ЯНУАРСКИ бебета 2011г. чакаме ви от днес......

• 31 903
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
  • в Надежда-та
Пепита  bouquetблагодаря за отзивчивостта.
Другата седмица ще ида на частно в Пм при Димитрова (при нея съм ходила на профилактични) и след това ще видя къде ще се запиша Thinking

За кг. аз с първата си бременност качих 12кг. без да се ограничавам и лишавам от нищо вкусничко Laughing, 2 седмици след като родих си влизах във всички стари дрехи от преди да забременея. Дано и сега да е така Praynig стартирам от 42кг Blush

# 616
Момичета, радвам се, че отборът ни се увеличава Simple Smile))
Аз съм от тия, които не повръщат и до скоро не им се гадеше, но след като казах на докторката, че нямам симптоми, имам чувството,
че сама си ги предизвиках. Хубавото е, че спрях изцяло цигарите и даже сега ми се гади от миризмата им наоколо.
За мазилата - използвам бебешко олио на Джонсън, че кожата ми по принцип е суха, но сега мисля да си взема  и олио от гроздови семки - до сега го използвах само за коса, но тук като цяло е мн популярно.
Момичета, според вас до кой месец може да се лети със самолет? Щото още не можем да вземем решение къде да изкарам бременността и раждането, тук или в БГ. Както вече писах, тук лекарите са мн мили и отзивчиви, но имам известни съмнения относно компетентността им.

# 617
Здравейте на всички! Мноо хубав петък ви пожелавам  newsm51

Добре че сте вие, че тъкмо се бях притеснила  Grinning Миналата седмица така ми се гадеше от всичко и не ми се хапваше нищичко..
А тази седмица гаденето изчезна, гърдите ме болят съвсем малко и вече мога да си спя в любимата поза - по корем. Но виж апетита ми е голям проблем Sad хич не ми се яде и то дори храни, които страшно много обичам. Опитвам се да хапвам плодове (добре че е такъв сезона) и малко зеленчуци.... но много бързо ми се подува шкембето.

Много се интересувам от това  с какво да се мажа,тъй като съм предразположена към образуване на стрии  Sad и имам доста от пуберта, които с мазане на разни лосиони поизбледняха, ама си останаха...  
Нощни очи, кокосово масло на коя фирма използваш? Аз се чудех дали да не си купя нещо Mustela...

Лек ден на всички!

# 618
  bouquet  Привет на всички и аз си имам две чертички!!!
Бях на доки!! и много се радвам дано всичко да е нормално и както трябва Целувки на всички!!!

Последна редакция: пт, 28 май 2010, 12:15 от _sajana_

# 619
  • ул. "Мечтание"
Момичета, според вас до кой месец може да се лети със самолет? Щото още не можем да вземем решение къде да изкарам бременността и раждането, тук или в БГ. Както вече писах, тук лекарите са мн мили и отзивчиви, но имам известни съмнения относно компетентността им.

Не знам къде точно си, но ако имах възможност не бих раждала в БГ. Общо взето почти навсякъде другаде е за предпочитане. Тук картинката в АГ отделенията е потресаващо отчайваща, на твое място не бих си го причинила. Тук АГ-тата като цяло не само са с ужасно остарели разбирания и слабо квалифицирани, но и ужасни манипуланти и мислят само как да ти изкрънкат повече пари. #2gunfire
Иначе, ако пътуваш в 9 месец със самолет, става само с бележка от лекаря по изискване на авиокомпаниите, но не знам дали на всички! Най-добре да попиташ.

Браво за цигарите!   bouquet

sajana, добре дошла при нас!

# 620
Ехо,пак съм тук(аз не съм си тръгвала де,ама поне през 3 часа да пиша,че... Mr. Green)
Това за слона с гарнитура ме развесели.. Joy
ViFresh ,radost83 ,radost83 добре дошли и леко бременуване preggo и сладки newsm32 януари..  bouquet  bouquet  bouquet
ViFresh ,като каза за Пм,аз съм родом от там и до колкото знам имаме страхотен специалист др.Попов,бургазлии редовно раждат при него и само хубави отзиви съм чувала...аз за сега тук смятам,но ако се наложи в Бг-при него ще отида.!.
За храната,аз се тъпча от сутринта с плодове и место за боклуци не остава hahaha,а и ми минава гаденето от 1 киви или 5 черешки...иначе навиците са голямо нещо...липсва ми бирката и цигарката всеки ден,но мисълта за бебчо и страха от проблем и гузната ми съвест за тоновете изконсумирани до сега надделява... :s
Shamsina,къде е това там,ако не е тайна? Hug
nadiag и аз съм така,даже съм 2-3 кила долу,но било нормално,не ми се яде хляб и сладко(аз съм пристрастена към шоколада,даже на филийка)Тук качват до 17кг максимум,и то постепенно,доки каза до след месец,най-много 2,ама то тялото ти казвало,само да се научим да го слушаме...аз писах по-назад...че иначе било трудно и за мама и за бебе,и диетки изписват...кво е тва тъпчене?,за това ми е добре далече от бабите дето ти ръгат от всичко в устата...при глад-плод,чай или ядки...айряна със сол е страхотен,от вас взех идеята и добре ми понася...
Нощни очи, newsm74 давай да съберем нощна група.. Hug
Хайде,до после бремелинки,че мойто куче-бебе ми скача с топката върху компа Heart Eyes...това е друга тема,кой има куче и как смята да се оправите с него когато доде бебето?Айде,до после Two Hearts

# 621
Хора, много пишете  Crazy Не мога да ви изчета!

ViFresh, радвам се, че се срещаме тук!  Hug

И аз нямам никакви симптоми, освен страшната раздразнителност.Все едно всеки ден ми е ПМС! Днес съм малко по-спокойна, да видим докога   Thinking

Днес съм намислила да ходя при личната за направление за ЖК.

# 622
Здравейте, момичета  Two Hearts
Имах въпроси, но като изчетох написаното от вас, си отговорих  newsm20 preggo newsm51 Благодаря, че ви има и сте толкова активни и положителни
Днес се записах на ЖК (за мамите от Бургас и региона се записах при Люцканов в Св. София - доволна съм от него), пуснахме стандартните изследвания, а в понеделник сутрин сме на УЗ, заради бъдещия тати, които днес беше на работа.
Пожелавам ви един прекрасен петък

# 623
Нощни очи, и аз такива неща съм чувала за болниците по София, но все ми се искаше това да е преувеличено, явно не е.
Дидитка, живеем в Сирия от известно време. Тук местните семейства имат по 4-5 деца, някои и повече, т.е., раждаемостта е висока. Но аз си имам своите резерви. Ще дам само 1 пример - преди няколко месеца, когато решихме, че ни е време за дете, отидохме тук при мн добър гинеколог(завършил в Англия) просто за консултация и евентуални предварителни изследвания. Нали в БГ постоянно се говори за профилактични прегледи на това и онова. Та, докторът беше тъй мил и любезен и ни обясни, че изследвания се правят само, ако дълго време жената не може да забременее, а нашият случай не беше такъв. Та, мисълта ми беше, че понеже тук жените раждат много и някак си като че ли не се вживяват прекалено много. Това, разбира се, си е лично мнение, де, но идва от наблюденията на дамите около мен. Иначе, лекарката, при която ходих и мисля да ходя е наполовина българка и е завършила в БГ.

# 624
Ви(така ще те пиша по-накратко), сега видях аватара ти и се посмях  Laughing Добре, че няма колеги покрай мен  Mr. Green

# 625
  • ул. "Мечтание"
Нощни очи, и аз такива неща съм чувала за болниците по София, но все ми се искаше това да е преувеличено, явно не е.

