179 ОДЗ 'Синчец ', Илинден

• 56 872
  • 313
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Ето малко инфо от детската градина:

ВАЖНО!!! МОЛЯ, ИМАЙТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ СПИСЪКЪТ ЗА ДРЕШКИТЕ НАЙ-ВЕРОЯТНО Е БИЛ ПРЕДНАЗНАЧЕН ЗА ЦЕЛОСЕДМИЧНИТЕ ГРУПИ! СЛЕД КАТО СЕ УТОЧНИ СЪС СИГУРНОСТ, ЧЕ НЕ Е ЗА НОВИТЕ ГРУПИ, ЩЕ КОРИГИРАМ ПОСТА!

Последна редакция: пт, 17 сеп 2010, 20:12 от teodopa

# 76
Списъкът с дрешките и принадлежностите ми се струва за децата, които преди са посещавали градината от понеделник до петък. Абсурдно ми се струва да се носят всичките тези неща за децата, които ще посещават яслените и градинските групи само през деня.

# 77
 newsm78 за дрехите не ме очудва, нека да имат та да не обличат чужди както съм чела по форума.
Обаче нямам логично обяснение за тоалетна хартия, салфетки и минерална вода???? Е то и сандвичи и супа в буркан да и нося  Tired Учебната година не е започнала, но виж с простотии ще наваксаме.
За четката за зъби много се радвам, значи  ще ги карат на обяд да си мият зъбките. Похвално. Благодаря на Теодора за списъка - спести ми много време bouquet Hug

# 78
Момичета този списък не е за нашите деца,това е списък за децата от седмичните групи,просто още не са го свалилии,и аз се учудих и питах когато бях там миналата седмица.

# 79
Списъкът с дрехите е от миналата година още, когато все още градината е била седмична. Просто още не е свален. Не се носят никакви четки и пасти за зъби. Дъщеря ми посещава градината от миналата есен, сега ще е втора група. Освен резервни дрехи и бельо, в началото на всяка седмица се носи:

едно руло тоалетна хартия
един сапун
един пакет салфетки
един ГОЛЯМ пакет мокри кърпички

Това с минералната вода хич не е глупост, освен ако не искаш да дават на детето ти от чешмата. Досега не съм чувала за детска градина, в чиято такса да е включена водата. Всеки си носи шишенце с такава. А минала година на нашата родителска среща събрахме еднократно пари за автомат с минерална вода и това неудобство вече ни е спестено.

# 80
в началото на всяка седмица се носи:
едно руло тоалетна хартия
един сапун
един пакет салфетки
един ГОЛЯМ пакет мокри кърпички
Имам и син на 10 год. И той е ходил на ясла и детска градина, но тези консумативи ги изискваха в началото на всеки месец, а не седмица. Невъзможно е едно дете да има нужда от 4 тоалетни хартии, 4 големи пакета мокри кърпи, 4 сапуна и 4 пакета салфетки за един месец.

# 81
В къщи пием чешмяна вода, а не минерална, така че не виждам нещо страшно. Да не говорим, че можеше поне да пишат "трапезна" - затова съм го подчертала.
А с tozova  съм напълно съгласна. Какви са тези количества за малки деца. По-скоро ще обзавеждаме домашната баня на персонала. Градината си има бюджет, убедена съм че тоалетната хартия и сапуна са калкулирани към останалите консумативи. Чувала съм, че родителите събират пари за плодове примерно - така съм съгласна. Но рекет на дребно не обичам.
Имам да го наречем достъп до счетоводството на доста ДГ и знам как от "икономии" от бюджета си разпределят горница по над 50% заплати или/ и ходят на екскурзии. Уффф, пак подпалих метлата  Blush

Последна редакция: пт, 17 сеп 2010, 16:22 от dobra

# 82
Simple Smile Тая информация е нужна,за което и аз искам да благодаря!И все пак,наистина ми се струват "уголемени" консумативите за нашите деца.Но за да са добре приети децата ни в ясла или градина,май трябва да се съобразим,още повече че нямаме избор.Стига веднъж да се  доберем до градината,нормално да започне и за тях посещаването и ,и най-вече да са ни  здрави децата.Пък нека си ползват госпожите на воля от нашата тоалетна хартия. ThinkingА за минералната вода,съгласна съм,но кой ще контролира използването и?Това е пак въпрос на време да свикнат децата,да си  намерят водичката в шкафчето.Или и шишетата ще трябва да подписваме,както торбичките с дрехи.едно време  мантичките  ни бяха с инициали и се знаеше коя на кой е.
Но това е минало!Дано всичко по-бързо се уреди с тея  общински глупости! Rolling EyesПриятни почивни дни момичета!

# 83
Е, харесва ви или не, това се носи в началото на всяка седмица, като дори се записва кой е донесъл и кой не. Иначе съм абсолютно съгласна с вас - изискваното количество е огромно. Ние вкъщи четирима души не хабиме цял сапун за седмица, камо ли едно дете за 5 дена в градината. Но положението е такова...

# 84
Е, харесва ви или не, това се носи в началото на всяка седмица, като дори се записва кой е донесъл и кой не.
....Но положението е такова...
  Joy Joy Joy Права си, но аман от тарикати.

# 85
  • София
Здравейте, не съм искала да заблуждавам никого относно списъка, но беше на таблото с приема на деца, отделно питах жена от персонала за този списък (бях с малкия, така че определено й казах, че съм за първа група ясленска)...хм, може би да се пита директорката...ако не отговаря на истината - ще коригирам предния пост! Simple Smile
Не се тормозете за тоалетни хартии и т.н.....както каза едно майче по-напред - да са ни живи и здрави децата...пък и мен едно време са ме приели на ясла, но баща ми трябвало да направи метална къщичка за игра Wink
Каквото и преди 30 години, такова е и сега!

# 86
  • София
Някакви новини ...днес ли е откриването или пак се отлага?

# 87
В сайта пише: "ВАЖНО  СЪОБЩЕНИЕ

УВАЖАЕМИ  РОДИТЕЛИ,  НЕ  БЪРЗАЙТЕ  ДА  ИЗВАЖДАТЕ  МЕДИЦИНСКИТЕ  ДОКУМЕНТИ  НА  НОВОПРИЕТИТЕ  ДЕЦА. МОЛЯ,  ДА  СЛЕДИТЕ  СЪОБЩЕНИЕ  ОТ  НАС  ЗА  КОНКРЕТНА  ДАТА,  ОТНОСНО  ОТКРИВАНЕТО НА  НОВОТО  КРИЛО  И  ПРИЕМАНЕТО  НА  ДЕЦАТА.

С  УВАЖЕНИЕ  Е. БОГДАНОВА -  ДИРЕКТОР"

# 88
Току що говорих с директорката. Каза, ако сме готови с изследванията да водя детето в ПОНЕДЕЛНИК!!! Ако не сме готови да започваме да ги правим.
Ако и друг се е обаждал нека сподели, защото нашият разговор беше меко казано кратък и жената бързаше да приключи.

# 89
  • София
Аз цял ден не мога да се свържа,утре ще са готови изследванията и много ми се иска малкия от другата седмица да почне.
Според вас какви неща трябва да приготвя за носене там- детето ми ще е първа яслена група?

Общи условия

Активация на акаунт