Машина за хляб-31 част

  • 64 103
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
  • София
  • Мнения: 102
Леле дядо хаджия, страшен си - рече, отсече и го направи. Поздравления!
Поздрави и за Ердинч, толкова много информация е дал.
Браво, момчета!
  bouquet

# 136
  • Мнения: 1 234
Не се намери една книжка за ТСМ и това си е! Не разбирам немски. Можете ли да ми кажете коя каква степените на изпичане на кората е-  L, P и H?
и аз не разбирам , но мисля че L,P,H са  ниско,средно и високо ниво на препичане.
предполагам, че при пускане на дадена програма винаги ти тръгва от средното ниво , а ти
може да го променяш на слабо или силно препечена коричка.

Точно така, L /low/ - ниско, слабо ниво,H /hight/ - високо ниво, P-незнам откъде произлиза, но следва да е нормално  newsm78.

# 137
  • Мнения: 481
Да ви следя и аз, че от цяла вечност съм ви изтървала. Аз на моята аляска, все още не могада се нагодя. Все нещо му куца на хляба. Не е както трябва, не знам вече аз ли греша или е от машината  newsm78

# 138
  • Мнения: X

Аз правя и на 1ч и 20м, което е Експресен хляб при мен. Пак си става, даже е супер вкусен. Неслучайно маята е почти три пъти увеличена на тази програма. По-напред в темата пусках и снимак на този хляб, съвсем мъничко по-нисък е от нормалния. А и в темата за рецепти четох, че много хора с Мулинекс XL мисля че беше, са доволни от тази програма и ползват само нея.
Е,ако се утрои маята сигурно 20 мин. ще са достатъчни.Но аз например при нормална рецепта с 1.5 ч.л. суха мая сложих 1 пакетче от 7 гр.,което излиза 3.5 ч.л. мая,и пак времето не беше достатъчно.И това за тесто от 280 мл. течност+съответното брашно.
Ако се ползва и прясна мая още по-добре.Сухата на Йоткер не ме впечатлява особено откъм обем на печивата.
Със сигурност човек може да си приспособи рецепта и за толкова кратка програма стига да му се занимава. Wink

# 139
  • Мнения: 71
Здравейте! Много полезни и  хубави темички сте направили Simple Smile
От вчера и нашето семейство се сдоби с машина за хляб. Имам един въпрос към по-опитните и ще съм Ви много благодарна ако можете да ми помогнете. Снощи правихме първия хляб по обикновена рецепта с бяло брашно, стана много вкусен, но трябваше да го допичаме 30 мин., днес опитахме с ръжено-пшенично брашно всичко по указания на книжката. Имаме си и електронна везна и грамажа е точен, но и втория хляб се наложи да го допичаме 20 мин. Според вас какъв може да е проблема?
Благодаря Ви предварително Simple Smile

# 140
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 758
MiA, каква ви е машината?
За експресната програма винаги се слага повече мая. Аз само веднъж правих, но не може да се наглася степента на препичане и беше  много препечен. Повече не съм опитвала, с Мулинекс 5000 съм.
Със старата Бифинет, с две контейнерчета за по 500 гр хляб, бързата беше 40 мин, само на нея правех хляб.

# 141
  • Мнения: 71
Да, не поясних, че машината ни е Мулинекс 5000. Първия хляб го правихме по основната рецепта, а втория Хляб със семена - 8 програма...
Така или иначе няма да се отказване докато не го направим както трябва, явно ние бъркаме някъде  newsm78

# 142
  • Мнения: 1 254
mia, моята машинка е същата като твоята, настройвай на най-тъмна коричка, замени половината вода с мляко и / или прави хляб с яйце.
Може да оставиш хляба в машинката по време на 1часовото поддържане на температурата. Ще се допече Simple Smile

И не, не бъркате, такива са машинките Simple Smile

# 143
  • София
  • Мнения: 597
mia, моята машинка е същата като твоята, настройвай на най-тъмна коричка, замени половината вода с мляко и / или прави хляб с яйце.
Може да оставиш хляба в машинката по време на 1часовото поддържане на температурата. Ще се допече Simple Smile

И не, не бъркате, такива са машинките Simple Smile
мдаа или пък пекат повече от нужното като моята  Rolling Eyes

# 144
  • Мнения: 1 234
Моята я слагам на средна степен на препичане /същия модел е/, но откак послушах съвета, който ми дадоха тук, оставям хляба поне около 15-20 мин. след като свърши програмата вътре в машината, става супер  Peace. Досега не се е случвало да пускам допълнително програма само за печене. Не съм пробвала още на най-високата степен на препичане, но може да пробвам скоро.

# 145
  • Мнения: 224
Здравейте, някои може ли да ми каже става ли в машината хляб направен от черно брашно и кълнове от пшеница. С две думи искам да знам може ли да се приготвя в машина хляб подобен на БОНУС и ако може с каква мая се прави пак суха ли?

# 146
  • София
  • Мнения: 8 495
Здравейте, някои може ли да ми каже става ли в машината хляб направен от черно брашно и кълнове от пшеница. С две думи искам да знам може ли да се приготвя в машина хляб подобен на БОНУС и ако може с каква мая се прави пак суха ли?

Ако няма да има бяло брашно въобще не слагайте мая, защото няма смисъл. По принцип тези хлябове са сбити. Иначе ползвайте програмата за пълнозърнест хляб, а кълновете прибавете при съответния сигнал.

# 147
  • Мнения: 5 152
Да, не поясних, че машината ни е Мулинекс 5000. Първия хляб го правихме по основната рецепта, а втория Хляб със семена - 8 програма...
Така или иначе няма да се отказване докато не го направим както трябва, явно ние бъркаме някъде  newsm78
Не бъркаш. Същия проблем имам и аз. С прясно мляко вместо вода и на 2ра програма за френски хляб, силно препечена коричка става много добре за моя вкус. Още се чудя дали да я нося в сервиз, незнам колко време ще ме мотаят или да си карам така. Народа неще да яде купен хляб вече  Laughing

# 148
  • Мнения: 224
Ако няма да има бяло брашно въобще не слагайте мая, защото няма смисъл. По принцип тези хлябове са сбити. Иначе ползвайте програмата за пълнозърнест хляб, а кълновете прибавете при съответния сигнал.
Здравейте, някои може ли да ми каже става ли в машината хляб направен от черно брашно и кълнове от пшеница. С две думи искам да знам може ли да се приготвя в машина хляб подобен на БОНУС и ако може с каква мая се прави пак суха ли?

Ако няма да има бяло брашно въобще не слагайте мая, защото няма смисъл. По принцип тези хлябове са сбити. Иначе ползвайте програмата за пълнозърнест хляб, а кълновете прибавете при съответния сигнал.

Въобще никакъв набухвател ли не се слага? Няма ли да стане тестиво? Може и да задавам тъпи въпроси има съм съвсем зелена

# 149
  • София
  • Мнения: 8 495
Ако няма да има бяло брашно въобще не слагайте мая, защото няма смисъл. По принцип тези хлябове са сбити. Иначе ползвайте програмата за пълнозърнест хляб, а кълновете прибавете при съответния сигнал.
Здравейте, някои може ли да ми каже става ли в машината хляб направен от черно брашно и кълнове от пшеница. С две думи искам да знам може ли да се приготвя в машина хляб подобен на БОНУС и ако може с каква мая се прави пак суха ли?

Ако няма да има бяло брашно въобще не слагайте мая, защото няма смисъл. По принцип тези хлябове са сбити. Иначе ползвайте програмата за пълнозърнест хляб, а кълновете прибавете при съответния сигнал.

Въобще никакъв набухвател ли не се слага? Няма ли да стане тестиво? Може и да задавам тъпи въпроси има съм съвсем зелена

А хляба Бонус какъв е. Мек и пухкав или сбит и твърд.

Общи условия

Активация на акаунт