И на мен ми се ще да беше просто градска легенда. Голяма мъка ми е това положение. Аз имам доста варианти пред себе си за щастие, нищо, че планувам вагинално раждане след секцио. Най-хубавото е, че няма да съм в София, а близо до родния си град, когато дойде време да раждам. Там леля ми е медицинска сестра в хирургията в местната болница, та ще ме гледат като царица, ако реша да ида там и ще ми угодят на всичките прищевки. Макар че за сега обмислям по-скоро домашно раждане или родилен туризъм (в Гърция или Румъния(.
На мен пък точно това втелясване за най-дребните неща ме много ме вбесява тук. Много се ядосах, когато на една приятелка й изписаха хормонални препарата, без да има каквито и да било проблеми, само за да се получело по-бързо бебето! Тя беше просто потресена!  ooooh! Имам чувството, че в БГ децата са по-скоро бизнес.... Абе по-добре да не задълбавам в темата, че ми е адски болна. Надявам се никого не настъпвам по малкото пръстче с приказките си, само си споделям моите си виждания и наблюдения! Никого не обвързвам с мнението си!  Hug Вярвам, че и в България има добри и човечни акушери, които не мислят само за пари! (просто аз още не съм ги срещнала  Flutter)

Между другото другата седмица в България идва една традиционна акушерка от Хавай - Клер Лопринци. Ще има семинари във Варна, София и Пловдив. Ето инфо, ако някой се интересува: http://yaneto.wordpress.com/2010/05/05/clare-loprinzi/
Аз съмбила на нейни семинари и съм очарована. Толкова много научих от тази жена. Даже обмислям много сериозно живот и здраве като родя да се захвана с акушерство, толкова много ме е мотивирала за дейността ми.  Crazy Mr. Green

# 626
Сега се замислих newsm78 , че док. днес ми каза че съм в 9та г.с. и евентуално термин 6-7. януари, а по моите изчисления и тук във форума трябва да съм в 8ма г.с.  newsm78 последна М беше на 30.03 при 28 дни редовен цикъл. Вие как мислите, в коя съм?

# 627
  • ул. "Мечтание"
Сега се замислих newsm78 , че док. днес ми каза че съм в 9та г.с. и евентуално термин 6-7. януари, а по моите изчисления и тук във форума трябва да съм в 8ма г.с.  newsm78 последна М беше на 30.03 при 28 дни редовен цикъл. Вие как мислите, в коя съм?

Ако не знаеш кога точно ти е била овулацията, може би доктора е по-правия, но само може би. Ехографа дава отклонения във възрастта дори в самото начало. В първия триместър грешката може да е от 7 дни. Между 14 - 20 седмица отклонението е 10 дни; 21 - 30 седмица - отклонение от 14 дни; 31 - 42 седмица - 21 дена отклонение. Ама в крайна сметка термина не е от голямо значение. Той вре пак е ориентировъчна дата. Повечето бебета се раждат 40-42 седмица. Интересното е, че продължителността на термина се предава гинетично по майчина линия. Та може да разпитате жените в родата си, които не са раждали със секцио колко време преди или след термина са се родили децата им.  Peace Аз за жалост няма кого да питам, майка ми е родила и двама ни с брат ми със секцио.  Tired

# 628
Пак съм аз...искам да попитам опитните мами,какво означава следното(превеждам от това,което ми даде док)...Вижда се плоден сак в матката,не се забелязва все още наличие на ембрион,с развитие 4 плюс 3 седмици?????,това беше на 25.05...по моите сметки на 4 поработихме усилено,защото напоследък покрай работата не се засичахме много в леглото  Joy...мисълта ми е,не е ли много малко “нещото“... Thinking,по моите сметки и тези на калкулатора съм в 5,не в 4...???подгониха ме лошите мисли пак...толкова чета тука за тези мисед,като че ли на всяка 2ра и се е случвало,а така не искам да съм от тях... Cry...Чакането ме изнервя,не трябваше да си вземам почивки,сега стоя сама вкъщи и пиркулясвам...Би ли трябвало да се види ембрион,или е нормално да не се види защото е рано,и за термин нищо не ми каза,което ме озадачава,надявам се всички тези мисли да са плод на болния ми в момента мозък...целувки за всички тук  Kissing Heart

# 629
8 г.с. и няколко дни си казват 9г.с. Хората откъде да знаят, че имаме лентички и си знаем и минутите на бремеността  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт