Машина за хляб-31 част

• 64 134
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте.Благодаря за новата темичка  bouquet

Имам въпрос към Вас  и ще съм ви  много  благодарна  ако някой ме посъветва/извинявам се, че спамя темата ама незная къде да се обърна за съвет/ Та проблемът ми е следния:

За пореден път ми се развали хлебопекарната с марка "Аляска"/преди няма и месец отново ви се оплаках че ми се беше развалила.Бях я занесла в сервиза и от там ми издадоха протокол за нова проблема тогава беше ,че отказа да меси.Както и да е смениха ми я с нова машинка.Взехме си пак същата марка"Аляска" ,та с новата машинка да съм направила максимом 10 хляба и отново се развали/добре че още е в гаранция/.Занесох я отново на сервиз и днеска ми се обаждат да отида да си я взема понеже немогат да я поправят а проблемът сега е ,че отказва да пече.Т.Е. трябва само да й сменят нагревателя,да ама не неможели/нямали в наличност/Та сега отново ще ходим до Метро/от там я купихме и още е в гаранция/ за подмяна с нова или направо нов модел.

Та моля ви препоръчайте ми модел  и марка

# 91
изненадвам, че при някои резултата не е добър  newsm78

Аз пък не се изненадвам,след като при бързата програма на Мулинекс 5000 е предвидено втасване само 20 мин.,цялата програма е 1 час и 20 мин.,а при твоята машина е 2 часа и 17 мин.

До твоята програма е близка нашата безглутенова или №6,както вече подчерта и Мис Каприз.Едно е обаче да втасваш 1 час,а съвсем друго едва 20 мин.
Сега обърнах внимание на програмата на австралийския хляб,за който са предвидени за втасване "внушителните" 10 минути.Не знам каква му е рецептата,но подозирам резултата,още повече че отдавна някой беше споделил,че хлябът на тази програма не се е получил.

# 92
Момичета от две седмици съм с хлебопекарна Филипс в къщи...и чета ли чета из форумите, но до сега резултатите ми не са впечатляващи  Sad Всичко на всичко два пъти ми се получи хубав хляб...а всеки ден правя, но нещо не мога да му хвана цаката....
От два - три дни мисля, че имам проблем с машината защото не ми меси тестото като хората, вчера правих франзела и на 2-рия час още не беше започнала да меси изобщо, а днес пуснах основната 1-ва програма за бял хляб(всъщност правя Царевичен хляб на Миленка) и вече 40 мин. не меси - това нормално ли е...и има ли нужда да я карам на ремонт според вас? Изчистих хубаво ножовете..проверих дали добре съм сложила кофата...всичко е ОК уж, а аз се изнервих максимално  Shocked

ПС Сега ми изписка и изписа сигнала за добавяне, изсипах царевицата и нищо....а продуктите вътре са си като в началото не е завъртяла и един оборот...какво да направя поне да ми се получи хляба, че изчезваме с малкия след малко за баткото...да включа ли на тесто и после на печене?

Последна редакция: ср, 14 апр 2010, 14:47 от Пелини

# 93
  • Варна
Пелини в книжката на пекарната няма ли разчет какво прави по минути? Да не би да подгрява продуктите преди да почне да меси, макар че 40мин ми се виждат доста за такава дейност?

Да се похваля, преди малко изпекох едно млечно хлебче. Много вкусно се получи.
 Благодаря на labrex за рецептата!    bouquet
 По-късно ако имам време ще пусна и снимки Simple Smile.

# 94
Пелини в книжката на пекарната няма ли разчет какво прави по минути? Да не би да подгрява продуктите преди да почне да меси, макар че 40мин ми се виждат доста за такава дейност?

Доста е 40 мин подгряване, моята подгрява 22мин.

Пуснах моите козунаци на 180 горе и долу след като втасваха 45мин на 50 градуса.Нямам време да ги чакам повече че от 16ч сме на консултация с детенце.Правя проба за козунаците с едно втасване на мах-мама.Стискайте ми палци да станат Grinning

# 95
  • София
Здравейте,
от няколко дни съм горда собственичка на ето тази хлебопекарна http://www.topshop.bg/index.asp?tn=productview&ils=36&ir … d=86722&pcs=1  Simple Smile
До сега съм правила само основната програма за бял хляб.В книжката има много рецепти,нооо нито една за кекс Rolling Eyes
Въпросът ми е всички продукти ли се слагат наведнъж?Може би брашното се добавя постепенно newsm78,за да се достигне необходимата гъстота на тестото.Самата програма е дълга 2 часа и 50 минути,нямам представа какво може да прави толкова много време.Споделете моля вашите как са?Изпичат ли се добре.....и въобще с каквито съвети помогнете,все ще съм доволна. Peace
Пък някой ден смело ще пробвам пък каквото стане Rolling Eyes
Благодаря Ви предварително Hug

# 96
Пелини да не би да ти е активен отложения старт  Thinking

# 97
  • София

Имам въпрос към Вас  и ще съм ви  много  благодарна  ако някой ме посъветва/извинявам се, че спамя темата ама незная къде да се обърна за съвет/ Та проблемът ми е следния:

За пореден път ми се развали хлебопекарната с марка "Аляска"/преди няма и месец отново ви се оплаках че ми се беше развалила.Бях я занесла в сервиза и от там ми издадоха протокол за нова проблема тогава беше ,че отказа да меси.Както и да е смениха ми я с нова машинка.Взехме си пак същата марка"Аляска" ,та с новата машинка да съм направила максимом 10 хляба и отново се развали/добре че още е в гаранция/.Занесох я отново на сервиз и днеска ми се обаждат да отида да си я взема понеже немогат да я поправят а проблемът сега е ,че отказва да пече.Т.Е. трябва само да й сменят нагревателя,да ама не неможели/нямали в наличност/Та сега отново ще ходим до Метро/от там я купихме и още е в гаранция/ за подмяна с нова или направо нов модел.

Направо я смени в Метро хич и не чакай,каквото ти предложат в магазина ще е по добре,дори и ако трябва да доплатиш.Съжалявам че така се е получило,много жалко.А за какво да я смениш разгледай какво имат в наличност  Peace

Пелини как така 40 минути тая машина няма нищо да направи  newsm78.И преди ли е правила така,погледни си всички настройки да не си натиснала някой бутон по погрешка.

# 98

Моята машина е от Метро- RONSON R:295 ,доволна съм от нея с две бъркалки е ,мощност:800W,наскоро  гледах,че е на 129лв. Peace

# 99
  • София
Здравейте,
от няколко дни съм горда собственичка на ето тази хлебопекарна http://www.topshop.bg/index.asp?tn=productview&ils=36&ir … d=86722&pcs=1  Simple Smile
До сега съм правила само основната програма за бял хляб.В книжката има много рецепти,нооо нито една за кекс Rolling Eyes
Въпросът ми е всички продукти ли се слагат наведнъж?Може би брашното се добавя постепенно newsm78,за да се достигне необходимата гъстота на тестото.Самата програма е дълга 2 часа и 50 минути,нямам представа какво може да прави толкова много време.Споделете моля вашите как са?Изпичат ли се добре.....и въобще с каквито съвети помогнете,все ще съм доволна. Peace
Пък някой ден смело ще пробвам пък каквото стане Rolling Eyes
Благодаря Ви предварително Hug

Ани Бани, моята машинка Мулинекс 3000 няма програма за кекс както ние го разбираме - напр. с кисело мляко и сода. Има една програма козунак/кейк и тя е много дълга,защото въпросното творение се прави с мая и съответно втасва с часове.

# 100
  • София
ВНИМАНИЕ !!!

В заглавния пост на темата е публикуван нов линк с упътвания, инструкции и книжки с рецепти за машините за хляб.

Благодаря на Ad-i за изпратените първи ресурси. Надявам се, че ще получим и други за да ги добавим в списъка.

Ако вие имате книжно тяло и имате възможност го сканирайте и ми пишете на ЛС за да се разберем как ще ми го изпратите и да го прибавя.

Ако знаете линк моля изпратете ми го на ЛС за да го добавя.

Благодаря предварително на всички, които ще ни съдействат.

# 101
Помагайте!
Сложих да се прави ръжено-пшеничен хляб във хлебопекарната, но тесто ми изглежда много мокро.Ще дам и рецептата, та ми кажете, сгрешена ли е рецептата, както и аз си мисля или е нормално за ръжения хляб.

500 мл вода
2 ч.л сол
350 гр Ръжено брашно
350 гр Пшенично брашно
3/4 ч.л суха мая

newsm78 и ако е сгрешена рецептата от диска към хлебопекарната, как да спасявам положението..

# 102
Илето, сутринта пекох пшенично-пълнозърнест хляб и тестото си беше с нормална за хляб консистенция - не трябва да ти маже под бъркалките. Ако маже просто добави още брашно-постепенно по малко докато престане да маже.
Тестото за пълнозърнестия хляб е по-тежко и не се надува толкова колкото белия хляб

Дядо Хаджия, линковете искат регистрация. Има ли вариант да се споделят без такава?

# 103
  • София
...Дядо Хаджия, линковете искат регистрация. Има ли вариант да се споделят без такава?

Ще видя тази вечер да го оправя.

# 104
Не се намери една книжка за ТСМ и това си е! Не разбирам немски. Можете ли да ми кажете коя каква степените на изпичане на кората е-  L, P и H?

Общи условия

Активация на акаунт