Кои неща ви харесват в България?

• 10 112
  • 140
  •   1
Отговори
# 120
  • забравих си мисълта...
зоологическата градина там, но онази от едно време. Дали я има още?

Има я, но от гледната точка на голям човек клетките вече ми изглеждат безумно тясни. Иначе сърничките все още идват да ядат от ръка Grinning .

Благодаря ти, Surfline. Ако успея, да си ида тази година, ще я посетя непременно. Понякога ме е страх, че ще я видя през други очи след посещенията ми в зоологическата градина във Виена и някак си съзнателно съм отбягвала, да я посещавам. Не ми се иска да си разбия на пух и прах детските пък и по-късни спомени за нея.

Последна редакция: сб, 31 юли 2010, 21:52 от Venetta

# 121
Като се заговорихме за Ерих Кестнер, се питах дали е полулярен сега сред децата в Германия?

Да, както и Астрид Линдгрен (знам че не е немкиня  Laughing), има и един друг немски автор от моето детство, Янош, още си е популярен.

# 122
Много работи ми харесват, няма да изброявам, че са много, все пак си ми е родината и съм израстнала с пейзажи и местности, които не се заменят от която и да е красота по света, защото са свързани и с преживявания и спомени......
Харесва ми все още системата за майчинството, ма до кога ще издържи и тя...?!!
И като допълнение - винаги имам къде да отида/върна, ако се наложи. Все пак съм в чужда държава!

Последна редакция: нд, 08 авг 2010, 23:37 от Кобрелия

# 123
  • Германия
Харесват ми особено много:

- цените, но най-вече качеството на услугите - маникюр, фризьор, козметик, сравнени с немските;
- заведенията за кафепиене и хранене - с артистичен интериор, с млад и акуратен персонал. Контрапункт на тукашните униформеноеднакви и лишени от собствена атмосфера кафенета и ресторанти с персонал, който няма нужния усет за обслужване.
- облеклото, което се носи и продава - в дрехите и обувките на българката има живот, закачка някаква. Германката е обута и облечена практично като мъж.
- бозата с баничка или милинки рано сутрин;
- песента на щурците, която ми липсва болезнено през лятото. Тук не става достатъчно горещо за да виреят, а дори в центъра на София извират изпод бетона.
- отворените магазини в неделя.
- и още..... и още.....всичко българско и родно.

# 124
- песента на щурците, която ми липсва болезнено през лятото. Тук не става достатъчно горещо за да виреят,

О, напротив! Това лято, както и миналото, ги слушах.

# 125
а дори в центъра на София извират изпод бетона.
Бетон е точната дума. Много грозна столица е София определено.

# 126
  • Sofia
Soleil,защо имам чувството,че нарочно се заяждаш със всеки и всичко.Не се обиждай,но си мисля,че след като намираш кусур на на всичко, явно самата ти имаш комплекс.Където и да попадна на твой пост все е негативен...Що така ,мила?!

# 127
  • Bristol
Доматките от градината на мама, кафето по капанчетата ми се струва по-хубаво от тукашното, хем и тук започнаха подобно да предлагат newsm78 Току що падналия сняг през зимата, тук нямаме такъв  Rolling Eyes Българският език много ми харесва, ако можеше навсякъде по света да се оправям с него ...  Heart Eyes
Центъра на София не е лош. Едно време предпочитах крайните квартали, защото имаше повече зеленина и простор, но след застрояването на столицата, ситуацията се обърна  Crazy Но аз съм пристрастна, все пак това е родният ми град  Heart Eyes

# 128
Лейси, nе ми чети постовете, като не ти харесват Wink Кусур намирам само на едно нещо. Не е трудно да се сети човек на кое Simple Smile

Последна редакция: сб, 04 сеп 2010, 23:09 от Soleil*

# 129

- цените, но най-вече качеството на услугите - маникюр, фризьор, козметик, сравнени с немските;
- заведенията за кафепиене и хранене - с артистичен интериор, с млад и акуратен персонал. Контрапункт на тукашните униформеноеднакви и лишени от собствена атмосфера кафенета и ресторанти с персонал, който няма нужния усет за обслужване.
- облеклото, което се носи и продава - в дрехите и обувките на българката има живот, закачка някаква. Германката е обута и облечена практично като мъж.
- песента на щурците, която ми липсва болезнено през лятото. Тук не става достатъчно горещо за да виреят, а дори в центъра на София извират изпод бетона.
аз маи живея в друга София  Laughing

# 130

аз маи живея в друга София  Laughing

Пък аз в друга Германия  Laughing

# 131
  • Германия
- песента на щурците, която ми липсва болезнено през лятото. Тук не става достатъчно горещо за да виреят,

О, напротив! Това лято, както и миналото, ги слушах.

Странно, но аз съм доста на северозапад. Близо до Кьолн и Дюселдорф. Съпругът ми е живял по на юг, в Бавария, и твърди, че тамошният климат е доста по - близък до българския и също е чувал щурците през лятото. Аз се чувствам като в гроб /извинявам се за сравнението/, толкова е тихо тук през лятото. Тази година за пръв път имахме горещници /над 30 градуса/ и си мислих, че ще се навъдят щуркащи, но не би....

# 132
Аз съм само на 150км южно от Кьолн  Wink

# 133
Липсва ми миризмата на палена баня вечер на село и на печени чушки.
Топлите летни нощи,задушевните  разговори с близки и приятели,българската кухня и особено много- сладките домати от градината на баба:)

# 134
Стария Пловдив, главната му, градската градина, пеещите фонтани, гребната база и зоологическата градина там, но онази от едно време. Дали я има още?

Има я,но вече не е същата, сега изглежда трагично Confused Жал ми е за животните, само ги мъчат Sad Иначе всичко друго си е същото, пуснаха пак пеещите фонтани, Гребната база е осветена, има пейки,като преди е  Grinning

От храните - лютеницата най-много, баклавата, тулумбичките и кадаифа. Зеленчуците и плодовете, но като че ли не са така вкусни вече.

Тук грешиш, просто трябва да опиташ краставичките в Пловдив, и сега дори са тънички, хрупкави, вкусни, все едно, че са току-що излезли първите напролет,колко краставици съм изяла тази година, не е истина, а си живея постоянно в Пловдив. За пъпешите "медена роса" няма да казвам нищо, наистина са медени  chef.... Grinning Crazy

Общи условия

Активация на акаунт