Съпруги, чиито мъже пътуват 15

• 37 134
  • 755
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте моряшки дами!
Аз не съм една от вас, но преживявам драма свързана с корабите и морската шир. Прочетох поста на issi в тема 6 за моряшката професия и направо се просълзих, никога не съм си давала сметка колко трудна е в действителност тази професия, а за риска не мисля че има човек който да не е наясно... този пост ме додтикна споделя с вас, не мисля че някой би ме разбрал по добре, а разбиране нямам откъде да получа. Не искам никого да товаря излишно с моите проблеми и който не желае просто нека не чете по долните редове.

Пътищата с първата ми любов се преплетоха когато бях в гимназиална възраст, дори бих казала още дете, защото тъкмо влязох в гимназията. Това което ми дойде беше като гръм от ясно небе и направо си беше любов от пръв поглед, усещах че и отсрещната страна не е безразлична. Връзката ни имаше бъдеще, станахме гаджета от раз, без да сме се питали ще ми бъдеш ли такова..
Първоначално любов е силно казано, като всички тинейджъри се мляскахме скришно в някой ъгъл и ходехме със смучки, които прикривахме, забавлявахме се искрено. Всичко това продължи няколко години, като с времето връзката ни пресасна, вече имаше силно бошуващи чувства, най-наивни, първични, искрении и истински. Бяхме диви и неубоздани, минахме през какво ли не, раздели, събирания, опитахме да се мразим, да бъдем само приятели, но тъй като се познавахме изключително добре и двамата бяхме наясно, че безразличие помежду ни не би могло да има, дори само приятелството беше трудно.
Колкото случайно и внезапно пътищата ни се преплетоха, толкова и с някакъв ряз се разминаха. Не съумяхме да издържим във времето, а може би бяхме изморени от толкова и силни емоции, трябваше или да се мразим или да се обичаме, затова разчитахме на максимата, че очи които не се виждат се забравят и се надявахме да не се мразят.
Не контактувахме, не се виждахме, на няколко пъти случайно се срещахме и двамата имахме нови връзки, и не искахме да натоварваме настоящите си партньори с излижни терзания(знаете че за някои хора понятие приятел с бивш е неприемливо), така че продължихме да живеем по старо му, без да контактуваме, вече бяхме по "големи" и се очакваше да сме разумни и зрели, така си и беше искрено се радвахме на щастието на другия, явно съумяхме да бъдем просто приятели.
Последния път когато го видях ми каза че ще се качва на кораб, беше щастлив, радвах се за него, пожелах му късмет! Това е била последната ни среща. Винаги когато даваха нещо по ТВ за кораби се сещах за него и се надявах да е добре.
 Не помня колко време не съм го виждала, докато преди броени дни (на 13 дата мразя това число) не срещнах съвсем случайно неговия  брат, и попитах как е. Той ме погледна някак въпросително, явно учуден от факта че съм пропуснала нещо и ми каза,  че брат му е бил на кораба Хера който потъна преди цели 6 год. и е от хората, чиито  тела така и не са открити. Не мога да ви опиша какъв шок изживах и продължавам да изживявам,  не мога да повярвам, че това се е случило иминно с него и толкова отдавна, аз едва сега научих и ми е адски мъчно и сега изживявам тази драма в пълната и сила. Не мога и не искам да повярвам. Не бях си давала сметка, че толкова време е минало от последната ни среща.  За някои от вас може би драматизирам, но съм си такава чувствителна натура,
 Имам си съпруг, когото обожавам и най-прекрасното детенце на света, за което искам да съм най-добрата мама.  Чувствам се гузна и виновна пред тях заради тези си чувства, но не мога да наложа на разума да диктува на сърцето...  Както се досещате, темата е твърде деликатна и не мога да споделя с близките си и изживявам всичко сама и вътрешно, не е никак лесно, не мога да спра тези мисли.
Исках просто да си споделя, нали казват че споделената мъка е половин мъка, а да споделиш с непознати е най-лесно...

Не се бях конкретно интересувала, знаех само това което се изнася в медиите. Разрових се из нета за инцидента с кораба Хера, информацията е оскъдна, но видях че екипажа главно е бил съставен от  20-30 годишни момчета, толкова млади... то годините нямат значение, но това, че са съвсем млади набива на очи, а   факта че България отново нехае за гражданите си и е обдикирала относно случая, оставяйки почернените семейства с въпроси без отговори и сами в такава трудни моменти направо ме потресе, но защо ли не ме изненадва. За пореден път се отвращавам от БГ като държава.

Пожелавам на вас и семействата ви да сте живи и здрави, обичайте смелите си мъже и дано никога нямате поводи за притеснения спрямо тях!!!

Последна редакция: сб, 17 апр 2010, 15:52 от evita83

# 301
евита 83  Hug имаш нужда от прегръдка получаваш я от мен.чета всички редове и ми стана много мъчно повярвай ми  Cry .незнам какво да кажа .... това си е трагедия .всеки път ,когато си пращам мъжа на кораба изпитвам страх ,болка от това ,че няма да сме заедно.и много се моля много  Praynig да се върнат всички живи и здрави.няма да пиша за трудната им работа там на кораба ,то е повече от ясно за нас.но при мисълта ,че те са там насред морето и вероятноста да ги хване буря -ето това ме съсипва .и ме обхващат какви ли не мисли притеснения .моля се непрекъснато за моряците .неискам да мисля по този начин ,за да не викам лошото .много е тъжна твоята история  smile3518 .гледай напред това мога да ти кажа сега.и бъди щастлива с детенце и мъжа си . Hug

# 302
здравейте милички Simple Smile)
Хелинчи не съм мила, ама съм бяснаааааааааа #Cussing out Тоя вулкан #2gunfire са ли намери да изригва! Милото довечера ще напуска кораба и агента ще го води щото към 22.00ч. да ходят на летището пък да зяпат newsm78 за къде ще може да лети newsm78 Ужас!!!! От сутринта съм кълбо от нерви ...как може таквоз нещо? Егати каръкщината Rolling Eyes  Rolling Eyes  Rolling Eyes
ИИИИ незнам ...тъй кат гледам масово са отменят полетите ...неговият беше Дубай- Виена и Виена- Варна ама сега незнам ...той ме успокоява но то кат гледам  Shockedняма стани скоро  Rolling Eyesнашто виждане! Офффф отивам да ривъъ пак ... Rolling Eyes
Дано изкара някакъв късмет все пак, тоя там отгоре малко да ни помогне ..мъничко само  Praynig моля се

# 303
  • Varna
ДЕЗДИ Hug
Сладурано, споко дееее. Ми рИвИ сигЪ, но помисли и за сигурността му. Не остана бе Душата, не останаааа newsm44
ЕВИТА Hug
Много мил пост, много истински- мога само да кажа за това момче- Да почива във светлина Praynig А тази катострофа със Хера почти всяко семейство е засегнала. Приятели, деца на приятели си отидоха там. Няма да забравя вечерта когато ни звъннъха у дома да ме питат дали мъжът ми не е капитана на Хера. Е не беше моя, но беше много добър приятел на мъжът ми. Не можехме да повярваме, не искахме да повярваме, мислехме, че някой си прави гадна шега. И сега като пиша това, около слънчевия сплит ме стяга и не мога да дишам. Незнам аз чуждата щом така чувствам какво им е на близките на тези момчета. Била съм много близка със сестричката на едно от загиналите момчета. Винаги усмихнато, винаги позитивно, силно дете, много силно. Аз незнам дали бих могла да се държа като нея. Ако имах дъщеря бих искала да е като нея. Познавам и някои други от тях- Боже, дай им сили на тези хора- възхищавам им се как се държат. Аз не бих могла....не мога да говоря повече, защото може само някоя глупост да измъдря.
А ти мила, бъди щастлива със съпругът си и детенцето си.  Не се чувствай виновна за нищо. Дал ти е много радост и щастие този човек. Запомнила си го със хубаво. Сега имаш други звездички които те правят щастлива. А ти ако искаш отивай пред иконата на Св.Никола или във черквата на Св.Никола и му палвай по една свещица когато се сетиш.
Когато ти е приятно заповядай при нас и за тебе ще се намерят едни вълшебни пантофки- само ми кажи и ще ти ги поднеса. Много щастие на тебе и цялото ти семейство. Цени си мъжа, щом е толкова добър, че толкова малко сме на тая грешна земя. Не е нуждно да сме лоши, да се обиждаме, да сме алчни.  За малко сме тук....... Hug

