АВГУСТинчето сричките реди и се учи да пълзи....тема № 15

• 26 553
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
добро утро мамита!

чета ви редовно ,но понякога не смогвам Mr. Green... Blush

виждам ,че си говорите за АМ..дали се вари? newsm78..или нещо не съм разбрала Blush..ние сме на АМ и не го варя..,а между другото да знаете колко време след като го направите може да престои в биберона? newsm78..бях чувала някъде не повече от 2 часа Peace..но в клиниката която раждах..си правиха млякото и си го слагаха в някакви специални затоплящи се канички цяла нощ Thinking...

имаме температурка вече 2-ри ден 38.7 до 39.3 Crazy..давам му ''калпол'' пада за 5 часа и пак Crazy...възможно ли да е от зъбките които вече почти виждам? newsm78

както казах и преди имам дъщеря по-голяма,но тя изобщо не ме е поставяла в такива ситуации Peace и имам чувството ,че бебчо Николски ми е първи и не зная понякога как да реагирам в различни ситуации Tired
  bouquet

# 301
  • София
Анче(Галче),
тая темперетаура ми се вижда твърде висока за зъбоникнене.
Ние с 38,8 се оказа че сме със зачервено гърло и изкарахме ангина.

Не искам да те плаша,  ти си знаеш най-добре. Но защо не заведеш детето да го прегледа доктор. За твое успокоение само.

За АМ ми се струва странно да се вари. Не е ели по удачно да се сготви кисела с вода и накрая да се добави неодходимото количество сухо АМ.

За второто .... не знам, колебая се. Нашия татко се е наплашил нещо и подмята че второ едва ли сме щели да имаме. Аз искам второ, ама не мога и да си позволя разлика от 5-6 години. Паживьом, увидем Simple Smile

# 302
добро утро мамита!

чета ви редовно ,но понякога не смогвам Mr. Green... Blush

виждам ,че си говорите за АМ..дали се вари? newsm78..или нещо не съм разбрала Blush..ние сме на АМ и не го варя..,а между другото да знаете колко време след като го направите може да престои в биберона? newsm78..бях чувала някъде не повече от 2 часа Peace..но в клиниката която раждах..си правиха млякото и си го слагаха в някакви специални затоплящи се канички цяла нощ Thinking...

имаме температурка вече 2-ри ден 38.7 до 39.3 Crazy..давам му ''калпол'' пада за 5 часа и пак Crazy...възможно ли да е от зъбките които вече почти виждам? newsm78

както казах и преди имам дъщеря по-голяма,но тя изобщо не ме е поставяла в такива ситуации Peace и имам чувството ,че бебчо Николски ми е първи и не зная понякога как да реагирам в различни ситуации Tired
  bouquet

Говорехме за АМ дали се вари,когато се прави нишесте или кисел,не иначе.Млякото в шишето честно казано не знам колко време може да седи,чувала съм противоречиви мнения,в болницата казваха на майките около половин час иначе и аз съм чувала,че може около 2 часа.Лично аз съм изчаквала максимум половин час и после хвърлям,2 часа ми се виждат много.
Температурата ми се вижда висока да ти кажа за зъби,най-добре си го заведи на лекар,определено ще си по-спокойна.Да не би да има нещо общо с обривите,които имаше по лицето.Не знам,тук може само да си гадаем,само лекар ще ти даде отговор.

# 303
 wavey
При нас такова слънце е грейнало,че няма как вкъщи да седим.Тамън,че трябва да търсим лятна количка.Тази дето я имаме е кобинирана ама скърца от как я взехме.Ужас из целият град само нашата количка се чува и Алекс как пее в нея  Joy.
Хайде до скоро   bouquet

# 304
  • Бургас
Оооо Яна , завиждам ви за слънцето , тук е мрачно и влажно  ooooh!

За количката - смажете я с някакво масло , пък даже и с олио става  Peace

За първото ми дете го преживях това - чисто нова количка /беше на Хаук/ , излизаме за първи път някакви доволни , щастливи.....и като се разскрибуца таз ми ти количкааааа, ужас  Mr. Green
Мъжът ми и смаза гумите с машиино масло някакво и се оправи  Peace

# 305
  bouquet...ще видя и днес как е и при още една Т над 38.о..отивам Peace на док.... Wink Hug
да спомена...:ей,сега се ровнах в нета и прочетох ,че студеното готовото АМ може да престои по дълго време така..само,че трябва да е в хладилник Peace..а топлото да се изхвърля Peace...благодаря ви..много сте мили тук и винаги се отзовавате на моите допитвания Hug  bouquet

Последна редакция: сб, 17 апр 2010, 12:18 от Анче(Галче)

# 306
привет!Тук е доста лошо времето и се очератава цял ден в къщи да си стоим!

Лек и усмихнат ден на всички!  bouquet

# 307
  • Варна
Влизам набързо, че нямам много време Blush. Видях, че говорите дали може да се вари АМ за кисел, поствам цитат:"Адаптираните млека за бебета са обогатени с термолабилни по състав вещества, такива са например част от витамините, а пък от тях зависи усвояването на минералите и микроелементите. Тези млека са обогатявани така, за да се доближават максимално до кърмата и ако ги подложим на такава термична обработка те няма да задоволяват напълно нуждата на организма."

Бибче, тази нощ Дарито се събуди към 5 часа с рев, явно и се ядеше Зрънчо Laughing, ама аз като лоша майка не и дадох Mr. Green.

# 308
Aми правиш го с адаптирано,вместо с прясно  Wink Демек правиш си АМ и го слагаш на котлона,после добавяш и кисела/нишестето.Аз си го правя нишестето с прясно.

Бибче, АМто НЕ се прави с топла вода, камоли да се вари, тъй като се унищожават всички полезни съставки. Именно за това и АМ-то за пиене се прави с вода на стайна температура (мисля, че на кутията някъде го пишеше).  Peace

Сега видях, че сте го обсъждали  Mr. Green е ето ви и причината по-горе. Grinning
А киселът като се приготвя просто АМ-то се слага накрая, когато всичко е изстинало  Peace

Магаре: браво на Деската, че е наддала добре този месец  Hug

Хубав ви ден   bouquet

Последна редакция: сб, 17 апр 2010, 12:48 от Yana-barborana

# 309
  • Sofia
Алегория, АМ в никакъв случай не се слага на котлона! Ако го вариш, ще му убиеш качествата, всичко полезно в него умира. Не случайно в упътването пише, че водата се охлажда до 40-50 градуса и тогава се разтваря млякото. Това се отнася за всички АМ!
Вие сте го обсъдили вече, ама и аз да си додудна ...  Grinning

Анче (Галче), приготвеното мляко може да стои един час, после се изхвърля.

Биа, мерсаж за аватара!  Hug

А какво толкова му се чудите на този кисел с вода и АМ. Нали писах, че се добавят толкова лъжички АМ, колкото отговарят за 200мл вода при приготвянето на млякото. Ако правите кисела в по-малко водичка, съответно намалявате лъжичките АМ. И аз разтварям АМ-то в 30 мл вода, за да мога по-лесно да го объркам в кисела.

Магаре, браво на Деската, че вече пляска с ръчички! Това наистина е много приятно да се види. Аз все я уча Софи, ама тя още не прихваща. За сега се е научила, като й кажа "Дай ръчички" и тя ги вдига да я гушна. Още сме на първо ниво.  Simple Smile

Ние днес ще ходим до "Вис Виталис", та после ще ви разкажа какво сме си купили.

Последна редакция: сб, 17 апр 2010, 12:59 от Hariela

# 310
Влизам набързо, че нямам много време Blush. Видях, че говорите дали може да се вари АМ за кисел, поствам цитат:"Адаптираните млека за бебета са обогатени с термолабилни по състав вещества, такива са например част от витамините, а пък от тях зависи усвояването на минералите и микроелементите. Тези млека са обогатявани така, за да се доближават максимално до кърмата и ако ги подложим на такава термична обработка те няма да задоволяват напълно нуждата на организма."

Бибче, тази нощ Дарито се събуди към 5 часа с рев, явно и се ядеше Зрънчо Laughing, ама аз като лоша майка не и дадох Mr. Green.

Само за това ще да е,да знаеш,това да ти е обица на ухото да знаеш следващия път. Laughing
Aми правиш го с адаптирано,вместо с прясно  Wink Демек правиш си АМ и го слагаш на котлона,после добавяш и кисела/нишестето.Аз си го правя нишестето с прясно.

Бибче, АМто НЕ се прави с топла вода, камоли да се вари, тъй като се унищожават всички полезни съставки. Именно за това и АМ-то за пиене се прави с вода на стайна температура (мисля, че на кутията някъде го пишеше).  Peace

Е,с вода на стайна Т не се разтваря млякото,става на бучки,аз го приготвям със леко затоплена вода,в никакъв случай гореща точно,защото се унищожават съставките.
За приготвянето иначе казах,че не съм на 100 % сигурна,защото не съм го правила,така ми е казала педиатърката,но иначе ми е интересно,ако правим например нишесте и го приготвим с вода вместо с мляко то ще стане супер безвкусно.После като се добави АМ не знам какво ще се получи...води,адаптирани млека...,ама щом е така

# 311
1. Кога смятате да се върнете на работа? До скоро мислех да се върна по-рано, но вече не искам и сигурно ще е след като Ники навърши 2 години
2. Гледачка/баби/детска ясла? Ясла даже вече съм намерила, но молбата ми там е за октомври тази година, но ще ходя да я променям за догодина.
3. Кърмите ли и ако да до кога смятате да го правите? Да, докато мога, но ако имам кърма до догодина през пролетта смятам да спра да го кърмя. Тогава вече ще сме на около 1 и 7,8 месеца.
4. Кога ще давате детска кухня на децата? Вече давам от както навърши 8 месеца.
5. Колко млечни хранения имате? Две - сутрин и вечер, понякога през деня се кърмим за преспиване, но рядко.
6. Храните ли се през нощта? От 20 ден сме без нощно кърмене, а от 2 месец и без това в 24
7. Слагате ли бебоците на гърне? Да - от 4 април
8. Ако искате второ/трето бебче, с каква разлика бихте искали да бъде от предното? Минимум 2, максимум 4 години. Дори онзи ден се замислих дали да не правим второто през август, за да се роди май,  че този месец ми харесва.

Последна редакция: сб, 17 апр 2010, 15:13 от sosmy

# 312
Ех, Сосми, ако ставаше когато ни хареса.. Аз щях да съм януарска мама, но Господ реши друго и напуснах отбора им бързо. Peace

Е, права се оказах за АМ... Пък, ако направиш нишестето с малко вода и стане много гъсто, към него добавиш по-рядко АМ ще стане манджа с грозде според мен!  Peace Всъщност аз като правя кисел го правя с вода, но слагам малко нишесте и повече плод. Така си мирише само на плодове и е много сладко.

Днес времето е по-поносимо и ще излизамеееее  Party

# 313
...
Е, права се оказах за АМ... Пък, ако направиш нишестето с малко вода и стане много гъсто, към него добавиш по-рядко АМ ще стане манджа с грозде според мен!  Peace Всъщност аз като правя кисел го правя с вода, но слагам малко нишесте и повече плод. Така си мирише само на плодове и е много сладко.

Днес времето е по-поносимо и ще излизамеееее  Party[/b][/color]
Точно това казвам и аз,че ще се получи някакво подобие на десерт.
Ние пък май ще пропуснеме и днес да излезнем,скапано ми е нещо. Confused

# 314

Почерпете се за наше здраве, че и ние сме големи бебчовци вече на цели 8 месеца  hahaha

Много 10х на всички, които ми отговориха за сядането, пепеджийнс  Hug Все пак нали знаете, че съм малко  Crazy та смених доки, но и си издействах час за вторник сутрин, преди да е задействана цялата процедура дори, но... Naughty ако не си седнат на Д... ще сменя и тая линика  Crossing Arms Дори бяха много ококорени като ми видяха предната клиника от която идвам, понеже са на няма и 50 метра една от друга и те:" ама как, ама то..???" и аз : " Mr. Green някакъв проблем ли има? ако има да си търся на друго място лекар???  Mr. Greenhahaha
Хари - задействах се по супичката направих и дадох днес, но имам няколко въпросчета. Сложих праз лук с малко масло и водичка да се задуши, после картоф и морков и накрая оризче да се сгусти, но като пуснах пасатора и познате как всичко стана на крем супа - рядко...  ooooh! ама някак си не си представям да сложа вилицата в тенджерата и да мачкам особено ??? И понеже исках да има все някакво засищане и да не ми свикне на толкова течна храна му натроших няколко от тия оризови с ябълка гризинки, че и без друго ме е страх да не се задави. Та въпросите ми са 2: КАК ДА ПАСИРАМ И ДАЛИ МАСЛОТО НЕ СЕ СЛАГА НАКРАЯ ПРИ ИЗКЛЮЧЕН КОТЛОН САМО ДА СЕ РАЗСТОПИ, ЗАЩОТО СЪМ ЧЕЛА НЯКЪДЕ, ЧЕ НЕ СЕ ПОДЛАГА НА ВИСОКА ТОПЛИННА ОБРАБОТКА???
Мисля тия дни да сготвя и пиле с ориз и да му е за основно + супичката, че с тия темпове ще заместя обедно хранене на кукуво лято  #Crazy
Какво толкова се чудите с тия кисели не ви знам  Laughing Ако искате храненето да е млечно сталате АМ, ако неискате не слагате и при двата варианта се яде, а прготявнето му е пожелание. Така както можеш да направиш нишесте с добавяне на мляко или на вода. Според мен истинския кисел се прави с вода, но за нашите малки бебенца сигурно е по-полезно да си има АМ, а по- нататък да си е с водичка, когато могат да си хапват и нишесте/кремче с прясно мляко. Аз немисля да давам кисели, а да си карам на каши с добавени плодови пюрета. За мен е много по-полезно в такъв вариант, а колкото до разнообразието, немисля че е необходимо кой знае какво за момента, стига да си набавят необходимите им вещества дневно. Лично мнение  Peace
Бубичка - имам познати тука, които казваха от година , че искат еди коя си дата за раждане и да си определяли дата на забременяване и какво ли не, аз им се хилих, както и всички около тях, но една мацка се нави да изчислява, да смята и оцелиха до няколко дена разлика. Но датата на зачеване стана от раз, а раждането имаше няколко дена отклонение. Бебето е на месец и няколко дена, така че и невъзможните неща стават реалност, ако силно вярваш. Аз също трябваше да съм вече с второ бебче, но божа работа.
Ох да пиша лексикони:
1. Кога смятате да се върнете на работа? - имам още година да завърша, не е задължителна, но аз искам пълното обучение и силно се надявам, да се класирам с всичко замислено и да успея да се върна август,когато сме на годинка.
2. Гледачка/баби/детска ясла? - вариант баба отпада, понеже няма никой да ми помага с детето, но остават гледачка, частна градина или държавна и дори пред мен стои дилемата кде, защото имам 50км до колежа, а там ще съм 4 пълни дена и просто рано сутрин когато тръгвам градините където живея ще са затворени, а когато имам обедна почивка от 1ч.  ще мога да минавам да го виждам ох незнам...сложно е
3. Кърмите ли и ако да до кога смятате да го правите? - успях само 2 седмици за съжаление. Направих всичко по силите си, но за да мам кърма ми трябваха помощ и подкрепа, както и спокойствие, а това в моя случай го нямаше и така минахме на АМ, но смятам, че давам най-доброто на тукашния пазар и все пак успявам да дам най-доброто на детето си.
4. Кога ще давате детска кухня на децата? - тук няма такива екстри има или мама готви   chef или готови храни, та чак докато стигнем до пици, спагети и мак доналдс  Mr. Green
5. Колко млечни хранения имате? - имаме само 1 заместено хранене, следобед с каша и плод, а обедното е зеленчуци с допиване на 170АМ и останали 3 пак само на АМ - общо 5
6. Храните ли се през нощта? - откакто навърши 1 месец спря да се буди нощем и нямаме никакви будения или хранения инъче щях да съм  Crazy  #Crazy
7. Слагате ли бебоците на гърне? - нека първо седнем като хората, че инъче ще има съдържание на гърне из цялата къща  ooooh! Joy
8. Ако искате второ/трето бебче, с каква разлика бихте искали да бъде от предното? - искаме момиченце, но ако сега се върна в колежа и после ще искам да почна да работя веднага, време за ново връщане вкъщи няма да ми остане, а ако немога да се върна да уча ще си остана още една година в нас да гледам хем Макс, хем да не ми е скучно и да не ми се разпокъсва живота ще помисля над тоя въпрос. Много ми е трудно в момента, но като се замисля още малко и всичко ще съм наместила и за ново бебе пътищата ще са отъпкани и няма да усетя толкова грижите по него, незнам...инъче мъжа ми твърдо иска  Mr. Green
е.....поста  Blush

Последна редакция: сб, 17 апр 2010, 15:30 от Lidiya_81

Общи условия

Активация на акаунт