АВГУСТинчето сричките реди и се учи да пълзи....тема № 15

• 26 552
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
Ганушке: и ти май твърде много се тревожиш. Колко изпизахме за тези лишеи, по доктори ходихме и на много от нас казаха именно, че е по-суха кожа, а не лишеи. Има логика - прахове за пране, храни- всичко влияежната бебешка кожа и явно бебчетата по дифолт са предразположени към такива кожни проблемчета. Защо не пробваш и ти серията на Авен за суха и ат Hugпична кожа? Hug

Алегория: като си лафихме на скайпето не разбрах за падането, съжалавям  Sad Наистина не ви е било ден, но вече свърши, а утре идва нов, така че горе главата  Hug

Бибче: хехехе неееееееее не е откакто съм те видяла с шош и Меи,  Heart Eyes макар че наистина виждам колко ти е трудно   bouquet Просто като гледам с Анди колко са грижите още едно бебе, както някой беше писал (до 3г са си бебета) направо не се виждам. Пък и от гледна точка на работата май ще е хубаво да се вястна до година, а с още едно толкова скоро общо поне 3г вкъщи не ми мърдат и тотално ще ме забравят, ще загубя трудови навици... Исками се първото дете да разбира какво става като ще се появява братче/сестриче.  Grinning

Калинче: ама вие й давате от вашите манджи ли?  newsm78 Иначе не мисля, че трябва да се тревожиш, все пак се роди много мъничка!

# 271
# 272
Калинче, благодаря за поздравите Hug! И аз щях да се оплаквам от същото. Белослава яде страшно много - три пъти по 240 мляко, 200 гр месно или зеленчуково пюре + 30 гр сирене и около 200каша с плодово пюре и последните месеци качва по 250 гр. А за разлика от Ния не е толкова подвижна.
Започвам да се чудя дали не е от домашната храна.Готовите пюрета ми изглеждаха малко мазни и определено са пълни с нишесте. И аз вече не знам кое е по-добре.
Италианче, страхотен лексикон, утре ще гледам да намеря време да го попълня.
Хари, много ти благодаря, мила.Точно нещо подобно ми трябваше.Това си го даваш като едно цяло хранене на мястото на кисела или кашата, нали?
Алегория, а MCV- то по-добре ли е?
Пепеджийнс, да няма някакъв проблем с месото?

Някой давал ли е вече агнешко?

# 273
Бибче: хехехе неееееееее не е откакто съм те видяла с шош и Меи,  Heart Eyes макар че наистина виждам колко ти е трудно   bouquet Просто като гледам с Анди колко са грижите още едно бебе, както някой беше писал (до 3г са си бебета) направо не се виждам. Пък и от гледна точка на работата май ще е хубаво да се вястна до година, а с още едно толкова скоро общо поне 3г вкъщи не ми мърдат и тотално ще ме забравят, ще загубя трудови навици... Исками се първото дете да разбира какво става като ще се появява братче/сестриче.  Grinning
Да,права си за тези неща,но пък погледни откъм хубавата им страна.Няма да напускаш работа два пъти,на веднъж ще мине всичко,децата ще са кажи-речи на една вълна,ще имат еднакви интереси,пък и като поотраснат ще могат да излизат заедно,има още хиляди,хиляди причини не би ми стигнала цяла страница да ги опиша (поне за мен,разбира се),ако мислиш в перспектива ще се навиеш лесно  Wink Но пък и трябва да си усетиш,че може да се справяш,иначе се обезмисля всичко. Hug

Шайн,аз щях да му готвя онзи ден,обаче ме домързя да го размразявам,тези дни ще му дам да опита.

# 274
Шайн там е проблема в това MCV и MCH, че са дори по ниски!! И така се гипсирах! НО говорих с док и каза, че е "лабораторно отклонение"
Янче - ми то тогава ми беше само до падането. Бях го забравила даже  Laughing
Имам тъп въпрос
Как така кисел/ нишесте без прясно мляко? Помня, че и Янчето пуска рецепта и Жужу, ама това забравих да ви питам. Ми то на какво има вкус?
И още - някой давал ли е домати вече (освен Калина с манджата  Mr. Green)
И пак - някой дава ли замразени зеленчуци на Бондюел? И как са?

# 275
Да,права си за тези неща,но пък погледни откъм хубавата им страна.Няма да напускаш работа два пъти,на веднъж ще мине всичко,децата ще са кажи-речи на една вълна,ще имат еднакви интереси,пък и като поотраснат ще могат да излизат заедно,има още хиляди,хиляди причини не би ми стигнала цяла страница да ги опиша (поне за мен,разбира се),ако мислиш в перспектива ще се навиеш лесно  Wink Но пък и трябва да си усетиш,че може да се справяш,иначе се обезмисля всичко. Hug

Шайн,аз щях да му готвя онзи ден,обаче ме домързя да го размразявам,тези дни ще му дам да опита.

Пък и кой ще седне да ти чете дългия пост  smile3534

Извинете, ама лигнята не прощава..  Rolling Eyes

# 276
  • Бургас
Ех момичета, като гледам всеки с тревогите си - един вика много яде моето а друг се тревожи , че не яде достатъчно  Hug Hug Hug така ще е винаги.....
Моята госпожица уж си хпава а е почти 7 килограма само......но и при нея има един скок в растежа точно този месец  bowuu
Все още не сме сложили и реимунизацията Хепатит......дано не се разболее до 24-ти като ходим на консулт. , тра да и я сложат тогава

Според вас температура 37.5 измерена през дупето с живачен термометър за притеснение ли е ?

# 277
Здравейте! Hug

Янче,ти що си се отказала от 2-год. разлика бе,да не би като видя моите и да ти секна желанието,хахаха  Joy Joy Hug

Ганушо,що не и даде зрънчо бре,сега,ако и стане нещо не знам,после ти ще си виновна,сега цяла нощ детето за това ще си мисли,милата Дари. Joy

rotfImbo
Ей, опасна си, Биа!

Прави ми впечатление, че някои мами са доста младички, ми кръвта им ври, както казват възрастните хора.

Шайн, днес дадох още от пуешкото, като го омесих със супичката на Хариелка, та сега чакам и ще видя дотогава какво ще му давам.

Мойте заспаха, като по чудо. Павел ме остави тамън да се изкъпя и облека и замрънка, яде и пак заспинка.
Утре чакаме нашият тати да си дойде да ни се нарадва на всичките си слънчица.
Лека и сладка нощ

Канех се да ви питам каква е разликата между обикновен кус-кус на Мелиса например и този на Плазмон?

Магаре, следи я и можеш да й направиш чайче от малини или ако имаш сиропче малини й дай.

# 278
  • София
alegoria понеже си ми в пресните мисли още - не се тревожи прекалено за желязото и показателите. По-късно с храната и най-вече месо и зеленяци ще си навакса. А сега с риск всички да ме оплюят - според мен тоя Малтофер не прави почти нищо освен да тормози стомаха. Понеже съм от хората пили дълго време почти всички от тия железни препарати, смея да твърдя, че са за успокоение от типа "правя нещо". Никога не ми е влизало желязото в граници докато ги пиех. После се появи мъжът ми и понеже той без месо на масата рядко сяда и аз покрай него си хапвах и за изненада на всички, бум, над границата всичко.  Hug

Италиянче много готини въпросчета.   bouquet

1. Кога смятате да се върнете на работа? - ами възможно най-късно искам (ако може на по-хубава работа, ама да видим)
2. Гледачка/баби/детска ясла? - баби има, ама по-скоро искам на ясла, че иначе ще гледа сериали и кой знае какво още
3. Кърмите ли и ако да до кога смятате да го правите? - кърмя го по 24 часа и няма изглед скоро и 1но да изместим, пък камо ли да се отбива; когато си реши той - тогава.
4. Кога ще давате детска кухня на децата? - ми като гледам как не ще пюрета, а късчета от нашата храна с кеф хапва, май ще я пропуснем. Все пак към годинка може и да я пробваме кухнята
5. Колко млечни хранения имате? - ми май всичките са си млечни, а колко са само той знае - кърмя на поискване
6. Храните ли се през нощта? - да по няколко пъти
7. Слагате ли бебоците на гърне? - не. Даже не съм купила още. Принципно го усещам кога ака, но трябва да съм много бързо, за да го издържа над легенче примерно, а малко ме домързява напоследък. По едно време го правех и беше доста успешно.
8. Ако искате второ/трето бебче, с каква разлика бихте искали да бъде от предното? -  аз и сега искам, ама татито се опъва, че му идва доста трудно. Сега си е лудница и като е тръгнало да върви...Както писа Биа - има хубава переспектива да са породени, но си е лудница.

# 279
Силви мерси много  Hug Аз да ти кажа съм на същото мнение за Малтофера, ама нали док настоява и го давам (не че не намалих количеството - тя каза 2 пъти по 10 капки, аз давам само веднъж нарочно  Mr. Green
Ама сега пък взех да се чудя дали не трябваше да го давам по повече, ама нищо така ще си го карам още един месец, пък ако иска да ме линчува док

# 280

Имам тъп въпрос
Как така кисел/ нишесте без прясно мляко? Помня, че и Янчето пуска рецепта и Жужу, ама това забравих да ви питам. Ми то на какво има вкус?
И още - някой давал ли е домати вече (освен Калина с манджата  Mr. Green)
И пак - някой дава ли замразени зеленчуци на Бондюел? И как са?
Aми правиш го с адаптирано,вместо с прясно  Wink Демек правиш си АМ и го слагаш на котлона,после добавяш и кисела/нишестето.Аз си го правя нишестето с прясно.
Домати съм давала (от пюретата).
Замразени не съм давала на Бондюел.

Пък и кой ще седне да ти чете дългия пост  smile3534

Извинете, ама лигнята не прощава..  Rolling Eyes

bash box Кой не му се чете да завива...  Laughing
Според вас температура 37.5 измерена през дупето с живачен термометър за притеснение ли е ?

Ами,значи реално е 38C,повишена си е,защо не дадеш Панадол или Нурофен?
   rotfImbo
Ей, опасна си, Биа!

Прави ми впечатление, че някои мами са доста младички, ми кръвта им ври, както казват възрастните хора.
...
[/quote]
Е,айде сега,то се едно ти си на 60,че така го каза. JoyАз съм си такава и винаги казвам,че и на 100 години да стана (дай Боже) все ще съм такава. Laughing   Но пък когато трябва да съм сериозна-СЪМ,нали така? Laughing Hug   Направо не мога да повярвам,че ще се навиеш за трето породено, едно огромно БРАВО ти казвам.Разликата между Дани и Павката е 3 години,нали?Не е толкова много и трето,ако имаш у вас ще бъде як купон  Party ,щури дЕца-здрави нерви само да имаш. Hug

# 281
  • Бургас
Пепеджийнс мерси за съвета  Hug

Забравих за лексикона , сега ще се поправя:

1. Кога смятате да се върнете на работа? - вече се върнах....от месец на сам работя по 4-5 часа на ден. Сестра ми гледа малката, че в момента е безработна.
2. Гледачка/баби/детска ясла? - бабите работят, дори едната ми е на 200км.....ще разчитам на гледачка /като започне сестра ми работа/ а вероятно догодина по това време ще пускам Деси на ясла .....
3. Кърмите ли и ако да до кога смятате да го правите? - кърмя я , докато имам кърма ще я кърмя /но не по-късно от година и половина/.
4. Кога ще давате детска кухня на децата? - като навърши необходимите месеци, за да я запиша на детската кухня - при нас в Бургас е при навършени 9.
5. Колко млечни хранения имате? - 3-4 , в смисъл не са изцяло млечни хранения, и не всички са както трябва , в смисъл едва ли изсуква необходимото количество.
6. Храните ли се през нощта? - да, веднъж в ранните сутрешни часове - 5-6ч.
7. Слагате ли бебоците на гърне? - Не. Не мисля, че е нужно , ще го направя когато осъзнава малко повече за какво иде реч.
8. Ако искате второ/трето бебче, с каква разлика бихте искали да бъде от предното? -  моите са с разлика 7г и половина , идеално ми е. Макар, че като се замисля ако сега трябваше да избирам - бих родила породени деца.....колкото и да е трудно целият зор е 3-4 години. А в моят случай- тъкмо си се възстановил физически, душевно, емоционално и т.н. набрал си сили пак в работата си и айде пак трябва в майчинство да излизаш  ooooh!

Хариелка, беше ме питала за обеците на Деси - да зеленички са, не са лоши ама нямаше и избор , само такива имаше  Simple Smile

# 282
  • Sofia
Бубичка, мерси за линка, запаметих го.  Hug Аз определено имам интерес.

Алегория, в линка с рецептите, който Бубичка е дала, една мама пише, че хемоглобина отивал във висините от сок в следната комбинация: ябълка + морков + цвекло. Пробвай, нищо не губиш. Предполагам, че става въпрос за червено цвекло. Аз и без друго мисля да правя на Софи подобни комбинации.
Относно кисела ти не видя ли, че в нашата рецепта слагаме АМ, непосредствено преди да дадем киселчето на бебето? Още са ни малки децата за прясно мляко. Въпреки че и без АМ Софи пак си го яде. Преди да бях заместила следобедното хранене, първо давах кисела без АМ и после я кърмех, тя пак си го папкаше с удоволствие.

Шайн, честито порастване на Белослава!   bouquet  Hug   bouquet Да кремчето с изварата го давам на мястото на кисела/кашата.
За килограмите, не мисля че има значение дали даваме домашни или купени пюрета, не от това качват децата. Просто според мен си зависи от детето, гена и т.н. Софи също е само на домашни пюрета, пък качва доста.

# 283
  • Бургас
А, Биа, ти сега ме втрещи  Shocked то не се ли изкарва 0,5 десети когато мериш Т. в дупето?? Сега ще се разровя и в нета...

# 284
...
8. Ако искате второ/трето бебче, с каква разлика бихте искали да бъде от предното? -  моите са с разлика 7г и половина , идеално ми е. Макар, че като се замисля ако сега трябваше да избирам - бих родила породени деца.....колкото и да е трудно целият зор е 3-4 години. А в моят случай- тъкмо си се възстановил физически, душевно, емоционално и т.н. набрал си сили пак в работата си и айде пак трябва в майчинство да излизаш  ooooh!
Да,точно това се опитах да обясня в един от по-предните си постове,все едно аз съм го писала Grinning,много хубаво казано,зора е 3-4 години-точно така е.Но пък всяка разлика си има своите положителни и отрицателни качества.Виж сега например като ти е голям и ти помага повече,разбира всичко и така. Grinning Hug

Хариела,сменила си аватара,много сте хубави. Hug

А, Биа, ти сега ме втрещи  Shocked то не се ли изкарва 0,5 десети когато мериш Т. в дупето?? Сега ще се разровя и в нета...
офффффффффффф,да бееее,лелее мноого съм зле,много,много,много  dohвече ще трябва да си лягам,мале извинявай много,имаш едно малко от мене,хич не съм в час. ooooh! ooooh!
Значи темп. си е съвсем нормална няма за какво да се притесняваш,Господии,колко съм отвеяна само,ужасТ,извинявай още веднъж...

Общи условия

Активация на акаунт