Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 22

• 52 645
  • 735
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Съжелявам, изтрих го вече.

# 346
Няма лошо да пишеш за бъдещи неща, ама ги пиши с бели букви, както казват другите.  Peace

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 13:59 от Cheburashka

# 347
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
АУУУУУУУУУУУУУУ, таз джофра Джаврие снощи чак щях да скоча на телевизора да я разкъсам като видях как съсипа покривката на Фикрет.  #2gunfire #2gunfire
За мен персонажът на Лейля е доста противоречив - има една хубава българска приказка - хем го сърби, хем го боли. Така и при нея - не може да приеме връзка с женен мъж, но пък после реве, че той се е върнал при жена си и няма да се развежда. За мен лично нейното присъствие в офиса на Джан за да му търси някакво обяснение( каквото и да е то) е унизително. Ако го отрязваш този човек - какво търсиш при него? newsm78 Ако е служебно - по повод работата или по съдебните дела - да, но това нейното си е чисто сипване на сол в раната. Не се учудвам, че ходи на психоаналитик. То всяко нейно действие разкрива някакво лабилно психическо състояние. Явно няма сили да преодолее трудностите.   

# 348
Здравейте, въпреки че рядко пиша ви чета с удоволствие. Аз не споделям много мненията за Лейля - за мен тя просто е по-чувствителна и лабилна, но е искрена и под завесата на лудоста си каза доста истини в семейството. Наистина и се струпват доста неприятности, но тя се държа достойно с адвоката, а и с жена му. "Предупреди" я за мъжът и, а проблемите в техният брак, съвсем не са по нейна вина. Единствената черта, която не ми хареса в нея беше зависта и това че караше сестра и да и завижда. Но това си е тяхна борба, като момичта на една възраст явно. Неджля определено ме дразни. Съгласна съм с казаното от Лейля, че изведнъж всички забравиха, а тя търси да се онивини, като каза, че не била виновна само тя. За мен тя си беше виновна. Обичала, не обичала - тя нарани жестоко сестра си. Нямам такава, и само мога да си представя колко по-голяма е болката. Като толкова се обичаха, може да изисква той да се разведе. За годеника си също е виновна..., но май всички забравиха.

Много точно  Hug

На Неджля (героинята) й прощават всичко и бързо забравиха издънките й защото е красива актрисата. Ако беше някоя като баба Джаврие на младини - форума щеше да прелива от гадни коментари за нея.

Пак да си кажа "болката" - много незаслужено гласувате за Неджля!!! Въпросът е за най-значима (т.е. най-голяма) и положителна промяна, а не кой най-много ви харесва по принцип.

# 349
Наистина са много противоречиви нагласите към Лейля. Не мога тотално да я отсвиря, защото е едно младо и красиво момиче, макар че по-красива ми е Неджля. На моменти се мъча да я оправдая, а в други ми се струва виновна дотолкова, че чак ми опротивява. За пореден път се срещам с майсторска игра на актриса. Това си е таланта. Peace
Колкото до събитията, със сигурност трябва човек да е в съответното положение, за да прецени нещата реално и адекватно. Ама / в стил Хайрие/ да не дава господ!!! #Crazy

Безкрайно ми е приятно с вас.  Hug
И отпуск си взех даже.  Wink
Оооооооооообаче, вижте ми аватара и личния текст. Ясно нали! smile3511 smile3514
Ако зачезна трайно, не  newsm45 за мен, ще влизам и излизам във форума, когато ми се отдаде случай.    Heart Eyes
По принцип никак не обичам тези, които се шматкат като топли гевреци из форумите и две приказки не можеш да започнеш с изчезващите в мъглата.  Scatter Scatter Scatter
Ноооооооооо smihesorry

# 350
  • Пловдив
Според мен поведението на Лейля си има много простичко обяснение: всеки човек обича да бъде обгрижван, да е център на внимание за определен кръг от хора, да бъде обичан. А на Лейля най-големият страх е да загуби любовта на близките си - на баща, майка, брат/сестра, любим човек... Именно затова така се лута във взаимоотношенията с околните - с вниманието на Джан донякъде компенсира бащината любов и мъжкото внимание, което индиректно и бе отнето от сестра и с бягството на Оуз... Поведението и е чисто и просто реакция и демонстрация на страх... Thinking

# 351
Аз не споделям много мненията за Лейля - за мен тя просто е по-чувствителна и лабилна, но е искрена и под завесата на лудоста си каза доста истини в семейството. Наистина и се струпват доста неприятности, но тя се държа достойно с адвоката, а и с жена му. "Предупреди" я за мъжът и, а проблемите в техният брак, съвсем не са по нейна вина.
Вместо да живеят живота си,жени като Лейля(не актрисата,която аплодирам!),постоянно се сравняват и съревновават с другите жени около себе си.Коя ще е любимката на бащатата,коя ще влезе в университета,коя ще има по-скъп пръстен,кола и палто от мъжа си,коя ще успее да вземе гаджето(пък било и бивше)на сестра си или съпруга на жена,която й помага...Чувствителните хора обикновено са чувствителни и към другите.Тук виждам едно инатливо интересчийство,завист и истерии,когато не стане на нейното.Снощи с какво удоволствие каза на Ферхи за новата приятелка,"миска",на Яман.Т.е."на мене ми се развали работата с адвоката,ама и ти няма да докопаш шефа,с мис Красота не можеш да се състезаваш".Такава чувствителност не съм сигурна за психоаналитик ли плаче,или за шамари.Никакъв морал,никакви ценности и развитие не виждам в това окаяно същество.Един тъп,мътен поглед и торба с лъжи и оправдания.

# 352
Dartanian успех с ремонта.  Hug
А за Лейлята съм съгласна с Дартанян. Тя е много противоречив образ. Тъкмо каже нещо на място и си кажа, ей браво на момичето, взе да й идва акъла в главата и след няколко серии се забърка в нещо или направи някой скандал за дреболии и си казваш някои хора никога няма да се поучат от грешките си. Сложен образ е. Ама те повечето в Листопад са такива сложни. Тъкмо си изградиш някакво мнение за дадения герой и той вземе, че те изненада. Това му е хубавото на филма, че има винаги обрати и изненади и не те оставят да скучаеш.  Peace

# 353
LilaCq може да греша, но нямам впечатление, че Ферхи се домогва до Яман като мъж. Тя гледа само облаги да извлича от него!?!? newsm78
Благодаря, мила Cheburashka, да не ти идва до главата! Joy  Tired
Пак добре, че нямам къщата на Али Ръза и майстора му Shocked
Е, те тогава ще видя какво не трябва да се прави в джамия и какво не бива да се вика на ходжа....... Praynig
Който не знае лафа, ще му го изпратя на ЛС Wink

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 15:21 от Dartanian

# 354
Да не идва, ама е дошло.  ooooh!
От една година се ремонтирам и аз. Първо на едното място, после на другото.  Tired
Писнало ми е вече от боклуци, мръсотии, от това да не знаеш, кое къде ти е и да ровиш по разни кашони да си го намериш, от това да заобикаляш като на ски гигантски слалом мебели натрупани на купчини из стаята и завити с найлон. И в един момент ти писва до там, че си казваш каквото и да става само да свърши тази мъка.  Tired
Пожелавам ти много търпение и финанси, защото като почнеш ремонт все излиза нещо допълнително, което не си го предвидил в началото пък трябва да се направи.  Hug
Извинявам се на всички за спама, ама да си се оплача на сестричката по съдба.  Flutter

# 355
Cheburashka
По точно казано от това, здраве му кажи!!!
Благодаря за разбирането, макар и с риск за спам! Hug Hug
И все пак да се върна на зачекнатия въпрос- Някой има ли впечатлението, че Ферхи гледа на Яман, като на евентуален интимен приятел! Ако е така, не е от искрени чувства, а единствено с цел материални облаги Wink

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 15:19 от Dartanian

# 356
  • Пловдив
Cheburashka
По точно казано от това, здраве му кажи!!!
Благодаря за разбирането, макар и с риск за спам! Hug Hug
И все пак да се върна на зачекнатия въпрос- Някой има ли впечатлението, че Ферхи гледа на Яман, като на евентуален интивен приятел! Ако е така, не е от искрени чувства, а единствено с цел материална облага. Wink
Ферхундела точи зъби за всичко, що е мъж с финансови възможности. И в момента, в който намери подходящ, който да и се върже - Шевкет е минало... Не помните ли, че по едно време се осукваше и около Джан, а сега явно бе решила да се пробва с Яман, ама миската я превари Mr. Green

# 357
  • до една звездичка
Моето мнение относно Лейля се покрива напълно с това на LilaC.
Лигава до припадък, елементарна и меркантилна като майка си, без грам амбиции, вечна жертва и онеправдана.  Tired ooooh! И още мога да пиша, но ме хваща чак яд, като се сетя за нея.
Никак не го харесвам този образ. Нито във филма, ни в действителност.  Naughty Честно казано, за мен Ферхунде е далеч по-достойна от нея.

Аз въобще не мисля, че:

... с вниманието на Джан донякъде компенсира бащината любов и мъжкото внимание, което индиректно и бе отнето от сестра и с бягството на Оуз...

Не само, че никога не и е липсвало "бащино внимание", ами и идва в повече. И то назаслужено! Хиляда пъти го лъга, вкл. и в снощната серия, после пак - разкаяния, сълзи, сополи...  Tired Като се почна още от съучастието и в убийството на онзи старец с мотора (след като беше се усукала около гаджето на приятелката си, а сега съди Неджля за същото!  ooooh!), та до Джан. Въобще, супер отегчително същество. Двегодишната ми дъщеря само като види, че започва филма и казва: "Кака пачи, кака пачи..."  hahaha

А по повод анкетата, едва ли когато е гласувал, някой е пренебрегнал въпроса и формулировката и е гласувал за Неджля по симпатии, вместо по заслуга. Е, аз поне не съм. Между двете сестри разликата в "развитието" във филма може да бъде измерено в светлинни години, според мен.  Peace

Между другото, видяхте ли го Оуз какъв мушморок бил... hahaha

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 15:51 от ٠•● Dega ●•٠

# 358
  • Майничка
Не мисля, че Ферхунде се пресуква на Яман - той е играч, също като нея, на такъв не може да му се качи на главата и да го върти на малкия си пръст, при първата издънка ще е аут. По-скоро се мъчи да се вреди в категория "първа дружка".

А че Лейля налита само на мъже от близкото обкръжение - ми тя няма "достъп" до други. Неджля и Седеф са на нейната възраст, ама те имат колеги от университета, сега и колеги от работата, докато тя имаше собствена среда единствено по време на краткия си брак - нито е учила или учи в Истанбул, нито е работила, няма приятелки, вече не е близка със сестра си, та да се завърти в нейната компания, брат й не кани приятели и колеги вкъщи, на работата също не върви - там е бившата жена на бившия шеф, абе, скръб отвсякъде. На такива едно време (че и сега) цялата рода търси как да ги запознае с "подходяща" партия, а майка й освен магии да прави, белким дойде (от небето сигурно) някой жених, даже не се и сеща за такъв вариант.
ББ При това положение, нищо чудно че се връща при Оуз, щом само й свирна.   

# 359
gargamela   newsm74  202uu

Общи условия

Активация на акаунт