# 304
  • Шоколандия
Чета поста на Евита и не знам какво да кажа. Но, то няма какво да се каже, освен просто да се сведе глава и да се помълчи за минута...  Страх ме е като изпращам Милото, изтръпвам всеки път като ми показва клипове по телефона си, снимани по време на буря - изживявам ужаса с него... Още повече ме боли, когато знам че голяма част от тези клипове са снимани като последни, тъй като точно в такава буря машината е спирала, или се е повреждала, или се е чупела. Точно в такива моменти се убеждавам, че има Господ! Умирам като си помисля, че е изкарал няколко рейса на кораб, който е бил за скрап (и по тази причина арестуван неведнъж)- всичко това поради незаинтересоваността на някои хора, невежеството и нехайството на други Cry.

Дано сега по реката да няма такива страхове и всичко да е наред! Praynig

# 305
  • Varna
ПУХИ Hug
По реката няма такива работи, спокойно!

# 306
Аз, пак да се оплча с моята си мъка  Rolling Eyes моят мъж, чака го вземе агента  ипосле на хотел! Щото всички полти са отменени Rolling Eyes е бива ли такова нещо, тая мъка край няма за мене  Embarassed Rolling Eyes едвам оживях при тая 5 месечна раздяла и накрая и момчето ми не може си доди  Rolling Eyes много ми се реве ..отивам пак да се нарева ...ако мога
Не взех отношение по поста на Евита ...но просто смятам, че думите са излишни  Peace мъката е огромна Sad(( Искрено съжалявам за тази загуба, искренно съпреживявам тази трагедия, която все още бушува в сърцата и душите на техните познати и близки. Много тъжно! боже колко мъка има по света, а ааз, съм тръгнала да рева тука ..за ...

# 307
  • Шоколандия
Дезди, няма ли някакви алтернативни варианти? Не искам да си представям какво ти е, но опитай се да се разведриш с нещо, мъжленцето ти няма да иска като си дойде да те гледа с подпухнали очи Wink Hug Hug Hug Hug Hug

# 308
 evita83  Hug, историята която сподели с нас е наистина много тъжна  Cry...но ти трябва да продължиш напред-има заради кого-заради любящия съпруг и детенцето ти Peace и не забравяй, че твоето моряче винаги ще е живо в сърцето ти...

# 309
ДЕЗДИ  Hug МИЛИЧКА  успокой се има и добри страни той ще се наспи и почине за полета после ,а в хотела имат 100% нет и може да скайпите ,ако имаш телефона на агента в офиса можеш да му званнеш и питаш за друг вариант за прибиране .И никакво реване да не се загрозиш баш накрая  Joy всичко ще е ок ,честа практика е  Hug ЕВИТА   Hug СВЕТЛА МУ ПАМЕТ !

# 310
  • Varna
ДЕЗДИ Hug
Сладуранке Joy Хелинчи е много права бе Душатааа. Тъкмо ще си почине момчето ти. И после като се върне тука, няма да ти дремуца и ти да му ходиш както кака ти ДелтЪ, синът и и котето на палци Joy Прати ми един СМС, или направо му звънни бе Душе да ползвате Скайпа. Хайде усмихни се и почвай да го търсиш. И чакам тука рапорт, открихте лисе по Скайпчето Hug

# 311
  • Варна
Евита Hug, страшно много съжалявам за твоето приятелче. Нека да почива в мир! Flowers Rose
Благодаря, че сподели с нас и дано ти е станало малко по-леко. Единствено, мила, ти остава да запазиш милите и приятни спомени за него, за хубавите моменти заедно. Това е голяма трагедия и приемаме нещата лично, защото винаги с тъга, страх и притеснение изпращаме нашите момчета в морето, където са сами в необятната морска шир. А там най-страшното е, когато нещо спре и стане тихо......Не мога да спра да рева.
Единствената ни мисъл е-Господ да ги пази и да ни ги връща винаги при нас! Praynig
Грижи се за дечко и любимия, обичайте се и бъдете много щастливи. Радвайте се на дребните неща, че живота е наистина много кратък. Много късмет от мен!

Дезди Hug, успокой се, нещата ще се наредят. Знам, че нямаш търпение, по-добре да изчакат, от колкото да летят в това небе. По-добре да знаеш, че е в хотела отколкото в другата необятност-небето. Ще си дойде и по-щастлива от тебе няма да има, повярвай ми. Като направи 10-15 рейса ще си пушка.

Момичета, ето снимки от срещата:    http://www.album.bg/ilieva70/images/22746953/92091
Прекарахме си страхотно, три часа не ни стигнаха да се наприказваме. Надявам се следващия път се съберем повече.

# 312
  • Varna
ИЛИЕВЧЕЕЕЕЕЙ Joy
Направо ме накара да рева от смях Joy ма Душата, кВи 15 рейсааааа- нИдей тЪй, направо я вкара в каналаааа. Ми Дезди каза, че той повече нямало да плава беееее Joy
Много съжалявам, че не дойдох, ама при мене срещата продължи до 15 часа. Незнам при вас но тука при нас по това време тъкмо свърши срещата ми и като запука един дъжд, както бях със чаНдърчИтУ и пак сЪ Умокрих цялата rotfImao И се отказах да идвам rotfImao
Илиевче, сега видях снимката ама само на Дарушката и на Мамето. Другите пише, че временно са недостъпни. Ама сте ми убавички бееееей HugДругите се виждат малко ама пак са Убавички, много е красивичко Hug Hug Hug Hug МоЙтИ друшки те беййй Hug

# 313
  • Варна
Благодарско на Илиева за снимките! Simple Smile Аз нямаше как да дойда - подхванала съм хигиенизираща инициатива в х'апартамента, където сме с Милото, като си е тука. Никой не живя там тази зима, че бая зор видях, трябваше да се справям с промишлени количества мухъл в началото.

evita83, не знам какво да кажа... Съмнявам се, че има Русалка от този форум на която не й се е свило гърлото, докато те е четяла. Мога само да ти пожелая сили да продължиш напред и да се радваш на мъжа и детенцето си. На останалите пожелавам никога повече да не чуваме за подобни неща като това с Хера.  Praynig

desdemonа, убедена съм, че нямаш търпение, но повярвай ми, това, че ще се забави мъжа ти с ден-два, не е повод за плач. По-добре в хотела на сигурно, отколкото в морето, или във въздуха в момента. В момента давам всичко да знам, че мойто Слънце е на сигурно в хотел, пък да седи там, ако трябва, и един месец. Ма не е...

# 314
Стискайте ми палци момичета  Praynig да стане варианта, който намерих аз! И, който поне по данни на летището е все още отворен, то ако и билети де  Peace То хубу, че съм аз, щот агента му, направо в хотела щеш да го води Rolling Eyes Ма кака ви децдемона, кат запретна ръкави, та намерих само два възможни варианта, и двата са за Истанбул от Дубай, ма те да станат, щот там за Турция нали и визи требат  ooooh! ма нали казаха, че зарад извърнедното полежение, където трябвят визи ..незнам ко, ща съдействат #Crazy. Та сигъ рева и треперя тука Praynig  Praynig  Praynig. То нет в хотела има, ма е забране скайпа за използване там ..тъй и не разбрах що? newsm78. Скорпи, ти мила явно си свикнала на тези неща ..ама аз, не съм, щи ми съжаляваш но на мен друго мие на езика и душата а и на сърцето  Rolling Eyesи тъй да видим ко  идали ша стани ... Praynig Praynig Praynig

Общи условия

Активация на акаунт