Машина за хляб-31 част

  • 64 091
  • 750
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 50
Здравейте на всички. Благодаря за темата, досега само четях и ми бяхте много полезни. Моята машина е "Аляска". Следвайки съветите на първа страница и дадените рецепти, всичко ми се получава даже повече и от добре. Вчера правих тутманик (рецептата е от форума), стана просто невероятен... целият на конци. Днес ще правя пак, че вкъщи има много гладни  Grinning Имам снимки, но нещо не мога да се справя и да ги кача, но пак ще опитам и може и да успея.

# 181
  • Мнения: 383
Аз да се похваля с Биреното хлебче с мед.

 Tristia chef, браво  newsm10 


Мисля да опитвам в машината царевичен хляб, по тая рецепта  newsm78



# 182
  • София
  • Мнения: 2 649
Здравейте, искам да ви попитам някой правил ли е на машина хляб с домашен квас, а не с купешка мая. И ако да - как точно?
погледни линка на първа страница.


Tristia, чудесно хлебче  Peace

# 183
  • София
  • Мнения: 1 230
Аз да се похваля с Биреното хлебче с мед.

 Tristia chef, браво  newsm10  


Мисля да опитвам в машината царевичен хляб, по тая рецепта  newsm78






Ердинч пробвай и аз мисля да се прежаля,доста добре изглежда а и е описано добре.Благодаря за рецептата   bouquet

# 184
  • Мнения: 0
ето от мен един хляб с кисело мляко


и питката на Кашарел


# 185
  • Мнения: 274
Аз да се похваля с Биреното хлебче с мед.

 Tristia chef, браво  newsm10 


Мисля да опитвам в машината царевичен хляб, по тая рецепта  newsm78


Благодаря за рецептата за биреното хлебче!  Hug Много вкусно...  Някак по жилавичко стои, а на мен точно такива ми харесват - като дунапрен дет се вика  Laughing
За царевичния после да кажете, че аз нещо не схванах от тази рецепта. Да не говорим, че хич не ми е ясно кое е това брашно тип 55  Rolling Eyes Иначе изглежда страхотно на снимката.


Ауууу този царевичен хляб наистина изглежда много добре

# 186
  • Кърджали
  • Мнения: 293
И аз отскоро съм с хлебопекарна Мулинекс 5000 и съм доволна, а днеска реших да пробвам и основната програма за хляб за 1.5 кг. и се получи супер на вид дано и на вкус да е така.

# 187
  • Мнения: 7 779
и аз съм решил да опитам царевичен хляб - за пръв път ми е.
само ,че рецептата ми е малко поизмислена ,но мисля че ще се получи.
поне за сега се е надул хубаво и остава само да се опече.

# 188
  • Мнения: 62
Ето да се похваля и с един козунак печен в машината. Нещо съм се побъркала на тема козунаци и тествам различни рецепти. По тази се получи добре ама не помня на кой беше, че я имам само разпечатана:
150 мл. прясно мляко
2 яйца /аз сложих 3 и единия жълтък остана за намазване/
50мл.олио
40 гр. краве масло
150 гр. захар
11-12 гр. жива мая
500 гр. брашно
настъргана кора от лимон и портокал и една ванилия.

Сложих всичко в машината едновременно а прясната мая натроших отгоре. Стана страхотен.

Гарнирах то с плънка от захар, смлени орехи, канела и какао попарени с прясно мляко до гъста каша.

# 189
  • Мнения: 0
ditsan, може ли рецептата за златният хляб на Лабрекс? Много апетитен  изглежда.

# 190
  • Мнения: 148
Алтеа,с удоволствие страхотен е,а и много хубаво се реже на филиики.
ЗЛАТЕН ХЛЯБ
За форма с приблизителни размери 34х23х5,5 , а може и в кръгла или за кекс:

4 ч.ч. брашно (ч.ч. 240 мл)
1 с.л. сол, равна
1 ч.л. захар
1 с.л. заквасна сметана, или майонеза, или меко краве масло, или маргарин, или гъсто кисело мляко
1 пакетче суха мая (7 гр.) или жива - 1/2 до 3/4 кубче.
1/2 ч.ч. топло мляко
1/2 ч.ч. топла, предварително кипната, вода и още половин чаша от тая вода, ако се наложи да се използва.

В купа се пресява брашното, слага се маята, смесват се хубаво, прави се ямка в средата и се слагат продуктите, по реда на изброяването. Замесва се средно меко тесто. Не трябва да лепи по ръцете, но и да не е твърдо. Ако е нужно, досипете от водата.
Готовото тесто покрийте и оставете да втасва около половин час или колкото е нужно.
Втасалото тесто намесете още веднъж. Оформете две хлебчета, набодете ги с вилица и пак оставете на топло да втасат. Може да печете на хартия или в намаслени форма или тава. От тестото може да оформите и един хляб в цялата тава.
Хлябът се пече в предварително загрята на 180-190 град фурна около 35-40 мин в зависимост от фурната, докато коричката на хляба се зачерви. Като извадите готовия хляб, намажете с краве масло.

Моите бележки: Хлебчето е много вкусно, много меко и пухкаво. Погледнете източника под рецептата, оформянето на хляба е дадено в снимки стъпка по стъпка. От половината доза се получава съвсем прилично хлебче, което пека във форма за кекс с размери в см. 26 на 18 на 8 височина.
А от мен парченце от днешната питка,която от проблеми днес забравих да снимам цяла.


# 191
  • Варна
  • Мнения: 2 576
pisanche77  рецептата е на pina  Peace, козунака ти е станал чуден.
gala_girl  хляба със сигурност ще е вкусен Simple Smile.
танита 3  тази питка колкото пъти я видя, толкова пъти ми се преяжда. За жалост няма скоро да направя, ще си остана с гледането - за сега Wink.
Tristia как беше хлебчето на вкус?

# 192
  • София
  • Мнения: 597
Аз да се похваля с Биреното хлебче с мед. Рецептата е дадена от Ердинч в темата с рецепти. Изглежда страхотно, за аромата нямам думи. Сега е увит в кърпи и чакам да поизстине да пробвам  Sunglasses
Tristia супер изглежда и аз да питам как е на вкус  Flutter

# 193
  • Мнения: 344
Здравейте! Предварително се извинявам, ако счетете въпроса ми за спам, но просто има толкова изписано на тема хлебопекарни, че няма да ми стигне сигурно цяла седмица да го изчета Laughing Решила съм да си купя хлебопекарна и си харесах Moulinex OW 3000. Ще съм Ви страшно благодарна, ако ми помогнете в избора и споделите какво мислите за този модел   bouquet

# 194
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Здравейте! Предварително се извинявам, ако счетете въпроса ми за спам, но просто има толкова изписано на тема хлебопекарни, че няма да ми стигне сигурно цяла седмица да го изчета Laughing Решила съм да си купя хлебопекарна и си харесах Moulinex OW 3000. Ще съм Ви страшно благодарна, ако ми помогнете в избора и споделите какво мислите за този модел   bouquet

С този модел съм от две години и четири месеца.Няма забележки,страшно съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт