179 ОДЗ 'Синчец ', Илинден

• 56 872
  • 313
  •   1
Отговори
# 90
Ако и друг се е обаждал нека сподели, защото нашият разговор беше меко казано кратък и жената бързаше да приключи.
Току що звъннах и аз. Казаха ми същото. Отнася се за новоприетите деца в градинските групи. За тези за ясла- не знам!

# 91
Аз цял ден не мога да се свържа,утре ще са готови изследванията и много ми се иска малкия от другата седмица да почне.
Според вас какви неща трябва да приготвя за носене там- детето ми ще е първа яслена група?

Моля те сподели какви изследвания сте правили, че моето така рева при лекарката - не можах да я разпитам дали всичко е приключено.
Дадохме кръв, урина, 2 фекални проби и лепенка от ануса (не запомних точно името).
Освен контактната бележка, която се дава в последния момент други изследвания има ли? Примерно гърлен и носен секрет?

Ако не се свържеш по телефона предварително, не е сигурно дали като отидеш с документите ще ви вземат за първи учебен ден. Но не ти пречи да си носиш 1 хавлиена кърпа, 2 комплекта долни и горни дрехи, пантофки, памперси, салфетки, мокри кърпи, тоалетна хартия и шишето на детето. Все пак като за първи ден няма да стои повече от обяда, така че ще изкарат дори да липсва нещо.

# 92
  • София
Lsb, аз съм за същия въпрос за необходимите неща, между другото, мисля утре да отида на място в детската ясла, по линийката разбирам, че най-вероятно децата ни са в 1-ва ясленска група.
Искам да съм сигурна кога ще тръгне и тогава ще пусна изследванията - поне около една седмица ще се забавят. Сега обърнах внимание на съобщението в детската градина "точно дата за откриването на новото крило", което не значи за детската градина като цяло.
Като науча повече инфо, ще пиша тук.

Последна редакция: чт, 23 сеп 2010, 13:20 от teodopa

# 93
  • София
Аз успях да се свържа по телефона. За яслените групи да се обадим след 1-ви. За гърлен и секрет от носа нищо не са казали. Утре ни излиза пробата за паразити,която важи 15 дни, остава ми надеждата да се оправят нещата възможно най-бързо.

# 94
Аз нещо не мога да се ориентирам в цялата ситуация. Дъщеря ми посещава градината от миналата година, т.е. тази е втора група (набор 2006). В новото крило ще е нашата група от набор 2006, както и децата от набор 2007. Ясленчетата ще са в старото крило. Надявам се са ви дали тази информация. Та се чудя, защо при положение, че ще отварят крилото, бавят ясленската група. Другото което е, в сайта няма никаква информация, че от понеделник новото крило ще работи. И честно казано, на мен не ми се вярва, че забавянето идва от общината. Всяка община с радост би обявила откриването на допълнителни места за децата. Дали проблемът всъщност не идва от самата градина?

# 95
  • София
polito_87, по-напред някоя майка беше казала, че търсят персонал, може на това да се дължи забавянето за ясленските групи. Не знам дали е от детската градина, но едва ли нарочно бавят...сигурно имат късно финансиране и не могар да изпълнят всичко в срокове.

# 96
Привет и от мен!
Цял ден днес звъня в градината за информация,обаче никой не вдига пустия телефон. #Cussing outДъщеря ми ще е първа градинска група,набор 2007 и от вас разбрах за развитие по въпроса.В сайта нищо не пише,не мога и да се свържа........да почвам ли с изследванията се чудя Rolling EyesДано някой вдигне най-накрая та да имам яснота по-въпроса!

# 97
....да почвам ли с изследванията се чудя Rolling EyesДано някой вдигне най-накрая та да имам яснота по-въпроса!
Започвай. И без това стават за няколко дена, а не веднага. Ние дадохме проби вчера и ни казаха да си ги вземем във вторинк.
За фекалната проба да знаеш, че трябват 2 контейнерчета и 1 стъкалце купени от аптека. Да не се разкарваш като мен и да се чудиш как да делиш.
Тези контейнерчета са различни от другите за урина. Имат си вградена лопатка за "загребване". Стъклото не го знам какво е - над нас се "смилиха" и ни дадоха от лабораторията. Количеството искат да е с размер на лешник във всяка проба. В къ
щи ги държиш в хладилник до занасяне в лабораторията.
Като вземеш направленията от ЛЛ мини през информация да си платиш таксичките, че иначе ще те върнат. Това ако го правиш в лабораторията на поликлиниката.  2лв е за кръв+ урина и 3,50лв за фекалната проба (но май защото нямах стъклото).
Отделно правят и една лепенка на ануса - проба за паразити. "Материалите" са си от тях.

Последна редакция: пт, 24 сеп 2010, 14:13 от dobra

# 98
  • София
Теодопа, би ли споделила с нас какво научи като беше на място? И моята дъщеричка е 2009 и ще е първа ясленска. Ще съм благодарна, ако напишеш от кога започват ясленчетата и какво трябва да носим. Мерси предварително.

# 99
dobra,благодаря ти за изчерпателната информация!  bouquetНе знаех,че трябва да са две фекалните проби,а и от аптеката ми дадоха съвсем обикновенно контейнерче за урина.Казаха ми че било същото,а пробата да си взема с клечки за уши Simple SmileСтъкълце си взех от регистратурата в "Медива".Изследванията смятам да направя в 26-та поликлиника,нищо не знех и за таксите.Благодаря ти от сърце! Hug

# 100
....Не знаех,че трябва да са две фекалните проби,а и от аптеката ми дадоха съвсем обикновенно контейнерче за урина.Казаха ми че било същото,а пробата да си взема с клечки за уши Simple Smile...
Може и в такова за урина, но с другите е по-удобно и по-хигиенично. Лопатката е залепена за капака - гребваш и прибираш. Пробите задължително са 2. Не ме питай как съм делила клекнала в коридора на поликлиниката  Mr. Green Пише, че трябва да са от 2 различни места на "масата"... ей сега... каквото имах го делнах.

# 101
....Не знаех,че трябва да са две фекалните проби,а и от аптеката ми дадоха съвсем обикновенно контейнерче за урина.Казаха ми че било същото,а пробата да си взема с клечки за уши Simple Smile...
Може и в такова за урина, но с другите е по-удобно и по-хигиенично. Лопатката е залепена за капака - гребваш и прибираш. Пробите задължително са 2. Не ме питай как съм делила клекнала в коридора на поликлиниката  Mr. Green Пише, че трябва да са от 2 различни места на "масата"... ей сега... каквото имах го делнах.

Благодаря ти! Страшна си,направо си те представих Laughing Joy hahaha

# 102
  • София
Теодопа, би ли споделила с нас какво научи като беше на място? И моята дъщеричка е 2009 и ще е първа ясленска. Ще съм благодарна, ако напишеш от кога започват ясленчетата и какво трябва да носим. Мерси предварително.

Здравей Роси, lsb се свърза с тях по телефона и са казали след 1 октомври информация за яслените групи, затова се отказах днес (петък) да ходя. Повече има смисъл на 1 октоври да отида на място и ще пиша тук.

Направо сага стана, благодарение на форума можем да научим нещо; всеки дава по парче от пъзела, абсолютно неприятна история за повечето майки, никаква конкретика, никаква информация от детската градина.....

Последна редакция: пт, 24 сеп 2010, 16:34 от teodopa

# 103
  • София
И аз на първи мисля още сутринта да ходя да висна там и да получа повече яснота, защото по телефона не им се обяснява много. Вече си мисля,че е  крайно време да са си оправили нередностите или поне да кажат какво точно се случва и каква е причината за забавянето. От толкова месеци се знае, че ще има яслени групи, кой и защо чака в последния момент не знам ooooh!
Готови са ми изследванията за паразити, накрая ще отида да им ги оставя,защото не ми се иска след 10 дни пак да ги правя. Веднъж вече ги платих,защото ми изтече направлението, но ако трябва да дам още 20 лв просто  #Cussing out
На първи трябва да се изтресем там всички с ясленчета, защото моето няма на кого да го оставя и да видим какво ще кажат.

# 104
Здравейте
някой пази ли си Заявление за записване по образец за записване в детската градина за да ми го изпрати на лични. Вече го няма на сайта   Sad Аз моето за съжаление не си го записах навремето като го разпечатвах. Мерси много

Общи условия

Активация на акаунт