Кои неща ви харесват в България?

• 10 111
  • 140
  •   1
Отговори
# 135
  • София - Рим и обратно
Липсват ми вкусните и ароматни зеленчуци, киселото мляко, миризмата на печени чушки и дим през есента, цените на храната (качеството, не толкова) по ресторанти и супермаркети, качеството на услугите в салоните за красота (някой вече го беше писал май), безкрайните приятелски сбирки....и още много други места и неща, които са свързани със спомени и преживявания.

# 136
Харесват ми особено много:

- цените, но най-вече качеството на услугите - маникюр, фризьор, козметик, сравнени с немските;
- заведенията за кафепиене и хранене - с артистичен интериор, с млад и акуратен персонал. Контрапункт на тукашните униформеноеднакви и лишени от собствена атмосфера кафенета и ресторанти с персонал, който няма нужния усет за обслужване.
- облеклото, което се носи и продава - в дрехите и обувките на българката има живот, закачка някаква. Германката е обута и облечена практично като мъж.
- бозата с баничка или милинки рано сутрин;
- песента на щурците, която ми липсва болезнено през лятото. Тук не става достатъчно горещо за да виреят, а дори в центъра на София извират изпод бетона.
- отворените магазини в неделя.
- и още..... и още.....всичко българско и родно.

и аз съм от твоята софия  Grinning

щурци в холандия, освен препарираните в колекцията на мъжа ми, не съм видяла.

малко офф -  днес тук имаше слънце  Party. дори много  Laughing.
бяхме в ротердам и вървим към зоопарка. гледам аз разни блокове и си мисля, ''ей, да не им се не види на тия холандци, какви тераси  хубави си имат, и на никой да не му мине през ума да си ги усвои и да си сложи алуминиева  или дървена дограма. някак щях едно такова, адски домашно  да се почувствам.''

# 137
  • Германия
Какъв ужасен пропуск в по-горния си пост съм направила - едни от любимите ми натюр миризми са именно на печени чушки и на дим. Под дим имам предвид есенна купа листа, палната рано сутринта - тлееща, влажна, уханна. Това тук не мога да си позволя да сторя /ако подпаля нещо ще ме глобят и пр./, но пък едно от първите неща като си купихме къща беше да си набавя обикновено котлонче за печене на чушки. С тези керамични или газови котлони човек една пиперка не може като хората да опече. Научих се да си купувам негигантски пиперки от Лидл - сочни и червени и често, често пека чушки в градината. Имам само типично немски съседи, но дори и тези консервативни люде, обикалят около миризмата като хрътки и питат какво готвя.

# 138
айде и аз да се включа.Честно казано ми липсват приятелите основно,събиранията,спонтанното идване на гости или отиване от наша страна,Варна и морето ми липсват.Другото го намирам- кисело мляко ,сирене ,кашкавал.Е верно за печените чушки признавам липсват ми.Но колкото и да звучи абсурдно ми е по добре тук отколкото в Бг.

# 139
- начинът по който се смеят българките
много ми харесва-някак си е приятно гърлен и мелодичен-приятен смях  bouquet
сетих се сега ,че и начинът по който кихаме е различен...и също повече ми харесва

Храната по заведенията - не е това,за което жадувам....от спомени.
но за това пък домашно сготвената храна ,хапната със семейството и при приятелите си е същата.Не мога да се наям на дреболийки,езици и сърца Embarassed приготвени в гювече
тази година ще си  купя  и класическите български малки кръгли гювечета.Искам кухнята да ми е изцяло с български посуда и в наш битов стил.

-още с пристигането си посетих  фризьорски салон и ...отново изумих всички фризьорки с несиметричната си фризура ,с която дойдох.Без да казвам нищо за себе си ,още като ми сресоха косата  фризьорките се спогледаха ,усмихнаха и казаха
- от чужбина идваш ..нали?. Sick от къде се прибираш?
Всяка година жадувам за момента ,в който ще се прибера, ще се подстрижа човешки най-накрая косата ми ще придобие приятен естетичен вид,така че сутрин   само с едно движение на четка и сушоар ще мога да е оформям . писна ми от завитата коса ,прихваната със шньоли и фуркети и от фризури-както казва брат ми-ала разплетена франска  кошница  Mr. Green

-също с пристигането си започнах посещенията при козметичката.Удоволствие на ниски цени

-също така накупих сапуни и аромати от роза дамаскена.Тази година открих и нова фирма размила се в тази област.Всичко е изцяло на естественна основа,екстрат от българско розово масло-заредих се с кремове попрепоръка на козметичката ми .вече месец използвам -удивена съм от резултата.А парфюма с есенция от бг роза е вълшебен просто .... този аромат,който нося в сърцето си .

# 140
  • Варна
Дала, интересно ми стана това с кихането и смеенето Crazy

Аз не съм в чужбина, тука съм си - при цацата и бирата, които така и не уважих цяло лято Mr. Green Но пък бозата не я пропускам Blush
В разни моменти на мъжа ми му идват мераците да се изселва, аз не съм много на тази вълна.
Затова се зачетох в темата - да видя кое най-много ви липсва. Като ви  чета - ми то по-добре да си стоим тука  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт