АВГУСТинчето сричките реди и се учи да пълзи....тема № 15

• 26 552
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
Ех, Сосми, ако ставаше когато ни хареса.. Аз щях да съм януарска мама, но Господ реши друго и напуснах отбора им бързо. Peace
Аз само си искам, Божа работа. Първият път се получи затова се надявам и за втория.  Peace
Дани1801 За домата как така домашно производство той не се ли консервира със сол?

Последна редакция: сб, 17 апр 2010, 15:17 от sosmy

# 316
  • На плажа
Сосми,сигурно има сол,не знам,,свеки го прави  Mr. Green,, но не мисля,че от 1-2 чаени лъжици от сокчето ще сложиш много сол в супата,освен това смятам ,че вече е време да минем на друг етап от храненето Peace Децата ни вече попораснаха и не е нужно да им треперим толкова-лично мнение  Peace
Лиде,аз знам,че истинският кисел се прави със сока от компот и с плода му  Peace Честита месечинка на Макси  Hug
Хари
,хайде де ..не се ли върна....да не изкупи магазина  Mr. Green чакаме да се похвалиш Wink

# 317
reni_vm и 0 Гости преглежда(т) тази тема  Thinking

Много хубаво това с лексикона. И аз да се разпиша:
1. Кога смятате да се върнете на работа? - не искам да се връщам на старата работа, трябва или да си намеря нова или да изляза на свободна практика, но ще ми трябва и време за подготовка, а откъде да го намеря това време  newsm78
2. Гледачка/баби/детска ясла? - ясла, на баби не мога да разчитам
3. Кърмите ли и ако да до кога смятате да го правите? - ако сме живи издрави около година, може би до есента
4. Кога ще давате детска кухня на децата? - имаме още много храни за въвеждане, може би след 2 месеца някъде 
5. Колко млечни хранения имате? - 4-5
6. Храните ли се през нощта? - обикновено се съужда 4:00-4:30, ама това може и да се таксува като първо сутрешно хранене
7. Слагате ли бебоците на гърне? - за да и разнообразя живота, е очаквам от нея за какво се използва. Слагам я да поседи и да и се проветри дупето между стария и новия памперс
8. Ако искате второ/трето бебче, с каква разлика бихте искали да бъде от предното? - ако имам трето няма да е планувано, но ако има - добре дошло когато и да е

Честито порастване на Макс  newsm51

Александра, Гануша, лоши майки такива  Mr. Green ами тези деца как ще порастнат без зрънчо ?!?!?!?! И в тоя дух онзи ден една майка с цялото си възмущение ме нарече "лоша мама", защото не съм давала сок на Венцислава

# 318
  • Кърджали
1. Кога смятате да се върнете на работа? След като изтече майчинството ще си търся работа. Няма как иначе
2. Гледачка/баби/детска ясла? - В случай че си намеря работа, е помага за малко едната баба, после в детската градина.
3. Кърмите ли и ако да до кога смятате да го правите? - Кърмя и ще кърмя докато мога.Не съм си поставила срокове.
4. Кога ще давате детска кухня на децата? - Тук е след като навършат една годинка. Или ще и давам, или ще продължа да си и готвя
5. Колко млечни хранения имате? - Не мога да ги преброя, защото напоследък се буди и нощем и яде.
6. Храните ли се през нощта? Да, напоследък поне по един път...
7. Слагате ли бебоците на гърне? Пробвах, жестоко се разрева.Засега го оставям във времето нататък
8. Ако искате второ/трето бебче, с каква разлика бихте искали да бъде от предното? - Надявам се Като Кати навърши две години. Зависи дали ще можем да си го позволим.
Тоя лексикон го попълвам от вчера. Най - накрая го пуснах.

Като бях при майка ми на гости претърпях жесток натиск да дам на Кати да си близне от някакава шоколадова сладка. Да бе да..Отделно майка ми се учуди как Кати ене била харесала Данониното и киселото мляко.Беше донесла веднъж на Кати и тя направо се отврати. Ми нека не ги харесва, то кво му има на това данонино.
Не казвам че изобщо няма да и дам зрънчо, ама хайде сега, на 8 месеца им къде къде по хубави неща за ядене... Една пасирана ябълка е къде къде по - добро.  
Отделно все слушах - кво знам аз за храненетона бебета, едно време нас като са ни хранили със сол и захар, нещо станало ли ние... ooooh!

# 319
1. Кога смятате да се върнете на работа?  Аз тепърва още ще уча и бебета ще гледам живот и здраве и за работа не се виждам в близките няколко години.

