характер.

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 18:18 от Вери

# 628
Ами ако толкова държите, една опция е контактът да бъде придружен от съответния конфликт. Тогава работата ще е почти изпечена (не че пак има гаранция, но поне вероятността ще е по-голяма от 50:50) Simple Smile
Аз тогава за Ню си мислех, че ще се разболее малката, защото нали я беше пратила при някоя от бабите, ама явно си е било свикнало детето.

# 629
Разликата е в тежестта на конфликта,който един вьзрастен (с целия си обременен мироглед) асоциира тежко.Дете до 7 мисли за мама,храна и играчки (територия).

И аз така си мислех.Благодаря ти  bouquet.

ти също не се разболяваш от един и същи грип най-вероятно. Вирусът на грипа мутира прекалено често. За новия щам нямаш имунитет, съответно - боледуваш.

И това допускам.Но по същата логика би трябвало и разните шарки да мутират,защото човечеството ги познава отдавна.А в случай ,че мутират,какво ни пречи да ги караме по няколко пъти? Значи има друга причина. Thinking
Друг е въпросът как установяват,че има мутация при тези грипове...

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 18:34 от Omega

Общи условия

Активация на акаунт