Голяма трагедия за Полша :(

• 10 620
  • 171
  •   1
Отговори
# 135
Без желание да се вдавам в политика и история (от които никак не разбирам, а и не желая), но тук разни светнати хора ме открехнаха като за блондинка от къде всъщност идвал целия този скандал покрай Катин.
В Полша по-голямата част от населението са евреи. Кой-кой, а точно те няма да си изпуснат изгодата. За Катин бил предявен иск за 100 милиарда долара компенсация. Тогава Русия предявила на Полша за своите военнопленни на тяхна територия 6 пъти повече. Смехотворно да почнат сега всички да се дрънкат за компенсации по повод убитите си по време на война граждани. Колко мирен руски народ е избит за нищо по време на сталинския режим от нквд- ми да вземе Русия да предяви иск на Израел за тези неща? Защото точно руски геноцид от страна на евреи във властта е това. И съвременна Русия не носи отговорност за бившия еврейски режим на Съветския съюз. Целият проблем на Полша е въпрос за пари. От толкова източноевропейски страни, една Полша е вечно ощетената от Русия и с вечните претенции.

Промитите им мозъци и омразата им към руснаците е пословична и известна на цял свят. И за това никакъв спор няма. И много жалко че този трагичен инцидент разпалва сега наново още по-големи русофобски настроения и открити медийни обвинения срещу Русия за атентат срещу полския президент.

Не вярвам в никакви заговори срещу полския самолет, по простата причина че имам глава на раменете за да разбирам че при всичкото си желание, никой не е направил мъгла нарочно и никой не е опрял пистолет в главата на пилотите да кацат на всяка цена там. И защото има черни кутии от които ясно ще се види как самолета е бил воден от диспечерите. И тези черни кутии ще се разшифроват при международно участие и няма как да има скрито-покрито. Абсурдно е да се смята че съвременна Русия е готова да погуби полския елит без причина и да си слага главата в торбата с международен скандал. Русия няма никаква полза от това. Колкото и да е била русофобска политиката на Качински, той не би могъл и шапката да накриви на руснаците по никакъв начин.

# 136
...
В Полша по-голямата част от населението са евреи. ...

Наистина е по-добре да не пишеш за неща, от които не разбираш.

# 137

В Полша по-голямата част от населението са евреи.

В момента не мога да кажа дали е така, или не е, а не искам да се изказвам неподготвена, но това, което ме озадачи, е, че главният равин на Полша е отказал да пътува с делегацията. Бил е поканен, защото идеята е била да присъстват високопоставени представители от всички разпространени в страната религии, но той отказал. Официалната причина е, че евреите не пътували в събота. И това нямам представа дали е истина.
Но определено е любопитно.

# 138
...
В Полша по-голямата част от населението са евреи. ...

Наистина е по-добре да не пишеш за неща, от които не разбираш.

Ако не се лъжа към 80% май ми казаха. Ще се поинтересувам утре точно. Казвам това което чух от много компетентен източник. На мен ми е абсолютно все тая колко са там евреите. Нито поляци, нито евреи ме вълнуват.

Любопитно като факт, но тезата за атентат срещу полския самолет се подкрепя в нета от евреи и украинци. За последните е разбираемо защо, Качински има заслуги за тяхната независимост, а и половината там са полски украинци.

# 139
  • София
Дрън-дрън!

В миналото в Полша са били разпространени много езици, култури и религии. Преместването на границите на страната на запад и миграцията на по-голямата част от немскоезичното население след Втората световна война довежда до значително хомогенизиране на населението. 36 963 700 души или 96,74% от днешното население се определят като поляци (данни от 2002 г.), 1,23% се определят от друга националност, 2,03% не определят националност. Официално признатите етнически малцинства са немци, украинци, литовци, евреи и беларуси.

Полският език, спадащ към западнославянските езици, е официалният език на страната. 95% от населението са римокатолици, като 75% практикуват активно религията си. От останалата част на населението повечето са източноправославни и протестанти.

# 140
Това как се определят няма никакво значение Луда Мара. Има страни в които евреите са преобладаващо население и те са "скрити", т.е. официално като такива не се самоопределят, нито изповядват юдеизъм. В Русия също една огромна част са евреи. Там колко ли въобще руснаци останаха... Май Путин беше първия президент в който няма еврейска кръв. Те затова го толкова и мразят.

# 141
В Полша по-голямата част от населението са евреи.

Справката ти е отпреди Хитлер. И въобще, за какво се напъваш да намесваш антисемитски глупости.
Не е задължително да се пише, не разбра ли.

# 142
Затова за такива неща никога хората не разбират истината. Защото само от споменаването на думата евреи, веднага се намират сто човека да те заклеймят в антисемитизъм. Тази дума е много обидна за самите евреи. Те се срамуват от названието на националността си явно. Подозирам че и в България има много скрити евреи защото и българските форуми са много чувствителни към тази думичка.

# 143
Ох, чакай да си взема дъх, ти сега като говорител на евреите ли ще се изживяваш? Не е ли по-добре да си употребиш времето в лек преговор на елементарни исторически факти, все пак.
Позволи ми да сумирам най-ярките бисери, които току що изръси, пък нека зрителите да предценят дали само за споменаването на думата евреи става въпрос. Или за вопиюща простотия.

Цитат
В Полша по-голямата част от населението са евреи. Кой-кой, а точно те няма да си изпуснат изгодата.

Цитат
Колко мирен руски народ е избит за нищо по време на сталинския режим от нквд- ми да вземе Русия да предяви иск на Израел за тези неща? Защото точно руски геноцид от страна на евреи във властта е това.

Цитат
Русия също една огромна част са евреи. Там колко ли въобще руснаци останаха... Май Путин беше първия президент в който няма еврейска кръв. Те затова го толкова и мразят.

# 144
  • София
Абсолютно прекаляваш.  Замълчи преди съвсем да се орезилиш!

# 145
Бисери ама друг път. Нямам желание да превръщаме темата в еврейска- прекалено много чест. Иначе бих  разказала някои неща по историческите факти.
Връщаме се към самолета без политически глупости, че ще отиде темата на боклука.

# 146
  • София
Религиозните евреи наистина не пътуват в събота.
Другите гадости няма да коментирам.

# 147
  • София
Говорили на руски, на патагонски - това не е водещо, със сигурност са се разбирали перфектно. Първо кацат на военно летище, второ пилотите летят на Туполев. Преди години пилотите са учили самия самолет на руски в Русия, няма по-възрастен пилот незнаещ руски и пилотиращ Туполев. Все си мисля, че не младоци са били зад щурвала.

Няколко пъти се спирам, но определено не е хубаво да  пишат хора, които никога не са пилотирали Ту 5, какъв бил самолетът, как се карал и т.н.
За порядките в един правителствен отряд можем само да гадаем, за това кой заповядва, кой е най, да си му мислят поляците. Просто не е редно да се правят заключения, да се измислят правилници и т.н. За нашия правителствен отряд можем да си говорим, но за полския-не.

Всъщност не съм убедена, че някой ще ви се даде достъп и до процедурите на нашия отряд, о да, определено при нас се спазват международни нормативи, но дали е така и в Полша?

Мир на праха им, поклен пред паметта на загиналите в тази катастрофа.

# 148
В Полша има много евреи факт.

В Катин е избит елита на Полша от онова време и еврейската тема тук няма нищо, ама нищо общо.

Има източници, от които да се чете, Delusion спрете да се излагате и почетете малко - от това не се ослепява  Peace

# 149
Подозирам че и в България има много скрити евреи защото и българските форуми са много чувствителни към тази думичка.

Mr. Green Joy Joy муууаааааааааааахахааааа абе знам аз, че тук има невероятни попадения

Общи условия

Активация на акаунт