Кои неща ви харесват в България?

• 10 108
  • 140
  •   1
Отговори
# 45
Планините,кухнята/въпреки,че и тук готвя предимно бг-кухня,само дето е доста по-опростена/.
Липсва ми,като на всички моя фризиор,моята козметичка и моя гинеколог.
Имам и доста приятели, с които се виждам с много желание и понякога ми липсват,като са далецхе, нисхто,че често се чуваме.

Дългите дни навън също ми липсват.Като сме в Бг с мъжа ми сме като току-що отвързани.

# 46
на тези от вас, на които им липсват фризьорките, да ви вдъхна малко оптимизъм. Аз имах сьщия проблем, до като попаднах на сегашната ми фризьорка, при това салона и е на моята улица. От както я открих се родих и дори вече не се подстригвам, когато си ходя в България. Отнеме ми 7-8 години, но мечтата ми се сбъдна. Вярвайте и вие  Laughing

kartinka, то това за отвързването важи при мен за всяка ваканция, не само до България. 

# 47
Абе така е, аз дори показах на мъжа ми,че когато е в отпуск за една седмица и не ходим никъде дори и у дома можем да си прекараме страхотно-цял ден навън обикаляме, а вечер просто се наспиваме.
За съжаление работното ежедневие е различно.Добре,че има ваканции и почивни дни. Simple Smile  animal037 newsm24 beer3 cheers Drunk Wine Glass eat  smokeuu smile3546  bath newsm39 newsm41 help  car003 newsm01 smile3509 newsm49 Stuck Out Tongue Winking Eye  Hands Clap smile3548 smile3540

Да предупредя-ако сте в Холандия не ходете на фризьор newsm34 newsm50.Освен,че са скъпи учат цели две години и пка подстригват много криво.
Моят мъж след едно такова орезиляване за 15 евро отиде на фризьор в Бг.Фризьорът ми е стар приятел и като го видя му каза,че аз за без пари мога да го подстрижа много по-добре.Оттогава го подстригвам аз,само като сме в Бг идва с мен на фризьор и иска и той да се подстриже:)))

Свекитпо ходи тук всеми месец,дава по 100-150 евро  af newsm18да и правят косата и  в повечето случаи прилича на ритната зелка с лак за коса #Silly.Веднъж и предложих да я подстрижа и да я боядисам аз,безплатно, но тя ми отказа,понеже не съм учила в Академията по фризьорство и нямам необходимото образование. smile3507

# 48
  • UK
Maлко оффтопик, но все пак, по повод на фризирането: в Италия съм забелязала, че абсолютно за всяка манипулация, свързана с косата, се ходи на фризьор, ако ще и да е боядисване, което можеш и сам да си направиш...това горе-долу го разбирам, но не и това, че дори за миене (веднъж седмично!) се ходи само при фризьора... Rolling Eyes

# 49
Да,разбираемо е,защото не всеки има усет и  познания за косата,дори това да е неговата собствена.
В големите салони, например, има колористи,които анализират косъма и могат да определят кой вид боя за коса е най-подходяща за конкретния случай.
Обаче, това е за хора,които изобщо не умеят да се грижат за косата си или такива, които разполагат с достатъчни средства и време.

П.С.Моята свекърва има много тънък косъм,къса коса,боядисана в оранжево-розовата гама и ако не я издухат със сешоар или навият на ролки наистина косата и е като залепнала за главата.Обаче тя сама не може да си пипне тила и в нейния случай е разбираемо,че не може да си слага маски и абсурд да се боядиса сама,за останалите неща пък съвсем.

Както се казва- не от всяко дърво става свирка,едно умеят-други не.

# 50
И аз се присъединявам, фризьор, гинеколог и зъболекар, за гинеколог някак се оправих, не е като моята в България, но е по-добре от предишната (заради която лежах 1 месец за задържане). Много трудно се намират тези специалисти тука, като ги гледам другите жени и ми се отщява да ходя на фризьор, или са като ръфани или с прически като перука, аз просто си пускам косата и когато ходя в България я подстригвам.

# 51
Като сте отворили дума за фризьорските услуги... За една Нова година мъжът ми така го бяха накривили косата  на врата, че не можех да го гледам. Отиваме точно след 4 дена  да искам обяснение... И познайте какво поправиха косата безплатно... излизаме на вън - накривен на другата страна... Е, какво повече да искам от тях? Rolling Eyes

На сина винаги му е крив бретона, ама винаги...  А един ден отиваме двамата поостригват ни едновременно, аз казвам за мен само нацъфтялото, на сина леко да се оформи и скъси дължината и... Почва се:"Красиво, красиво...!" И ставам от стола... ми, на земята русата коса  на сина 2 пъти повече от моята. При положение, че той бе на 2 и половина, а моята коса е  дълга до под раменете и много гъста Joy

# 52
Аз за съжаление не съм попаднала тук още на добра фризьорка, от която да съм доволна.
Имаше една, но тя изглежда реши нарочно да влоши качеството, защото винаги исках само базисната програма ( боя, подстригване и сешоар), и упорито избягвах всякакви допълнителни предложения за кичурче тук и там, серуми, кремове, маски и шампоани  Rolling Eyes, след като сядайки с идея за 45-50 евро сметка излизах със 110 .. цели два пъти.  В резултат тя реши да си 'оставя ръцете" и да ме предава към една колежка...и ме отказа.
Последният път уж бях доволна, но след това си купих преса за коса .. и като се изправи 'лъсна' истината за моята подстрижка ( иначе ми е чуплива косата и не се забелязваше..) Rolling Eyes Изобщо.. чакам да си отида, поне да ме оформят като хората, и да съм ОК поне няколко месеца.

# 53
  • САЩ
Като сте започнали с фризьорките да си кажа и аз, моята я открих преди 2-3 години и от тогава съм супер доволна и вече като си ходя в България не ми е първа грижа да се подстрижа. Жената е от Иран и съвсем случайно я открих. Първия път ме подстригва цели 45 минути, но без грешка и от тогава съм при нея. Задобря откъм време от тогава, но качеството не се влоши. От около година обаче я уволниха от салона където работеше, криза какво да се прави и сега ходя да ме подстригва у тях. Ами супер си е, черпи ме чай и сладки, бъбрим си, накрая ме подстригва че и по малко пари ми взема отколкото в салона, как да не съм доволна  Grinning

# 54
  • Там,където се събуждам щастлива.
Щурците в летните вечери.
Топлите летни вечери и как дори и до 1-2 часа е приятно топло.

Едно райско кътче ( ама само градината ни и всичко в нея).

Цената на малините ( обожавам ги и мога да изям килограми...Ама тук е трудна работа при цена 2 евро за 150гр.)

Българските църковни служби...( заради езика).

Домашното кисело мляко на нашата съседка в райското ни кътче ( нейното е уникално за цяла България).

Звука, който издават вълните ( голямо чудене ми се чудят с това, защото тук съм на море и все отбелязвам, че не чувам вълните....). Но като природа и море....за съжаление, други държави ни бият.  

# 55

Да предупредя-ако сте в Холандия не ходете на фризьор newsm34 newsm50.Освен,че са скъпи учат цели две години и пка подстригват много криво.
Така е. В Холандия нито фризери, нито други спициалисти не са добри. Особено ако става дума за лекари.Тук ги няма изобщо.
Аз (сега) живея в Холандия и когато съм в БГ (отпуска) - само в БГ отивам по фричери/косметички/лекари и тн.

# 56
Вие пък с теzи криви коси...  Laughing Ами такава е модата, какво искате. На мен ми обясняват как ще ми направят бритона крив, но аz не протестирам, все пак поне малко да съм в час с модата.  Wink

А zа България zабравих да спомена дългия ден, няма zначение дали преz лятото или преz zимата, все е по_дълъг отколкото тука. И също ми харесва че в 4 часа сутринта преz лятото не е светло.  Whistling Тука ако по някакъв случай не успея да zаспя преz лятото до 3.30_4.00, след това нямам никакъв шанс zащото в 4.00 си е направо светло, а птиците отдавна пеят.  Rolling Eyes За сметка на това вечер се стъмва около 20.00 (с иzключение само на най_дългите дни преz юни, тогава може и до 20.30 даже да иzкара полусветло).

