Машина за хляб-31 част

• 65 068
  • 750
  •   1
Отговори
# 360
Въй..вие сте търпеливи булки Hug...Да режете локума колкото стафида newsm78.......Аз нЕмам толкова нерви...Режа го на 2 и това е. И без това в последно време намалиха доста големината на  кубчетата локум......

# 361
  • гр.София
bongo_2007, Solar Wind , благодаря ви за помощта - и аз се сетих, че трябва да попипвам тестото дали лепне, но докато се присетих за това то свърши програмата за месене - така, че я изключих и включих пак отначало и тоя път с набрашняването се получи хубава топчица - сега втасва - дано накрая се и изпече добре. Иначее машинката е Neo BM-301 с две бъркалки, хоризонтален контейнер за хляб от 900 до 1350гр. - първо мислех да правя на Ердинч хляб, но ми се стори висш пилотаж като за първи пъти и се отказах , така че забърках хлебчето на polin_a от 10-та страничка на рецептите -  само с бяло брашно, яйце и допълних с топла вода до съответните милилитри,  1/4 от кубче жива мая и на програма "френски хляб", средна коричка и на 2,5lb големина, с два пъти премесване, защото при първото премесване не успях да оформя добре топката - отиде ми може би с поне 50гр. повече брашно. Имам още час и половина да чакам, а така ми се не доспа от толкова емоции. Лека вечер и бели пухкави сънища като хубавите хлябове тук.
П.П. Ето го първото ми хлебче. Малко ме беше страх, че нали е НЕО, но си е супер машинката  bouquet

Последна редакция: пт, 23 апр 2010, 01:08 от dilu

# 362
dilu , страхотен хляб са направили машинката и устройството зад нея! Mr. Green
И всичко друго, което видях преди това! Hug

# 363
  • Плевен
Аз се пробвах да правя вчера джоб питки ,но нещо не се надуха.Тестото ми стана малко лепкаво и понеже не знаех дали такова трябва да е го оставих....ама има няма кучето ще яде Simple Smile

# 364
Моля ви кажете за тутманика на Кашарел, на колко градуса печете и плънката само сирене ли е? В рецептата тези неща са спестени, пък на мен акъла ми толкоз, че не сесещам сама  Embarassed

# 365
  • Стара Загора
Аз на 200 го пекох, но фурната ми  е стара и не може да с ерегулира да пече на 180гр примерно.
Аз веднъж със сирене само го правих, натрошено след  разточването.

# 366
тристиа, на 180-190 градуса, с натрошено сирене само Simple Smile

# 367
  • Варна
dilu - много хубаво хлебче  Peace. Струвало си е чакането и месенето Simple Smile.

тристиа, на 180-190 градуса, с натрошено сирене само Simple Smile
И аз така  Peace, без вентилатор ми е фурната.

Страхотни са ти произведенията Мама Цоцоланка.
Моля да ми кажете по колко локум слагате в козунака и колко големи са парчетата за да не се разтопи. Аз уж сложих вчера, но се беше стопил, рязах парченцата да не са големи - колкото по-голяма стафида.

Точно толкова големи ги режа и аз.

Маме,страхотни са.  bouquet
Може би моя изчезна защото е с фруктоза, не със захар  newsm78.

# 368
Tristia аз даже не знам какво е тутманик  Embarassed и с какво се отличава от питка със сирине  newsm78

Аз забравих да се похваля с джоб питки.

само да кажа , че първия опит ми беше неуспешен, защото ги расточих много тънко и ги по припекох, защото все ми беше страх да не останат сурови.  Резултата беше дървени кафевички питки hahaha

dilu браво , много хубаво хлебче   bouquet

# 369
Благодаря за бързите отговори  Hug Ще видим после ще се хваля ли или ще се срамувам  Joy
Альонка, и аз май не знам каква е разликата  Laughing Питките ти изглеждат супер!

# 370
аз лично си мисля, че разликата между питка и туманик е в начина на оформяне  Laughing

# 371
  • Плевен
Не мога да разбера защо и мойте не станаха такива Sad

# 372
Сори ако сте го коментирали, но просто като инфо. ако някой го интересува - в Карфур са пуснали хлебопекарни Нео за 69 лв. с две бъркалки.

# 373
  • Стара Загора
Виж поста на dilu на тази страница, сигурно е същата хлебопекарната има и показан хляб правен с нея

# 374
Търсих, търсих и не можах да намеря тесто за мекички. Моля, кажете ми кое тесто става.

Общи условия

Активация на акаунт