Банята-13та тема

• 109 940
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
  • София
В панелната баня стеничката,където са тръбите е направена от тухли единички.Може там да се вмести вградено казанче.Но е добре да се укрепи с шпилки към стената,която е 5 см и води към спалнята.Малко играчка е но може да се направи.

# 136
pokita, това е първата баня в бежово-кафявата гама, която ми харесва  Peace Може би, защото цвета е в умерено количесто. Но мисля, че може да и вкараш още един цвят в аксесоарите и телстила  Mr. Green

Free Soul, на мен лично втория вариант повече ми допада, защото от вратата има директен достъп до мивката, а не се налага да заобикаляш тоалетната. За мен това е важно, че иначе си посинявам краката в бързината  hahaha

Благодаря, benitta  Hug Комбинацията всъщност е бяло и дървесно, а декорните плочки са стъклени с изрисувани цветове на цъфнала вишна Mr. Green

# 137
Момичета, луда ли ще съм ако дам 1400лв. за едно параванче114/200см.?
Вече не знам какво да правя и дали разсъждавам трезво или съм се вманиачила?
На мъжа ми не му трябва параван, а мен ме дразни като тоал.чиния и цялата баня са мокри и ми е неприятно да се мокря, ако трябва да вляза след  като някой се е къпал?

# 138
Благодаря за отговорите по моите питанки за казанчетата и проектите!  Hug
Определено се насочваме към модел тоалетна на Фаянс, чиято дължина е 60 см.

rumen_iankov , много полезно инфо! Мерси. Моят мъж обаче все търси да се направят нещата по лесен начин.  Tired Сякаш той ще ги свърши, а не майстор.  Crazy Дано го убедя...

Да питам за местенето на тръби на срещуположната стена на банята - според него при това положение няма да можем да сложим мивка със стенно шкафче, а трябва конзола до пода, за да минава там тръбата за оттичащата се вода. Не можело да се вгради в гипсокартон, защото била по-широка тръбата от плоскостите. При това положение не можело да си вземем такава мивка   или такава , както не може и с    подобно шкафчеThinking Вариантът бил много да се удебели стената с гипсокартон заради тръбата...

Който си е местил мивката на отсрещна стена, или просто е местил тръби, как сте постъпили?

# 139
  • София
Free Soul ние местихме мивката на перпендикулярната стена и сменихме местата и на 2-та канала. майсторите издълбаха стената и направиха канал за новите тръби. Не разбрах само твоята мивка на стена от гипскартон ли ще бъде? Не е нужно тръбата за оттичащата се тръба да е до земята. Нашата мивка е тази:http://lh6.ggpht.com/_zwZ019s8BxU/S09RoIkWEKI/AAAAAAAALNw/A0KWUu … s576/SS855266.JPG. Старото място на мивката беше от другата страна на душкабината

# 140
На обикновена панелена стена ще е.   Simple Smile Тръбата и в момента си е извън стената до земята, но скрита в конзолата на мивката. Панелът е 6 см, и няма как да се издълбае и да скрие тази дебела тръба, поне не изцяло. Затова си мислим, че евентуално ще трябва да се замаскира с гипсокартон.  Rolling Eyes Разбира се, може и да грешим... Тръбата не може ли да се смени с по-тънка?  Rolling Eyes

# 141
Не съм се записала още в новата тема Simple Smile Макар да приключих с ремонта на банята, не искам да губя тренинг, че скоро май пак ще ми се наложи Sad

Free, мислех си и друго по твоите чертежи: Наистина изглежда по-прибрана тоалетната в нишата ако е ОК да се мести според отходната тръба. Но виж сантиметрите точно колко потъва в нишата. За безпроблемно ползване е хубаво да има от двете й страни поне по 15  см (такъв спомен имам от моите проучвания). Но запази формата на ваната като на първия ти вариант
Така мисля, че ще има повече място за ползването на тоалетната и ще е по-отдалечена от главата на душа, т.е. източника на мокрото Simple Smile А над казанчето се образува много хубава ниша за шкаф, етажерки и под. ако има нужда Simple Smile
Но и в идеята за ъглова тоалетна вдясно от вратата може би има хляб - просто зависи от размерите....
А мивката бих преместила по-близо до вратата и по-далеч от ваната - така ще има повече място за движение между санитарните обекти. А голямото огледало можеш да дръпнеш по цялата стена от мивката до ваната - така оптически много ще разшири, но пък ако стигне до ваната ще се мокри, ще трябва да се чисти и така...

За вградените казанчета: Аз избрах такова на Геберит. Не мога да опиша колко ми е гот, че не чистя около основата на чинията както и самото казанче ... наречете ме мързелива, но времето ми е ценно Simple Smile Ползваме го вече година и половина без проблем. Гаранцията принципно е 10 г. Конзолна чиния също взех възможно най-малката, която намерих - модел на Коло от серия за малки бани - с цел пестене на място.

# 142
Момичета, луда ли ще съм ако дам 1400лв. за едно параванче114/200см.?
Вече не знам какво да правя и дали разсъждавам трезво или съм се вманиачила?
На мъжа ми не му трябва параван, а мен ме дразни като тоал.чиния и цялата баня са мокри и ми е неприятно да се мокря, ако трябва да вляза след  като някой се е къпал?

Ами ако то е точно определено, което много ти харесва, защо да не дадеш?

# 143
Ура, ура, ура!
Ще ми направят отстъпка и току-що поръчах!(Естествено на мъжа ще кажа,че е 300-400лв.)!
Много съм щастлива!
Пожелавам на всички  сбъдване на мечтите ви!
Ура, ура, ура!

# 144
  • София
venelina2006 от къде поръча Flutter

# 145
Кераглас

# 146
mamanin, златна си!  Hug Ще помислим над предложенията ти, ще чертаем проекти с картонени макетчета, ще мерим с рулетката и ще решаваме.  Grinning

# 147
  • София
Благодаря за отговорите по моите питанки за казанчетата и проектите!  Hug
Определено се насочваме към модел тоалетна на Фаянс, чиято дължина е 60 см.

rumen_iankov , много полезно инфо! Мерси. Моят мъж обаче все търси да се направят нещата по лесен начин.  Tired Сякаш той ще ги свърши, а не майстор.  Crazy Дано го убедя...

Да питам за местенето на тръби на срещуположната стена на банята - според него при това положение няма да можем да сложим мивка със стенно шкафче, а трябва конзола до пода, за да минава там тръбата за оттичащата се вода. Не можело да се вгради в гипсокартон, защото била по-широка тръбата от плоскостите. При това положение не можело да си вземем такава мивка  или такава , както не може и с    подобно шкафче.  Thinking Вариантът бил много да се удебели стената с гипсокартон заради тръбата...

Който си е местил мивката на отсрещна стена, или просто е местил тръби, как сте постъпили? [/col
Мивката няма проблем да е преместиш ,където изкаш из банята.Тръбата е ф50 и може да се вкопае в стената.Не е желателно да сложиш тръба по-Тънка защото има вероятност от по-лесно запушване.Ако си от София мога да мина да видя за какво става въпрос и да преценим на място.

Последна редакция: сб, 17 апр 2010, 08:31 от rumen_iankov

# 148

zorrytta,  smile3521 добра си ! Досега с 480мм съм срещала само окачено биде  smile3501

тенкю Simple Smile ето я въпросната: http://www.toplazienki.pl/product-pol-2632-Grohe-Fresh-5-1-Skate … lnoopadajaca.html

Бих могла и в каталога на Рока да я намеря, но не ми се рови сега

# 149
Хайде за допълнение на който се интересува и моето "откритие", т.е. малката конзолна чиния на Коло - дължината е 50 см, ширината 35,5 см Simple Smile
http://www.kolo.click.bg/produkt_sku_15061.html

От тази серия за малката баня имат и ъглов моноблок :
http://www.kolo.click.bg/produkt_sku_15060.html

Общи условия

Активация на акаунт