Голяма трагедия за Полша :(

• 10 614
  • 171
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Izvinete latinitzata, no v momenta sam v Warshava i njamam klaviatura na BG.

Kakvoto i da si govorim tuk, az sam vazhitena ot povedenieto na polskija narod v tozi tezhak moment.
Dnes vsi4ki sa na ulitzata, pred prezitentskija dvoretz e more ot tzvetja i sveshti, sigurna sam, 4e vseki dnes e minal ottam i e ostavil neshto. Sveshti i tzvatja ima i pred ministerstva, tzarkvi i pametnitzi.
Po tzelija pat na kortezha s tjaloto ot letishteto imashe hora, koito 4akaha tarpelivo s 4asove da mine kolata. Sled neja sledvashe kortezh ot koloezda4i i motoristi - obiknoveni hora.
Trudno e da se opishe useshtaneto, no uvazhenieto mi kam tozi narod narastna mnogokratno.
Ne sam vizdala tolkova silna projava na patriotisam i solidarnost.

# 106

Kakvoto i da si govorim tuk, az sam vazhitena ot povedenieto na polskija narod v tozi tezhak moment.
Dnes vsi4ki sa na ulitzata, pred prezitentskija dvoretz e more ot tzvetja i sveshti, sigurna sam, 4e vseki dnes e minal ottam i e ostavil neshto. Sveshti i tzvatja ima i pred ministerstva, tzarkvi i pametnitzi.
Po tzelija pat na kortezha s tjaloto ot letishteto imashe hora, koito 4akaha tarpelivo s 4asove da mine kolata. Sled neja sledvashe kortezh ot koloezda4i i motoristi - obiknoveni hora.
Trudno e da se opishe useshtaneto, no uvazhenieto mi kam tozi narod narastna mnogokratno.

bouquet  bouquet  bouquet

# 107

В която връзка си мислих днес, че ..хм, исторически погледнато Русия  е като бермудски триъгълник, в който потъват чужди държавни глави и личности от всякакъв ранг.

Както е казал поета - "Кат Русия няма втора, тъй могъща на света...."
И аз го вярвам това че който е погледнал с лошо око към Русия, добро не е видял... Примери в историята колкото искаш... Русия е единствената държава в света която сама може да се изправи против всички други взети заедно. То и сега е така - от една страна цяла Европа + САЩ а от друга страна - само Русия. И това държи паритета засега да няма трета световна война...

Колкото до Катин и катастрофата. Аз вярвам че нищо на тоя свят не е случайно никое събитие не идва ей така съвсем случайно. В този смисъл и тази катастрофа не е случайна - съдбата и провидението сякаш казват на поляците - "Гледайте си работата и не се занимавайте повече с Катин и Русия" Катин явно е прокълнато място и поляците повече нямат работа в този район. Аз ако бях поляк, кракът ми нямаше да стъпи там повече...

# 108
Дон, грешиш! Най - като втора няма Полша. Голям патриотизъм съм видял от тези хора, особено след третата водка. След четвъртата може да се говори и на руски. Трън в г..а на соц. блока , сега същия в областа на запада.  А по темата - наистина е трагедия смъртта на толкова хора. Ужас !

# 109
  • София
Мир на праха им.

Редактирах - не е мястото тук да се ядосвам, извинете.

Последна редакция: нд, 11 апр 2010, 23:38 от meggyv

# 110
Трагедията е огромна, мисля си за семействата на загиналите...Съболезнования.
Днес гледах интервю на полския посланик.Нямаше никакви конспирации и теории с руско участие, мнението му е, че е оказан натиск върху пилота и, за съжаление, това не се случва за първи път.В тази връзка, по други новини казаха за подобен случай преди няколко години.Президентът на Полша е поискал незабавно кацане, пилота е отказал и е кацнал на друга писта с оглед на метеорологичните условия и безопасността на пътниците.В резултат е бил уволнен и за малко не е бил осъден...

# 111
  • София

bouquet Това е думата - Солидарност! Не случайно така се казваше първата им дисидентска организация - за тези, което помнят и които знаят!

# 112
Трагедията е огромна.
Моето мнение след изчетените статии е, че явно отново става дума за натиск върху пилота.
Не вярвам Полша да обвини директно или индиректно Русия за конспирация. Особено след изнесената информация от преди 2 години.
В крайна сметка - мир на праха им. Отидоха си толкова много хора, Полша е осакатена.

# 113
Това честа причина за инциденти ли е да се закачи самолет в дърветата?

Една от най-честите. Другата е заобикаляне на буря отгоре. На голяма височина на самолета не му стига подемна сила и влиза в щопор от който е практически невъзможно да бъде изведен. Свободно падане.

А закачане на дърветата при презимяване е типично за мъгла. Това е грешка "по учебник". Много, много типична и често разпространена.

# 114
Днес си говорих с колежка от Полша. Тя каза, че атмосферата е тъжна, но и оптимистична. Хората са се обединили в болката си, но вярват, че нищо не е случайно. Щастливи са, ако може да се употреби тази дума, че истината най-накрая излиза наяве, след толкова много години. Каза още, че дълго време е било забранено дори за самите поляци да говорят за Катин. Сега се радват, че светът ще насочи поглед към историята, макар и по такава злощастна причина.

# 115
  • София
Цитат
В тази връзка, по други новини казаха за подобен случай преди няколко години.Президентът на Полша е поискал незабавно кацане, пилота е отказал и е кацнал на друга писта с оглед на метеорологичните условия и безопасността на пътниците.В резултат е бил уволнен и за малко не е бил осъден...

настояване, което коства не само неговия живот  ooooh!

# 116
  • София
Естествено, винаги е най-лесно да хвърлиш вината върху мъртвите Confused

# 117
При положение,че на пилота е препоръчано да кацне м/у Минск и Москва ? Защо Смоленск?

# 118
  • София
За разлика от нас поляците имат историческа памет и мразят поробителите си . Ние обаче към нашите сме толерантни спретваме им партиика, излъчваме им сериалите и се прехласваме по измисления им свят, забравяйки  феса и ятагана.
Ей сега ще започне  меренето с двоен аршин, поляците са прави да мразят , ние -не

# 119
Айде бе, вярваш ли си?

Общи условия

Активация на акаунт