Кои неща ви харесват в България?

• 10 115
  • 140
  •   1
Отговори
# 30
Цъфналите дървета в Южния парк и крякането на жабите там,
щандовете с книги на "Славейков",
гледката към София от Витоша,
Родопчаните и въoбще планините,
Черно море и Морската градина във Варна,
интелектуалните разговори с приятели,
да си набереш плодовете и зеленчуците сам от градината,
евтините начини на придвижване в страната,
евтините услуги, достъпни по всяко време.

# 31
Климатът
Танцуването в ресторантите
Евтините цени на услугите /шивачи, фотографи, фризьори и т.н./

# 32
Какво ми харесва:
- планините ми харесват. аз живея на равнина в момента и ми липсват много.
- къмпинг Градина ми харесва/ше ( сега не знам на какво прилича), там се чувствам, като у дома си. Вълните ми харесват, обожавам Черно море.
– Созопол ми харесва, Несебър, Търново, Банско..
-  харесва ми по-богатия на културни събития живот, който водех. С нетърпение чакам да се прибера, за да отида на  концерт, театър.
- разни магазинчета тип "Слънце и луна", " Слънчоглед", стилни кафенета, интересни менюта.
- харесват ми фризьорските салони - Агата, Душкини, Вени.. и т.н.
- харесва ми Катарино, няма такова място...
- харесва ми че има в БГ Старбъкс ( имах детска мечта за такова място у нас, и тъкмо емигрирах и те взеха, че отвориха, а в Италия няма:))
- харесвам си София, квартала в който живея. Нека ми е мърсно и шумно, аз си обичам всяка плочка, по която стъпвам за да отида на среща с приятел.
- харесва ми че мога да отида навсякъде пеша.

сигурно има и още...

# 33
  • Boston, MA
Миризмата на липа в Пловдив. Май това е - иначе ми липсват близките ми. Храни, градинки, пешеходство имам и тук.

Чисто прагматично - евтините цени на фризьори, козметици, ресторанти. Въпреки че и те са се вдигнали доста напоследък, и е нормално де.

# 34
И на мен ми харесват и съответно липсват някой неща от родната София, като гледката към планината Витоша.
Обичам да я гледам и някак си се изпълвам с енергия и сила. Усмихвам се, такава гледка няма.
Липсва ми шума на София, зеленината, в която потъва града през месец май.
Липсват ми маникюристката и козметичката ми, като отида в салона им, все едно съм на почивка и винаги си тръгвам с усмивка, защото съм не само разкрасена, но и разтоварена от напрежението на ежедневието в София.
Харесвам и ми липсва софийската баница - мазна, тестива и със извара, вместо със сирене.
Харесва ми Велинград, където си почивам истински, Рилският манастир - там се пречиствам и с нови сили и вяра се завръщам в шума на светския живот.
И морето ми липсва, но в последните години все повече се разочаровам от почивката там, а миналата година направо беше кошмарно, така че чувствата са смесени.

Но като затворя очи и си спомня за любимите хора и места, някак си компенсирам разстоянието, поне малко...

# 35
...гледката към планината Витоша.
Обичам да я гледам и някак си се изпълвам с енергия и сила. Усмихвам се, такава гледка няма.

Ох, и на мен страшно ми липсва Витоша  Sad Тук съм на плоско и от време на време забелязвам как като видя тъмни ниски облаци покрай хоризонта, за миг сърцето ми започва да бие по-бързо... но уви, приземявам се и установявам, че са само облаци и нищо друго. Някои от тях обаче много наподобяват планина в близката далечина, и само ме дразнят  Crazy

# 36
Какво ми харесва:

- харесва ми че има в БГ Старбъкс ( имах детска мечта за такова място у нас, и тъкмо емигрирах и те взеха, че отвориха, а в Италия няма:))

10 c's  учуди ме за Старбак. Нали Италия е страната на еспресото, сигурна сьм че има страхотни кафенета. Тук Старбак е под пьт и над пьт и единствената причината, поради която ги харесвам е че кафето е истинско еспресо, а не размита боза. Обаче цените са им височки и напитките доста калорични, ако си поръчаш някое от специализираните им кафета.

# 37
  • UK
Харесва ми:
- нос Калиакра и гледката оттам
- соц. изгледа на Албена и плажовете там
- Морската градина във Варна
- легендарния български домат
- да вися безцелно във фризьорския салон 2 часа, докато чакам за едно подстригване и накрая да платя смешни пари
- това, че мога да си позволя повече глезотии, отколкото в чужбина
- центъра на Варна през май и плажните барове през лятото
- транспортът между градовете е евтин
- че ми мирише на вкъщи и на мое

# 38
Ох, и на мен страшно ми липсва Витоша  Sad Тук съм на плоско и от време на време забелязвам как като видя тъмни ниски облаци покрай хоризонта, за миг сърцето ми започва да бие по-бързо... но уви, приземявам се и установявам, че са само облаци и нищо друго. Някои от тях обаче много наподобяват планина в близката далечина, и само ме дразнят  Crazy
Това и аз съм го изпитвала. Тъкмо се почувствам уютно, и се сепна, а това са само облаци... Изобщо планините - такива едни домашни, в Алпите е друго, разстоянията са големи, едни такива са зъбати и сурови... Малко животинско стана.

# 39
свободата!
мога да отида където си пожелая, на кино, на вечеря, на срещи, на срещи с приятелки, на заведение.
възможността да общувам с живи човешки същества!
да се справя в каквато и ситуация да попадна.
да се придвижа от точка А до точка Б. не се чувствам сама, нито безпомощна, нито изолирана, нито нещастна.
мога да отида на лекар когато аз реша. мога да си правя изследвания пак когато аз реша.
живея в блок и това много ми харесва. чувствам се социална.
имам фризьор, ветеринарен лекар, куп лекари с различни специалности на които мога да разчитам най-малко за съпорт.
имам мама на която мога да си оставя децата и знам, че ще ми ги гледа по-добре от мен дори.
мога да си вдигна шапката  и да ме няма 3 дни  Laughing .

тежи ми много тежката икономическа ситуация само в Бг.

# 40
--Приятните зелени ресторанти и кафенета през лятото, в които можеш да седиш отвън и изглеждат като градини (тука не са чести).  Храната в ресторантите ме изненада приятно, както и обслужването, на много прилични цени.

--Евтините театри, които са на високо професионално ниво.

--Цената на фризьорите и масажите (в хотели цените са като тези тука, обаче, така че трябва да се търси извън хотел).

--такситата Simple Smile 

--Природата е наистина впечатлителна. И аз съм свикнала на равно тука и намирам планините за внушителни.

--Откритите пазари през лятото. Има невероятно разнообразие на пресни зеленчуци, плодове, всякакви зелени билки, чайове, гъби. Въздухът беше ароматен и миришеше на подравки навсъкъде. (Тука има фермерски маркети, но не са толкова разнообразни и не точно така организирани.)

Аз пък не харесвам чисто еспресо и трябва да обяснявам какво кафе искам на повечето места. Обикновено ми го дават с допълнителна чаша мляко Simple Smile   

# 41

Аз пък не харесвам чисто еспресо и трябва да обяснявам какво кафе искам на повечето места. Обикновено ми го дават с допълнителна чаша мляко Simple Smile   

при нас е познато като лате, еспресо с мляко и така си го порьчваш ако не искаш чисто еспресо. Сигурно и при вас го има сьщото. Аз сьщо го предпочитам с мляко.

# 42
О, да, лате, мока и всички други високо-калорични деривации с вариации на мляко--ским, соя, етс. Simple Smile   Навсякъде в България знаят за капучино, но пак го сервират в едни малки чашки....  Обикновеното кафе пък изобщо не е еспресо тука.  Но и в други страни в Европа еспресо е нормата и твърде силно за мене (понякога съм го разреждала и с вода, за ужас на околните). 

# 43
  • O.A.E./ Пазарджик
пусто кафе Simple Smile На мен ми се чудят като поръчам по български кафето с кола или сок  Laughing А и, защото не го пия горещо, като му люсна и бучка лед хептен дзяпват  Laughing

# 44
  • САЩ
Харесва ми:
-Варна - Морската градина, морето, центъра, заведенията и живота по плажната алея през лятото
-целогодишния открит пазар с разнообразни плодове и зеленчуци с истински вкус и според сезона
-че мама и тате са там и има на кой да оставя детето  Mr. Green, а аз да се разтоваря я с разходка, я с кафенце без да търча след него
-ефтините цени на билетите за театри, концерти и кино
-вървящите хора навсякъде и почти по всяко време и не нуждата от постоянно ползване на кола дори да се отиде за хляб до магазина
-ресторантите и кафетата в които се ходи наистина да се видиш с приятели, да си поприказвате и веселите, а не да седиш сам и да цъкаш на лаптопа (в студентски град съм тук и в кафенетата е като в библиотека)
-и не на полседно място цацата, ах цацата  Heart Eyes
Това се сещам май за сега.

Общи условия

Активация на акаунт