Машина за хляб-31 част

• 64 948
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
ПОМОЩ  Детенце иска да направя понички"донати" а аз си нямам и на идея от какво тесто се правят.  newsm78 Ако някой знае от такова тесто се правят, моля да помогне. А пък и ако може да се меси и в машината за хляб още по-добре.  Praynig

# 631
ПОМОЩ  Детенце иска да направя понички"донати" а аз си нямам и на идея от какво тесто се правят.  newsm78 Ако някой знае от такова тесто се правят, моля да помогне. А пък и ако може да се меси и в машината за хляб още по-добре.  Praynig

Погледни ТУК, може би някоя рецепта ще ти свърши работа.  bouquet

# 632
  • Стара Загора
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=489523.msg14987966#msg14987966

Поста на дитсан, по - назад в темата има и снимки

# 633
  • гр.София
И аз правих тези на ditsan - хубави са, но са много - при нас с повече от половината от дозата се облажваше няколко дни кокера  Laughing- може би защото са пържени, а мойте хубостници битер девойки следят какво ядат и как е приготвено Mr. Green
Иначе тестото е превъзходно - ако някой го пробва за печене да пише мнение - гледам, че в линка на labreх има и печени - кремчето на ditsan e много вкусно, да го похваля и благодаря  за рецептата bouquet

# 634
# 635
Здравейте  момичета, аз  от скоро имам машина за хляб и  много  благодаря за споделените рецепти и идеи Hug

Вчера за първи път пекох хляб в машината стана страхотен  на вид но НЕ миришеше  както хляб печен във фурната а по различно  правих го по следната рецепта:
300мл. вода+ мляко
500гр. брашно
3с.л. масло
2ч.л сол
2ч.л зхар
2ч.л суха мая
Незнам на какво се дължи тази миризма дали от сухата мая newsm78 но аз съм месила питки с нея и нямамше проблем.
Трябва ли маята да е за машина?

# 636
Ако мирише на нещо
Здравейте  момичета, аз  от скоро имам машина за хляб и  много  благодаря за споделените рецепти и идеи Hug

Вчера за първи път пекох хляб в машината стана страхотен  на вид но НЕ миришеше  както хляб печен във фурната а по различно  правих го по следната рецепта:
300мл. вода+ мляко
500гр. брашно
3с.л. масло
2ч.л сол
2ч.л зхар
2ч.л суха мая
Незнам на какво се дължи тази миризма дали от сухата мая newsm78 но аз съм месила питки с нея и нямамше проблем.
Трябва ли маята да е за машина?

гадно и неприятно може да я от маята, но по принцип и аз забелязах че не мирише мн на печащ се в момента хляб из цялата къща, което до някаъде е добре. А пък и ако не мажеж хлябът с масло или жълтър отгоре няма как да мирише на онзи топъл хляб на който сме свикнали

# 637
аз правих тези понички бях пускала снимка, много ми харесаха. Месих в машината, направих половин доза, защото сме трима.
Ето снимка

# 638
От мен едни багетки ... топли за следобедна закуска на Малчо  Grinning Месих на пр. "Бърз хляб", стасаха там, но пекох във фурната. Нещо сръткава ми се видя цялата история с формите за багети  Crazy

# 639
  • Географският център на България-Габрово
Альона моля те пусни рецептата на тези вкусни понички.

# 640
Благодаря на всички за бързите отговори. ditsan преди време ми беше написала рецепта за понички, но аз някъде ги потулих и ето пак опрях до вас.  Бъдете живи и здрави и все така отзивчиви.
       newsm51

# 641
dunia ето линка, petu6ka го пусна.
http://luluto.blogspot.com/2010/03/blog-post_15.html#more
 Но сега се опитвам да се сетя и май съм направила цяла доза  newsm78 с някаква друга рецепта се бъркам май  Rolling Eyes уфф не помня , но в записките ми дописано , че съм сложила 15 гр. жива мая.   Shocked Игати склейроза, май ми трябва гин коприн и гинко билоба  hahaha

# 642
Alyona , не си само ти склери - аз съм и недоскив Embarassed Вчера омесих тестото и чак тогава забелязах, че е с 1,5п.суха мая, а аз прочетох само 14гр и реших, че става дума за жива. Че чаках, чаках, чаках да втаса, накрая набутах тестото във фурната. След оформянето упражнението се повтори Blush. Вкусни бяха, но да са живи и здрави съседите да помагат в нужда! Mr. Green

# 643
Преди доста време няколко човека имаха проблем с Мулинекс- ите си и от сервиза замениха старите им машини с нови. Не помня никовете, за което се извинявам. Бих искала да ги помоля, ако прочетат поста ми, да ми пишат на ЛС какъв им беше точно проблема и в кой сервиз занесоха машините. Днес мъжа ми е носил нашата в сервиза, но са му  казали, че казанчето не е гаранционно и ако искаме да си поръчаме и да купим ново за 30лв. Той е вдигнал скандал, но нищо не е постигнал... Както вече писах по- назад в темата- закрепващият механизъм, който държи перката се извади от уплътнението и започна да пропуска масло в гнездото, в което влиза контейнерчето. От сервиза твърдят, че не е масло, а вода и брашно и, че можем и така да си караме...  #2gunfire

# 644
Преди доста време няколко човека имаха проблем с Мулинекс- ите си и от сервиза замениха старите им машини с нови. Не помня никовете, за което се извинявам. Бих искала да ги помоля, ако прочетат поста ми, да ми пишат на ЛС какъв им беше точно проблема и в кой сервиз занесоха машините. Днес мъжа ми е носил нашата в сервиза, но са му  казали, че казанчето не е гаранционно и ако искаме да си поръчаме и да купим ново за 30лв. Той е вдигнал скандал, но нищо не е постигнал... Както вече писах по- назад в темата- закрепващият механизъм, който държи перката се извади от уплътнението и започна да пропуска масло в гнездото, в което влиза контейнерчето. От сервиза твърдят, че не е масло, а вода и брашно и, че можем и така да си караме...  #2gunfire
а не може ли да се смени уплътнението , което е силиконово предполагам ? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт