Банята-13та тема

• 110 086
  • 735
  •   1
Отговори
# 360
Чудесна е! Приятно почистване! Душа така ли е купен или е "сглобен" от два? Питам, защото ние искахме да има пита, чучур, слушалка и да е със смесител, но такова "животно" за по-малко от 700-800лв. няма. Е, намерихме, де. Grinning
И аз исках такава душ-система. Първоначално се бях спряла на един италиански Carlo Frattini с ретро дизайн за 800 Евро  Money Но за щастие си намерих откъдето поръчах плочките на турски производител (Penta) с много добро качество за 470 лв - пита, чучур и извод за подвижен душ, където ще си завия стария, който ползваме в момента.

# 361
  • Пловдив
Здравейте момичета Simple Smile Качвам снимки от моята баня. Има какво да се прави все още, но.. Simple Smile по-голямата част е готова:
А над коритото на душа ще имаш ли нещо? Завеса, параван? Simple Smile

# 362
   Key, здравей!
   Плочките са испански на BALDOCER!  Вносители за България са Кастелон Керамикс. Имат склад на гара Искър ул.5009! Иначе ги предлагат в почти всеки магазин за баня на горе долу еднаква цена! Фирма АС-АТ  имат много добър сайт с модели на Baldocer и при тях можеш да получиш отстъпка и добра цена!
  В  една от 3-те бани вкъщи сме с точно този модел и сме много доволни, а и майсторът, който ги постави, каза че са прави и качествени! Успех с избора и да покажеш снимки!

# 363
  • Бургас
Петинка,честита ти баня,наистина си стигнала до най-приятната част newsm28 newsm75,обаче после какво къпане ще падне. newsm37 От кога си мечтая за първото къпане в новата баня.
Какво сложихте на дупката дето са ви водомерите?Ние купихме от готовите вратички,но не ни посват на дупката,много са малки,а ако си поръчам на фирма за алуминиева дограма няма ли да е много грубо,и ако някой е поръчвал да каже преблизителна цена.
Free Soul ,няма ли възможност да се махне касата а да се остави отдолу прагчето и,и върху него да се мотира новата каса  newsm78,консултирайте се с майсторите дето ще ви слагат новата врата,нали те ще демонтират старата.

# 364
При нас няма прагче старата врата. Нивото на банята е доста по-високо от нивото на коридора. Касата директно си е на пода, около нея - наредените плочки теракота. Ако се изстръгва касата, неминуемо ще се разбият тези плочки. Май резервни нямаме, а сме ги купували преди 12 години.  ooooh!
В момента ширината на отвора за вратата е 70 см, ако наложим отгоре нова каса, колко ли ще се стесни и ще ни влезе ли ваната? Туй е въпросът.  Laughing Естествено, обмисляме и кощунствения вариант да си оставим старата врата, на която нищо й няма, освен че е стара.  Crazy

Последна редакция: ср, 05 май 2010, 09:48 от Free Soul

# 365
  • Пловдив
Утешете ме Simple Smile Днес майстора пак се опита да ме накара да го оставя да слага плочките вертикално, а аз го карам да ги слага хоризонтално. Легнали на по-дългата страна. Защото искам фриза да е вертикален. Нали няма да е много грозно?

# 366
Петинка, честита баня, да си я ползвате със здраве Peace
Янтра, а какви са му доводите на майстора, че упорства толкова? И моите плочки са сложени хоризонтално, на по-дългата си страна и изобщо не беше обект на дебати.

# 367
@Янтра хоризонатално според мен е по добре, особено ако банята е малка се създава визуален ефект на издълженост Simple Smile. Така, че не го слушай  Stop

# 368
  • Варна
Петинка, честита баня!  Simple Smile С кеф да си я ползвате!
Янтра, нарисувай си хоризонтално и вертикално плочките с фриза и си избери - майсторът може само да дава предложения, но вкусът си е твой! (Може да ползваш даже и Paint-а на Windows-a, пак ще ти даде представа)

# 369
  • Пловдив
Аз си ги бях подредила хоризонтално и вертикално на пода, за преценка. А повод за дебати има, защото майстора е дървен философ Simple Smile Просто не се правело така Simple Smile И било абсолютна грешка да сложа едната мивка на 60см от пода, след 2г децата ми щели да пораснат и никога нямало да я използвам. Да, ама за мен са две години без да влача стола към банята за всяко миене на ръце. А, и ламината бил по-хубав от естествения паркет. А, и децата си извеждам навън много голи.
Споменавам ли, че не го понасям тоя майстор Simple Smile

# 370
Янтра, разсмя ме с глас твоя пост  Joy. Покажи му снимки на бани, направени с хоризонтална подредба (моят албум също е налице) и нека се убеди, че И така се прави. И ако продължава да се запъва, му припомни, че той просто изпълнява нещата, които ти искаш от него и ти му плащаш, а не обратното  Wink

# 371
  • Варна
Янтра, а на вас удобна ли ще ви е мивка на 60 см от пода? А децата като пораснат, дали ще им е удобна? От друга страна, след 5 години ще си смениш мивката, ще сложиш едно шкафче на мястото на дупките и готово Simple Smile
За паркета и за лекото обличане съм на твоя страна Simple Smile Вертикалните плочки смаляват помещението, но може би на майстора ви не му се връзват с вертикалния фриз, малко кръстосано ще изглежда

# 372
  • Пловдив
Има две мивки - една нормално висока и една за децата, на 60см Simple Smile Като влезеш си избираш коя ти е удобна спрямо ръста Simple Smile
А плочките ги редя легнали, защото фриза е с дължината на късата страна, а аз го искам вертикален. Имам здрава логика въпреки извратения вкус Simple Smile Днес ще е готова едната стена, довечера ще ви снимам Simple Smile

# 373
  • Варна
абсолютно желязна логика Simple Smile ще чакаме снимки!  Hug

# 374
  • Пловдив
 Hug Моля ви, някой да е срещал такова нещо за закачане на перде в банята ... Имате ли впечатления? Виждала съм в хотели в Гърция. Дали е функционално обаче за дома, и като се събере ( за да не пречи) дали ще изсъхва хубаво в гънките  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт