Машина за хляб-31 част

  • 64 903
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: 7 779
  Моля, предложете ми сполучлив френски хляб . Благодаря предварително  Hug
погледни в рецептите на първа страница
може нещо да те заинтригува

# 616
  • Русе
  • Мнения: 12 212
 Някой да има хлебопекарна Bosh

# 617
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Моята машинка ми омеси вчера тесто за чеснови хлебчета, което влезе в употреба по следния начин:


# 618
  • Бургас
  • Мнения: 5 795
Мразя змии по принцип, но на тази бих ѝ изхрупала опашката Mr. Green Изглежда адски апетитно  smile3501  Иначе и аз се включвам на групата на Шаро с днешния си тутманик (явно днес е денят на тутманика hahaha):


По тази рецепта, но с добавка на яйчица и по-различно оформяне (или поне опит за такова) Blush Стана мека и пухкава вкусотийка  newsm10

# 619
  • Пловдив
  • Мнения: 2 103
Здравейте! Пак неустоими изкушения в тази тема.
Имам въпрос към по опитните от вас. Купих наскоро хлебопекарна Neo същия модел като тези от промоцията в Карфур. Аз самата ползвам такава вече доста време и съм доволна. Проблема е че на майка ми нещо не й се получавт добре хлебчетата. Хлябът не се надига достатъчно и вътре е доста сбит. Давам аз точни инструкции и те с баща ми уж спазват, но резултата е веднъж добър, след това провал и така няколко пъте. Според тях спазват пропорциите, продуктите са изпитани, по същата рецепта аз винаги съм правила успешен хляб т.е. не е от рецептата.
Днес след доста чудене реших че проблема може би е в това че ползват от старите механични кантарчета. Казала съм на майка ми да следи топката дали се оформя добре, но тя няма много опит. Дали може да е в това причината? Дали е възможно причината да е в механичното кантарче?

# 620
  • Мнения: 202
Страшно и изкушаващо сте заразителни.
Браво на всички. newsm51
Кашарел да ти е честит именника и много да те радва.
От оня ден те чета ,че ще спретваш любимите ми тутманичета...и само се услушвах ама не издържах.
Много ти е хубав тутманика
Танита3 и твоя с интересен пълнеж
Шада вкусно хлебче и козунак
Раче и твоят е хубав и аз ще пробвам в машинката
Дядо Хаджи не се и съмнявам,че е пухкав с този майсторлък
Джема апетитно творение
Брадата и твоят е чудесен.
И от мен един в тутманиковия неделен ден но 1/2 доза по рецептата на Касиер.
Хляба го изоставихме само от време на време питкии,кифли и тутманичета.





 

# 621
  • Мнения: 7 779
Днес след доста чудене реших че проблема може би е в това че ползват от старите механични кантарчета. Казала съм на майка ми да следи топката дали се оформя добре, но тя няма много опит. Дали може да е в това причината? Дали е възможно причината да е в механичното кантарче?
да остави кантарчето на мира  Grinning
като има маята ,солта и водата хляб ще се получи. да сложи по-малко брашно и в процеса
на месене да добави мъничко. да следи тестото да не се маже под бъркалките. може би това
е най-важното - разбира се след поставянето на необходимите продукти.
мисля че няма да е излишно и ти да и предадеш един урок на живо - да види жената какво
трябва се получи.

# 622
  • гр.София
  • Мнения: 184
Кашарел, да ви е живо и здраво детенце и много да ви слушка и радва newsm67

# 623
  • София
  • Мнения: 388
Ra4e_2009 , погледнах, няма като моето казанче  Sad.

dilu благодаря,ще ги питам.

# 624
  • Мнения: 274
Моля за помощ тези, които са правили типовия хляб на Гелева:
- вода - 300 мл
- мая -15 гр.
- типово брашно -500 гр.
- олио - 2  суп. лъж.
- захар - 1 к. лъж.
- сол -3 к.лъж
Аз чак сега стигнах до него, т.е. утре сутрин ще го правя, но не схващам маята 15 гр суха или жива трябва да сложа. За пръв път ще ползвам типово брашно и изобщо не съм наясно  newsm78 Не пише също на каква програма се пече, така че и това ме интересува.
И освен това, ако някой знае, дали като се заменя сиренето с извара (в тутманиче например), трябва да и се добавя нещо като яйчице или де да знам какво...
И един въпрос специално към labrex - искам да пробвам и твоя тутманик, но ми трябва разяснение какво е "обикновено тесто", горе-долу поне някакви мерки кажи, че съм от трудно схващащите  Blush
Ох, много въпроси станаха, но ще ми простите, какво да ме правите  Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 02 май 2010, 23:33 от Tristia

# 625
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Аз използвам една и съща рецепта и за бяло, и за типово брашно:

300 мл вода
2 с. л. сухо мляко
1 яйце
2 ч. л. сол
2 ч. л. захар
3 с. л. олио
1 с. л. оцет
около 630 гр брашно
1,5 ч. л. мая
Включвам програма, в която има подгряване на продуктите за 30 мин. Като изтекат, прехвърлям на месене и втасване и  наблюдавам тестото да не се маже под бъркалката и да не лепне по стените. Оставям го да си бърка 30 мин, както е по програмата. Като приключи бъркането, с намазнена ръка вадя бъркалката от машината, за да не ровя след това в опечения хляб да я търся. Оставям тестото да си втаса, при мен това е час и половина по програмата, но наблюдавам тестото и ако се наложи, изключвам и прехвърлям на програма печене, като покривам с алуминиево фолио прозорчето на фурната. Като извадя готовия хляб, го намазвам само отстрани с вода с помощта на четчица, завивам в памучна кърпа и пъхам в найлонова торбичка. Като изстине, прехвърлям в суха найлонова торбичка и ако е необходимо, преди това оставям малко на въздух, защото обикновено кърпата се навлажнява доста, а оттам и хлябът.
В типовия хляб слагам всякакви семенца и ядки. Ако реша да сложа пълнозърнесто брашно, грис, трици, галета, всичко това го тегля и общото им тегло трябва да е 630 гр и пак наблюдавам да не се маже под бъркалката.

# 626
  • Мнения: 7 779
 Моля, предложете ми сполучлив френски хляб . Благодаря предварително  Hug

ПП Хареса ми този , но не пише на каква програма да го пусна , нито за колко грама хляб става въпрос
. френски хляб/много е хубав/
- вода - 1 чаша
-обезмаслено мляко на прах - 2 суп. лъж.
-олио - 1 суп. лъж.
-захар - 1 суп. лъж.
-сол - 1 ч.лъж.
-брашно - 3 чаши
-мая - 1 ч.лъж.
френски хляб на френската програма.
май всички машини имат такава програма. не ти знам каква е твоята машина.
ако случайно нямаш такава програма избери тази,която е най-дълга по време - около 3.30 - 3.50ч

# 627
  • Sofia
  • Мнения: 10 865
След 5!!! тотални провала с моята машина днес направих страхотен хляб по ето тази рецепта:
Хляб с айрян на  Полин (за машинки до 1 кг)

айрян   мл   260
яйца (по-малки)   2 бр  
захар (непълни)   1.5 с.л.  
сол      0.7с.л.
краве масло   56 гр  
бяло брашно   500 гр
суха мая                   5гр
Програма 1(основна)
Много хубав и голям хляб

Полин, не знам коя/кой си, но да знаеш, че спаси една машина от изхвърляне през балкона Hug  bouquet
Превъзходен стана- мек, пухкав, вкусен...
Цялото домочадие те благославя, след като почти си изпочупиха зъбите с моите предходни опити Mr. Green
Благодаря и на Бонго за съвета да ползвам рецепти с мляко/яйце.   bouquet

# 628
  • Мнения: 224
Моля за помощ тези, които са правили типовия хляб на Гелева:
- вода - 300 мл
- мая -15 гр.
- типово брашно -500 гр.
- олио - 2  суп. лъж.
- захар - 1 к. лъж.
- сол -3 к.лъж
Аз чак сега стигнах до него, т.е. утре сутрин ще го правя, но не схващам маята 15 гр суха или жива трябва да сложа. За пръв път ще ползвам типово брашно и изобщо не съм наясно  newsm78 Не пише също на каква програма се пече, така че и това ме интересува.
И освен това, ако някой знае, дали като се заменя сиренето с извара (в тутманиче например), трябва да и се добавя нещо като яйчице или де да знам какво...
И един въпрос специално към labrex - искам да пробвам и твоя тутманик, но ми трябва разяснение какво е "обикновено тесто", горе-долу поне някакви мерки кажи, че съм от трудно схващащите  Blush
Ох, много въпроси станаха, но ще ми простите, какво да ме правите  Rolling Eyes
Правих този хляб в събота като му добавих и малко слънчогледови семки, много вкусен стана, но на вид не беше толкова добър. Поснах го на програма за пълнозърнест хляб и според мен превтаса или и аз незнам, защото при печенето спадна и капакът му хлътна, така че предлопагам че можеш и да си го пуснеш на обикновената програма.

# 629
  • Мнения: 782
Брей, явно този уикенд е бил посветен на тутманиците  Simple Smile Страхотни са, няма да изброявам за да не пропусна някой   Peace

megans , страшна си, как нигога не пропускаш да кажеш мила дума  Hug

Джема, страхотна идея, ще копирам  Mr. Green

Tristia , може да слагаш и извара, с яйце или без, както решиш. Аз понякога в плънката слагам по 1-2 с.л кисело мляко със щипка сода  Simple Smile

НБМ, браво за успеха   bouquet

Не помня кой питаше, но зарежете мерките и теглилките  Peace

От мен няма нищо интересно, само хлебчета месих тези дни  Simple Smile

Последна редакция: пн, 03 май 2010, 09:08 от Shada

Общи условия

Активация на акаунт