Банята-13та тема

• 109 986
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
Напротив Stop Аз ги слях - първо , че стана доста по-просторно, второ - няма
никакъв проблем тоалетната и душ кабината да се използват едновремено, без
да има "кофликтна" точка. Ето как е при нас (и сме 4ри чланно семейство)
http://vikish.snimka.bg/daily/moyata-banya.258555

# 91
До сега не съм писала в темата, но доста съм я чела по време на ремонта на банята. Та исках да кажа само относно събарянето на стена и обединяването на баня и тоалетна - какви са тези крайни мнения "не прави това", "ако го направиш ще съжаляваш"? Аз направих това и въобще не съжалавам, напротив много доволна съм от това което направих! Като споделях идеята си и на мене така ми казваха "хората се чудят как да ги разделят, а ти искаш да ги обединяваш" е, добре че не ги послушах, сега щях да съжалявам. Преди имах една тясна тоалетна и една тясна и неудобна баня, сега имам една нормална баня и тоалетна в едно, такава каквато я исках!
Смятам, че доста се преекспонира проблема с това, че ще се получи едва ли не опашка за тоалетна или баня, когато са на едно място, е да по американските филми съм гледала такива сценки с опашки пред въпросното помещение, при многодетните им семейства, но ми се струва, че при едно или две деца, на дали реално ще има такъв проблем. Wink

Последна редакция: ср, 14 апр 2010, 00:06 от V_N_G

# 92
V_N_G  и всички, които споделяте мнение благодаря ви Simple Smile
Голяма мъка с тая kitchen draw, но горе-долу да добиете представа как изглежда сега

# 93
Хех, самата тя търси мнения и съвети "За" и "Против" и разбира се, че тя е човекът, който ще си вземе крайното решение. Ние просто споделяме какво бихме и не бихме направили на нейно място и защо - тя преценя накрая и тегли чертата.
ina.bg, доста добре си се справила с програмата  Peace

# 94
Наистина всички сте ми от полза, точно затова питам вас, за да има различни мнения. Надявам се да е полезно и за други, които ще се сблъскат с подобна дилема. Ето как си представям нещата след ремонта, поне засега, много ми е мътна картинката. Нищо не е окончателно все още. Най-вероятно под душа или праг и сифон, или лентов сифон и стъклена кабина /квадратна 90/90/ Шкаф с умивалник до 90-100 см.....

# 95
  • София
и аз мисля че ще се получи добре,така че кураж и действай смело! Wink

# 96
Разбира се, че всеки си има мнение по въпроса, аз може би така реагирах защото в моя случай всички ме разубеждаваха и то доста убедително и бях на косъм да се откажа от това което искам, добре че в крайна сметка послушах себе си, иначе сега щях да съжалявам, най вече за това се включих. Най добре всеки да прави това за което има желание и което го влече...

# 97
Точно в момента съжалявам,че не послушахме архитекта да сложим втора тоалетна,а на неговото място направихме мокро помещение (мъжа ми е в тоалетната и на мен ми се ходи) Laughing Laughing Laughing.Това беше малко извън темата....
Аз искам да допълня нещо като идея,която ние осъществихме в нашата баня.Ревизията на банята (тези грозни тръби и онази ръчка -кранът) минаваха точно през средата на красивата ни кафява стена от плочки.Направо сън не ме хващаше,че ще имаме някаква грозна бяла метална вратичка.Умувахме и ни подхвърлиха идеята да залепим нормална плочка с магнити,на нещо като рамка.Така и направихме.Мъжа ми намери едни магнитчета от магазин за части за мебелни вратички,залепиха магнитчетата за плочката,а за стената други магнитчета и плочката се слага плавно в леглото което се получава,притиска се към стената и си застава на мястото.Не се фугира,но при нас не си личи изобщо,само трябва да избягваш да се подпираш на мястото,защото при самото притискане се "отваря"плочката.

# 98
   Ina.bg,аз също бих те посъветвала да не обединяваш двете помещения! Ние сме в къща, бяхме само с една баня и WC,направихме на горния етаж отделно баня и отделно тоалетна с мивка и въпреки многото стълби, по които се катеря, се родих:няма кой да ти вика "Излизай!", няма пара и запотяване(ако има-отиваш в другата), няма миризми!
   Оптически може да разшириш малката WC с правилно подбрани светли и гланцирани плочки и да сложиш тясна и дълга мивка и над нея огледало!
   В банята можеш  да отделиш душа с петстенна душ-кабина, която да обхваща и прозореца,http://www.keraglass.info/product.php?R=2&p=7 ,а на стената вляво от вратата да подредиш и шкаф колона и мивка !Аз съм сложила това:http://www.aiko-bg.com/index.php?gid=15&tid=87&pid=99899 в един бивш коридор и стана супер!
  Ако е възможно обърни вратите навън-това отваря много място!
  Каквото и да решиш:успех!

Последна редакция: ср, 14 апр 2010, 07:41 от venelina2006

# 99
....Ето как си представям нещата след ремонта, поне засега, много ми е мътна картинката. Нищо не е окончателно все още.....
За дилемата 1 или 2 помещения аз съм пас  Simple Smile принципно си искам отделни, даже сега ще слагаме 2 WC, но може би при малки помещения и аз бих се замислила.... Исках само да споделя, че според мен така както си го показала за 1 стая ще е малко притеснено при мивката... На прима виста ми хрумва да смениш мястото на WC и мивката - така тоалетната и душа ще са на късата стена (на нея й трябва по-малко място), а мивката ще е на дългата и ще е малко по-свободно. За удобство помисли и за кабина/параван с плъзгаща врата - това също спестява доста място. Също и както някой спомена по-горе, ако можеш обърни вратата да се отваря навън - пак за повече място  Wink Разбира се, това са си мой виждания и може и да не съм права - и аз правя 1 ремонт на баня през живота си  Laughing
P.S. Ако искаш малко по-късно ще начертая това, което описвам за да стане по-ясно  Simple Smile

# 100
  • Варна
ina.bg, аз съм живяла в апартамент с общи баня и тоалетна, и с отделни. За мен с отделни е много по-удобно. Тези картинки някой да е седнал на тоалетната и аз да си мия зъбите (хеле пък да се къпя) до него, не ми харесват, така че става двойно изчакване - и за банята, и за толетната Simple Smile Наистина, ако можеш обърни вратите да се отварят навън и ще спечелиш много място, а и мивката в тоалетната ще може да е малко по-голяма (аз си харесах един комплект мивка с шкафчета ширина 45 см за тоалетната, ако са по-големи, още по-добре)

# 101
  • Пловдив
ina.bg, аз се въздържам да те съветвам с "действай" или "недей", но ще ти кажа каква идея видях в апартамента над нашия. Обединени са банята и WCто като е сложена стъклена плъзгаща преграда на мястото на цялата стена между двете помещения. По този начин площта на сегашното ти WC става голямо душ пространство. Моноблокът е под прозореца на сегашното ти положение, а стената с мивката ти е цялата в двойна вградена мивка в шкаф и отгоре огледала по цялата дължина. Много е шик и ми харесва Simple Smile

Ние запазихме отделни двете помещения, защото в сегашния ни апартамент сме с обща баня и WC и макар че за сега сме само двама, а и стъклото на душкабината е матирано в основната си част, трябва да ви кажа, че се въздържаме да ползваме по едно и също време.

(Има и друг момент (не много основателна и сериозна причина, но все пак да кажа) -  често каним гости и когато се наложи на някой да ходи до 'едното място', по-добре е да ползва WC, а не да влиза в банята, където са ни разхвърляни най-личните вещи  Blush )

Ако скоро ходим до обекта, ще помоля да ми отключат на съседите апартамента да снимам как са точно са обединили, че така като препоричитам май не обясних никак добре  Laughing

# 102
beep one Многе е красив проекта, би ли споделила каква цена излиза такава баня при Хикови и колко е голяма.От това което прочетох сте доволни от обслужването там?И безплатен проект звучи добре.От кой магазин поръчахте?

# 103
  • София
Виж тука едно решениеhttp://rumen1972.snimka.bg/daily/banya.467209.17114005
Според мен си оставете помещенията както са само изместете мястото на мивката да е срещу вратата и мястото на душа.По-добре си направете корито от плочки и отгоре душкабина ако искате или параван.Тези пласмасовите сорита за нищо не стават.

# 104
Здравейте!
Трябва ми стъклен параван 114/200 см от 2 части, който да се сгъва и прибира като хармоника до стената! Намерих в "Кераглас" точно такова-модел "Париж", но ми искат над 1400 лв.( ЗА 2 СТЪКЪЛЦА ПО 55 см)!
Някой знае ли къде могат да го направят по-евтино!
Или откъде да си купя профили на Dorma и стъкла за параван и мъжът ми да го прави?(че като чу 1400 лв. и щеше да получи удар:)
Това е модела:http://www.keraglass.info/product.php?p=4&R=1
Благодаря Ви!
Нещо не успявам с линка!

Общи условия

Активация на акаунт