2. Гледачка/баби/детска ясла?  Евентуално ясла, но сме с нулеви шансове май, така, че ще си се гледкаме.

3. Кърмите ли и ако да до кога смятате да го правите? Да, тайно се надявам сама да се отбие.

4. Кога ще давате детска кухня на децата?  И за кухнята сме на голямата опашка, така, че или към годинка на частна или аз ще готвя.
5. Колко млечни хранения имате? Около 10

6. Храните ли се през нощта? Да, хубавото, обаче е, че сега като заспи се буди чак в 3 и после последователно в 5,6, 7 и аз вече съм се наспала и не ми тежи.
7. Слагате ли бебоците на гърне? Не, след годинка или поне да е проходила.
8. Ако искате второ/трето бебче, с каква разлика бихте искали да бъде от предното?   Embarassed Flushed Flushed

# 320

Отделно все слушах - кво знам аз за храненетона бебета, едно време нас като са ни хранили със сол и захар, нещо станало ли ние... ooooh!

ето това ми е любимото  Mr. Green
ами да, станало ни е. Вие познавате ли човек, който да няма проблими със стомаха или с алергии или ... да не изреждам.
В моето семейство положението е такова: Мъжът ми се превива от корем всеки път като хапне нещо навън или някакъв боклук (салам примерно).
А синът ми преди 5 години хранех по старите схеми. На никого не пожелавам моето обикаляне по доктори. От две година съм му наложила почти пълна забрана на боклуци и консерванти и не мога да ви опиша какво щастие е да се гледа здраво дете. От време навреме само позволявам на старата му баба да го поглези със зрънчо, резултата задължитено е разстройство.

Пожелавам на всички децата им да растат здрави  newsm64
Факт е обаче, че можем да ги опазим докато не започнем да ги извеждаме на детските площадки, където сами да си взимат от другите деца.

# 321
  • На плажа
Момичета,от темата за рецептите,си харесах една ,която я дават след годината,но не виждам защо да не се дава и сега.Моля да погледнете и да изкажете мнение.Ето я и рецептата:Фрикасе

пилешко месо
2 супени лъжици  препечено брашно
1 супена лъжица  масло,
сол

Пилешкото месо се сварява и се накъсва на дребно.Брашното се запича в тиган. След като добие златисто кафяв цвят се разрежда с 2 чаени чаши от бульона, в който е вряло месото. Добавя се маслото. Ври докато започнат да се получават мехурчета.Кашата се посолява и в нея се слага месото.
Подходяща е за деца над 1 г.

Без солтта разбира се  Peace

# 322
  • Варна
Александра, Гануша, лоши майки такива  Mr. Green ами тези деца как ще порастнат без зрънчо ?!?!?!?! И в тоя дух онзи ден една майка с цялото си възмущение ме нарече "лоша мама", защото не съм давала сок на Венцислава

Наистина ли така ти каза Rolling Eyes? Най-обичам такива, които се правят на вечно знаещи. Няма лошо да дадеш съвет, ама чак такива обвинения Naughty

8. Ако искате второ/трето бебче, с каква разлика бихте искали да бъде от предното?   Embarassed Flushed Flushed

Захирка, да не си бременна Grinning?

Честита месечинка на Макси!  bouquet

Последна редакция: сб, 17 апр 2010, 18:36 от Гануша

# 323
Здравейте Simple Smile)

Лиде, честито порастване на Макс Simple Smile да те слушка много и да папка всичко Simple Smile

Биа
, сега като не се кърмите с малкия какво Ам му даваш и как го приема?
Ако може и другите кърмещи които добавят Ам да ми кажат лесно ли свикнаха децата Simple Smile
Биа, това за породените наистина е така, толкова по хубаво е. Нашата разлика със сестра ми е 1 година, даже в 1 месец сме родени и е толкова хубаво. Винаги съм искала и моите деца да са така, но май заради работата няма да мога с толкова малка разлика. Но максимум 3-4 години, по голяма ми се струва много Simple Smile
Хари, хайде казвай какво си купи Simple Smile

Вчера някой пита за момченцата и проходилките, извинявам се за глупавия въпрос, но какво пречи на момченцата проходилката?

Моята педиатърка като я питах какво да му дам на малкия за да иска да яде и каза да пробвам с попара и като се притесних за глутена, каза че вече е голям и няма страшно, да давам по смело Thinking Ще ме подлуди това дете с това не ядене

Трейси
пращай твоите манджи насам, може Марти да ги яде.. да не ходят фира Simple Smile

Анче(Галче
) Наскоро показа снимка на дупето на малкия, и ние може би като бяхме на 3 месеца ни беше така дупето, но доста по малко и му мина като го миех след всяка смяна на памперса и през деня му слагах пелени а не памперс. Кажи как сте, мина ли ви вече?
Ганушка, Александра, дайде на децата зрънчо, стига с тая гола кърмица Simple Smile)
Имаше още но забравих вече, хайде после пак Simple Smile

До скоро

# 324
  • На плажа
Глупи,послушай педи,давай смело попарка,като захраниш първо,разбира се.Дано да я хареса  Hug
И аз да питам,скороотбилите/брех,че дума изписах  ooooh!/  Пиеха ли преди това децата ви нещо от шише и ако Не,как приеха,млякото от шише.
Николай не иска и да го погледне,и ми е чудно,ако го оставя някой път ,да го нахранят с АМ дали ще яде или ще си остане гладно  newsm78
А за проходилката при момченцата-мисля,че не беше добре да стоят много заради атрибутите нещо,но не съм много сигурна Rolling EyesСега ще питам чичо Гугъл  Mr. Green

# 325
  • София
Честита месечинка на Макси Simple Smile Да е здрав, усмихнат и послушен.

За момченцата и проходилките- слагам Алекс по няколко пъти през деня за по 15-20 мин. Но той и не иска повече, започва да плаче и протяга ръчички да го взема.
Но всъщност и аз се присъединявам към въпроса на Глупи какво пречи на момчетата проходилката?  Embarassed

И ние днес бяхме на покупки, излезнахме за бънджи, но тъй като не намерихме каквото ни харесва, Алекс се сдоби с разни дрешки и няколко играчки .Бяхме и до Джъмбо и оттам  му взехме и от тези меките пластмасови топки за които преди време говорехте тук, изсипахме му ги в кошарата, но той нещо не им се зарадва особено Simple Smile

# 326
  • Бургас
Въпросът за проходилките не беше дали слагате момченцата в проходилка изобщо а по колко време седят в нея Peace в смисъл да не се прекалява......макар че и аз не виждам нещо нередно дори и да седят по повече време...

Захираааааа, и на мен ми мирише, че си бременна  Laughing  Heart Eyes   говориш в мн. число - децата .....после пък и тези изчервени емотиконки  Mr. Green хайде похвали сееееее Simple Smile

# 327
Мариелка предния път ходих до Джъмбо само заради топките и така и не намерих. Къде точно се намират да пратя утре мъжа ми да купи Simple Smile

За проходилката моя син по около половин час изкарва може и повече, но пък почти не седи, ами стои прав и като се умори посяда за малко. Странно, но вее не иска да седи в бънджито, ами дай му да се катери и да ходи.

Мариелка вие какво бънджи търсите?

Захирка разконспирирахме те Simple Smile)

Магаренце как е Деската, мина ли и температурата и изби ли зъбето?

# 328
ssiillvvyy - привет свате. Какво й се притесняваш на снахата? Тя знае, че Стоянчо на ръце ще я носи и затова не си дава зор  Joy . Да се оправяте бързо  Peace .

Привет свате!  Simple Smile
Знам си аз, че Стоянчо е душичка, ама няма да й казваме на Александра - ще й кажа, че няма да я иска ако не почне да си дава малко зор - стига е лежала на мама мързеланката! Joy

Определено си е мързел, както казва Янчето - просто ми беше странно - само моето ли така си обича да си полягва! Simple Smile

Благодаря на всички за милите думи - вече сме добре - да чукна на дърво! Такова растройство ни беше хванало, че унищожихме памперски за 3 месеца напред! Embarassed

Нямах време да чета всичко, но от последните постове надушвам някои хубави новинки - хайде ако има нещо - признавайте си! Simple Smile

# 329
  • Бургас
Глупи , не съм мерила повече Т. , но не ми се струва топла, не дадох нищо температуропонижаващо, защото мисля да давам такова само ако има над 38.
Иначе наистина второто зъбче вече е прорязало венеца и подрасква. Вечер проплаква насън и не спи много спокойно, но няма рев де.........а и през деня много вика Деси, не знам защо....може би е открила, че го може или не знам какво , но направо ми бърка в мозъка като писне. Не плаче, а пищи с всичка сила  ooooh! особено ако нещо иска а не стане на нейното  Mr. Green

Последна редакция: сб, 17 апр 2010, 20:03 от magare

Общи условия

Активация на акаунт