Банята-13та тема

• 109 923
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Пералнята може да се сложи в банята ,но е добре да се направи фондамент за да не се мокри от водата по пода.Единствено е че може да ръждяса корпуса на пералнята.Майка ми цял живот държи пералня в банята и тя си работи.

# 166
Как връща водата.Като пуснете вода на чешмата тогава ли се случва.По вероятно да не е направен канала като хората.И сифона да е обратен наклон.Запушете сифона с парцал и пуснете водата в мивката.Ако тръбата е запушена тогава сифона на мивката ще прелее.Ако не прелее значи проблема е в обратния наклон на сифона.
Шкафът с мивката още не е монтиран, става въпрос за сифона на пода.

# 167
  • София
Пуснете вода в канала на мивката и запушете сифона на пода както съм обеснил в предишното мнение.А иначе тоалетнана чиния можете времено да е сложите с един маншон и да е ползвате.Аз като правя ремонт на бани най-много един ден оставам хората без тоалетна чиния и то когато трябва да се залепят плочките на пода.

# 168
Пуснете вода в канала на мивката и запушете сифона на пода както съм обеснил в предишното мнение.А иначе тоалетнана чиния можете времено да е сложите с един маншон и да е ползвате.Аз като правя ремонт на бани най-много един ден оставам хората без тоалетна чиния и то когато трябва да се залепят плочките на пода.
Благодаря ти за съвета, веднага ще го предам. А тоалетната е от висящите, не знам дали в такъв случай може да се слага маншон (който даже не знам какво означава  Embarassed)

# 169
  • София
Ако са залепени плочките на вграденото казанче спокойно можете да монтирате тоалетната чиния.

# 170
  • София
Не знам, не мога да го схвана от картинката, Румене.  Тъкмо си мислих, че ако ти се включиш ще дадеш някой съвет.
Ама четох днес една стара тема от архива по въпроса и ще се откажа май да слагам пералнята в банята. Иначе сега е в кухнята, но не е за вграждане, от дълбоките е-Горение (много е здрава и работи идеално засега), та ще гледам там да и`измисля някакво скривалище-шкаф.

Ходих днес в Джесика и видях такава мивка .Струва около 200лв,но височината излиза около 105см.Не знам дали ще е удобно за ползване.Иначе сифона на мивката е отзад ,а не е отдолу както при обикновените.

# 171
Момичета, майсторът, който ни прави банята ни иска 500лв (вкл. теракола), за да ни направи около 12кв гранитогрес в андтрето. Ние с мъжо мислим, че е твъъърде много.  #Crazy Ако сред вас има такива, които могат в София да ми препоръчат наистина добър майстор, който обаче да взема по-човечни пари, моля да ми пише на лични!  Hug  bouquet

# 172
Мерси, Румене, много високо ще стане наистина.

# 173
  • Пловдив
Момичета, майсторът, който ни прави банята ни иска 500лв (вкл. теракола), за да ни направи около 12кв гранитогрес в андтрето. Ние с мъжо мислим, че е твъъърде много.  #Crazy Ако сред вас има такива, които могат в София да ми препоръчат наистина добър майстор, който обаче да взема по-човечни пари, моля да ми пише на личниHug  bouquet

За София не мога да ти помогна - ако е само под 12кв.м с материалите в Пловдив ще ти струва някъде около 250-300лв (казвам го много грубо, защото вие може да си смятате само квадратура плочки + лепило, а всъщност да има къртене, замазка, цокъл и прочие и тогава е по-скъпо). Но тук във форума има човек от София, който се вижда че разбира и по снимките показва много добри бани - Румен Янков (писал е по-горе) може да се свържете с него. Успех!

onceuponatime , аз и преди ти писах, но сега само ще ти кажа, че не е ваша вината, а на тези, които са правили ремонта - те са длъжни да помислят за това и да ви предупредят ако трябва нещо да се направи и да пазят тръбите - вие си плащате за целия ремонт и всичко да е ОК. Майсторът какво ти предлага? Той не е ли направил проба преди да се налепят плочките?

# 174
  • София
Момичета, майсторът, който ни прави банята ни иска 500лв (вкл. теракола), за да ни направи около 12кв гранитогрес в андтрето. Ние с мъжо мислим, че е твъъърде много.  #Crazy Ако сред вас има такива, които могат в София да ми препоръчат наистина добър майстор, който обаче да взема по-човечни пари, моля да ми пише на лични!  Hug  bouquet

Ако ви устройва цена 25лв на кв.м и 7лв на линеен метър на цокъл  без материала пишете на лични или ми се обадете на тел 0887737270

# 175
Проба не е правил и ние сме виновни, че не сме го накарали. Сега приятелят ми се занимава с него, той е там постоянно, аз утре ще ида да проверя докъде са стигнали нещата и какво правят. Последно се купуваха някакви телове за канализация ooooh!

# 176
  • София
Предишната тоалетна чиния да не би да е била с долно оттичане.Ако е така възможно е при свързването на вграденото казанче да сте запушили отвора към сифона.Иначе няма как при ремонта да се запуши тръбата.По-вероятно е да се запуши сифона.

# 177
Здравейте,
2 дена чета старите теми, защото все отнякъде трябва да почна Mr. GreenЗа съжаление много от албумите и линковете вече не съществуват. Мисля обаче че вече се спрях на цвят - коет все пак е нещо Mr. Green
Имам един глупав въпрос... сега ще видим дали мога да обясня както трябва! Thinking
живеем в малък град но имаме магазин на РЕС в града... мислех от там да си купя фаянс и теракот..но се замислих... имат ли те програма с която да ми направят разположение на плочките и да ми изчислят колко плочки от вид ми трябват?! Едва ли... В Практикер ми се струва извършваха такава услуга - така ли е???
Какво всъщност трябва да направя за да получа точните плочки за определена визия.

Сигурно ви зададох възможно най-тъпият въпрос, но съм съвсем в неведение относно баня от основи./ имам в предвид че сега се строи вилата и банята е на ниво - до тухла!/ Embarassed
Ще ви бъда благодарна за съвет!

# 178
Запис, след като всичко вече е разбито.  Laughing

# 179
Здравейте,
2 дена чета старите теми, защото все отнякъде трябва да почна Mr. GreenЗа съжаление много от албумите и линковете вече не съществуват. Мисля обаче че вече се спрях на цвят - коет все пак е нещо Mr. Green
Имам един глупав въпрос... сега ще видим дали мога да обясня както трябва! Thinking
живеем в малък град но имаме магазин на РЕС в града... мислех от там да си купя фаянс и теракот..но се замислих... имат ли те програма с която да ми направят разположение на плочките и да ми изчислят колко плочки от вид ми трябват?! Едва ли... В Практикер ми се струва извършваха такава услуга - така ли е???
Какво всъщност трябва да направя за да получа точните плочки за определена визия.

Сигурно ви зададох възможно най-тъпият въпрос, но съм съвсем в неведение относно баня от основи./ имам в предвид че сега се строи вилата и банята е на ниво - до тухла!/ Embarassed
Ще ви бъда благодарна за съвет!
Три месеца преди да започнем с обикалянето по магазините за ремонта, изчетох всичките 12 теми тук за банята и те ми помогнаха страшно много, допреди това не знаех що е то "фуга" и за какво се бори  Laughing Всички практически съвети, на които се натъкнах си ги запазвах в специален Уърд документ, а в друг си запазвах линкове към бани, които са ми харесали - било като рапзоложение на плочки, било като шкафчета, тоалетни чинии и т.н. След като уточнихме какво ще има и няма да има в нашата баня, тръгнахме по магазините и след няколко дни си бях харесала плочките. Съответно взех размерите им, изтеглих една програмка от интернет и за 2 дни я разучих, и започнах сама да си правя проекти. Накрая избрахме един от тях - т.е. начина, по който ще бъдат разположени плочките и съответно започнах да броя колко броя плочки от единия цвят и от другия ще ми трябват за всяка една стена поотделно. Прибавих накрая 10 % фира и отидохме и купихме количеството Simple Smile Така че, може да се каже, сама съм си проектирала и изчислила баня и квадратура. Малко дълъг пост стана, но искам да съм в максимална полза на всички, които имат нужда от съвет - така се образовах и аз самата  Peace
Румене, старото ВЦ си беше с хоризонтално оттичане. Утре след работа ще отида да видя какво става и ще докладвам Simple Smile Добрата новина е, че шкафовете ни най-сетне са пристигнали и след като оправим сифона ще можем да пристъпим към монтиране на смесители, бойлер и тоалетна  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт