Моля за мнения за ПЧМГ

• 255 007
  • 1 246
  •   1
Отговори
# 1 110
Официална информация ще има най-рано лятото. Предполагам, обаче, ще са преподавателите, които в момента водят 7 клас - г-н Златилов и г-жа Стоянова.
Паралелките се формират по ниво на владеене на Англ. език.
Школата могат да посещават всички деца, но след няколко занятия се прави контролно и се определят децата, които да продължат. При нас  (6 клас) школата е от 23 - 24 деца - и това реално беше бройката на желаещите деца, след около 1 месец школа. Школата се води от един от преподавателите на випуска.

И аз и детето сме много, много доволни. Нито за миг не сме съжалили, че предпочетохме ПЧМГ. По всички предмети се учи много сериозно, изискванията са много високи, децата участват в много и различни проекти.
Здравейте, г-н Златилов и г-жа Стоянова ги поемат по математика или като класни ръководители? И още два въпроса: какво представлява изпита по английски; ако детето не е в София дали може да се яви на друга дата?

# 1 111
  • София
Здравейте, г-н Златилов и г-жа Стоянова ги поемат по математика или като класни ръководители? И още два въпроса: какво представлява изпита по английски; ако детето не е в София дали може да се яви на друга дата?

Доколкото разбрах г-жа Стоянова и г-н Данков ще поемат математиката. Но все пак най-добре е да разговаряте с Директора или някой от канцеларията на училището.
Изпита е тест за определяне на ниво. Доколкото помня има граматика, има текст, с въпроси към него, съчинение.
Иначе моето дете се яви извън посоченото време и дати - обадих се в канцеларията, от там говориха с учителката по Анг. Тя ми предложи няколко варианта и детето ми се яви.

# 1 112
  • Там, където мечтите се сбъдват
 На мен ми беше казано, докато сина ми се приглеждаше приемния тест, че Данков ще поеме 2 паралелки, тези с по-добър английски, а третия клас ще го поеме г-жа Стоянова.

# 1 113
estelliana, rosita_ta благодаря

# 1 114
  • Там, където мечтите се сбъдват
 Мен ме интересува освен таксата, парите за униформа и транспорт (по желание), събират ли се регулярно пари през годината. С други думи надхвърля ли се сумата от официално обявената такса, защото тя, да си кажем честно, е една от най-ниските в сферата на частните училища.

# 1 115
  • София
Комплектът сборници, помагалата и учебниците по език са платени. Всички те се получават на първия учебен ден. Освен това допълнителните занимания по спорт, школата по информатика и астрономия. В началото на 5 клас платихме за шкафчетата. И се заплащат пътуванията на децата по състезания извън Сф. Друго мисля, че няма.

# 1 116
  • София
Приемът за 5 клас само до второ класиране ли е или докато се напълнят паралелките?

# 1 117
тази година за 5ти клас кандидатстват децата от бейби бум-а през 2005 г (наследникът ми вкл). съответно децата, кандидатстващи за смг, бяха повече от миналата година и балът за прием в смг бе по-висок от миналата година (таз година с 25 т от омт не се влизаше в смг, миналат се влизаше).

в пчмг обаче балът за влизане е по-нисък от миналата година (минал - 5,20, таз - 5,15). имали някой обяснение защо ? кандидатстващите деца са една идея повече от миналата година. също, аз винаги си мислех, че приемат 72 деца, а таз година приемат 66 (3 паралелки по 22 деца).

весел weekend.

# 1 118
в пчмг обаче балът за влизане е по-нисък от миналата година (минал - 5,20, таз - 5,15). имали някой обяснение защо ? кандидатстващите деца са една идея повече от миналата година. също, аз винаги си мислех, че приемат 72 деца, а таз година приемат 66 (3 паралелки по 22 деца).

Доколкото разбрах поради повишаване на интереса започват да дават по-трудни задачи.   Добре е кандидатстващите другата година да го имат впредвид и да се готвят напр. по Математика за таланти, а не по сборника на ПЧМГ.

# 1 119
Това, което гледах е че всяка година на първо класиране режат на оценка 5.40. През годините бройката на децата, изкарали над тази оценка варира. За тази бяха 66 деца, за миналата 70, но за по миналата са 77. Доста деца се отказват, защото са приети в други училища и мисля, че за това не стопират до точната бройка на учениците, които са предвидили да приемат (3 паралелки по 21 деца). Миналата година със сигурност знам, че след второ класиране са се обадили на трите деца с оценка 5.15 т.е няма разлика от сегашния бал. За тази година ме съмнява да слязат по надолу, защото има много деца с 5.10.

Аз имам друго питане. Някой може ли да ми каже до колко е добра подготовката по език в ПЧМГ между 5 и 7клас. Имам колебания дали да си запиша детето и тази година на курсове или да разчитам само на подготовката от училище. Моята до сега ходеше в АВО, но ако сега в ПЧМГ обучението е на ниво, по- скоро не бих ги дублирала.

# 1 120
  • София
лулу!, бих посъветвала да отидете до у-щето и да помолите за един учебник за 5 клас, който да разгледате с или без детето, в зависимост от това дали сте в течение на неговото ниво. Учебниците са същите както за подготвителните години в езиковите гимназии, не са особено леки откъм лексика.

# 1 121
  • Sofia
Ние освободихме едно място днес. Обадиха ми се в 16 ч., със срок до 18 ч. да занеса документите. В последния момент явно са стигнали до децата с оценка 5.10  Peace.

# 1 122
  • София
Ние освободихме едно място днес. Обадиха ми се в 16 ч., със срок до 18 ч. да занеса документите. В последния момент явно са стигнали до децата с оценка 5.10  Peace.
Т.е сега ще канят с 5.10 или ще слязат на 5.05 вече?

# 1 123
  • Sofia
Т.е сега ще канят с 5.10 или ще слязат на 5.05 вече?
Едва ли ще слязат до 5.05. Предполагам са се обадили на една част от децата с 5.10, който е смогнал да отиде, който не е записал детето си другаде,който не се отказал вече...Срокът за записване приключи днес в 18 ч. Утре определят нивото по английски и разпределат по класове  Peace Но пък е възможно, ако са им останали незаети местенца, да поканят още някой  Peace.

# 1 124
Записването не е до вчера, а до днес включително.

Общи условия

Активация на акаунт