Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 22

• 52 634
  • 735
  •   1
Отговори
# 405
Не знам кой какъв е ,но само Джаврие да дават ще го гледам.
Моля за ББ относно рекламата от днес.

# 406
Здравейте!
Напоследък рядко влизам ,а и филма не гледам редовно.В промеждутъка покрай домакинските задължения хвърлям по някое око.Стори ми се че Хайрие подтиква Лейля към връзка с адвоката  newsm78
Грешно ли съм разбрала или чух каквото трябва?????

# 407
  • до една звездичка
...Стори ми се че Хайрие подтиква Лейля към връзка с адвоката  newsm78 Грешно ли съм разбрала или чух каквото трябва?????

Laughing Не си разбрала грешно. Е, може би не "подтиква" е вярната дума, по-скоро и даде да разбере, че не би имала нищо напротив.  Whistling

# 408
Лейля милата е толкова объркана,че не знае какви ги върши.Явно,че Али Ръза не им е виновен,че ги е спирал с мъжете и т.н. Тя е от тези на които главата никога не увира.
А за психиатърката нямам думи-тежко и горко ако всички психиатри са такива....
Ако е добър професионалист би трябвало да умее да разделя личните от служебните отношения... newsm78
Е,вярно е ,че и тя е лично ангажирана,но беше много грубо да отхвърли така Лейля.
Сети се и тя ,че има мъж,когато друга му обърна внимание....
Но и Лейля с това ровене по вещите на сестра си....Цялата терапия отиде на кино...... ooooh!

Последна редакция: ср, 14 апр 2010, 11:50 от biskit

# 409
В рекламите по БТВ за следващия епизод има една възрастна жена. Някой знае ли коя е тя?

# 410
biskit радвам се да те видя отново на линия. Липсваше ни!  Hug  bouquet

А за психиатърката нямям думи-тежко и горко ако всички психиатри са такива....
Ако е добър професионалист би трябвало да умее да разделя личните от служебните отношения... newsm78

Не я съди прекалено строго лекарката. В техния бранш има негласно правило, че не може да си полезен на пациент, с който си емоционално обвързан по един или друг начин. За това се пазят като дявол от тамян, от това да се обвържат с пациентите и да почнат да приемат проблемите им прекалено лично. Така губят обективната си и трезва преценка за нещата. В тази връзка отчитам като грешка постъпката на Оя да се омъжи за свой пациент. Това за мен е непрофесионално.  Naughty

# 411
В рекламите по БТВ за следващия епизод има една възрастна жена. Някой знае ли коя е тя?

И на мен ми стана интересно коя е .. Моля за ББ

# 412
# 413
За довечера ББ Това е жената, в която Али е бил влюбен, но не се оженва за нея. Не знам защо

# 414
В Турция комарът е забранен. Затова под фасадата на някакви безобидни клубчета се развърта нелегално комар. Точно затова полицията разби клубовете, където работеше Оуз. Съответно за Али Ръза е абсурд да приеме синът му да престъпва законите. А Али Ръза все още се опитва да предпази децата си. Напредъкът при него е, че разбра, че въпреки личния пример и възпитанието, което им е дал, те кривват от пътя, затова той не им вярва вече сляпо, а започна да проверява лично. Е, вижда как изкушенията на големия град са подкопали моралните ценности.
Това ли било(за комара).Аз мислех,че няколко разглезени богаташи си докарват тръпка,като играят и си разменят някакви хилядарки,т.е.джобни пари,в дома на един от тях.
На мястото на Али Раза и аз не виждам какво повече бих постигнала.Изгледани в хубав,спокоен дом,сред много обич,внимание и уважение,дадена им е възможност за образование дори на момичетата(Турция!),това за мене не е малко.Не го цени само този,който е свикнал с това положение на нещата и ги приема за даденост.
Какво да направи повече Раза?Да води Шефкет от банката в къщи и по пътя да му чете лекция за хазарта?Да върже Лейля и Неджля на каишка и да ги кара да повтарят,че може да вземеш чужда дреха,но не и чужд мъж?Или да следи колко чинии е измила Фикрет,за да измие после всяко дете същия брой,та да не свиква дъщеря му да слугува на всеки?Възпитаваме си децата еднакво,с най-добри намерения,обаче гените са различно комбинирани и някои стигат по трудния начин до истината,а други си изграждат своя.И какво ли ще постигне Али Раза като върви след лъжливи дърти магарета.Може би трябва да ги остави да стигнат до дъното на свои разноски обаче и на края да им подаде ръка...знам ли.Пази Боже!Малко ли случаи има на добри,свестни родители с кошмарни деца...
Както се видя,терапията на Ойя не е помогнала,тъй че не се ядосвайте,че Лейля спря да ходи.Даже смятам,че ходенето на психолог при Лейля има обратен ефект:вместо да я накара да мисли с главата си,я кара да повярва,че е много специална,изключително важна и заслужава особено внимание от страна на всички.
Мъчно ми беше за Джем,когото харесвах.Радвам се,че пак ще го виждаме.Скучен бил,не бил секси,нямал дяволския чар на Оуз...нека е скучен Crossing Arms!

Последна редакция: ср, 14 апр 2010, 13:35 от LilaC

# 415
 Чебурашка StopИ вие ми липсвахте,но така се наложи....Колкото и да отсъствам съм пристрастена към Листопад и ти го знаеш....
Сигурно си права за докторката,все пак и тя е човек и не е лесно....За нея мисля,че е някакъв особен характер,със съпругът и са се сближили,но само толкова...А сега вижда,че го губи съвсем... Thinking
LilaC много ми хареса поста ти!Браво-това е за тези,които казват,че Али Ръза е глупав и не си е свършил работата като родител!  bouquet

# 416
И аз съм съгласна с LilaC
Това, че си родител, не значи, че си всесилен. Родителите също са хора и те грешат. Въпросът е да си осъзнаят грешките и да се опитат да си вземат поука от тях. Да променят поведението си в положителна посока, като се опитват да не допускат подобни грешки в бъдеще.  Peace
Ролята на родителите според мен не е да предпазва децата си от всичко и от всички. Колкото и да се старае няма да успее в това отношение. Майката и бащата трябва, не е да пазят децата от рани и болка, а да превързват раните им и да ги подкрепят да станат след като са паднали или след като са сбъркали поради липса на опит. Така децата най-добре ще се научат сами от личния си опит да се пазят и да внимават повече. Именно поради тази причина Али Ръза искаше да остави Неджля да се оправи сама, ама пустото му бащино сърце не издържа и си я прибра вкъщи.  Cry
Мнението ми може и да не е обективно, защото още не съм натрупала достатъчно години и жизнен опит, не съм станала и родител, ама към момента мисля по този начин. След време може и да си променя мисленето, ама сега съм на мнение, че колкото повече се опитваш да предазваш и ограничаваш някой, толкова повече го тласкаш към онова, от което се опитваш да го опазиш.  Flutter

# 417
vania1954, искам да се присъединя към мнението ти и само да поправя - според мен Али Ръза е глупав, а не глупак, има разлика  Peace
Ако говорим за глупащина - това са Хайрие, Лейля, че и Ферхунде, които не се интересуват от хората толкова, колкото от това дали имат градина, хубав дом, пари, лъскава кола и т.н.
Докато той е глупав - вярва наивно, блъска си главата, оставя се да бъде заблуждаван, затваря си очите за много неща...

# 418
biskit  много се радвам, че пак си с нас   bouquet
 Абсолютно подкрепям Али Ръза (нашия от форума), LilaC  и всички, които разбират и защитават Али Ръза, защото за къде сме без честност, чест, достойнство и т.н. Много добре си е възпитал децата, но те са големи и сами трябва да преценят хората около себе си и постъпките си. Както е написала LilaC  той не може да бъде с всеки един постоянно и да ги напътства. А за гъвкавостта донякъде съм съгласна, но да не забравяме, че всичко научава последен, всичко се крие от него. Какво означава гъвкав - да тръгнеш с гаджето на сестра си, защото ти е казала, че не иска да бъде с него. Или да злоупотребяваш със службата си макар и за да помогнеш на семейството си. И той трябва да приеме това, защото времената са такива сега ли?! Аз не мисля така. Много си е наред човека!!! А това, че децата му са отишли в големия град - всеки си има глава на раменете! Честността и достойнството важат и за село и за големия град!!!

# 419
Мъчно ми е за Али Ръза-уж се разбраха да нямат повече тайни и да говорят открито-и пак-нов удар! Cry
Тъкмо вчера си мислех,че Али Ръза ми прилича на вековен дъб и казаха онзи израз от филма за отчупеният клон....
А иначе Шефкет се справя добре с ролята-и във филма и в живота е пристрастен.... #Crazy
Сините очи-     bouquet
Много ми харесва мнението и аватара ти  Hug
Да и на мене много ми е странно-да не кажа смешно някой като каже,че не бил гъвкав-какво значи това-да започне да краде или да е във възторг,че двете сестри си сменят мъжете....
Той ги е отгледал-това е достатъчно.Вече са големи и трябва да носят своите отговорности-не може той да е отговорен за глупостите им или да ги дундурка цял живот.... Naughty

Последна редакция: ср, 14 апр 2010, 14:17 от biskit

Общи условия

Активация на акаунт