# 57

Така е. В Холандия нито фризери, нито други спициалисти не са добри. Особено ако става дума за лекари.Тук ги няма изобщо.
Аз (сега) живея в Холандия и когато съм в БГ (отпуска) - само в БГ отивам по фричери/косметички/лекари и тн.

За лекарите не мога да кажа,че са лоши,особено специалистите са много добри.Имам личен опит,уви, с три операции и веднъж с детето в болница.Такова внимание и професионализъм в Бг /освен,ако не плащам и то по много/никога не съм получавала-напротив.Личната ми лекарка в Бг сама ми е казвала,че системата на НСОК е безумна-плащат ти посещението при лекар, а изследванията, които той има нужда да ти направи,за да ти постави правилна диагноза и лечение-не.Т.е. ако не си ги платиш сам все едно дали си бил на лекар или не,нямаш ли кеш да се изследваш,нямаш шанс да се излекуваш.При това  става въпрос, например, за захар в кръвта, натоварване с глюкоза,така,че ако имаш диабет,което не е нещо,което да подминеш като пъпка, няма как да се излекуваш.

В Холандия има лекари,които те пращат на специалист без да правят проблеми,ако имаш нужда.Обаче, от моя опит, когато влезеш в кабинета с идеята да поучаваш лекаря и да му нареждаш какво да ти изпише и къде да те изпрати /както правят доста български лекари,живеещи в Холандия и непрактикуващи професията си/по-вероятно е учтиво да те отпрати.Освен това,ако не говориш достатъчно добре или изобщо не говориш езика няма как да останеш правилно разбран и да получиш помощ.

Това,което не ми харесва в Бг е,че здравеопазването е от полза единствено за хората, които разполагат с много пари и имат възможност да плащат за  консултация и лечение.Ако си безработен,пенсионер или просто беден изобщо няма да те погледнат,щом не си в състояние да си платиш.Това пак от личен опит- майка ми е раково болна,на операционната маса лекаря й казал:"Дъщеря ти, чух, в чужбина живеела, можеш ли да й се обадиш да ти прати 3000 лева за операцията?"Майка ми казала,че не.Лекарят си свалил престилката и ръкавиците и казал,че в такъв случай,щом няма да му даде пари- няма да я оперира.За сведение-майка ми е здравноосигурена и онкологичните операции се заплащат по здравната каса- и лекарят и болницата получават за всеки опериран на документи пациент пари.Колко са пациентките с отстранена гърда по документи и колко от същите те си ходят неоперирани с две гърди е друга тема...

# 58
Това, че сутрин мога да закуся в Морската градина, а на обяд да съм на пикник в планината. Малките разстояния. Пешеходните градове. Липите в София. Пазарите. Малките селца с керемидени покриви и овце по улиците. Междуградският автобусен транспорт (хубави автобуси почти до всеки голям град, по всяко време на денонощието, без прекачване и размотаване). Морето, морето, морето.

Най-много ми липсва шляенето пеш. Че можеш да тръгнеш и да вървиш с часове: Бургас по диагонал от Зорница до пристанището, София от Дружба до Женски пазар - как ми липсват тези пешеходни маршрути тук...

По отношение на услугите - педикюр и маникюр. Осем години тук не съм се видяла с що-годе професионално направени нокти. Фризьорството иди-доди, зле е, но не ми е болка. Но това, че си плащам да се поглезя и да си видя ръцете красиво оформени, а излизам с нокти, дето сякаш с трион са ги рязали и после бебето ми ги е лакирало, ми е голяма мъка.

(От лекарите и зъболекарите тук, обаче, съм във възторг. )

# 59
  • UK
Aз съм чувала, че маникюрът и педикюрът в САЩ не са скъпи (може би респективно на другите услуги там), от една приятелка, която живее във Флорида. Но съм останала с впечатлението, че се прави почти само френски маникюр и педикюр, има ли нещо такова?

Общи условия

Активация на акаунт